Polehan Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:04 #1 Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:04 Розкажу трохи про нашу вилазку в гори. Вирішили з дружиною катнути в невеличкий похід, маленький такий, я б сказав навіть прогулянка. Більше 15ти років не були в поході, вирішили обрати щось лайтове, спробувати чи ще геть не розклеїлись. Отже порадившись з друзями і знайомими вибрали місце поїздки - скелі довбуша. Там і заблудитись важко, і зручності мінімальні є, і я там був ще як в школі вчився, і дуже мені хотілось побувати там знову. Отже, рюкзак купили ще у липні, каремат і казанок перед самим виїздом, все решта у нас було=) Загрузили то всьо і вперед. Мій рюкзак 65+10 літрів, і рюкзак дружини 35літрів. вага відповідно 15+кг і 5+кг. Прорахували варіанти доїзду і зупинились на маршрутці Луцьк-Моршин, а далі по ходу мали розібратись. В 5:20 ми вже на автостанції, розмістились і їдем спимо до Львова. Потім Стрий, тут нам виходити, зразу перескочили з автобуса в автобус з напрямком на Болехів. Доброзичлива тьотя нам все розказала, де вийти куди йти і на який автобус пересісти. Пересіли в Болехові до повороту на Бубнище. Автобус був Пазік, людей там напхалось стільки шо довелось стояти на одній нозі я в позі зю, жінка в позі журавля, то все було нереально важко(після років в комфортному авто) але і надзвичайно цікаво і весело, люд веселий їхав, трохи матюкав водія, який помоєму живе з ними в одному селі, тьотка ззаду бідкалась шоб я їй помідори не подавив)) Дорога - не дорога, а напрямок, після неї я перестану жалітись на волинські дороги, я їх побачив не мало за останні роки, і можу точно сказати шо в нас таких не багато) як після бомбардування) Одним словом вийшли ми з того автобуса, пішли по дорозі з жителями села Бубнище. Розговорились з дядьком який на Волині при союзі монтував електро опори високовольтні. Згадував наші шацькі озера і комарів розміром з собаку)) насмішив) На роздоріжжі попрощались, він своєю дорогою в село, а ми своєю на гору. Тут на роздоріжжі завернули до ріки на перекус, адже пора була обідня. Показати прихований контент Hide Перед підйомом є КПП з дядьком і отакий дороговказ До самих скель 4 км. Висота самих гір - 680м над рівнем моря, тобто для досвідчених мандрівників то не гори, так, пагорби. Ну а нам на перший раз саме то) По дорозі трохи фоткались) Показати прихований контент Hide Дорога самі бачте, накатана, машинами їздять, і навіть цілими автобусами екскурсії туди возять. Зустріла нас скеля "Одинець" На цій скелі(як в принципі на багатьох в цьому комплексі) є вбиті карабіни, і тут медом намазано для альпіністів, про це свідчили люди в обвязках, купи шнурів і табличок з іменами загибших. Від цеї камінюки тре спуститись трохи і там основний комплекс, де продають сувеніри, катають на конях і тд. Там же є поляна з альтанками, лавочками, коротше місця для відпочинку де ми й розмістились на ночівлю. Волиняки не були б волиняками якби не шукали грибів по ходу, і ми таки їх знайшли, пару, не великих білих грибів, з них ми й зварили смачнючий суп на вечерю=) Самі скелі просто неймовірні, я особисто отримав масу задоволення від одного їх виду, а якшо уявити шо їм тисячі років, і то споруди ще київської русі, так взагалі дух захоплює. Показати прихований контент Hide Щоправда полазити по них не вдалось в перший день, тупо не вистачило сили=) Що дуже яскраво запамяталось в перший день, так це те шо коли ми приїхали там було купа люду, продавці, туристи, просто відпочиваючі, а після шостої вечора то всьо пропало, просто, раз і розсосалось само собою)) і ми залишились вдвох, погода нас балувала теплим вечером, в казанку булькав чайок, навкруги ні душі і тут прийшла вона..тиша, лиш вітер шарудів по листі, ото для мене був кайф. І другий момент - вода. Вірніше її пошуки. Місцеві хлопи показали в яку сторону йти, вірніше спускатись по коріняччю вниз, в яр, і там десь має бути вода) Ну я й пішов, перший похід за водою зайняв в мене хвилин 40. І місцями я трохи як то кажуть очкував, бо стежка завела мене в яр з таких от валунів, і далі я спускався по ньому, аж поки не знайшов джерело. Пізніше виявилось що вище є джерело, в якому всі набирають воду, але я тупо пройшов мимо нього, і навіть на другий день я не набирав там воду, а ходив нижче. Показати прихований контент Hide Повечерявши і погулявши трохи по безлюдним камінюкам, ми завалились спати, на дворі ще навіть не сутеніло, але сили вже не було, просто залізли в палатку і на другому вдосі я вже спав) Зранку швидкий сніданок з овсянки і чаю з печивом, похід за водою)) збори і спуск по іншу сторону скелі в село Труханів. Тут дорога не така натоптана, машиною тут проїхати можна, і навіть видно шо шось їздило, але то певне лісовоз або якась така потвора, місцями простим смертним там на бібіці не проїхати. Дорога в село Труханів Траса промаркерована, і скажу я вам шо пару раз воно мене спасло від блукання) В підніжжі гори, де зявилась дорога ми знайшли поляну чогось фіолетового) в ньому і зробили привал і коротеньку фотосесію) Хто знає шо за рослина? а то я не грамотний Показати прихований контент Hide Початок Труханова На зустріч нам як по замовленню виїхав Еталон з напрямком Труханів-Львів Поки вона розврталась в кінцевій, ми просто сиділи насолоджуючись краєвидами Ну і в Львові пересіли на знайому нам маршрутку Моршин-Луцьк, і висидівши неймовірно довгих 3,5 години були вдома, змучені, спітнілі, смердючі і щасливі. Для цікавості і звіту я підрахував затрати на поїздку. Продукти - ми купили їх на 3 дні, все про все 130грн. дещо було вдома, ну умовно візьмем 200грн Дорога Луцьк - Стрий 288грн Дорога Стрий - Болехів 26грн Дорога Болехів - Бубнище - 14грн Дорога Труханів - Львів 160грн Дорога Львів - Луцьк 212грн Всього: 900грн на двох)
AnimaNoir Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:27 #2 Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:27 Гідний Вікенд.
