Перейти до змісту

Злочинний бізнес на електроенергії


jack74

Рекомендовані повідомлення

Ахметов викупив право на експорт електроенергії за кордон

Вівторок, 10 грудня 2013, 19:07

Найбільший приватний енергетичний холдинг ДТЕК і енергогенеруюча компанія "Донбасенерго", на аукціоні з експорту електроенергії викупили 1,78 ГВт потужності державного перетину.

Про це пише УНІАН.

За інформацією видання, "ДТЕК Трейдінт" повністю викупив доступ до 650 МВт перетину "Острів Бурштинської ТЕС - енергосистеми Словаччини, Угорщини, Румунії" за 512 тисяч гривень, а також 235 МВт у напрямку передачі Добротвірська ТЕС - Замость (Польща) за 20 тисяч гривень.

Як наголошується, компанія "ДТЕК Східенерго" викупила 200 МВт Молдавського перерізу за 115 тисяч гривень і 600 МВт в напрямку Білорусі за 60 тисяч гривень.

Крім цього, компанія "Донбасенерго", контрольний пакет акцій якої в розмірі 60,77% у серпні на приватизаційному конкурсі придбала донецька компанія "Енергоінвест Холдинг", викупила доступ до 100 МВт перетину в Молдавському напрямку за 102,2 тисяч гривень.

Як повідомлялося, на участь у річному аукціоні з експорту електроенергії в 2014 році, який відбувся 10 грудня, подали заявки 5 компаній: держпідприємство "Укрінтеренерго", ТОВ "ПЕК", "Донбасенерго", "ДТЕК Трейдинг" і "ДТЕК Східенерго".

Компанія "Донбасенерго", підконтрольна бізнесмену Ігорю Гуменюку, експлуатує дві теплові електростанції - Старобешівську і Слов'янську, сумарна потужність яких становить 2550 МВт.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Все про: ДТЕК, Донбасенерго, Ахметов

Чом би не бути мільярдером, коли можеш торгувати народним добром.

Атомні електростанції типу наші, народні, стоять на землі типу нашій, народній, а електроенергію продає ахмєтов!

Звідки ж в тiй державі будуть гроші, якщо вона тільки виробляє, а продають от-такі "бізнесмени"?!?!!!

http://youtu.be/TiHacJ3OWjY

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мер Донецька похвалився, скільки податків отримав від Ахметова

Вівторок, 10 грудня 2013, 12:16

Мер Донецька Олександр Лук'янченко вважає Ріната Ахметова прикладом для наслідування для інших бізнесменів.

Про це він заявив на прес-конференції в Донецьку, пишуть "Новости Донбасса".

За інформацією мера, Рінат Ахметов як фізична особа заплатив за 2012 рік до бюджету Донецька та Донецької області податків на 394 мільйони гривень.

Лук'янченко заявляє, що така людина як Ахметов має бути прикладом для інших.

Як відомо, за 2011 рік сумарний прибуток групи СКМ Ріната Ахметовадо оподатковування склав $3 мільярди 128 мільйонів, в 2012 -му - 1,757 мільярда доларів.

Українська правда

чом би й ні! маладєц ахмєтаф! работаєт!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Спочатку вони приховано лобіювали у всіх ЗМІ свої інтереси, видаючи бажане за дійсне, і розповідали, що "спеціалісти стверджують, що треба зупинити свої електростанції...". Тепер побачили, що ніхто не ведеться, і що пропадає бабло, вирішили діяти нахабно, саботуючи інтереси України?!

 

«Укренерго» наказали розвантажити АЕС і відновити імпорт електроенергії з РФ


Після припинення подачі електроенергії з материкової України в Крим диспетчерам «Укренерго» була дана команда відновити в режимі пріоритету імпорт електроенергії з Росії, хоча необхідності в цьому не було. Про це заявив заступник директора з модернізації НАЕК «Енергоатом» Сергій Тараканов.

«Це відбулося не одночасно, і енергосистема мала можливість для перерозподілу навантаження, яке виникло після виходу з ладу ліній електропередачі в напрямку півострова. Потрібно було перерозподілити від 600 до 1000 МВт. Це абсолютно типові, відпрацьовані роками дії. Замість цього диспетчерам «Укренерго» дається команда – розвантажити атомників, не запускати чотири блоки ТЕС і включити імпорт електроенергії з Росії. Навіщо?», – сказав пан Тараканов в коментарі «Дзеркалу тижня».

Більше того, за його словами, в записі розмови диспетчерів з Придніпровської ТЕС досить чітко чути, що імпорт російської електроенергії – вищий пріоритет, аж до ризику відключення від тепла частині Дніпропетровська.

