Harddriver Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:09 #1 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:09 Привіт всім. Тут такий експромт намалювався, маринувати вже пізно одним словом. Знаю супермаркети грішать тим, що пхають в ті мариновані шашлики всяке мите несвіже м'ясо, спецїї легко перебивають "душок". Може хтось брав недавно, може щось порадити?
pro100man Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:34 #2 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:34 На рівненській на зупинці за мостом, як їхати з київської...Магазин грузинській чи армянській незнаю там лаваші шашлик і.т.д
jack74 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:42 #3 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:42 для маринації вистачає 2 години Зайшов в магазин, купив м'яса чи гарного м'ясного бочка/щоковину (кому подобається з сальцем), купив приправу, дві цибулинки, майонезу, порізав, перемішав, і поки доїхав до місця, розпалив жар, то вже й замаринований Не раз вже так робимо, коли спонтанно нагода виникає
Foross Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:54 #4 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 10:54 і добав мінеральноі води) з газами) 1.5 -2 години і мнясо шикарне)
St@S_ Опубліковано 24 Липня, 2016 в 11:01 #5 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 11:01 6 минут назад, Foross сказал: і добав мінеральноі води) з газами) 1.5 -2 години і мнясо шикарне) а ще краще пиво
Zalepok44 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 11:03 #6 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 11:03 В Там Тамі, м'ясо в шашлик завжди СВІЖЕ, 100% я там працював все бачив. Там м'яса фізично нема де взяти залежаного (з душком), зайдіть ввечері і подивіться на вітрину, все пусте. І дуже класні маринади там. Завжди беру в Там Тамі.
yura-patriot Опубліковано 24 Липня, 2016 в 11:59 #7 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 11:59 На гостинці там де Тигрес і Наш край з права від ресторану Арарат тіпа магазинчик ну похожий на лєтнік(колись кури гріль там продавали),там є і сирий і готовий(я готовий там купував вже два рази мені дууже кльовий) і ще багато чого вкусного там є.
yarik1 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 12:06 #8 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 12:06 3 минуты назад, yura-patriot сказал: На гостинці там де Тигрес і Наш край з права від ресторану Арарат тіпа магазинчик ну похожий на лєтнік(колись кури гріль там продавали),там є і сирий і готовий(я готовий там купував вже два рази мені дууже кльовий) і ще багато чого вкусного там є. Готовий шашлик - це вже пожарений, чи при вас можуть пожарити? Чи вони нажарюють і холодним продають?
yura-patriot Опубліковано 24 Липня, 2016 в 12:17 #9 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 12:17 13 хвилин тому, yarik1 сказано: Готовий шашлик - це вже пожарений, чи при вас можуть пожарити? Чи вони нажарюють і холодним продають? Нє,не нажарють нічого,завжди треба замовляти наперед, кароч дзвониш і говориш,я хочу 1кг. шашлика,приходиш через 20-30хвилин і забираєш щойно приготовленого, скільки там вже виходить 700-800г.приблизно ну він вжарюється чи вижарюється і все,ну або прийшов до них сказав скільки треба готового вже,вони підберуть кусок з урахуванням того вжарювання,і тоже всьо відразу жарять, тільки там треба троха почекати, але краще десь полазити бо там так пахне що тяжко вистояти щоб якесь хачапурі яке тобі не потрібне купити.)))
kos1 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 13:04 #10 Опубліковано 24 Липня, 2016 в 13:04 в Експресі не поганий
Saddy Опубліковано 28 Липня, 2016 в 15:09 #11 Опубліковано 28 Липня, 2016 в 15:09 В 24.07.2016 at 14:59, yura-patriot сказал: там є і сирий і готовий(я готовий там купував вже два рази мені дууже кльовий) яка ціна на сирий?
yura-patriot Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:04 #12 Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:04 3 годин тому, Saddy сказано: яка ціна на сирий? 150грн./кг. І там друже ціна тільки на сирий, платиш за вагу сирого м'яса,а там вже скільки вийде, троха по дибільному,але як вжє є,кароч думаю так, якщо хочеш готового десь кіло,то треба замовляти шашлика десь 1.300кг.,ну або приблизно на 200грн.(ну мож троха більше)у тебе буде 1кг. вже посмаженого. І якось він кожен раз по різному вжарюється,або дурять,не знаю.)
Saddy Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:15 #13 Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:15 а де ж все-таки можна купити просто замаринованого мНяска?)))
Demeter Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:25 #14 Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:25 18 хвилин тому, yura-patriot сказано: 150грн./кг. при ціні шиї десь 85грн/кг. некіслий зазор. чи там якийсь ультраексклюзивний маринад? треба й собі купити - спробувати як вони маринують .
yura-patriot Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:45 #15 Опубліковано 28 Липня, 2016 в 19:45 35 хвилин тому, Demeter сказано: при ціні шиї десь 85грн/кг. некіслий зазор. чи там якийсь ультраексклюзивний маринад? треба й собі купити - спробувати як вони маринують . Нічого там такого немає,я купляв два рази,мені сподобався,навіть дуже,але то як кажуть на любителя,але точно не ВАУ!!!
lanima Опубліковано 31 Липня, 2016 в 12:13 #16 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 12:13 Я м'ясо в фуршеті беру. Свіже і дешевше як на ринку, як не дивно.. для соусу беру майонез+ ківі+перець+сіль...+ шампіньйони, але то вже на любителя. Хоча всі, хто пробував, казали, що дуже смачно. Або взяти реберця, кухарський соус чумак і апельсинку. В таку жару півтори години і все мариноване.
