Перейти до змісту

Допоможіть з виборо спінінга та комплектуючих на щуку для початківця.

Такер

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 часа назад, veter сказал:

хватає провокаторів, які малоінформативними постами виводять із рівноваги, а потім ще й накаляють обстаканівку з виглядом типу "а шо я, я нічьо... "

до лікаря звернися, виведений з рівноваги, *персен* заспокоїть

• Відповідей 139
  • Створено
  • Остання відповідь
  • 4 тижня потому...
Опубліковано

Щоб не створювати подібну тему, напишу тут.  Що можете сказати про Fenwick?  (вартує- 1735 грн.)

Material:  Carbon

Casting rod: 6'6"/198cm
Spinning rod: 7'/210cm
Power:  M
Model:fenwick EC662M-MF
Action:medium
Line weight:8-19lb
Lure weight:1/4-5/8oz

Опубліковано
8 годин тому, wwork сказано:

Щоб не створювати подібну тему, напишу тут.  Що можете сказати про Fenwick?  (вартує- 1735 грн.)

Material:  Carbon

Casting rod: 6'6"/198cm
Spinning rod: 7'/210cm
Power:  M
Model:fenwick EC662M-MF
Action:medium
Line weight:8-19lb
Lure weight:1/4-5/8oz

Тут прописано 2 бланки вони по різному працюють, а взагалі стрій медіум не користується попитом у переважної більшості знайомих рибаків (популярний стрій - фаст, екстра-фаст). Для мульта медіум я б точно не брав для гарного твіча потрібен кілок, а це - лапша. Тест 7-18 гр. специфічний, я б сказав вузьконаправлений. Цікаво модульність карбону глянути і кільця які на ньому стоять. Якщо це дійсний америкос - це одне питання, а якщо Чайна то зовсім друге діло. З Китайських палок можна за таку ціну і щось краще вибрати .

П.с.: а взагалі якщо ліг в руку - то зовсім третє діло :D

Опубліковано

купив собі спінінг 2-10грам мікроджиг салмо.Хочу підібрати катушку і плетінку. Якщо буде катушка ryobyi ecusima 1000 і плетінка приміром товщиною 0,1мм, чи можливо краще взяти катушку 2000?

Опубліковано
1 час назад, Dars сказал:

Екусіма краще підходить під товстіші шнури, а ексія навпаки під тоненькі.

але ціна в два рази ексії вища

Опубліковано
2 годин тому, dimon18 сказано:

купив собі спінінг 2-10грам мікроджиг салмо.Хочу підібрати катушку і плетінку. Якщо буде катушка ryobyi ecusima 1000 і плетінка приміром товщиною 0,1мм, чи можливо краще взяти катушку 2000?

в мене на 2-10 стояла 2000-ка - політ нормальний із шнуром 0,10. Різниця між 1000 і 2000 - діаметр шпулі різний (шпулі взагалі взаємозамісні), вага катушок в цих типорозмірах практично одинакова.

Ексія - гарна мясорубка але у малодосвідчених користувачів і без додаткової калібровки скидає петлі, переконався на власному досвіді. Коли постає питання вибору між Ексією та Екусімою я б вибрав Заубер (користувався - шикарне катло від ріобі), але тоді постає питання цінового діапазону хотілки ))

Опубліковано
10 годин тому, dimon18 сказано:

але ціна в два рази ексії вища

Якщо раз з економете на катушці згодом полиняєте декілька разів на шнурі, і нервах. Особисто маю ексії в 1000 і 3000. Рік користуюся шнурами різних виробників, і ще не один не покашлатів. А перед тим користувався тебеном за рік викинув 3 катушки шнура. Я не переконують брати ексію, але для важкої роботи з приманками ця катуха ціна-якість оптимальна. І шнур не вбиває.Зараз на рибраї акція на них.  Може там ціна вам підійде.

Опубліковано
2 годин тому, dimon18 сказано:

а як скажете на рахунок катушок Дайва Лагуна?

Дешеві Дайви і Шимано не айс, я б не рекомендував брати. За ці ж гроші можна підібрати щось краще з брендів попроще.