bublik007 Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:32 #3 Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:32 Дуже гарно! тіко це во, ховайте троха фото і описи))) Ось таким чином))) http://board.lutsk.ua/imgstore2/images/2016/09/01/DISJihVmaI.jpg[/img Hide
Polehan Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:36 Автор #4 Опубліковано 1 Вересня, 2016 в 20:36 8 минут назад, AnimaNoir сказал: Гідний Вікенд. дякую) 3 минуты назад, bublik007 сказал: Дуже гарно! тіко це во, ховайте троха фото і описи))) ее, затупив, а зараз вже нема змоги редагувати((
Miro Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 00:19 #5 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 00:19 Чудова розповідь! Підтримаю попереднього пана, чекаємо продовження
Zheny@ Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 05:32 #6 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 05:32 То Оселя чи таки Скеля?
Zheny@ Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 05:36 #7 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 05:36 8 годин тому, Polehan сказано: ее, затупив, а зараз вже нема змоги редагувати(( Взяв на себе сміливість трошки підредагував.
Polehan Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 06:33 Автор #8 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 06:33 @Miro @Itzamna Будуть поїздки - буду розказувати) 59 минут назад, Zheny@ сказал: То Оселя чи таки Скеля? Комплекс "скелі Довбуша" а оселя то вже сотєбєтіна) 56 минут назад, Zheny@ сказал: Взяв на себе сміливість трошки підредагував. Красно дякую)
rrid Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 07:04 #9 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 07:04 10 годин тому, Polehan сказано: знайшли поляну чогось фіолетового) дуже схоже на вереск а здалеку трохи схоже на лаванду, але зустрічав її тільки в горах криму )
Zheny@ Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 07:14 #10 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 07:14 9 хвилин тому, rrid сказано: дуже схоже на вереск Як на мене - звичайнісінький чебрець
ZLOvSmetane Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 08:13 #11 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 08:13 Теж хотіли попасти сюди, але попали тільки на стежку довбуша в м. Яремче. гора маковиця (цих вихідних) Показати прихований контент Hide
Polehan Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 08:29 Автор #12 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 08:29 @rrid @Zheny@ схиляюсь більш до вересу, чебрець не такий по будові стебла і квітки, принаймні судячи з того шо показує гугл @ZLOvSmetane от я і визначився з наступною поїздкою)))
rrid Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 12:43 #13 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 12:43 5 годин тому, Zheny@ сказано: Як на мене - звичайнісінький чебрець за твоїм посилання чомусь з самого верху - не чебрець, а материнка (душица) о_О чебрець - низенька рослина, 10-15см висотою, тому точно не підходить під те, що на фото ТС материнка - вища в 2-3 рази за чебрець, і схожа по висоті на рослини з фото ТС але в материнки - суцвіття типу зонтик (якщо я вірно пам'ятаю), а на фото ТС’а і у вереса - явно не зонтик, а типу китиця, без галуження тому наполягаю, що це більш схоже на верес. п.с. можу показати в Кременецьких горах місце, де ростуть поруч материнка й чебрець, щоб розвіяти сумніви
talja Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 13:28 #14 Опубліковано 2 Вересня, 2016 в 13:28 а це бува не лаванда?
mykola Опубліковано 4 Вересня, 2016 в 18:54 #15 Опубліковано 4 Вересня, 2016 в 18:54 Це вереск, у Волинських лісах він також зустрічається. https://www.google.com.ua/search?q=вереск&biw=1366&bih=630&tbm=isch&imgil=FwROmXWb3H_xeM%3A%3BxbvgiW0sEjxbIM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.sazhaemsad.ru%252Fsozdajte-vereskovyj-raj-v-sadu.html&source=iu&pf=m&fir=FwROmXWb3H_xeM%3A%2CxbvgiW0sEjxbIM%2C_&usg=__KicNQFam_kQu61iFBEb3aHpjoLQ%3D&ved=0ahUKEwie1dTNsPbOAhVjD5oKHUz3D3kQyjcIMQ&ei=92zMV979JOOe6ATM7r_IBw#imgrc=eyC9QtOfzV3ZoM%3A
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.