«Станцію були готові посадити на «нуль», але імпорт не чіпати», – підкреслив представник «Енергоатому».

За інформацією видання, Міністерство енергетики та вугільної промисловості в жовтні призупинило імпорт російської електроенергії, але із застереженням – «до появи необхідності», яка нібито з'явилася з відключенням Криму від енергосистеми України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Запорізька АЕС відключила від мережі перший енергоблок до 19 грудня

Запорізька атомна електростанція відключила від енергомережі блок №1 до 19 грудня. Про це в понеділок, 14 грудня, повідомила прес-служба державної компанії «Енергоатом».

 

«14 грудня 2015 року о 00:10 енергоблок №1 Запорізької АЕС відключений від енергомережі та виведений у «холодний резерв» балансу потужності в енергосистемі відповідно до заявки», – йдеться в повідомленні.

За даними компанії, заявка на перебування в «холодному резерві» енергоблоку №1 Запорізької АЕС діє до 23:59 18 грудня 2015 року.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

ну от, Ахмєтка вже повністю доприхватизував Донецькобленерго... і війна його не лякає абсолютно

Фонд держмайна продав блокуючий пакет акцій "ДТЕК Донецькобленерго" за стартовою ціною

Цитувати

На купівлю акцій претендував лише один учасник торгів

Фонд держмайна (ФДМ) України на аукціоні 16 серпня продав блокуючий пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" за стартовою ціною 143,8 млн грн., передає "Інтерфакс-Україна".

На покупку акцій претендував лише один учасник торгів, кроків на підвищення ціни не було. Ім'я переможця в ході торгів, які проходили на біржі "Іннекс", не оголошували.

 

Стало відомо, хто придбав 25% акцій «ДТЕК Донецькобленерго» за стартовою ціною

Цитувати

Виставлені на продаж Фондом державного майна акції підприємства придбала компанія Ornex

У прес-службі групи «Систем Кепітал Менеджмент» повідомили, що сьогодні, 16 серпня, компанія Ornex придбала 25% акцій ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» за 143,8 млн грн.

Як відомо, компанія Ornex входить в групу СКМ, 100% акцій якої належать бізнесмену Рінату Ахметову.

Відзначається, що придбання пакета акцій стало портфельною інвестицією, бо стратегічне управління було і залишається за ДТЕК як мажоритарним акціонером, що володіє 71,5% акцій підприємства.

Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна продав акції «ДТЕК Донецькобленерго» за стартовою ціною, бо на покупку акцій підприємства претендував лише один учасник торгів.

Варто зазначити, що на сьогодні також були заплановані аукціони з продажу 25% акцій ПАТ «Донбасенерго» та 25% акцій ПАТ «Сумиобленерго», але вони були скасовані через відсутність заявок.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Читаю новину: 

Цьогоріч Україна продала за кордон на 48% більше електрики

Спойлер

Так, експорт електроенергії з Бурштинської ТЕС у напрямку Угорщини, Словаччини та Румунії збільшився на 19,6% (на 407,8 млн кВт-год) - до 2,488 млрд кВт/год.

першоджерело:

Украина за 9 мес. увеличила экспорт электроэнергии почти 1,5 раза

Спойлер

Так, експорт електроенергії з Бурштинської ТЕС у напрямку Угорщини, Словаччини та Румунії збільшився на 19,6% (на 407,8 млн кВт-год) - до 2,488 млрд кВт/год.

і фігня, що Бурштинська ТЕС - це не "Україна", а Ахмєтов!

Отак, в декого війна, для декого ціну на комуналку піднімають (в тому числі і за електрику "поетапно"), а "україна" збільшує експорт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бурштинська ТЕС не підключена до енергостстеми України і працює виключно на експорт.

А по темі ще хотілось додати, що вугілля купують закордоном, а своїм шахтарям зп не виплачують, тридвараси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не дарма елєктрика подорожчала в три рази від дати завершення революції гідності.Хуйлан в долі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

"Війна? В Україні?! - нє, не чув..."

Ахметов суттєво піднявся в рейтингу мільярдерів від Bloomberg й опинився на 393 місці

Цитувати

Статки олігарха становлять 4,98 млрд доларів

117840.jpg
 

Український бізнесмен Рінат Ахметов піднявся з 439 на 393 місце в рейтингу топ-500 мільярдерів світу. Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index станом на 10 січня.

Статки олігарха становлять 4,98 млрд доларів, що на 268 млн дол. більше, ніж на початок року і на 66,8 млн дол. більше, ніж на початку вересня.

 

328981.png
 
 

Варто зазначити, що Ахметов залишається єдиним українцем у топ-500 мільярдерів світу.

