Перейти до змісту

Цвітуть стіни

mishchuksergey

Рекомендовані повідомлення

Підкажіть будь-ласка чому у будинку зимою цвітуть стіни? Будинок змурований зі звичайних піноблоків, на цементний розчин. Утеплений пінопластом 3 см. Я розумію, що це мало, але може є ще якісь причини цьому? І якщо ще раз утепляти, то чи хватить ще 5-ки пінопласту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

питання не тільки у товщині пінопласту має стояти.

Щоби цього уникнути - треба опалювати + має бути хороша вентиляція.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тому, що у будинку велика вологісь. Немає вентиляції і пар осідає на стінах, від чого утворюється грибок.

Категорично не можна утепляти будинок з газо-пінобетону пінопластом, оскільки волога не має змоги виходити на зовні і накопичується в стінах.

Краще задумайтесь як правильно зробити вентиляцію, аніж ще раз думати чи хватить 5-ки пінопласту!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, lutsklife сказано:

Тому, що у будинку велика вологісь. Немає вентиляції і пар осідає на стінах, від чого утворюється грибок.

Категорично не можна утепляти будинок з газо-пінобетону пінопластом, оскільки волога не має змоги виходити на зовні і накопичується в стінах.

Краще задумайтесь як правильно зробити вентиляцію, аніж ще раз думати чи хватить 5-ки пінопласту!!!!

Як швидко волога проникає через такий блок? 

В першу чергу волога осідає на холодній мало утепленій стіні і вентиляція потрібна само собою. Але вологість не зможе швидко пройти через блок навіть не утеплений пінопластом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суть не в тому, як швидко та волога пройде через блок,  а в тому що їй нікуди дітись....

Вже дуже багато років говорять, що пористі блоки не можна утепляти пінопластом, але ж наші "специ" краще знають, бо їм тре заробити на фасаді, і не їм жити в тому будинку....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чергова казка  про дихаючий блок , а пінопласт, сцуко, цьому заважає.

Ви не знаючи яка товщина стіни з блоку починаєте розповідати, що його утепляти пінопластом ні-ні. Брєд повний.

Alexvvv вірно сказав. Стіни просто холодні і вентиляція паршива.

А то нагородили в одному повідомленні і про "дихаючий" блок і про шкоду пінопласту і про вентиляцію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По-перше я ніде не писав, що то чудо дихаючий блок, а проте, що це матеріал, що швидко вбирає в себе вологу, а віддати її зовні не може, через пінопласт.

По-друге - несумісність пінопласту і газобетону доведено серйозними енергоаудиторськими фірмами з якими мені довелось працювати.

Так, декілька років стіни тримають тепло, а потім шалені тепловтрати, внаслідок чого викинуті гроші на вітер.

А по-третє майже ніхто з будівельних бригад-шабашників не дотримуються будівельних норм, тому що вони їх просто не знають, внаслідок чого знову ж викинуті гроші на вітер замовника...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не хотілося би вступати в суперечку, але можна коротко:

1. З якої радості він швидко вбирає вологу? Внутрішнє оздоблення настільки гігроскопічне?

2. Обгрунтуйте, плз, чому кілька років тримають тепло, а потім опа...

3. Можна посилання на обгрунтування отих серйозних фірм.

Наперед хочу сказати, що не є власником буд фірми чи шабашником.

Просто цікаво. Вважаєм що буд норми дотримуються і будівельники не шабашать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб довго не шукати, тут на форумі якийсь хлопчина проводить енергоаудит http://board.lutsk.ua/topic/169563-energoaudit-budinkiv-kvartir-teploviziyne-obstezhennya/

Почитайте його тему, там згадується про це.

Плюс, які посилання мають бути для обгрунування, коли кожен будинок індивідуальний і сертифікати та результати обстеження видають замовнику на руки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я не буду багатослівним і скажу одне є ДБН там все чітко прописано...

Т.С. до речі скажіть яка у вас товщина стіни в загальному получилась ну і пропорціїї пінопласту та блоку.... 

на мою думку замалий шар пінопласту.....  навіть якшо зробити "офігенну" вентиляцію, якщо стіна "холодна" а в хаті тепло то закони фізики ше ніхто не відміняв....

і якшо вже "грибок пішов" то цю всю красоту потрібно буде до голих стін збивати штукатурку, сушити то все дуже добре(літом наприклад збив штукатурку та оставив то всьо на тиждень) і потім спец засобами вскривати, а потім вже штукатурити...

Але якшо не зробити стіни так як слід то це все не допоможе...

П.С. а на рахунок дихаючого блоку та цегли то все це холівар який буде ше багато років.... 

сендвіч панелі тоже дихають ога)) і вікна з євро бруса)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зрозуміло звідки взялося. Невдалий приклад, та і цю тему я свого часу читав.

У тому випадку взагалі був "пиріг" - "стіна - газоблок 20см, пінопласт 10см, облицювальна цегла"

Дике  поєднання. І робити висновок що це утеплений пінопластом газоблок в корні не вірно і що винен саме в цьому випадку пінопласт, висмоктане з пальця.

Друге - обробка блока сучасними матеріалами (зокрема грунтовками глибокого проникнення) ніяк на властивості блока не впливає? А по технології доводиться.

