Перейти до змісту

Збираємо комп'ютер.

Рекомендовані повідомлення

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Доброго дня. Дано комп'ютер: Пентіум 4 2.8Ггц, оперативка 512. відео 128. вінт 80, бж 350, мамка intel e210882 n232. Підкажіть, як його можна вдосконалити, щоб був більш-менш нормальний. Тобто, що треба поміняти проц і доставити опер я й сам знаю. Цікавить кокретно які деталі підходять до цієї материнки?

ну в принципі проц можна і не міняти якщо для серфінга інтнрнет сайтів та друкування тексту,якщож треба щось більше (гори вернути невийде але...) можна замінити 4 пень на пентіум д він і двоядерний і частоти має по кращі,на разунок ОЗУ тут стандарт напевне для ддр2 то ліміт мамки в 4 гб якщо поставить хрюшу або вже навіть сімку 32бітного зразка то можна докупить планку на 2 гб 600 частоти (чомусь мені здається що планка на 512 там в 600мгц працьує так як мамка такі частоти приймає) і тоді вже з 2560мб озу для того щоб відкрити кучу вкладок браузера ворд і навіть скайп односасно на 32бітній цого заліза має вистачити,на рахунок відео карти в принципі на борту мамкі є PSI express то якусь катрку на 512мб  офісного зразка забумберити можна якщо не вистачаю,БЖ для цих потреб достатній,ну а ХДД тут вже якто кажуть на любітеля, сата 2 є цілих 4 штуки можна хоч 4 диса по 4терабайта ввалить але чі воно потрібно і чі міст витримає нагрузки,ну думаю терабайтнік або 2 по 500гб можна сміливо ставити,надіюсь щось корисне я всетаки написав...

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Вчора мав нагоди спілкуватися із одним чоловіком, бордівчанином.

Він протестував і7 (щось типу 4670К)  і 2х1366 ксеона.

Результати на користь останнього.

от я і задумуюся.  Може то продати свій і3 і взяти 2-процесорну. Але тоді знову запитання - для яких задач я буду його використовувати?

В свій час я перестав кодувати відео і продав свій і5 2500К.

Для ігор - цілком реально. 2 проца по 6 ядер і 12 потоків. Круто неймовірно. + відяшку типу 760Ті.

Ваші думки?

Опубліковано
7 часов назад, Zheny@ сказал:

Для ігор - цілком реально. 2 проца по 6 ядер і 12 потоків. Круто неймовірно. + відяшку типу 760Ті.

Ваші думки?

А хіба ігри вміють задіювати стільки ядер? 

Материнку прийдеться використовувати серверну і попошукати десктопний корпус в який вона влізе. 

Буде величенький "шкаф" та ще й більш шумний ніж однопроцесорна система.

Суто для ігор - я б не заморочувався з постройкою такого монстра.

Опубліковано
1 хвилина тому, Litovets сказано:

А хіба ігри вміють задіювати стільки ядер? 

Сучасні так.

2 хвилин тому, Litovets сказано:

Материнку прийдеться використовувати серверну і попошукати десктопний корпус в який вона влізе. 

Мать там і так серверна.  А на Яку ти поставиш 2 ксеона?  Корпус Чіфтек мідл тауер. Або Фулл тауер.

на днях Yuraul продав такого. 

Стає звичайна відяха.

Правда, БЖ нада від 600 Ват. Бажано 1-1,2КВт

Опубліковано
1 час назад, Zheny@ сказал:

Правда, БЖ нада від 600 Ват. Бажано 1-1,2КВт

:blink: навіщо так багато, аж на 1 - 1,2 кВт? Грубо: 130 Вт + 130 Вт (проци) + 170 Вт (GTX 760Ti) + 100 Вт (память + материнка + вінти + кулери) + 100 Вт (запас) = 630 Вт. 

Опубліковано

Ще один момент, контролери памяті на серверних платформах підтримують звичайну память (не регістрову)? Якшо ні то ціни на регістрову троха кусючі в порівняння зі звичайною.

Опубліковано
23 хвилин тому, Litovets сказано:

Якшо ні то ціни на регістрову троха кусючі в порівняння зі звичайною.

навпаки, скажімо 4GB DDR3 10600R можна купити за смішні гроші...

навіщо так багато, аж на 1 - 1,2 кВт? Грубо: 130 Вт + 130 Вт (проци) + 170 Вт (GTX 760Ti) + 100 Вт (память + материнка + вінти + кулери) + 100 Вт (запас) = 630 Вт.

в реалі, по споживанню цифра буде менша, на рівні 500-550Вт (при загрузці 100%), при типовій роботі - ще менша

Опубліковано
2 годин тому, Savage сказано:

навіщо так багато, аж на 1 - 1,2 кВт?

потрібно 2 живлення по 8 пін. для процесорів. У БЖ менше 500-550Ват я не зустрічав.

2 годин тому, Litovets сказано:

Якшо ні то ціни на регістрову троха кусючі в порівняння зі звичайною.

