Перейти до змісту

Масові перевірки на ринку

Кирило

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 77
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
13 годин тому, rl72 сказано:

скажем так, є певні повноваження (права) і в міськради, і в міського голови, і вони виписані у відповідних законах.

повноваження суто наглядові, все що можуть - написати припис, який є рекомендаційним. Ну і в податкову можуть наскаржитись (наслідки я описував)

Цитувати

але ж ми лише хочемо знати про те, як вони виконюють свої обовязки, зовсім забуваючи про те, що в них є і права, особливо коли ці права (як в даному випадку) зачіпають наші іетереси

інтереси вони ніяким боком не зачіпають, слідкувати за порядком в місті - їх прямий обов"язок, на те вони і міськрада :) Інша справа, що їх права, в даному питанні, обмежуються суто рекомендативними і наглядовими функціями (впринципі як і в багатьох інших сферах, в які вони втручаються).

Опубліковано
В 18.06.2016 at 10:41, Кирило сказал:

Але й перевіряти мають на певних підставах. Оскільки діє мораторій просто прийти перевірити (бо планова перевірка) вони не можуть (повинні мати рішення суду і т . д.) тим самим порушуючи закон. Підприємців, котрі не оформляють робітників штрафують, а самі податківці спокійно можуть порушувати закон, головне, щоб їм вигідно було.

При перевірці особа зобов'язується виконувати тільки законні вимоги перевіряючого, і якщо є сумніви - завжди можна попросити підтвердження законності - на яких підставах, згідно чого і тп. Якщо вимоги незаконні - не виконуй. Тоді якщо перевіряючі все ж праві - вони покарають, а ти вже оскаржуй в суді.

В 18.06.2016 at 19:55, yu2007 сказал:

Та цих би базарних бариг всіх в АТО! Бачиш но, китайські пуховики продають з таким наваром! Там їх швидко відучать наживатися на українцях.

Барига? Першочергова мобілізація!

А чо тільки базарних? А в ларьку через дорогу, а в гастрономі - не бариги? Яка різниця - чи +30% чи + 300%, і той і той барига.

В 18.06.2016 at 20:06, veter сказал:

я звичайний такий собі державний службовець

а, то так і скажи що жаба давить. А ти їх рубльом, тих бариг, карай. Купуй тільки у виробника! Не дай на собі нажитись!

В 18.06.2016 at 21:27, veter сказал:

Я баригами назвав бариг, які жлобствують і наживаються на пересічному громадянинові шаленними накрутками, а не дрібних підприємців! Знову слова перекручуєш!

А можна конкретніше, на якому відсотку накрутки дрібний підприємець, в твоєму розумінні, стає баригою? Бо ж жлобствують і наживаються і ті і ті.

Ближче до теми: я за перевірки, але щоб перевіряли поголовно, а не вибірково, і не рейд раз в рік, а щоб був певний відділ, який тільки тим і займався б, що перевірками на ринках/МАФах по місту, в бутіках ТЦ. Тоді буде економічний зиск. А те про що пише ТС - то якийсь фарс.

Опубліковано

Ніколи перевірки не приносили якихось благ. І чим більше перевірок ти гірше. Треба ж розуміти, якщо є робітники, котрі не оформлені, то після попередження чи штрафу, робітників звільняють або офіційно оформляють на роботу з дотриманням всіх процедур (в тому числі оплачувана відпустка раз на рік, лікарняні і т. д .). І підприємці піднімають ціни на свій товар/послугу, а покупці скаржаться, от "обнагліли" знову ціни безпідставно піднімають.

Є різні підприємці і різні націнки, але все рівно вони стараються поставити оптимальну ціну, щоб і прибуток був і продати можна було. "Неадеквати" завжди є і будуть, але їх мізер.

Плюс підприємців на ринку, що є вибір. Не сподобалась ціна пішов до іншого. Чого не скажеш про нашу державу (газ, вода і т. д.). Ось там "націнки", от там можуть наживатись на Нас, а Ми терпимо.

P.S. Я підтримую законний бізнес. От тільки закон не підтримує мене.

