Перейти до змісту

Потрібна допомога для Удачі


difoto

Рекомендовані повідомлення

Удача2.JPG

якщо хтось ще пам'ятає Профессіонала... Потрібно купити гуму на медичку.

Удача.JPG

Сьогодні 2-200-х в Айдарі. Але я не про те...

Давайте я вам не буду розказувати, що таке машина на фронті. Справна, з робочим двигуном і на нормальній гумі.

Одне колесо коштує 1400. Назбираєм на пару - буде круто. Якщо в когось є шеф, який по безналу оплатить - буде взагалі крутєйше!

А поки - карта ПБ

УВАГА! ЗМІНИВСЯ НОМЕР КАРТИ!

5167985500013511 Сандалов Д.Л.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую всім, хто допомагає! 

Перевидав волонтерську карту, номер в першому повідомленні, кошти автоматично переведені на неї (1600 з копійками)

плюс 200 t0rik +50 Fedor

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

невідомий +250!

До 4-х колес лишились понти, піднажмем, браття й сестри? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 

39 хвилин тому, ig_rok сказано:

Суму *понтів*озвучте.

вже 300 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаєте, що мене найбільше бісить у всьому цьому??? командування батальойну. 

 

Розкажу історію: 

 

В березні проходила ротація. Заїжджали на нові позиції. Перші дні - повний хаос через нульову організацію і дибілів при штабі. Деякі солдати своїм ходом добиралися до майбутніх незнайомих позицій. А тим часом на нову пошту з покинутої бази відпочинку, в якій вподальшому розмістився штаб, три УРАЛи за вказівкою тих самих офіцерів-дибілів вивозили майно(особисто бачив на кузові водостічні системи, радіатори опалення, фільтри до басейна, шкіряні меблі...) командування набиває собі кармани на усьому... 

В березні, я кілька днів перебував  у будівлі з медиками та зв'язківцями у с. Невельське. Проводили рейди по виявленню та знищенню боєприпасів. В повній бойовій охороняли зв"язківців, поки вони налагоджували зв'язок між блок-постами "по дротам".

Однієї ночі до нас привезли раненого на "Незламному" УРАЛі.  По плану, його мали швиденько перегрузити в "таблєтку", де черговий медик мав надати першу медичну допомогу по дорозі в госпіталь... Але... таблєтка не завелась... холодно, мороз, х.з. в 21.00 без проблем заводилась, а в 00.45 їй було впадло... короче раненого( кульове поранення в груди) занесли в будівлю і викликали "УДАЧУ" на швидкій зі штабу. УРАЛ вернувся на опорнік,  тому що це єдиний колесний транспорт, який в нас був. і не дай БОГ, під час обстрілу ще кого поранить... Єдиний на 3 блокпоста і який взмозі був до них доїхати. Тоді на польових дорогах колія була глибиною понад 0,5м. Їхати без фар... в деяких місцях сіра зона була менше 700м. до сумнозвісного аеропорта менше 2-х км. тому свтіло і шум часто сєпарами прострелювались.

Короче нам просто залишалось дивитися як черговий медик старається щось зробити підручними засобами і час-від-часу перевіряти пульс... через 30 хв. приїхав "Удача"(по радіорозмовах, довго не могли узгодити дії і отримати дозвіл на виїзд від комбата) , пробував реанімувати і буквально в ту ж хвилину в нього на очах солдат помер

Від моменту поранення до прибуття кваліфікованого медика пройшло 50хв... дорога до штабу - 18 км, в госпіталь - це Красноармійськ - ще 41км...  Питання: які шанси в ранених при таких умовах??? Як на мене, вина в загибелі Петра Балоги повністю лежить на командуванні механізованого батальйону. Недоорганізація заходів та засобів при такій ситуації. Невчасне прийняття рішень.

Я досі впевнений, що комбат чи замкомбата і інші штабніки, які гасають на волонтерських і віджатих джипах, які лише 2 рази за моєї пам'яті приїздили не більше ніж на 10хв на передову, могли запросто організувати більше техніки... саме на передову, а не при штабі.  тим більше, що при мені замкомбат солдатам за 35тис. грн продав свого джипа, пересівши на інший. Могли організувати більше пального, запчастин... і цих самих шин до подарованих волонтерами і лікарнями швидких, про які написано вище. Тим більше з теперішнім фінансуванням. Могли, якби мали офіцерську честь, а не бажання наживи.