Найбагатшим у світі, за версією Bloomberg, в 2017 році став Джефф Безос зі статками 106 млрд дол.

До п'ятірки лідерів потрапили Біл Гейтс (93,3 млрд дол.), Ворен Баффет (87,3 млрд дол.), Марк Цукерберг (77,3 млрд доларів) й Амансіо Ортега (76,6 млрд дол.).

Нагадаємо, у вересні 2017 року агентство Bloomberg оцінювало статки Ахметова у 4,38 млрд доларів. На той момент бізнесмен посідав 439 місце в рейтингу.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

і звичайно ж Ахмєтка тут нє прі чьом!

Уряд переклав збитки від продажу електрики населенню на державні компанії, зберігши прибутки компанії Ахметова — ЗМІ

Цитувати

Кабінет міністрів України таємно ухвалив рішення перекласти збитки від продажу електроенергії населенню в системі нового ринку електроенергії на державні Енергоатом, Укргідроенерго та Укренерго, забезпечивши прибутковість компанії «ДТЕК» Ріната Ахметова.

Таке рішення ухвалили під час засідання уряду 22 травня, попри те, що його не передбачали у порядку денному, передає «РБК-Україна», посилаючись на свої джерела в уряді.

Так, Уряд поклав спеціальні зобов’язання на Енергоатом, Укргідроенерго та частково на Укренерго. Це означає, що державні компанії повинні будуть продавати електроенергію населенню за зниженими цінами. Це робиться для того, щоб запровадження ринку електроенергії не призвело до різкого зростання тарифів на світло.

Водночас на компанію «ДТЕК» таких зобов’язань не поклали, тому вона й надалі продаватиме свою електрику за вищими, ринковими цінами.

Новий ринок передбачає відокремлення діяльності з розподілу та постачання електроенергії. Це означає, що обленерго тепер не зможуть розподіляти електроенергію та постачати її споживачам. Постачання виділяють в окремий бізнес. Це відповідає європейським стандартам та створює умови для конкуренції.

Реформа оптового сегменту — найскладніша. Його поділять на три частини: ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу наперед» та внутрішньодобовий ринок. Буде створено два майданчики: балансуючий ринок та ринок допоміжних послуг. На них системний оператор зможе купувати потужності для балансування енергосистеми. Споживачі зможуть змінювати постачальника.

Зазначимо, що більше половини спожитої українцями електроенергії виробляють на АЕС, якими керує Енергоатом. ТЕС, у тому числі компанії «ДТЕК», використовують для покриття нестачі виробленої на атомних електростанціях електроенергії та для балансування споживання (вони покривають потреби в електриці у пікові години).

Компанія ДТЕК — одна з найбільших енергетичних корпорацій у Східній Європі. Їй належить 9 з 15 українських теплоелектростанцій, а також 17 шахт та вугільнозбагачувальні комплекси. Загалом, компанія є фактичним монополістом на ринку генерації теплової електроенергії в Україні.

Наразі «ДТЕК» активно вводить в експлуатацію електростанції з альтернативних джерел енергії. Зокрема, через дію в Україні «зеленого тарифу», який дозволяє продавати таку електроенергію за вищими цінами.

Раніше Антимонопольний комітет не побачив зловживання монопольним становищем компанією «ДТЕК».

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 місяця потому...

Монополіст «під прикриттям»: як олігарх Ахметов взяв під контроль цілу промислову галузь | СХЕМИ №229

Цитувати

Опубліковано 19 вер. 2019 р.

AGF-l78JZ1-2kpn8Uah9xJ5kvAG0WgXzBNNu5AW1xg=s48-c-k-c0xffffffff-no-rj-moРадіо Свобода

Рінат Ахметов – найбагатший український олігарх. Гірничо-металургійний комплекс, енергетичні й страхові компанії, банк, медіа, транспортний бізнес, сільське господарство, елітна нерухомість – це загальний, але далеко не повний перелік його нинішніх активів. І він продовжує їх примножувати. І хоча з одного боку він декларує відкритість у своєму бізнесі – з іншого, намагається не афішувати сумнівні надбання. Наприклад, якщо актив дістається йому за сумнівних обставин, то до моменту його «легалізації», Ахметова у бенефіціарах не побачити. Натомість якщо пошукати, у нетрях кіпрських реєстрів можна буде виявити його близьких бізнес-партнерів, ексрегіоналів і пов’язаних менеджерів. Схоже, саме завдяки такій схемі олігарх зосередив у своїх руках контроль над цілою галуззю коксохімічної промисловості та розширив карту металургійних активів, в обхід дозволу АМКУ. Розслідування Надії Бурдєй, проведене для ГО «Центр протидії корупції» та програми «Схеми».

Спойлер

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...