Перейти до змісту

Чи готові Ви відмовитись від святкування Нового року?

Basil

90 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ви, для початку, навчіться по-християнськи жити, а потім вже відміняйте свята. Не навидите все "совкове", а мислите совковими категоріями: "заборонить", "отмєнить", "работать"...

На щастя, не ви вирішуєте.

Мої діти не можуть дочекатися Нового року, збираються разом велика частина родини, і я святкував, і святкувати буду.

А ще не треба пов'язувати релігійні і нерелігійні свята, бо не всі православні і не всі віруючі. 

Опубліковано

Змінити треба відношення до цього свята одозначно!!! Але клопіт буде пов'язаий з тим, що вихідні дні будудь існувати, по переду Різдво...,і хоч не хоч люди по звичці будуть пити. Змінити день Різва.....то релігійна війна.

Опубліковано

так тема не про це

Не треба у бік зіскакувати! :) Зачепив Новий рік - отримай приклад!!!

Різва.....то релігійна війна.

Чого і хоче Турчинов, щоб відвернути людей від тих "справ", що вони з Сенею "крутять"!!!

Опубліковано

Різва.....то релігійна війна.

Чого і хоче Турчинов, щоб відвернути людей від тих "справ", що вони з Сенею "крутять"!!!

Турчинов з Сенею взагалі сектанти і "крутять" вони набагато глобальніше ніж ми думаєм....

Опубліковано

Саме цікаве, що саме ніч переходу із одного року в інший - святкують відзначають  усі.

Погугліть відео ,які в Дубаї в цю ніч феєрверки. В ДУБАЇ, Карл! Це також пережитки совка?  Про що ми тут говоримо?

Із подарунками - то трохи уже занадто. Що буде дійсно тяжко - пояснити дітям, що Діда Мороза - НЕ БУДЕ! Буде лише Миколай.

Дітям, які уже почали розуміти про Миколая, не варто уже розказувати про Діда Мороза, який принесе під ялинку подарунки. Досить і Миколая.

ЩО буде ще важко, то це пояснити бабулькам, (які 40 років тому молилися на "Матеріали 27-го з'їзду КПРС", а зараз ревно  б'ють поклони в церкві), що різдво буде 25 грудня. Як у всіх людей. І  що діда Мороза  не існує. І в Новорічну ніч подарунків він не принесе!

Харити починеє оця модна заамериканізованість!  Святий Валентин (а чё, замість пережитку 8-го березня, краще так. Хоча ні - не так!)  Хелоуїн! Це взагалі жесть!

Історію вивчіть і переодягайтеся на Старий новий рік   Василя і ходіть колядувати! Набагато цікавіше і веселіше. І не так банально / убого.

ЩО там ще забув? А, точно.

Замість всяких там 8 березня і 9 травня - зробити офіційні свята із вихідними, такі як День Матері і День Батька.

За часів Кучми ще ці свята є офіційними в Україні, от тіко ніхто про них не чув і не святкує. А мені, особисто як батькові 2-х дітей, було б мегаприємно, якби діти привітали мене із цим святом!

На рівні міста / громади - можна влаштувати конкурси в центрі міста. Хто із тат швидше запліте косичку дочці, хто більше заб'є цвяхів у дошку за хвилину і т.п.!

Є куди прагнути!

Опубліковано

petyavaps, ти не втомився, одну і ту ж мантру тягнути? без образ з першого слова, по предмету обговорення і лаконічно - вмієш?

Опубліковано

А яка кому різниця чи святкую я п"ятницю 13-го, повнолуння, день народження кота тощо...?! Конституцією України це не заборонено

Це й стосується Нового року. Є бажання - святкую, нема - йду спати)

Опубліковано

Конституцією України це не заборонено

Суть не в тому. Мова йде про "державність" цих свят. 1 січня вихідний. Бо новий рік.

8 березня вихідний. Бо Клара Цеткін!

Опубліковано

Суть не в тому. Мова йде про "державність" цих свят. 1 січня вихідний. Бо новий рік.

тобто вихідний комусь лишній? Хочеться працювати більше? Відчуваєте який держава несе збиток, коли народ України 1 січня не працює? 

Опубліковано

Не в тому суть. Прочитай назву теми: "Чи готові ВИ відмовитись..."

Опубліковано

Не в тому суть. Прочитай назву теми: "Чи готові ВИ відмовитись..."

Я готовий відмовитися від половини свят. Бо в нас аби святкувати. у православних з 365 днів року - 92 святкові! (присвятки і т.п.) Я не про неділі і суботи.

Опубліковано

А пасха різдво

це те ж саме , що ти написав перед тим

богородиці, плащиниці, ікони, апостола

ТИ визначся. ок?

Опубліковано

Змінити треба відношення до цього свята одозначно!!!
Вибач, але якщо тобі потрібно - змінюй своє відношення до цього свята. Не потрібно нікому нав'язувати свої потреби. Я, наприклад, нічого змінювати не збираюсь. Це завжди було і є моє саме улюблене свято, а також моїх дітей. Не занімайтесь фігньою.
Опубліковано

підтримую! основоположні свята хай залишаються пасха різдво новий рік, 8 березня, в них немає нічого поганого лише позитив,    але в церкві кожен день свято дуже дістає коли набожні люди говорять, що неможна робити нічого бо якесь там свято якеїсь богородиці, плащиниці, ікони, апостола і інших казок!!!Це вже перебор!!! А пасха різдво новий рік зберігають сімейні традиції дозволяють сімям і родинам збиратися разом у родинному колі.

державні свята повинні бути, яка в державі релігія офіційна то і повинні враховуватися і основні свята бо більшість людей всерівно більше вірять релігії ніж державі то у святкові дні з таких людей на роботі толку ніякого. Інша справа неважливо скільки днів вихідних, якщо так і надалі над нами буде панувати злочинна корупційна влада рошена і кулі в лоб, то хоч і люди будуть працювати по 24години 7 днів на тиждень, всерівно економіка України буде в попі, при нормальній владі яка не краде можна і 100днів свят мати і нормально жити і розвивати економіку... 

Змішались коні і люди))))))) Основоположні це як, хто їх "основоположив"?))))) Свято, в церковному сенсі розумінні цього слова-  день пам'яті тієї людини, якої календарно відзначає церква( читай, люди).  Бажаєте працювати в день, коли люди святкують день пам'яті визнаного ними апостола- працюйте,  ніхто ж не боронить))) 

Опубліковано

я так скажу: відмовитися - можна, але відзначати - треба! а якщо без жартів, то в Британії десь з 23 грудня по 2 чи 3 січня (вже не пам'ятаю точно) даються Різдвяні вихідні. отже можна святкувати і Різдво і відзначати перехід в новий рік.

Опубліковано

НРсвяткували,святкують і будуть святкувати З різним розмахом в різних місцях.

Алесвяткувати його бучно підчас посту-ну приводить мінімум до двоємислія.http://lurkmore.to/%D0%92%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B0%D1%8E%D1%89%D0%B8%D0%B5_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%8B

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...