А натомість з дємбєлєй знімають дємбєльські гроші через втрату під час обстрілів виданого їм майна... і як на мене, ці гроші осідатимуть в карманах тих самих офіцерів,  а не  вертатимуться в армійський бюджет... особливо за межі батальйону... Гандони вони короче, яких вище командування обвішує медалями та нагородами...

 А щоб спасти солдатам життя, волонтери дарують інші авто, пальне, запчастини... бо без них буде повна ( ).( ) 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я читаю пост Професіонала і бере мене злість. Бля, так у всій державі. Нічого не змінилося.

Обережно спитаю, чи не виникає бажання у тих, хто на передовій, при зброї, побратими яких ПОМИРАЮТЬ з-за халатності і жаги наживи, вивезти цих штабних виродків, втіхаря, і віддати сєпарам на катування (або взяти гріх на душу)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не здивуюсь, якщо вони "звідти" з новими повними УРАЛами вернуться. Своя своя познаша :(

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

звичайно виникає... але ж ті гандони зазвичай по штабах сидять ( в елітних будівлях, за 10-20км від сірої зони), а не на передовій... і, як депутати, по одному не ходять, лише в супроводі охорони. Та й гріх на душу не кожен візьме.

Одного разу нам сєпари по рації, коли обмінювались "любєзностями" за нашого комбата 40 тис. зелених пропонували. гг... Канєшно не всі в шутку сприйняли... одним ділом можна двох зайців...   казали нічого страшного, якщо одне зло накаже інше зло...

І дуже шкода, що поки такі гандони будуть у руля, думаючи лише про себе, підлеглі будуть гинути за їх тупості і егоїзму.

Поставлене питання 4 шин для швидкої в свій же батальйон, комбат може вирішити одним-двома дзвінками... от тільки нах. йому лишній раз напрягать комбрига, штаб бригади... заїпе, і може не получить чергової мєдальки.

p.s. ще замітив, що  під час виводу з зони АТО полюбляють висвітлювати інфу, типу: - а ось прибув в постійне місце дислокації такий то батальйон. На передовій він втратив стільки-то бійців... " і  тут чим більша цифра, то типу тим гавняніша зона в АТО була... краще воювали, патєрпали, кароч... А фіг там. Чим більше втрат - тим хєровіше командування. При моїй службі загинуло до 50 бійців. І менше десяти з них в результаті реальних бойових дій. І жодному, повторюю жодному бійцю, крім комбата і його супроводу, не було виплачено 1000грн за добу бойових дій!!! навіть якщо є отримані поранення

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Профессиона́л от чесно, вже давно така думка виникла, вже як рік, що так і мало статися, що це ми винні, совісні громадяни, які не шкодували інколи останніх коштів на АТО, волонтери, які в "лєпьошку" розшибуться, але дістануть бронежилет, тепловізор, танк. Вони, ці клопи, кліщі, як їх ще назвати, просікли це одразу і звикли, що волонтерство зробить усе, тому, як ти кажеш, можна не напрягатися і "робити свою чорну справу". Але ж коли на кону життя солдата, захисника, сина, батька, брата, то звісно на таке не зважаєш і в силу своїх фінансових можливостей, допомагаєш. Я, звісно,  не закликаю припиняти і сам не припиняю допомогу. Але щось з цим треба робити. Далі буде гірше, люди біднішають, всюди чути, що волонтерам важче і важче знаходити кошти, та й вони люди і не вічні. Ти як бачиш шляхи вирішення цієї глобальної проблеми?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

25 хвилин тому, vaz75 сказано:

це ми винні, совісні громадяни, які не шкодували інколи останніх коштів на АТО, волонтери, які в "лєпьошку" розшибуться, але дістануть бронежилет, тепловізор, танк. Вони, ці клопи, кліщі, як їх ще назвати, просікли це одразу і звикли, що волонтерство зробить усе, тому, як ти кажеш, можна не напрягатися і "робити свою чорну справу".

Люто плюсую! Саме так і є. Скільки волонтерів, громадян допомагають воякам і скільки патріотів бореться із такими крисами та шакалами? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Командування ще рік тому волонтерів вважало основним джерелом закриття дірок в матеріально-речовій справі батальйону. особливо після величезних майнових втрат у Дебальцево. Мало того, на строєвій зачитували списки що потрібно на батальйон з майна і просили задіювати родичів, знайомих, волонтерів, сільські/селищні ради... І солдати діставали... генератори, тепловізори, авто, бензопили, форму, посуд... але з часом воно десь дівалося...