Опубліковано
1 час назад, Dars сказал:

Якщо раз з економете на катушці згодом полиняєте декілька разів на шнурі, і нервах. Особисто маю ексії в 1000 і 3000. Рік користуюся шнурами різних виробників, і ще не один не покашлатів. А перед тим користувався тебеном за рік викинув 3 катушки шнура. Я не переконують брати ексію, але для важкої роботи з приманками ця катуха ціна-якість оптимальна. І шнур не вбиває.Зараз на рибраї акція на них.  Може там ціна вам підійде.

сайт рибацький рай?

Опубліковано
29 минут назад, Lisovic сказал:

Дешеві Дайви і Шимано не айс, я б не рекомендував брати. За ці ж гроші можна підібрати щось краще з брендів попроще.

ну добре, а бренд фаворіт?

Опубліковано
1 година тому, dimon18 сказано:

Тут нічого не можу сказати, хоча сам користуюсь їхньою сіріус, але ловив всього пару рибалок, поки враження хороші, а як вона себе поведе далі буде видно, правда трохи шумна як для топової моделі.

Як працюють більш бюджетні моделі не маю уявлення навіть в руках їх ніколи не тримав. Хоча ні, крутив на виставці їхній ураган, враження непогані, думаю буде не гірше брендів в тій же ціновій категорії.

Опубліковано
On 08.07.2016 at 11:47, dimon18 сказано:

Ловив лише Ріобі, Шімано і Фаворітами. Нічого поганого сказати про Вензу чи Регзу не можу, але кажуть, що раз на раз не приходиться, бо Китай виробник (хоча в Китаї зараз все виробляють, навіть Японські катухи). Ріобі чомусь подобаються найбільше (ціна/якість), хоча були 2 шт Шімано Твінпавер і Ультегра - це жир, але ціна висока

Опубліковано

В мене теж є дві шимано exage 1000fb і 2500 rс. В принципі непогані котушки, правда rd вже мала більші люфти в порівнянні з попередньою серією. Якщо я не помиляюсь то із бюджетних лише починаючи з цієї моделі ставлять підшипник в вузол ролика лісковкладача, тому дешевші моделі брати для спініга немає сенсу.

Правда з нинішніми цінами вона не така вже і бюджетна, і в моделі 2014 року переробили капітально механізм в сторону зменшення розмірів, не знаю краще це чи гірше, я вже вирішив не брати цю модель, взяв фаворіт сіріус, яка навіть дешевше обійшлась маючи при цьому металевий корпус.

Опубліковано

Може хтось порадити катушку-м'ясорубку щоб дьоргати воблера від 100мм. Бо моя ексія3000 не тяне, вб'ю до кінця сезону. Бюджет 1000-1599.

Опубліковано
12 хвилин тому, Dars сказано:

Може хтось порадити катушку-м'ясорубку щоб дьоргати воблера від 100мм. Бо моя ексія3000 не тяне, вб'ю до кінця сезону. Бюджет 1000-1599.

важко щось порадити, воблера більше 90 мм не маю :D

Опубліковано
4 часа назад, Lisovic сказал:

Який розмір? Сильно шумить якщо швидко крутити?

Відпишися потім як працює і які враження від неї.

ну я не профі, тому пробував не багато. але як на мене, то все тихенько працйює, шумів ніяких не чути. Розмір шпулі 2000 і 2000s

Опубліковано
13 часа назад, Dars сказал:

Чому не тягне?

Я 3000-кою смикаю 110-ки тільки так, 130-ки (маю копію Рудри) дуже важко їй даються, тут вже мульт треба.

Опубліковано
2 годин тому, "ALEX" сказано:

Чому не тягне?

Я 3000-кою смикаю 110-ки тільки так, 130-ки (маю копію Рудри) дуже важко їй даються, тут вже мульт треба.

Я згідний, орбіт 110 це максимум для неї. Але під агресивний твіч ексію школа. В руках відчувається що нагрузка при ударах на безкінечний вінт велика. Їй важкий джих побарабану, а удари ні.

Мульта щось не хочеться купувати, бо не всі до нього пристосовуються. Може раніше попробувати, покидати, але  не маю де... у всіх м'ясорубки...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...