Парадокс: якщо чиновник не правий (порушив закон), то я можу подати на нього до суду, але я потрачу купу грошей на обслуговування цього судового процесу (юрист і т. д.) - це може не окупитись, а значить сенсу в цьому не має (суд чи чиновник буде тягнути час: то він хворий, то в нього відпустка). І саме цікаве я (як громадянин) плачу тому чиновнику (державі), щоб він захищався від мене (моїми ж грошима, всіх українців). Якого х... так відбувається.

Опубліковано
14 годин тому, Vadimm сказано:

а, то так і скажи що жаба давить. А ти їх рубльом, тих бариг, карай. Купуй тільки у виробника! Не дай на собі нажитись!

А можна конкретніше, на якому відсотку накрутки дрібний підприємець, в твоєму розумінні, стає баригою? Бо ж жлобствують і наживаються і ті і ті.

Ближче до теми: я за перевірки, але щоб перевіряли поголовно, а не вибірково, і не рейд раз в рік, а щоб був певний відділ, який тільки тим і займався б, що перевірками на ринках/МАФах по місту, в бутіках ТЦ. Тоді буде економічний зиск. А те про що пише ТС - то якийсь фарс.

1. Жаба не давить, людей на*обувати совість не дозволяє. Що в твому розумінні карати "рубльом"?

2. Компрометуюче запитання. 300% накрутки забагато, які 100% впринципі. Жлобство це саме завищена до космічних цін накрутка. А наживається один на одному, в тій чи іншій мірі, практично кожен (заглянь в закрома своєї кришталево чистої совісті і когось на кому нажився та й згадаєш :D 100500 відсотків).

3. А за те щоб перевіряли всіх поголовно я згідний і 2ма руками ЗА!

Опубліковано
1 година тому, Кирило сказано:

Ніколи перевірки не приносили якихось благ. І чим більше перевірок ти гірше. Треба ж розуміти, якщо є робітники, котрі не оформлені, то після попередження чи штрафу, робітників звільняють або офіційно оформляють на роботу з дотриманням всіх процедур (в тому числі оплачувана відпустка раз на рік, лікарняні і т. д .). І підприємці піднімають ціни на свій товар/послугу, а покупці скаржаться, от "обнагліли" знову ціни безпідставно піднімають.

Є різні підприємці і різні націнки, але все рівно вони стараються поставити оптимальну ціну, щоб і прибуток був і продати можна було. "Неадеквати" завжди є і будуть, але їх мізер.

Плюс підприємців на ринку, що є вибір. Не сподобалась ціна пішов до іншого. Чого не скажеш про нашу державу (газ, вода і т. д.). Ось там "націнки", от там можуть наживатись на Нас, а Ми терпимо.

P.S. Я підтримую законний бізнес. От тільки закон не підтримує мене.

Парадокс: якщо чиновник не правий (порушив закон), то я можу подати на нього до суду, але я потрачу купу грошей на обслуговування цього судового процесу (юрист і т. д.) - це може не окупитись, а значить сенсу в цьому не має (суд чи чиновник буде тягнути час: то він хворий, то в нього відпустка). І саме цікаве я (як громадянин) плачу тому чиновнику (державі), щоб він захищався від мене (моїми ж грошима, всіх українців). Якого х... так відбувається.

Перший абзац  - захист бариг діло рук самих бариг! Кирило чим торгуєш, думаю це не військова таємниця :D?

Другий абзац про плюс - політичним мотивчиком аля карамба потягнуло (а може це вже і в мене параноя розвивається :D:D:D)

П.с.: якщо ЗАКОН тебе "не підтримує" то на нього можна накласти болт? Гарна позиція, так ми побудуємо світле майбутнє гарантовано! Молодець!

Опубліковано
35 минут назад, veter сказал:

Перший абзац  - захист бариг діло рук самих бариг! Кирило чим торгуєш, думаю це не військова таємниця :D?

