Перейти до змісту

Синхронізація додатків андроід-смартфона


jack74

Рекомендовані повідомлення

Синхронізація телефонної книжки смарта з хмарою, це зрозуміло. Календар теж... Які ще додатки синхронізуються? 

Мене зараз цікавить, чи є якийсь додаток (не обов'язково від Гугл, але бажано) типу "Записничка", котрий би синхронізувався з "хмарами". Бажано простенький, просто записничок, замітки...  Хтось таким користується?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мені найбільше подобається Google Keep (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.keep), в першу чергу тим що і хром і телефон з ним ладно "пляшуть".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кіп я поставив, але щось не лежить він мені до душі... і пошук в ньому по кирилиці не працює...

 

@Boomboxic ЕніДу, це, я так зрозумів, типу менеджер синхронізації, типу DataSync... Які додатки ти ним синхронізуєш? Рут йому треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вні в мене все автоматом робить, тобіш я на це не звертав уваги, тільки дозвіл дав на акаунті гугла, поміняв телефон і він мені все назад закинув, синхронізується відразу після внесення будь-яких змін, про офлайн нічо не скажу бо інтернет постійно ввікнений, записи роблю на українській, подобається тим що можна добаляти стікери на головний екран телефону

пс. інтерфейс англійський, мені це не заважає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@jack74  Я зрозумів, що треба блокнот, який синхронізується без проблем без створення окремих аккаунтів.

 

5 hours ago, jack74 said:

чи є якийсь додаток (не обов'язково від Гугл, але бажано) типу "Записничка", котрий би синхронізувався з "хмарами". Бажано простенький, просто записничок, замітки...

Ось він! Синхронізація через Google чи Facebook, чи через те і те. Вже не памятаю.

Записник, список покупок, to-do list. напоминалка пропущених дзвінків. і все в простому інтерфейсі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Google Keep - саме те що треба. Є андроід версія і браузерна для компа. Синхронізація само собою.

Не побачив, вже радили

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 тижнів потому...

Мені цікаво, як працює синхронізація телефонної книжки... Ну от скопіювалась вона на хмару Гугла. Далі я на телефоні видалив один запис. При наступній синхронізації що буде? Запис на телефоні відновиться з Хмари, чи на Хмарі видалиться відповідно телефону?

Припускаю відповідь, що "синхронізація" побачить (якось), що на телефоні актіальніше, і поправить Хмарну копію відповідно телефонній. Але тоді як буде діяти "синхронізація", якщо я втратив телефон, купив новий і "синхронізую"? "Синхронізація" повидаляє всі телефони з Хмари у відповідності з чистою телефонною книжкою нового телефону?

Короче, як працює логіка "синхронізації"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Видалення обьекту контакта це транзакція. Так само як і створення. Ви при зміні накопичуете транзакції при синхронізації вигружаються накопичені транзакції версія контактів, дата і ідентифікатора пристрою. Якщо книжка редагується з 3х пристроїв, кожен наступний отримує перелік даних по транзакціям з часу останньої синхронізації. При зверненні нового пристрою отримується повний перелік даних. Якось так працюють більшість хмарним сховищ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@LSD все-одно не зрозумів. Що буде при включенні нового телефону?

Гіпотетична ситуація: спочатку був 1-й телефон. В нього на початку були вставлені дві сімки, кожна з своєю тел.книжкою, зі своїми номерами. Номери скопійовані з сімок в "Контакти" смарта, далі відображення тел.книжок сімок виключене. Тобто далі смарт працює лише з своєю внутрішньою контактною книжкою. Далі в просесі експлуатації включається синхронізація з Хмарою, йде редагування контактів (видалення, додавання нових і т.ін.).

Далі телефон виходить з ладу, купується 2-й, вставляються ті ж сімки, кожна з своєю колишньою тел.книжкою, зі своїми старими номерами, які знов  копіюються в "контакти" смарта. Так от що буде робитися, якщо тепер увімкнути синхронізацію? Контакти з Хмари, які відсутні в смарті, перепишуться в смарт, а контакти з сімок, котрих нема в Хмарі (видалені були колись) видаляться?

А що буде зі схожими?  Один номер, але змінена назва...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ото накрутив.

По першому твоєму посту.

Коли ти купив новий смартфон, то для синхронізації треба спочатку ввести данні аккаунта Гугл (е-адреса, пароль) і тоді всі контакти з хмари копіюються на смартфон. І вже якщо ти після того видалиш\зміниш контакт він зміниться\видалиться в хмарі.

По другому твоєму посту.

Щоб контакти з СІМ картки\карток потрапили у книжку смарфона фізично требе їх скопіювати, інакше вони так і лишаться на сімці\сімках. Якщо ти скопіював все ж на смартфон і потім ввів новий аккаунт гугл, то синхронізація буде залежати від налаштувань гугла, але в основному то буде копіювання і додавання до книжки смартфона всіх контактів з хмари, а потім при наступній синхронізації контакти додані з сімок\сімки додадуться і до хмари. Тобто і в хмарі і в смартфоні буде венігрет вінегрет всіх контактів.

Якось так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабуть трохи неточно описав. Карточка контакта в розумінні андроіда це якийсь стандартний об'єкт певного класу. В нього є ряд властивостей і методів. При синхронізації передається опис обьекту згідно параметрів класу. Я думаю з повною підтримкою версіонування. І там точно є унікальний ід Гугла для контакту.

Тепер моделюємо описану ситуацію: у вас є телефон, хоч 3 сімки, налаштовано синхронізацію Гугл з памятю телефону. Синхронізація ввімкнено вже давно .Ми копіюємо контакти з сімки на тел у нас формується умовно 212 транзакцій "створення контакту", і 212 обьектів карт очок.  Коли ви натисне те синхронізувати з гуглом на Ваш телефон одразу прийдуть контакти з книги Гугл яких у вас нема, і потім підуть 212 контактів з сімки в Гугл.  Тепер ми ламати апарат і берем новий.

якщо беремо і одразу синхронізуемо з Гугл чистий апарат маємо усі наші контакти. 

Якщо телефон не чистий то ми отримаємо лише список з Гугла контакти в телефоні, задублюються якщо є однакові. Є можливість повної синхронізації тоді все що у вас є на тел попаде  в Гугл 

якщо ми вирішили зробити хід коньом і скопіпастили все на сім потім втягнули на телефон і синхронізували з Гугл то контакти за дублюються це не враховуючи того що сім ще й поріже довжини імен і допиінфо. 

Мав необережність колись на останній варіант наткнутися 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@vaz75 :) ти так і не зрозумів, що я накрутив :)

 

@LSD подякував. Тобто, видаляти "синхронізація" все ж не видаляє, правильно я зрозімів?

Пріоритетом логіки "синхронізвції" є "краще більше, хоч навіть зайвого, ніж менше", типу так? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при першій синхронізації записуються всі телефони з хмари на телефон, але далі якщо видалиш на телефоні він видалиться і в хмарі,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...