Перейти до змісту

Прошу підтримати петицію про скасування рішення щодо демонтажу гаражів по вул. Гірна


Vasilisa

Рекомендовані повідомлення

Друзі! Прошу підтримати петицію - Про скасування рішення міської влади від 1.06.2016 р. За N 310-10, 310-14, 310-15 щодо демонтажу гаражів по вул. Гірна 2, 2а, вул. Рогова 41,43, які простояли 45 років.

До кінця збору підписів залишилось: 4 дні 

http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/528

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю надію, що цей весь металобрухт, скоро приберуть і наведуть порядок на вулиці.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

які простояли 45 років - не аргумент.
ледь позбувся гаражів в своєму дворі. і підтримую владу.
за 45 років могли б пошевелитись і узаконити, якщо не узаконили- знести.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто якщо на тому місці хтось, кому це вигідно, притулить якусь споруду, то це нормально по-вашому?

Більшість там живуть військові пенсіонери, і з самого початку є документ, який підтверджує дозвіл від військової частини на встановлення у тому військ.містечку гаражів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Петиція проти законних дій знесення незаконного розміщення металічних гаражів.

Цей весь мусор заважає прилеглому будівництву.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якому такому будівництву?

Початково був дозвіл на їх встановлення, і стояли вони там всі ці роки як і всі інші гаражі по місту. Наразі жителі готові організувати кооператив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

45 минут назад, Scorpio сказал:

Маю надію, що цей весь металобрухт, скоро приберуть і наведуть порядок на вулиці.

 

Там зроблять гаражний кооператив і тоді буде порядок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 місяця потому...

Раніше:

У ЛУЦЬКУ – ВІЙНА ЗА ГАРАЖІ

Стаття від 05.09.2016  

Жителі вулиці Гірної у Луцьку протестують проти демонтажу незаконно встановлених гаражів. Зустріч депутатів міськради та власників гаражів відбулася поблизу їхніх помешкань 5 вересня.

img_7344.jpg

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко на початку зустрічі пояснила, що власники гаражів, які встановлені на вулиці Гірній ще понад 40 років тому, просять скасувати рішення міськради щодо демонтажу. Окрім того, люди хочуть узаконити їх.

img_7351.jpg

Утім, відповідного юридичного підґрунтя для цього немає. Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв пояснив, що територія, на якій стоять гаражі, є комунальною, а більша частина з них встановлені на мережах в «червоних лініях». Тому управління вже неодноразово відмовляло у подальшому функціонуванні гаражів.

img_7332.jpg

На переконання Матвіїва, аби владнати ситуацію, варто створити гаражний кооператив. «Я вважаю, що треба демонтувати гаражі, які стоять із порушеннями, створити ОСББ, розробити проект гаражного кооперативу і закріпити земельну ділянку за гаражним кооперативом або за ОСББ. Поки я не можу сказати, який шлях буде правильним», – запевнив Ярослав Матвіїв.

Начальник відділу землеустрою управління земельних ресурсів Валентина Бурлака додала, що згідно з законодавством під гаражний кооператив має відводитися ділянка, вільна від забудови. «Тут вже є гаражі. Тому їх треба знести, аби мати можливість створити гаражний кооператив. До того ж, мають бути комунікації для гаражів, пожежний заїзд та виїзд тощо», – додала вона.

Натомість директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська висловилася з приводу того, що у 80% із 30 гаражів тут зберігають домашній непотріб, який просто не хочуть тримати в будинках. І лише у 20% гаражів залишають автомобілі. До того ж, дехто з власників здає гаражі в суборенду, заробляючи таким чином гроші.

img_7342_0.jpg

На її переконання, муніципали взялися за гаражі на Гірній через звернення жителів вулиці, які попросили демонтувати гаражі. Вони запевняють, що між гаражами ходять в туалет, у вечірню пору збираються підозрілі люди.

Мешканець будинку на вулиці Гірній Дмитро Маринюк запевнив, що гаражі будували декілька десятків років тому задля бойової готовності, і люди мають певні документи на ці гаражі. До того ж, власники будинків розповіли, що серед них є інваліди. Тож варто розглядати кожну конкретну ситуацію.

Своєю чергою, Юлія Сиротинська відповіла, що люди, які є інвалідами і мають авто з ручним керуванням, мають право звернутися в ЦНАП із заявою про виділення земельної ділянки під гараж. Утім, поки від жителів вулиці надходили лише звернення з проханням зупинити процедуру, скасувати рішення тощо. Вона також навела приклад створення гаражного кооперативу на вулиці Карбишева, де спочатку демонтували гаражі, а вже потім на вільній ділянці створюють гаражний кооператив.

img_7336.jpg

Зрештою ж, вирішили спочатку облікувати гаражі, аби знати, чи усі їх власники досі приписані у будинках вулиці Гірної. «Чекаємо кожного з вас сьогодні і завтра у департаменті муніципальної поліції з письмовою заявою, копією паспорту, ідентифікаційного коду та пропискою. Вкажіть номер гаража і напишіть відповідну заяву. Тоді ми зможемо зрозуміти, скільки людей реально прописані там, де стоять їхні гаражі», – висловилася Сиротинська.