Наприклад чуваку колеги по цивільній роботі скинулися на тепловізор. 76тис грн. Тепловізор поставили на баланс, що є така річ в батальйоні, записали на того чувака... мол тобі подарували ти й користуватимешся, відповідатимеш, за його збереження. Далі перекинули чувака на блокпост, де тихо, мирно, ДРГ не ходять... в тилу, так сказать. Коли чувак обжився, приїжджає ротний і каже: Мені повідомили в штабі, що в такого чувака є тепловізор. наказую забрать і передать іншому чуваку на перший блокпост і не їпе. Тепловізор забирається і х.з. де пропадає... ніби і на блокпосту в своїх, а може і ні. х.з зв'язку нема. мобіли глушаться. Навіть якби чувак був проти, сказали б, що переведуть його в ту жопу і буде з тим тепловізором сам в нічні наряди заступати. Короче фіг з ним з тим тепловізором. може комусь і допоміг. Проходить рік, за той тепловізор вже давно забули всі, аж тут здача майна і бац. на чуваку значиться майно за 76тис. грн. поки не здасть - ніякого дємбєля... 

А скільки в того майна ніг виросло при переїздах, то лише самому Богу відомо... як би хотів, все своє майно зі зброєю в руках в плацкарті не вивезеш... 

Короче волонтерська допомога якщо і має бути, то лише точкова... лише перевіреним чувакам, які не проп'ють, не продадуть, не проїпуть, в яких не відіжмуть. і які реально не мають змоги дістати "правильним" шляхом. 

от я з 90% впевненістю можу сказати, що по цій темі, колеса до швидкої "Удача" може пробити сам, написавши рапорт на зампотила і комбата, поставивши їх в позу "зю". Його статус, як головного медика батальйону, дозволяє це зробити. тим більше, що волонтери й так підігнали йому авто.

щодо інших волонтерських підгонів бійцям - їх потрібно зменшувати. Не забувайте, що зараз залишилися служити лише контрактники, які добровільно пішли... які знали куда йдуть. Та й бюджет наступного року передбачає суттєве збільшення видатків на армію... потрібно все направляти в своє русло... перекладати волонтерські подгони на обов'язок армійських служб матеріально-технічного забезпечення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все так і є. Одне але: Удача не може порішати гуму на волонтерське авто, навіть прийняте на баланс.

Він бензу до свого течіка купляє за свої та волонтерські кошти. І до вашого пораненого він їхав 99% на такій самій бензі.

І Іра Абрамова вчора получила медаль від Полторака за те, що попри саботаж "ваших" комбатів-комбригів - вона підняла з руїн "на ноги" цілий полігон! Піддони, дрова, вода, електрика(!!!), туалети - це її заслуга, всупереч діям твоїх командирів. ЗА ДЕРЖАВНИЙ, МАТЬ ЇЇ КОШТ все зробила! Якщо по-простому - то не дозволила розкрасти і заставила працювати!

І далі працює.

І Удача далі працює - всупереч, а не завдяки командуванню.

І я далі працюю, як раз тому, що не працюють ваші командири. Точково, для певних людей, мімо комбатів.

Дімон, ти скажи мені - УАЗ, що я до вас пригнав через всю країну пригодився тобі? Саме тобі і твоєму взводу? Дрова, запчастини...

Просто дай відповідь: мені допомагати далі так, як я допоміг тобі? Так-Ні - просте питання.

Абрамова Ярош.JPG

Абрамова Полторак.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, difoto сказано:

Все так і є. Одне але: Удача не може порішати гуму на волонтерське авто, навіть прийняте на баланс.

Він бензу до свого течіка купляє за свої та волонтерські кошти. І до вашого пораненого він їхав 99% на такій самій бензі.

 

Ді, Удача хоч і норм чувак, але не треба перебільшувати. Або тебе тупо вводять в оману.

Цитувати

І Іра Абрамова вчора получила медаль від Полторака за те, що попри саботаж "ваших" комбатів-комбригів - вона підняла з руїн "на ноги" цілий полігон! Піддони, дрова, вода, електрика(!!!), туалети - це її заслуга, всупереч діям твоїх командирів. ЗА ДЕРЖАВНИЙ, МАТЬ ЇЇ КОШТ все зробила! Якщо по-простому - то не дозволила розкрасти і заставила працювати!

І далі працює.

І Удача далі працює - всупереч, а не завдяки командуванню.

І я далі працюю, як раз тому, що не працюють ваші командири. Точково, для певних людей, мімо комбатів.

молодці, що тут скажеш. 

От тільки знаєш в чому проблема? - Нікого й досі не покарали. Нікого не відсторонили, не посадили... В Миколаєві командування на полігоні в кармани поклало в три рази менше бабла. іншого разу покладуть більше. там де не буде Ірини. 