Б.В. паямть 4-гігова по 100 грн на Оверах ДДР2

8-гігова ДДР3 по 500-800 (як хто продає) І черга не стоїть.

Так, нова вона дорога. А б.в. - реально не так і дорого.

Опубліковано
12 часа назад, Zheny@ сказал:

потрібно 2 живлення по 8 пін. для процесорів. У БЖ менше 500-550Ват я не зустрічав.

Все рівно не розумію, звідки взялись цифри 1-1,2 кВт. На розетці можна знайти відносно недорогі 750-ки, в яких уже передбачено два 8-пінові розєми. Теоретично і б/в повинні бути.

Опубліковано
3 хвилин тому, Savage сказано:

Все рівно не розумію, звідки взялись цифри 1-1,2 кВт. На розетці можна знайти відносно недорогі 750-ки, в яких уже передбачено два 8-пінові розєми. Теоретично і б/в повинні бути.

про запас :)

ну 2 -3 вінта по 2 -3ТБ. ДВД.

Відяха, а якщо в Слай чи Крос-файр?

проци. 2 шт + їхні вентилятори.

Он в zaHARE була проблемка. 350-ка уже не тягнула:  мамка+проц+відяха (без додаткового живлення) ДВД і 3 вінта.

Купив 400-ку. Справилася.

Опубліковано
6 часов назад, SergLutsk сказал:

А хто тут може взятись за збір системника під замовлення, підкажіть пліз.

Та мабудь пів борди таких))

Опубліковано

Та це дуже добре, але ж я запитую предметно і по суті, а не аби просто поговорити :) І щось великого ажіотажу не спостерігається. Питання в тому що треба скласти, зібрати, мені нема коли, і не дуже спец, тому потребую кваліфікованої допомоги. Ну звичайно не безвозмездно...  Але щось охочих не помітно.

• 1 місяць потому...
Опубліковано
53 хвилин тому, daewoo сказано:

пів борди як говорилось спеціялістів ПОГОВОРИТЬ ! :rolleyes: 

сам нє?  :)

зазвичай люди  хочуть щось правильне за маленькі гроші - а так не буває :(

Опубліковано
26 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

зазвичай люди  хочуть щось правильне за маленькі гроші - а так не буває :(

Ну цілком закономірне бажання, а хто ж любить викидати великі гроші :)  Доречі моя пропозиція ще залишається в силі але....  схоже людина вірно підмітила...

1 година тому, daewoo сказано:

пів борди як говорилось спеціялістів ПОГОВОРИТЬ ! :rolleyes: 

Опубліковано
9 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Ну цілком закономірне бажання, а хто ж любить викидати великі гроші :)  Доречі моя пропозиція ще залишається в силі але....  схоже людина вірно підмітила...

піти в будь-який комп магазин нє?

p.s. я можу зібрати "системника під замовдення" - якщо буде "бажана" конфігурація, а не просто так

десь по ціні "розетки" з луцькою гарантією

+ 50 баксів за мої послугли

говорим далі?

Опубліковано

Десь по ціні розетки + 50 баксів :D  Я що схожий на Ахметова чи на дуріка ? :)

З таким же успіхом я дійсно можу зайти в будь-яку комп. фірму в Луцьку і буде дешевше.

Насправді мова йшла про б/в по адекватній ціні

Опубліковано
3 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Десь по ціні розетки + 50 баксів :D  Я що схожий на Ахметова чи на дуріка ? :)

З таким же успіхом я дійсно можу зайти в будь-яку комп. фірму в Луцьку і буде дешевше.

Насправді мова йшла про б/в по адекватній ціні

про Б\В в повідомленні від "" ні слова :(

а на кого схожий по трішки стає ясно :(

можна продовжувати говорити далі .....

Опубліковано

Тому що не зголосились бажаючі. Буде людина - їй я і поясню що приблизно потрібно і орієнтовний бюджет. Там вже й буде вестись предметна розмова, що і за скільки може вийти. Не бачу що тут дивного я хочу, так що давайте без "умнічанія"

Опубліковано
5 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Тому що не зголосились бажаючі. Буде людина - їй я і поясню що приблизно потрібно і орієнтовний бюджет. Там вже й буде вестись предметна розмова, що і за скільки може вийти. Не бачу що тут дивного я хочу, так що давайте без "умнічанія"

давайте :)

зазвичай люди самі не знають чого хочуть, от і видумують - то часу нема самому , то дорого....

Опубліковано

Насправді питання не в тому щоб знайти. Зараз купити будь-яку б/в комплектуючу не проблема. Суть в тому щоб підібрати "правильний" набір комплектуючих, а для цього вже потрібні певні знання і бажано власний практичний досвід. Або ж хоча б перечитати пів інтернета щоб нахвататись якоїсь теорії.

Ну давайте щоб не переливати з пустого  в порожнє, можете підказати орієнтовно оптимальний набір б/в проц+материнка+відеокарта+потрібний блок живлення для них на скажімо 6-7 тис.грн. ?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...