До слова, жителі вулиці погодилися з тим, що чимало гаражів належать людям, які вже не живуть у прилеглих будинках. Тому люди погодилися принести документи муніципалам. «Хто не з’явиться, не пред’явить документів, того гаражі ми будемо зносити в першу чергу, попри ваші всі незадоволення», – запевнила головна муніципалка міста.

Hide  

 

Зараз:

ГАРАЖІ НА ВУЛИЦІ ГІРНІЙ У ЛУЦЬКУ, ЙМОВІРНО, НЕ ЗНОСИТИМУТЬ

Стаття від 25.11.2016  

У Луцькій міській раді пропонують скасувати рішення виконавчого комітету про демонтаж металевих конструкцій на вулицях Гірна та Рогова. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 листопада.

Таку пропозицію озвучив депутат міської ради Павло Данильчук. На його переконання, ці гаразі розташовані далеко від центральної частини міста, тож «не дуже цікаві для інфраструктури». Тому варто піти назустріч людям і дозволити оформити їм гаражні кооперативи.

Висловився за підтримку такої пропозиції і голова комісії Микола Федік.

Натомість директор департаменту муніципальної комісії Юлія Сиротинська сказала, що гаражі не можуть там стояти через те, що на цій території проходять теплотраси, високовольтні лінії. А створювати гаражний кооператив можна тільки на порожній земельній ділянці, тож гаражі перед цим треба все одно зносити.

Зрештою ж, після тривалої дискусії більшість членів депутатської комісії проголосувала за скасування рішення виконавчого комітету про демонтаж гаражів на вулицях Гірна та Рогова. Остаточне ж рішення – за сесією міської ради.

Hide  

У ЛУЦЬКРАДІ ВЖЕ ХОЧУТЬ СКАСУВАТИ РІШЕННЯ ПРО ДЕМОНТАЖ ГАРАЖІВ

Стаття від 25.11.2016  

Через те, що рішення виконкому про знесення десятків гаражів на вулицях Гірній та Роговій призвело до невдоволення власників металевих конструкцій, у міськраді ініціюють скасування цього рішення.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 листопада.

Як повідомив депутат Павло Данильчук, ситуація є скандальною, адже громадяни ще в 1970-их роках погодили встановлення гаражів з військовою частиною, яка тоді діяла на цій території. Для того, щоб підтримати лучан, та враховуючи, що ця ділянка розташована не в центрі міста та не має значного інфраструктурного значення, пропонують скасувати рішення виконкому про знесення металевих конструкцій. Громадянам дадуть можливість створити гаражний кооператив.

Голова комісії Микола Федік зауважив, що три місяці тому відбулися збори та створили ініціативну групу. Нині справа створення кооперативу, з його слів, зрушила з мертвої точки. Тож він погоджується, що проблему можна вирішити завдяки створенню гаражного кооперативу.

Член комісії Юлія Дацюк зазначила, що створення кооперативу не вирішить питання. Як приклад, вона навела ситуацію на вулиці Дорошенка, де був створений кооператив з 15 гаражів, але це не допомогло вирішити питання – земельну ділянку мешканцям не виділяють, адже для того, щоб її отримати, потрібно спочатку знести самовільно встановлені гаражі.

 
3%20(5)w.JPG
Своєю чергою, заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що спілкувався з власниками гаражів і дізнався, що їхню кількість можна зменшити з 80 до 40, адже значна частина гаражів не використовується нині, належить громадянам, які померли, або мешкають в іншому мікрорайоні тощо.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська наголосила, що вже 9 громадян оплатили штрафи, 4 демонтували гаражі, а відповідно до висновку профільних управлінь міськради, розташування на цій ділянці гаражів не дозволене, оскільки там проходить теплотраса. З її слів, щодо демонтажу гаражів зверталися у міськраду мешканці приватного сектора поблизу, нарікаючи, що їхні діти у нічний час повертаються зі школи через територію гаражів. Вона зауважила, що муніципали щотижня фотографують територію, де панує антисанітарія, бруд та сміття.
 
IMG_9465w.JPG
Власники конструкцій зберігають там старі речі, велосипеди, а дехто повідомляв, що в гаражі зберігає автомобілі дітей, які, як виявилося, мешкають в іншому мікрорайоні міста. На її думку, скасуванням цього рішення виконкому можуть створити небажаний прецедент. Мешканці Гірної та Рогової, мовляв, нічим не відрізняються від мешканців проспекту Соборності, де муніципали торік знесли 76 гаражів.

На думку Юлії Сиротинської, конфлікт насправді є піаром представника «Народного контролю» Михайла Шелепа. На це Михайло Шелеп відповів, що керівництво військової частини дозволило громадянам встановлювати гаражі, про що свідчить знайдена в архіві карта 1971 року. Він відзначив, що питання демонтажу гаражів ніхто не порушував протягом років і гаражі насправді не є самовільно встановленими. Рішення виконкому, на його думку, є способом шантажу лучан.
 
2%20(6)w.JPG

Юлія Дацюк зазначала, що питання не вирішиться після скасування рішення виконкому, отже, потрібно увалити комплексне рішення, що стосувалося б всього міста, організувавши засідання круглого столу.

Після обговорення члени комісії все ж підтримали проект рішення про скасування рішення виконкому щодо демонтажу металевих конструкцій на вулицях Гірній та Роговій.

Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...