Другий абзац про плюс - політичним мотивчиком аля карамба потягнуло (а може це вже і в мене параноя розвивається :D:D:D)

П.с.: якщо ЗАКОН тебе "не підтримує" то на нього можна накласти болт? Гарна позиція, так ми побудуємо світле майбутнє гарантовано! Молодець!

Виготовляю сувенірну продукцію.

Все в світі взаємопов'язане. Закривають підприємців, ростуть ціни через підвищення попиту. Роблять оптимальні умови для малих та середніх підприємців - росте конкуренція, що призводить до зниження цін та покращення "якості".

Я нікого не закликаю виходити на барикади. Просто цікавився, чи хтось знає про перевірки, їх мотивацію, завдання і т. д.

Ангелочок (11см) на опті коштує, приблизно, 11-12 грн., а на прилавки ринку чи магазину ціна на нього виростає в три рази і не важливо чи я займаюсь роздрібною торгівлею чи перепродаю комусь іншому. Мабуть я теж барига і спекулянт - расстрелять!

Опубліковано

Veter, ми ж не за колючкою живемо. Такий хлопець як Кирило, що зумів тут відкрити бізнес (не заліз в бюджетні гроші, а створює свій власний корисний товар) спокійно може закрити свій (чи орендований) контейнер, зібрати валізку і катнути в Польшу, Чехію чи Німеччину і там його вже чекають з відкритими обіймами, бо у них не вистачає рук і зараз відкриваються програми, щоб саме українців, білорусів заманювати замість чурок-турок. Ми всім потрібні як легко адаптовані, безпроблемні працівники без заскоків з джихадом чи вєлікім рускім міром. А виїдуть всі Кирили і кого ви Veter будете перевіряти?))))))) Прийдеться вам самим в рашку перебиратись, де ще довго можна буде всіх бариг перевіряти.

Дивно від людини в 21-му столітті чути барига, спекулянт, зажрались з націнками. Розумієте, Veter, в отих 15-30 млрд баксів які щороку вивозяться з України в ошорні дєбрі, немає жодного бакса Кирила - він повністю залежить від внутрішньої ринкової ситуації. яка зараз вкрай важка. От якби ви свої руки та й доклали до схем з відмиванням мільярдних пдв, до перекачувань сотень мільярдів гривень в офшори по фіктивним трансакціям, зупинили б вивезення лісу і інших ресурсів, тобто доклались до реального збільшення багатсв країни, от тоді б Кирило перший  взявши ще декілька людей офіційно на роботу (бо всі ж хочуть високу пенсію) справно платив би адекватні податки.

Опубліковано
7 часов назад, veter сказал:

Що в твому розумінні карати "рубльом"?

Наприклад, якщо мені не подобається якийсь магазин - я караю його рубльом - не купую там. В твоєму випадку довелось би купувати хліб на хлібзаводі. БО кожен посередник між тобою і виробником - в деякій мірі барига.

9 часов назад, Кирило сказал:

Плюс підприємців на ринку, що є вибір.

уяви, має якась баришня-підприємець 5 точок з джинсами на ринку. На одній стоїть сама, на другій - чоловік чи син. На трьох - неоформлен продавці. Куплять в неї 2 джинсів - вона скине може й 100 грн. Куплять в продавця - скине 20 грн. Податкова змушує узаконити (читай закритись) цих трьох продавців. 3 точки здають в оренду, там починає тогрувати інший підприємець, кофтами наприклад. І теж на 2 речах може скинути 100 грн. Хто у виграші? Покупець.

9 часов назад, Кирило сказал:

І підприємці піднімають ціни на свій товар

що толку піднімати? щоб пішли до конкурента?

Опубліковано

Якщо комусь стане легше то я відкрию маленьку таємницю: "шманають" не лише базарників, а й магазинчики, супермаркети і не лише в Луцьку.

Опубліковано

@romaxa11 я не перевіряю, я направляю в правильне русло і запобігаю зловживанням.

Такі ентузіасти як Кирило дійсно скоро повтікають за кордон. Знаю одного мужчинку в США, який відкрив українську рукодільну крамницю, яка успішно функціонує і приносить гарний дохід.