Третє - (з того ж прикладу в приведеному Вами посиланні) можна зробити один вірний висновок - при наявності нормальної вентиляції стіни не будуть набирати надмірно вологу. І ще одне - пінопласт все ж не герметичний і паропроникний. Неекструдований пінопласт має паропроникність таку ж як і сосна чи дуб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене ракушняк 20 см+5 пінопласту. В хаті зараз вологість 40%. Ніякої вентиляції не робив. Куди дівається вологість?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На стіні буде конденсуватися волога якщо "точка роси" знаходиться не в стіні, а всередині приміщення. Для того, щоб уникнути конденсації вологи, потрібно, щоб температура стіни була вища за температуру конденсації. Для уникнення ситуації:

1. Понизити вологість в приміщенні (вентиляція)

2. Підвищити температуру в приміщенні (з метою підвищення температури стіни вище точки конденсації)

3. Понизити охолодження стіни зовні (утеплення - знову ж для підвищення внутрішньої температури стіни вище точки конденсації)

Гугліть в сторону "точка роси на стіні". Наприклад: http://3dtor.ru/161-gael-garsiya-bernal-gael-garc237a-bernal.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, Natik сказано:

У мене ракушняк 20 см+5 пінопласту. В хаті зараз вологість 40%. Ніякої вентиляції не робив. Куди дівається вологість?

І? Вас турбує 40%. Чи Вам потрібно 0%?

Власне у Вас норма.

А щодо попереднього прикладу, то  щоб стіни набрали стільки вологи, що втратили свої ізолюючі властивості (причому не встигли просохнути за літній період) то я не знаю який мікроклімат цілий рік потрібно підтримувати всередині. Щось близьке до ванної, певно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22 часа назад, HelloBoy сказал:

а я не буду багатослівним і скажу одне є ДБН там все чітко прописано...

Т.С. до речі скажіть яка у вас товщина стіни в загальному получилась ну і пропорціїї пінопласту та блоку.... 

на мою думку замалий шар пінопласту.....  навіть якшо зробити "офігенну" вентиляцію, якщо стіна "холодна" а в хаті тепло то закони фізики ше ніхто не відміняв....

і якшо вже "грибок пішов" то цю всю красоту потрібно буде до голих стін збивати штукатурку, сушити то все дуже добре(літом наприклад збив штукатурку та оставив то всьо на тиждень) і потім спец засобами вскривати, а потім вже штукатурити...

Але якшо не зробити стіни так як слід то це все не допоможе...

П.С. а на рахунок дихаючого блоку та цегли то все це холівар який буде ше багато років.... 

сендвіч панелі тоже дихають ога)) і вікна з євро бруса)

Стіна в мене товщиною 35-36см. Блок 30см, пінопласт 3см, ну і піщано цементна штукатурка з середини. Витяжок немає взагалі. Цвіте саме більше в углах, хоча там поклеяні пелястри (виходить 6см пінопласту), зверху, де залитий монолітний пояс (пояс неутеплений, з двох сторін змурована цегла на ребро, а в середину залитий бетон), і знизу, біля самої підлоги. Як мені зробити витяжку, щоб через неї крепко не виходило тепло? І чи можна якось інакше вивести ту цвіль, бо розвалювати пів хати якось не охота?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну Ви самі відповіли на своє питання потрібно утепляти пояс і біля підлоги.. Але обов'язково потрібно то все висушити та спец хімію застосувати, проти цвілі... Ждіть тепла градусів 15 збивайте ( хоть в углі) то голоі стіни, обробляйте спецхімією та обовязково утепляйте( я би на вашому місці всі стіни ззовні утеплив би бо тих 3 см то як і немає нічього.. 10 пінопластом) та порадився б з людьми які займаються вентиляцією..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

" Цвіте саме більше в углах" - це зазвичай самі холодні та "непровітрювані" місця - тому там і цвіль живе!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стикнувся з аналогічною проблемою...

Після встановлення пластикових вікон, різко почали чорніти стіни. Чи то грибок, чи що...

Після вище прочитаного, розумію що проблеми з вентиляцією. Стіни не тонкі, але взимку часто вологі, шпалери також відстають.

Задумуюсь про утеплення пінопластом.

Можливо хтось щось порадить корисне;) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 15.02.2016 at 16:10, mishchuksergey сказано:

Будинок змурований зі звичайних піноблоків, на цементний розчин.

"Привіт" передайте тим хто це вам порадив і так мурував.

Перед вами так би мовити вже є факт,

а для майбутніх забудовників привід задуматись як не треба робити.

Піноблок можна купувати тільки в тому випадку якщо ви довіряєте виробнику навіть більше ніж собі

в іншому випадку це продукт кустарного виробництва в якому робиться все "на око"

в вашому випадку там може бути більша кількість цементу що тягне вологу.

Але якщо навіть блоки ідеальні по технології, то знову ж таки ніколи не потрібно мурувати цементним

розчином який все так же слугує мостиком холоду, потрібно робити тільки вапняний розчин.

Утеплений пінопластом 3 см. Я розумію, що це мало

Ви вже самі частково відповіли. 

3см це не утеплення це просто декор фасаду.

Потрібно відштовхуватись від порад по утепленню які дають на пасивні будинки.

Фасад утеплення 15-20см.

Дах утеплення 30-40см.

але може є ще якісь причини

Крім вище зазначених, можливо погана вентиляція і низька температура в будинку з причин економії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Про причини. Для розмноження цвілі потрібні ОДНОЧАСНО три умови:

1.1. температура (від +10 до +55 С)

1.2. мало кисню / багато СО2

1.3. велика вологість, яка при певних умовах конденсується першочергово на матеріалі з найменшою теплоємністю (навіть при теплих і дууже теплих стінах). 

Умови конденсації в таблиці.

Спойлер

56cda58be09ca_.jpg.c3ab93b29c8e043fd166f

2. Про наслідки: спори - геморой ше той. З часом в стіну проникають до надцяти сантиметрів; "проростають" при трьох умовах (див пункт 1).

Виключіть хоча б одну із трьох умов. Борітеся — поборете! 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...