от як в Яворові було... та само попа... та сама грязь... от тільки не було роздуто це все на всю країну. 

Цитувати

Дімон, ти скажи мені - УАЗ, що я до вас пригнав через всю країну пригодився тобі? Саме тобі і твоєму взводу? Дрова, запчастини...

Просто дай відповідь: мені допомагати далі так, як я допоміг тобі? Так-Ні - просте питання.

Звичайно пригодився. з Миколаєва ми перший раз переїздили, знаючи де наша зброя і речі. Не совали з собою по-максимому. Їздили по передовій, підганяючи на блокпости потрібні речі та матеріали для укріплень..  І дровами виручив ппц. Ще раз дякую.

Але Ді, я дивлюся на масштаб проблеми і вона полягає в тому, що командуванню все сходить з рук, воно привикає до волонтерських підгонів і часто використовує їх для власного збагачення чи прикривання власної дупи.. 

я знаю від пацанів, які пройшли Дебальцево про те як там було і що було... знаю, що сотні одиниць техніки там залишилось... тупо залишили сєпарам робочу техніку і навіть зброю... через хаос в командирських рішеннях, недоорганізацію виведення, через дурні тупі накази... Якби ту всю техніку організовано вивели, то й потреби в авто не було б... пацани в полон не потрапили, менше загинуло б... і знову ж таки, скажи кого покарали??? навіть хєр з тією технікою... за пацанів, які загинули виходячи прямо на сєпарів неперевіреними шляхами евакуації??? кого покарали???  нікого!!! А раз все сходить з рук, то й командуванню на все пофіг. маємо що маємо.

В моєму взводі мало бути три авто по документах... а вся служба пройшла без них.

ми постійно відстоювали "Наталку" щоб не віджали... їм простіше забрати чиєсь, ніж ремонтувати своє, вбите. Я зампотилу в лоб сказав, що якщо забере, то пи#зда йому буде. тьомну влаштуємо  і на тому буде все. Після цього нас перекидували на самі гєморні блокпости, в поле, грязь, під пристрілений тєрікон шахти "Бутовка."... але нічого... вистояли. всі мої хлопці вернулися додому живими і неушкодженими. На дємбєль мені в штабі видали характеристику хуже ніж в конченого аватара... через те, що не дав забрати волонтерське. і навіть після дємбєля не дав. ти ж в курсі. до останнього. поки міною не накрило. Вона ще встигла десятки ранених вивезти. І з бензином були напряги, але викручувались... завжди в запасі позабаком з десяток літрів було... Хоч і з зампотилом були не в ладах. В Удачі все простіше... тому мені мало віриться в його проблему з бензином.

Такого гємору не повино в армії бути. Солдат не повинен воювати на два фронти з дибільним командуванням і ворогом... і ще думати як через волонтерів забезпечувати себе транспортом, медикаметами, формою... 

Як на мене - волонтерський рух повинен заставляти працювати командування, а не виконувати роботу замість нього... а за бездіяльність, чи "діяльність через попу" командування мусить нести строгу відповідальність.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

100% згоден з тобою! По всіх пунктах!

Але я тут з таким самим борюсь. Тільки в мене з десяток - другий таких, як ти , і досі лишається. 

І волонтери зараз працюють в напрямку щодо командування. Це важко і я не буду коментувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Незважаючи ні на що, гума таки поїхала до Удачі. "З доставкою додому!" (с) НП :)

Величезна подяка @KMA Ukraine за оплату двох коліс - отак взяли і відстібнули майже 3000 грн (!!!) і всій борді за те, що не зупиняєтесь. 50 гривень волонтерам - набагато патріотичніше вишиванки і ла-ла-ла-ла-ла-ла.

Ще раз дякую від медиків і бійців!

IMG_20161107_110945.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 годин тому, difoto сказано:

І волонтери зараз працюють в напрямку щодо командування. Це важко і я не буду коментувати.

тобто результатів нуль?

що й не дивно. військове ЛОБбі не прошибеш - воно дубове...

можеш не відповідати, питання риторичне...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

таке питання:

Хто завадить офіцерам провести ці шини по документах, як закуплені за бюджетні? а бабло розкласти по карманах!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 минут назад, Pr0ektant сказал:

таке питання:

Хто завадить, офіцерам провести шини по бумагам, як закуплені за бюджетні, а бабло розкласти по карманах???

Певно, нічого. Так вони і зроблять, судячи зі слів Професіонала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...