@Vadimm моє поняття бариги від твого "барига в деякій мірі" відрізняється кардинально, але як то кажуть 100 людей - 100 думок.

@Ha3aP а от про масові шмони можна детальніше? :D

Опубліковано
43 минуты назад, Ha3aP сказал:

Якщо комусь стане легше то я відкрию маленьку таємницю: "шманають" не лише базарників, а й магазинчики, супермаркети і не лише в Луцьку.

А конкретніше можете розповісти. 

Для прикладу я недорахував кілька контейнерів біля ТЦ "Гостинець".

Опубліковано

@veter @Кирило А що ж конкретнішого ви хочете почути? Те ж що і на базарі. Приходять зненацька з перевірками, але деяких заздалегіть попереджають. Нічого нового.

Опубліковано
12 минуты назад, Ha3aP сказал:

@veter @Кирило А що ж конкретнішого ви хочете почути? Те ж що і на базарі. Приходять зненацька з перевірками, але деяких заздалегіть попереджають. Нічого нового.

Які особи перевіряють на якій підставі, кого перевіряють, що говорять підприємці котрі стикались з цими перевірками. Можна в приват

Опубліковано
2 hours ago, Кирило said:

Які особи перевіряють на якій підставі, кого перевіряють, що говорять підприємці котрі стикались з цими перевірками. Можна в приват

Можливо не про ті перевірки :) скажу, але знаю, що на минуломи тижні по Варшавці ходила "спецгрупа" з податкової. інспекції праці та ще когось там з метою виявити незареєстрованих належним чином найманих працівників. Формально - це не перевірка, а так би мовити "роз'яснювальна робота". Але ця група, після проведення такої роботи. має право прийти до того ж підприємця через 10 днів і якщо виявить що найманий працівник не був за чей час належно оформлений, накласти штраф на підприємця у розмірі 40 000 грн. Деталей не знаю, але казали, що після цього в податковій зявилася черга для оформлення відповідних документів :) Сорі,.   якщо ляпнув щось не в тему. Сам не підприємець. В ситуацію особливо не вникав (нафік воно мені надо?), знаю "по наслишці".

Опубліковано
21 час назад, phantom сказал:

після цього в податковій зявилася черга для оформлення відповідних документів

До чого тут податкова? Маючи на руках виписку з держреєстру приватних підприємців (чи як там воно називається), вже можна цілком легально провадити діяльність. В пордаткову можна і пізніше, якщо не кортить. В податкову дані попадають за кілька днів після вневення даних реєстратором в реєстр.

Опубліковано
25 хвилин тому, Vadimm сказано:

До чого тут податкова? Маючи на руках виписку з держреєстру приватних підприємців (чи як там воно називається), вже можна цілком легально провадити діяльність. В пордаткову можна і пізніше, якщо не кортить. В податкову дані попадають за кілька днів після вневення даних реєстратором в реєстр.

якщо мова про найманих працівників, то перш ніж допустити працівника до роботи, необхідно не пізніше ніж за день повідомити податкову

і після реєстрації (отримання виписки з держреєстру) можна здійснювати діяльність, але є декілька але.

1) про найманого працівника я паисав вище

2) для здійснення торгівлі (чи іншої діяльності) потрібна реєстрація платником єдиного податку (для цього можна подати заяву в податкову, або подати заяву в ЦНАП)

3) якщо нема реєстрації платником єдиного податку, і є здійснення розрахунків готівкою, то це тягне за собою використання РРО (касового апарата), який необхідно реєструвати в податковій

Опубліковано
14 hours ago, Vadimm said:

До чого тут податкова?

Податкова видає єдиний податок + там потрібно "мельдувати" найманих працівників.

Опубліковано

станом на сьогодні мораторій не стосується проведення фактичних перевірок будь-яких суб'єктів господарювання. Фактичні перевірки для інформації це перевірки дотримання касової дисципліни, норм трудового законодавства. штрафи за порушення трудового 30 МЗП (на сьогодні 30х1450=43500грн.)

