Перейти до змісту

Місця де нас можуть обрахувати

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прикрі випадки, коли ви помічаєте що вас обрахували на певну суму можуть бути одиничною випадковістю, а можуть носити систематичний характер. Задача теми не очорнити заклад, звести наклеп на конкуруючий бізнес чи обганити нівчому неповинний магазинчик. Задача інформування бордівців, а через них, можливо й власників крамничок, що в їхніх закладах завелись не зовсім порядні працівники, що паплюжать їх імідж. Тема не застрахована від голослівних звинувачень, тому не потрібно брати до уваги юзерів-одноденок, що зареєструвались виключно для написання в даній темі. 

Ми систематично купляємо деякі продукти в "Мясній крамничці" що на Шопена, відразу перед перехрестям з пр.Волі. Продукти свіжі, якість хороша, асортимент суперовий. Хоч він манюпусінький, але в ньому три відділи умовно: мясний, консервний і ковбасний. Сьогодні дружина купляла в ньому продукти, в одному відділі сума обрахунку - 35грн, в іншому - 22грн. Вирахувала бо в першому відділі купляла тільки салат і ківі. Реальна сума біля 87грн, а продавець спокійно назвала 122грн. Перерахували і вибачились. В ковбасному відділі, вже після певного конфлікту різниця між реальною і нарахованою ціною склала 22грн.))) Була озвучена сума 298грн., а після переважування 276грн. Чеків не видається, єдиний орієнтир - цінники на товарах. Короче, не зівайте.

Опубліковано

згоден, є такі, які *добирають* таким чином собі зарплату, але є й категорія людей, які тупо не вміють рахувати, взагалі. Колись біля мене торгувала одна, для неї 1грн20коп додати до 2грн 70коп, в голові , була непереборною проблемою, калькулятор там теж не дуже допомагав, дивишся на той весь цирк й на голові волосся ворушится

Опубліковано
13 минуты назад, romaxa11 сказал:

Ну це відразу видно, в моєму випадку вже якась система вималовується.

значить зрозуміли, що постійно *проканує*, ніхто, крім пенсіонерів, особливо не перераховує, то й роблять таким чином, собі ще одну зарплату. Скоріше за все, все починалось з випадковостей, *проканало*, потім по 1-2 гривні намахували, ніхто не бачить, потім 5-10грн, ляпота, от й дійшли до таких сум. В ідеалі, в такій ситуації, треба власнику розказати, думаю той відреагує обовьязково, бо саме воно так не закінчится, хто відчув *смак халяви*, просто так з неї не *зпригне*

Опубліковано

будь-який супермаркет. Вже давно помітив досить часто чим більший об'єм тим більша ціна. Економна упаковка часто-густо коштує дорожче. Майже 100% це майонези, кетчупи часом олія. Навіть крупи або борошно. Чому так? Тому що ми підсвідомо вважаємо, що оптом дешевше тим вони і користуються. Бачив схоже в епіцентрі на фарбах. 20 кілограмове відро коштувало дорожче ніж 3 по 7кг. Коротше не лінуйтесь порахувати, щоб не обрахувати самого себе.

Опубліковано

мене постійно в хлібниках обраховують, 1-5 копійок не додають! Вже не один на цьому певно замок побудував. :)

а взагалі то тема актуальна! Я взагалі не купую в тих місцях де не бачу циферблату ваги і другорядно відношусь до ваг з гирями.  

Опубліковано

Мого сина вже неодноразово обраховували в мінімаркеті Наш край на Грушевського біля Савани. Ціна товару в чекові збігається з цінниками, а от разом до оплати обов"язково різниця в сторону магазину. Відразуж і не помітиш, а от вдома підрахувавши до оплати процентів 8 набігає на сумі. З певного часу почав перераховувати біля каси і коли йому оголосили суму до оплати від сказав перерахувати, продавець показав екран мов все правильно, а коли на калькуляторі перерахували відразуж без ніяких питань віддали лишок, та ще й передали(він попередив, що це вже неодноразово).Біда втім, що тут вже мабуть не продавець винен, продавця поміняють, але не думаю. що касовий апарат перенастроять.

Опубліковано

Самий прикол. Тепер касири в маркетах "на ходу" можуть міняти вартість товару за кг(шт). Тобто, берете продукт 0,5 кг по 60 грн/кг (30 грн), а в чекові буде вартість з розрахунку по 72 грн/кг (36 грн). І по чеку ніби все сходиться, але придбавши десяток виду товарів, відчуття, що тебе вкотре на*бали  троха не покидає )

Знаю, полетять тапки. АЛЕ.

Просто стоячи ввечері в черзі біля каси понаблюдайте уважно за діями касира (як робить вумне лице, швидко міняє розцінки, роблячи вигляд, що тормозить програма, вибиває чек, і по гарячому вертає ціну назад - і це все руцями, руцями клацає). Це видно, коли ви точно знаєте, що вона робить. Просто понаблюдайте. Я так розумію, що із за скорочення персоналу їм відкрили доступ до прогами, а влюбому випадку є надія, що проконає відмазка типу "ціна змінилась - не встигли поміняти цінник".