difoto Опубліковано 31 Липня, 2016 в 14:33 #17 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 14:33 1 година тому, lanima сказано: Я м'ясо в фуршеті беру. Свіже і дешевше як на ринку, як не дивно.. для соусу беру майонез+ ківі+перець+сіль... Мясо в Фуршеті - це як свіжопокрашена "копійка" в срібний металік. Про його "свіжість" взагалі окрема мова. А майонез для соусу.... Є така вєщь, як "п"ятий смак" - крім солодкого, солоного, гіркого та кислого є умамі. Так званий "самк мяса". Він відчувається у свіжих томатах, звісно, що передати його з екрану я не можу. Так от "символ" цього смаку - глутамат натрію, так само, як "символ" солоного є сіль. Інша його назва - "нажористість". Добав у картоплю глутамат натрію - і вона на смак буде як картопля з тушеним мясом. Так от: у всі шашличні блюда на стадії приготування добавляють кислоту. Оцет, цибулю, лимон і т.п. Майонез у соусі добавляє до мясної страви лише "нажористість" для смакових рецепторів. Салати з майонезом - це супер (що б там не казали), а до м"яса майонез - це обманка смакових рецепторів. Навіщо готувати шашлик, якщо з брокколі або баклажанів можна зробити таке саме блюдо в плані смаку? І я не фігурально висловлююсь - котлета з баклажанів, сиру і ще кількох інгридієнтів З МАЙОНЕЗОМ не відрізняється від мясної. Це я так вегетаріанцям підмастив Мясо має бути з кетчупом, і то - зимою, коли немає свіжих томатів. ПиСи: чілі і тому подібне теж має право на життя.
vaz75 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 15:10 #18 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 15:10 @difoto Підтримую: мойонез і оцет - це смерть м'ясного смаку.
vaz75 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 15:11 #19 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 15:11 В 24.07.2016 at 13:09, Harddriver сказал: Привіт всім. Тут такий експромт намалювався, маринувати вже пізно одним словом. Знаю супермаркети грішать тим, що пхають в ті мариновані шашлики всяке мите несвіже м'ясо, спецїї легко перебивають "душок". Може хтось брав недавно, може щось порадити? Як "покупний" шашлик для мене найкращим є в мережі "Тростянецькі ковбаси".
MaestroA Опубліковано 31 Липня, 2016 в 15:45 #20 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 15:45 On 24.07.2016 at 14:03, Zalepok44 сказано: В Там Тамі, м'ясо в шашлик завжди СВІЖЕ, 100% я там працював все бачив. Там м'яса фізично нема де взяти залежаного (з душком), зайдіть ввечері і подивіться на вітрину, все пусте. І дуже класні маринади там. Завжди беру в Там Тамі. В Там-Тамі м'ясо справді на 98% свіже. І маринади, підтримую, смачні. А от шашлик готовий виходить несмачний, як не крути. Перевірено багаточисельними спробами. 1 година тому, difoto сказано: Мясо в Фуршеті - це як свіжопокрашена "копійка" в срібний металік. Про його "свіжість" взагалі окрема мова. Ви давно в Фуршеті не були. Там точка підприємця. Оборот, свіжість, чистота - все ОК.
difoto Опубліковано 31 Липня, 2016 в 19:22 #21 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 19:22 3 годин тому, MaestroA сказано: Ви давно в Фуршеті не були. Там точка підприємця. Оборот, свіжість, чистота - все ОК. Тоді це зовсім інша справа.
lanima Опубліковано 31 Липня, 2016 в 19:25 #22 Опубліковано 31 Липня, 2016 в 19:25 4 годин тому, difoto сказано: Мясо в Фуршеті - це як свіжопокрашена "копійка" в срібний металік. Про його "свіжість" взагалі окрема мова. А майонез для соусу.... Є така вєщь, як "п"ятий смак" - крім солодкого, солоного, гіркого та кислого є умамі. Так званий "самк мяса". Він відчувається у свіжих томатах, звісно, що передати його з екрану я не можу. Так от "символ" цього смаку - глутамат натрію, так само, як "символ" солоного є сіль. Інша його назва - "нажористість". Добав у картоплю глутамат натрію - і вона на смак буде як картопля з тушеним мясом. Так от: у всі шашличні блюда на стадії приготування добавляють кислоту. Оцет, цибулю, лимон і т.п. Майонез у соусі добавляє до мясної страви лише "нажористість" для смакових рецепторів. Салати з майонезом - це супер (що б там не казали), а до м"яса майонез - це обманка смакових рецепторів. Навіщо готувати шашлик, якщо з брокколі або баклажанів можна зробити таке саме блюдо в плані смаку? І я не фігурально висловлююсь - котлета з баклажанів, сиру і ще кількох інгридієнтів З МАЙОНЕЗОМ не відрізняється від мясної. Це я так вегетаріанцям підмастив Мясо має бути з кетчупом, і то - зимою, коли немає свіжих томатів. ПиСи: чілі і тому подібне теж має право на життя. Я майонез роблю тільки домашній. Яйця, сіль, цукор, олія, лимонний сік. Ніякого глутамату і решти єшок. А рецептів маринаду море..щоб м'ясо було м'яким потрібна кислота. Це можуть бути лимони, апельсини, ківі, навіть абрикоси. Останнім часом мені взагалі подобається м'ясо +трішки ананасового соку+трішки солі і все.. лишити до ранку. Виходить чистий насичений смак.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.