Zheny@ Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:07 Поділитися #151 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:07 зішкреби плісняву і зріж той кусок. Змаж сіллю і присип приправами. Занеси в хату на протяг (кухня) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:08 Автор Поділитися #152 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:08 6 минут назад, Saddy сказал: і продовжувати в'ялити? це не небезпечно? Дивитися по ситуації, пробувати дов'ялити, а якщо і далі щось буде "не так", то у смітник Швидке гугління Цитата Плесень на хамоне признак негодности употребления в пищу. Всё правильно, на хамоне чаще всего присутствует плесень, иногда визуально не заметная для человеческого глаза. Всё дело в том, что процесс сыровяления свиного окорока происходит как раз таки благодаря, а не вопреки, химическому взаимодействию мяса, воздуха (точнее кислорода) и бактерий, содержащихся в нём. Плесень убрать просто, смочив хлопковую ткань оливковым маслом. О непригодности хамона может свидетельствовать весьма неприятный затхлый запах, а мясо будет горьким, где бы Вы не пробовали. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:18 Автор Поділитися #153 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:18 15 минут назад, Saddy сказал: приправа дійсно не дуже просохла - місцясми вона як ніби трохи волога на дотик Знімай марлю, щоб пришвидшити присихання. І на протяг, як писав Женя. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Saddy Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:28 Поділитися #154 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:28 зішкріб проблемні ділянки, натер сіллю, поклав в холодильник. ввечері продовжу. на розріз на самому стрьомному участку м'ясо гарне, без нюансів. взагалі шматки пахнуть приємно, приправами, на смак сирувате, але смачне. дякую за поради, ввечері глянем що далі буде. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:29 Поділитися #155 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:29 1 хвилина тому, Saddy сказано: ввечері глянем що далі буде. завтра ввечері Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dima4s Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:48 Поділитися #156 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 10:48 у мене також зявилась біла пліснява. купа маленьких білих цяточок... погано обмазав+ холодильник не розморожений давно. погано сушить мясо. От думаю чи є сенс зішкребати ту плісняву. поки вивісив на протяг. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 7 Червня, 2017 в 11:30 Автор Поділитися #157 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 11:30 43 минуты назад, Dima4s сказал: у мене також зявилась біла пліснява. купа маленьких білих цяточок... погано обмазав+ холодильник не розморожений давно. погано сушить мясо. От думаю чи є сенс зішкребати ту плісняву. поки вивісив на протяг. Нерозморожений холодильник - тобто він крапельного типу? Немає смислу мучити бастурму в такому холодильнику. Сушать продукти холодильники, типу НоуФрост. Діставай його звідти, поки не зіпсувалося. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dima4s Опубліковано 7 Червня, 2017 в 16:38 Поділитися #158 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 16:38 1 година тому, nickel сказано: Нерозморожений холодильник - тобто він крапельного типу? Немає смислу мучити бастурму в такому холодильнику. Сушать продукти холодильники, типу НоуФрост. Діставай його звідти, поки не зіпсувалося. вода яка намерзає, на морозилці що знаходиться в холодильнику зверху, десь береться. тобто морозилка сушит ьпродукти в холодильнику. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Saddy Опубліковано 7 Червня, 2017 в 16:41 Поділитися #159 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 16:41 на протяг немає можливості повісити. на балконі висіло біля вікритого на провітрювання вікна. але там є мухи все-таки. поки хай підсохне в холодильнику. завтра побачимо Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 7 Червня, 2017 в 16:44 Автор Поділитися #160 Опубліковано 7 Червня, 2017 в 16:44 3 минуты назад, Dima4s сказал: вода яка намерзає, на морозилці що знаходиться в холодильнику зверху, десь береться. тобто морозилка сушит ьпродукти в холодильнику. Як казав мій майстер: та воно-то так, але не зовсім. Вода намерзне навіть в пустому холодильнику, якщо час від часу в нього заглядати. Намерзає волога з повітря. А продукти реально сильніше пересихають в ноуфростах, так-як в холодильній камері майже постійно циркулює висушене повітря. Тому я коли готую бастурму, то можу підсушувати в своєму ноуфрості, а в крапельних холодильниках я б не радив такого робити Я сперечатися не хочу, мені мняска жалко. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Saddy Опубліковано 8 Червня, 2017 в 13:38 Поділитися #161 Опубліковано 8 Червня, 2017 в 13:38 сьогодні вигляд м'яса набагато кращий. дякую за поради, врятували) тьху-тьху-тьху. вчара обмазав сіллю, до сьогодні в холодильнику м'ясо підсушилося, то ж зранку обмазав залишками приправ і знову поклав в холодильник. зараз воно підсушиться і ввечері вивішу на балконі біля відкритого вікна. огортати в марлю буду в один шар і коли приправи підсохнуть. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dima4s Опубліковано 11 Січня, 2018 в 21:41 Поділитися #162 Опубліковано 11 Січня, 2018 в 21:41 Хтось пробував вялити боброве мясо?) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 11 Січня, 2018 в 21:58 Поділитися #163 Опубліковано 11 Січня, 2018 в 21:58 15 хвилин тому, Dima4s сказано: Хтось пробував вялити боброве мясо?) жесть.. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yura-patriot Опубліковано 11 Січня, 2018 в 22:31 Поділитися #164 Опубліковано 11 Січня, 2018 в 22:31 46 хвилин тому, Dima4s сказано: Хтось пробував вялити боброве мясо?) Ого, а шо таке десь продають і їдять Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ForZa Опубліковано 12 Січня, 2018 в 06:19 Поділитися #165 Опубліковано 12 Січня, 2018 в 06:19 7 часов назад, yura-patriot сказал: Ого, а шо таке десь продають і їдять Може почали бобрів відловлювати через це: Тепер не знають що з м'ясом робити Хоча у Білорусів нормальну ціну за шкурки дають! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dima4s Опубліковано 12 Січня, 2018 в 10:40 Поділитися #166 Опубліковано 12 Січня, 2018 в 10:40 12 годин тому, Zheny@ сказано: жесть.. на вигляд норм мясо. Мені дістався кусок для тесту на бобрячу бастурму)) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 12 Січня, 2018 в 11:17 Автор Поділитися #167 Опубліковано 12 Січня, 2018 в 11:17 34 минуты назад, Dima4s сказал: на вигляд норм мясо. Мені дістався кусок для тесту на бобрячу бастурму)) Чи не буде бастурма з бобра смердіти, як кажуть мисливці, вітром? Зазвичай "дике" м'ясо потребує додаткової обробки, для нейтралізації запахів. Тобі треба мисливців попитати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MaestroA Опубліковано 12 Січня, 2018 в 13:50 Поділитися #168 Опубліковано 12 Січня, 2018 в 13:50 Мій кум їв копченого бобра. Казав, що смачний. Пам'ятаю, ще фотки скидав на вайбер. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Такер Опубліковано 12 Січня, 2018 в 15:24 Поділитися #169 Опубліковано 12 Січня, 2018 в 15:24 Я пробував копченого бобра, до пива саме то. коптився в лісових умовах Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MANJAK11 Опубліковано 15 Березня, 2019 в 18:22 Поділитися #170 Опубліковано 15 Березня, 2019 в 18:22 мерілапа, не допоможе )) скоро поувствуєш баномьот )))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zevs_Isver Опубліковано 15 Березня, 2019 в 18:45 Поділитися #171 Опубліковано 15 Березня, 2019 в 18:45 21 хвилин тому, MANJAK11 сказано: мерілапа, не допоможе )) скоро поувствуєш баномьот )))) а може то нова юзерша.... p.s. щоб було цікавіше можна робити ставки про що буде рекламка..... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zevs_Isver Опубліковано 17 Березня, 2019 в 09:32 Поділитися #172 Опубліковано 17 Березня, 2019 в 09:32 все, ми її втратили, рекламне посилання прожило 6 хв.... ну так вийшло.... рекламка була сайту про хавчик.... P.S. цікаво, скільки заплатять за 6ти хвилинну рекламу Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 22 Квітня, 2019 в 14:32 Автор Поділитися #173 Опубліковано 22 Квітня, 2019 в 14:32 Маю зміни в своєму рецепті, тепер буду жити робити по новому. Схоже, що так роблять бастурму промисловим способом, бо вийшло дуже схоже, робиться легше і швидше, а виглядає набагато краще, обмазка не сповзає, шар рівномірний, товщину обмазки можна "регулювати". Отже все як і раніше, але чаман не замочую, а м'ясо, після відмокання у воді, навіть не обтираючи, вивалюю в сухій суміші трав, як котлету в паніровочних сухарях. Чаман рівномірно вкриє м'ясо і не сповзає. Якщо хочете товстіший шар зробити можна з пульверизатора звичайною водою зволожити вже виваляне м'ясо і знову виваляти в суміші трав. Але води бризкайте без фанатизму, бо якщо чаман сильно розкисне, то почне сповзати. Коли наваляєте достатній шар, можна з пульверизатора зволожити чаман знову, щоб паприка намокла і обмазка набрала свого звичного вигляду і почервоніла. Тріщин майже не було, лише в одному місці шматок відвисав в сторону і під свою вагою опустився донизу, зробивши тріщину в чамані. Тріщину зволожив з пульверизатора і засипав сухою сумішшю, що залишилася. Це до речі ще одна перевага, лишня суміш не ппропадає, а можна висипати в банку і тримати на наступний раз або використовувати як приправу до їжі. Я посипаю сало або додаю до якогось прісного супу, суп відразу починає пахнути бастурмою, набуває азіатського смаку і перестає бути прісним. Фото готової бастурми залишилися на старому телефоні. Якщо збереглися, то докину пізніше. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 24 Грудня, 2020 в 08:46 Автор Поділитися #174 Опубліковано 24 Грудня, 2020 в 08:46 Апну тему. Тесть надихнувся моєю бастурмою і також почав робити сиров'ялене. Тільки він робив сиров'ялену ковбасу і щось типу поляндвіци. Порівнюючи його і свої рецепти, зрозумів, що бастурма дуже дорогий рецепт: приправа йде чи не сотнями грам, солі у мене йшов кілограм за один раз, іноді навіть більше. Поляндвіца трохи дешевша, бо приправа не створює товстого захисного шару як у бастурми, а найдешевше получається ковбаса: сіль не змивається і йде 37 грам на кілограм м'яса, приправа додається лише за смаком і це всього кілька грами, ну можливо десяток грам, але не сотні грам. Але для ковбаси треба нітритна сіль, щоб не захворіти на ботулізм, бо ковбаса в'ялиться у кишці, що утруднює доступ кисню в середину ковбаси, а це ідеальне середовище для анаеробної бацили, чий токсин і викликає ботулізм. І власне кишка. Кишки, виявляється, зараз вільно продають в супермаркетах, по 10 метрів в упаковці +-50грн. Кишку можна купити й штучну, наприклад, колагеову навіть можна їсти. А сіль возять з Польщі 20-30-40 грн за кілограм. Це звичайна кухонна сіль, з додаванням нітриту натрію в дуже малій концентрації, всього 0,6%, яку в ковбасі тесть ще розводить майже удвічі, на кілограм м'яса він додає 20 нітритної солі і 17 кухонної. З цього приводу маю декілька запитань: - де ви купуєте приправи і спеції? Тесть замовляє на https://spiceryshop.com.ua. Магазин вже перевірений, спеції свіжі, ціни адекватні, але тесть в Гуглі не сильний, тому особливо не порівнював, а я ще не починав. Які ціни в місцевих магазинчиках і на базарі? Бо я ще не визначився чи варто замовляти в інтернеті чи мені вистачить брати на місці. - де в Луцьку є нітритна сіль? - де в Луцьку є кишки? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 24 Грудня, 2020 в 08:47 Автор Поділитися #175 Опубліковано 24 Грудня, 2020 в 08:47 Головне забув - тестьова ковбаса: Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.