Мені особисто, зваживши розвісний цукор і не наклеївши стік на кульок, на мою вимогу відповіла, що вартість товару вказана в загальному чеку, а за лишні стікери хазяйка вираховує в них з зарплати по 10 коп. Прийшовши до тями від наглості продавчині, прочитав їй коротку, але дуже змістовну лекцію на тему не *би мені мозги. Черга в ах*ї, я в захваті, продавець в шоці. Далі сперечатись не став, пішов. Зранку підійшов до дівчат зі слізним з проханням не вираховувати з зарплатні нещасних продавщинь вартість злощасних стікерів. Адміністратор в ах*ї....... далі ви в курсі.

Санстанції - нема, захист справ споживачів сидить без роботи - їм заборонено робити будь-які перевірки. Пака башляю - тварюшохачю. Життя. 

Опубліковано

Мінімаркет Наш край вул. Львівська ( район другої автостанції) купляв сир голандський вже наважений. Вдома переважив - на двох шматочка різниця вийшла 90 грам що не вистачало до ваги яка була вказана на упаковці. Отак і мутять. А всі звикли вірити тому що написано на упаковці, но тепер упаковку створює сам Наш край і пише що хоче. Рекомендую просити щоб переважували на касі.

Опубліковано
15 hours ago, Ukrainec said:

мене постійно в хлібниках обраховують, 1-5 копійок не додають! Вже не один на цьому певно замок побудував. :)

а взагалі то тема актуальна! Я взагалі не купую в тих місцях де не бачу циферблату ваги і другорядно відношусь до ваг з гирями.  

Ого, а такі ще існують?!...

Опубліковано

Тростянецькі ковбаси на Північному - дружину обрахували на 8 грн. Потім продавець на вимогу перерахувала суму, образила саму невинність і віддала гроші

Опубліковано
6 минут назад, rays сказал:

Тростянецькі ковбаси на Північному - дружину обрахували на 8 грн. Потім продавець на вимогу перерахувала суму, образила саму невинність і віддала гроші

Не помічав, треба "взяти на олівець".

Опубліковано
33 хвилин тому, rays сказано:

Нічого не змінилось за три-чотири роки. Особливо вони люблять обманювати, коли береш багато різного товару. На одному не так просто. Правда, не переважував.

Опубліковано
On 04.03.2016 at 22:25, Opel75 сказано:

Просто стоячи ввечері в черзі біля каси понаблюдайте уважно за діями касира (як робить вумне лице, швидко міняє розцінки, роблячи вигляд, що тормозить програма, вибиває чек, і по гарячому вертає ціну назад - і це все руцями, руцями клацає). Це видно, коли ви точно знаєте, що вона робить. Просто понаблюдайте. Я так розумію, що із за скорочення персоналу їм відкрили доступ до прогами, а влюбому випадку є надія, що проконає відмазка типу "ціна змінилась - не встигли поміняти цінник".

Це де таке?  Якась єрєсь.

В більшості програм у маркетах - касовий модуль лише для того,щоб видати товар. Ні ввести товар в бази, ні (упаси боже замінити ціну) - нереально.

Або ви в якісь "ліві" магазини ходите, або  у вас гарна уява.

On 05.03.2016 at 07:58, Lovetstiney сказано:

Рекомендую просити щоб переважували на касі.

Мусить бути контрольна вага. Якщо щось не так - то можуть виникнути в магазину проблеми.

Опубліковано
9 годин тому, rays сказано:

Тростянецькі ковбаси на Північному - дружину обрахували на 8 грн.

Ха, Тростянецькі! Я там стараюсь вже давно нічого не брати після того, як на моє питання "скільки в фарші яловичини, а скільки свинини?" подивились як на дибіла, з чого я зробив висновок що, дійсно, чому туплю - звідки там м'ясо? :)

Опубліковано

Магаз "Фуршет" - супер Мега специалист по этому делу, из 10 походов туда - будете обсчитаны в девяти случаях, в том или ином виде основные методы:

1. Акционный товар выбивают по обычной цене. 

2. Ценники не соответствуют цене ( проплатил на кассе, глянул в чек, а там нежданчик)

3. Сдвигают ценник от одного товара, под другой как правило однотипный, например пиво или кошачий корм - не дочитаешь ценник до конца и попал. (Например корм Феликс есть кусочками и желе, упаковка практически одинаковая)

4. Частый аргумент - не успели сменить ценник. 

5. На акционных товарах два штрих кода (один с завода - второй это типа акционный), подставляют на полку с акционным товаром под которым стоит акционная цена, пачки или бутылки без второго штрих кода - получается взял НЕ акционный товар. Потом тебя обвиняют что мол ты взял его с не с той полки, а на другой полке ценник выше. 

Последний поход в Фуршет - обсчитали на 46гривень :) разумеется мы это заметили и деньги нам вернули.  

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...