Опубліковано

Хм. можливо ти не помітив, але тут недавно відписалися люди які знають ситуацію трохи краще "базарних баб" ... Хоча і не жертви.

Опубліковано
38 минут назад, phantom сказал:

Хм. можливо ти не помітив, але тут недавно відписалися люди які знають ситуацію трохи краще "базарних баб" ... Хоча і не жертви.

Помітив. Але краще один раз почути свідка, ніж 10 разів людей, які звідкісь! знають ситуацію.

Опубліковано

Думаю, що розповідати там не буде особливо про що. В кращому випадку перевіряючі виявляли, що продавець не оформлений у підприємця як найманий працівник. В гіршому випадку виявлялося, що у підприємця не має єдиного податку (про касові апарати я взагалі мовчу). Ну а в ще в гіршому випадку виявлялося. що власник контейнера взагалі не зареєстрований як підприємець. Ну а як ці торговці виходили з ситуації думаю на публіку вони особливо розказувати не захочуть. Але знаю, що багато з них після цього бачили в податковій за оформленням потрібних паперів :) До речі: були випадки коли у людей було все в порядку, за винятком невеликих дрібниць, які вони без напряга можуть підкоректувати і за які ніхто їх особливо "шугати" не збирався. Сказали - підправте ще тут і все буде взагалі гут.

• 2 місяця потому...
Опубліковано
В 20.06.2016 at 14:15, veter сказал:

2. Компрометуюче запитання. 300% накрутки забагато, які 100% впринципі. Жлобство це саме завищена до космічних цін накрутка. А наживається один на одному, в тій чи іншій мірі, практично кожен (заглянь в закрома своєї кришталево чистої совісті і когось на кому нажився та й згадаєш :D 100500 відсотків).

Стосовно природи тієї чи іншої накрутки я можу заперечити.
Починаю я займатися продажем нової лінійки товарів (товар А). Їду по неї на оптовий ринок Чернівців. В собівартість додаю витрати на поїздку (3%).
А тут з'ясовується, що в Луцьку є такий же товар, але оптова ціна вища на 15%, зате можна на фірму їздити щодня, щоб не "випадали" якісь типорозміри. Про оптовий ринок забуто. В результаті я вже маю іншу відпускну ціну на товар.
А тут з'ясовується, що на цій фірмі є ще й товар Б, який без кінця питають. Що ж, берем товар Б і встановлюємо на нього звиклу накрутку.
А тут приходить оптовик і пропонує (в Луцьку) товар А по тій ціні, по якій я брала на оптовому ринку в Чернівцях, а товар Б за ціною, на  28,5% нижчою, ніж я беру на фірмі... Починаю співпрацювати з тим оптовиком. Працюємо 10 років.
Тепер з'ясовується, що сусідові по ринку Валєрі мій постачальник, який вже має солідну фірму в Луцьку, дає більшу ніж мені знижку на товар, бо він бере товару втричі більше, ніж я. І у Валєри тепер товар дешевше.
А конкуренту з негарною клікухою товар взагалі привозить друг прямо з Польщі - на 20% дешевше... У конкурента роздрібна ціна відповідно на 10-15% нижча...
А ще один конкурент закупив товар до його стрімкого подорожчання на всі свої заощадження і тепер збиває ціну мені, яка товар бере періодично в міру потреби за підвищеною ціною (немає де нагромадити запас).
А я оформила продавця офіційно і мушу в собівартість закладати його зарплату і податки... Ціну ставлю ту саму, але знижки 25% у нас уже немає - тільки 10%...
Тут вспливає інфа від спільних знайомих, що конкурент з негарною клікухою, як піднявся курс долара, не уточнив у свого постачальника нову відпускну ціну на товар і продає його по старій ціні (збитковій)...
А той чувак, у якого я купила контейнер, взагалі брав товар на реалізацію і продавав його за шонібудь...
Вапрос задачі: скільки цін одночасно може бути на одному ринку на один і той же товар?
Ну і про бариг.
Здогадайтеся з першого разу, кого з чотирьох підприємців у нас на ринку вважають баригою? Прально. Мене, невдаху... 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...