Перейти до змісту

Програма для автоматизації продуктового магазину

serhiy.k

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

LSD

Що значить десктопна інтеграція? на десктопі (планшеті) мені потрібне зручне робоче місце касира. А це вже ціла програма. Просту синхронізацію інтернет-магазина з програмою для касира можна зробити за допомогою імпорта-експорта.

Jack

Дякую, буду мати на увазі, але поки що 1С не розглядаю, поки магазин не відкриється і я не спробую вже знайдені дешевші варіанти, про які я згадував вище. Якщо мені буде бракувати їх функцій, тоді вже, мабуть, прийдеться думати про 1С.

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ну малося на увазі що впринципі простеньке касове місце може написати нормальний студент. Під той же MySQL який використовується в OpenCART. І що навіть можна вкласти скрипти автосинхронізації. Тут лише питання інтеграції касового апарату якщо таке потрібно

Також найшов таку штуку: http://andriy.co/shop/default.aspx?hl=uk

Пишуть що є план старт типу можна попробувати безкоштовно.

Опубліковано

короче, фрі софт - фігня. знаю, теж в копійку влетить, але воно того варте, бо в мене є свій магазин італійського одягу вже 5 років. на щастя айтішників зараз вистачає і компаній, які роблять купу різного ПО теж. вже шукайте, що вам по прайсу нормальне буде, я зверталась до них http://inbase.com.ua/reshenia-and-uslugi/198-uslugi/734-bpmза розробкою програми автоматизації.

Дивився у них навіть приблизного прасу нема, нажаль Ваше пані Оксана 

повідомлення  рекомендація.

LSD і я працювали разом і можемо відповідати за власні слова з досвіду.

Я наприклад 8 ку конфігурував для роботи в роздрібній торгівлі за вимогою клієнта (привязка ціни товару до коливання курсу , робота з штрих код READER),

Опубліковано

короче, фрі софт - фігня. знаю, теж в копійку влетить, але воно того варте, бо в мене є свій магазин італійського одягу вже 5 років.

Не був би таким скептичним. Хоча і сам займаюся не "опен сорс" продуктами.

Безкоштовне передбачає що вам доведеться з ним помахатися щоб отримати результат. Або щоб за Вас хтось помахався.

В будь якому випадку це час і гроші. Безкоштовної підтримки особо ніде небає.

я зверталась до них http://inbase.com.ua/reshenia-and-uslugi/198-uslugi/734-bpmза розробкою програми автоматизації.

А можете хочаб приблизно назвати порядок сум такої автоматизації?

Тому що на мою прикидку впровадження:

- ERP системи обліку

- Система управління персоналом

- Корпоративного документооббігу

- Мобільної інтеграції

- Автоматизація спеціалізованих робочих місць

Це на вскидку > 200 000 грн. Звичайно це для мережі від 10 точок. (для меншої мабуть воно і непотрібно).

Опубліковано

зараз майже ніде не знайдете прайс на подібні послуги, бо все визначається дуже-дуже індивідуально, залежить від особистих потреб замовника.

Це однозначно. А можете приблизно помодульно що у Вас впровадили, там наприклад:

- облікову систему

- докумаентообіг

- сайт\інтернет магазин

- налаштування корпоративної мережі

І хоча б приблизний порядок цифр вартості такої автоматизації. Будемо дуже вдячні.

я б могла викрутитись і знайти айтішника, який зробив би мені таку послугу, але вже не раз чула, що це обертається марною витратою грошей. поправте мене, якщо я помиляюсь)) я не айтішник, щоб знати всі тонкощі розробок, але як користувач, як замовник і як людина, яка не перший рік займається бізнесом, ділюсь своїм досвідом))

90% обирають механізм:

- впровадження силами спеціалістів які постійно працюють в галузі. Профільних.

- подальша підтримка власними ІТ-шниками

Це як дрібні ремонти на фірмі. Коли потрібьно щось побудувати звертаються до хорошо архітектора і нормальної бригади. В яких профіль саме проектувати і будувати і вони це знають.

А вже надалі десь плиточку перекласти, щось повісити, перефарбувати це може різноробочий середньої кваліфікації, за розумні гроші.

Опубліковано

Я зайшов на сайт, запропонований OksanaSimonets, зайшов на їхню сторінку Продукти, і ось перше речення:

Платформа UnityBase – это высокопроизводительная платформа класса ECM поддерживающая концепцию RAD, предназначенная для создания корпоративных систем любого масштаба по управлению контентом и бизнес-процессами, решения разнообразных задач, связанных с управлением документами и неструктурированной информацией.

але для мене це абракадабра, з якої я зрозумів, що ця фірма робить свої продукти не для таких, як я. Що таке ЕСМ? RAD чи згадувана тут ERP? чи потрібно буде це мені в роботі, щоб я витрачав час, гуглив і розбирався в цьому? Чи це все-таки стосується скоріш «корпоративних систем», як сказано в цьому описі?

У мене буде невеликий магазин продуктів здорового харчування, крім мене ще двоє працівників. Все в одному місці. Потрібне зручне робоче місце касира, облік наявних продуктів, імпорт-експорт списку для майбутньої синхронізації з інтернет-магазином, ну і хоча б простенька звітність.

OksanaSimonets

Якщо ви про вільне ПЗ взагалі, то тут ви однозначно неправі, якщо ж в даній сфері, то тут сперечатись не буду, так как я ще не дуже орієнтуюсь в цій ділянці ПЗ, томі і запитав поради на борді. Ви кажете, що пробували якісь вільні програми, і вам вони не підійшли. Чи не пам’ятаєте, що це за програми, можливо для моїх потреб їх буде достатньо?

Опубліковано

Теж думаю що їхній комплекс наврядчи цікавий для малого бізнесу. Так і SAP непогана штука :)

Доречі згадав про цих товаришів: http://heppy-buh.com.ua/index.html

Про касовий модуль нічо не пишуть. Але месні я думаю мали б давно реалізувати.

Якщо ні то можливо Ви будете першим кому впровадять, з них Вам за сподвижницьку ідею розвитку їх продукту знижка :)

Опубліковано

Можете встановити безкоштовно ArtSoft Portal Ultra і глянути його можливості. Але складнувата,ІМХО Там є товари, склад, підтримка додаткового обладнання(ЕККР, сканери ШК, ваги ітд..), ну і звіти...може вам буде достатньо їх можливостей...У програми є український інтерфейс і вона працює на БД PostgreSQL. Є старіша версія, простіша.  http://www.artsoft.ua/ArtSoftPortal.phpтеж коштує грошей...Але відношення до звітів, як на мене, там тяп-ляп і вона більш не оновлюватиметься. А Хепі-бух...щось я не чув щоб його прив'язували до ЕККР.

Із новинок (Android, планшети) - хмарне рішення Poster 

• 3 тижня потому...
Опубліковано

я його лише вчора замовив, доставка буде приблизно за 1 місяць, тоді і скажу, а на аліекспрес багато сканерів за таку ціну, я просто дивився, щоб був також присутній режим автосканування, це про всяк випадок, не знаю ще, чи буду ним користатись.

І як там сканер неприїхав ще?. Щось адаптували?

Опубліковано

я його лише вчора замовив, доставка буде приблизно за 1 місяць, тоді і скажу, а на аліекспрес багато сканерів за таку ціну, я просто дивився, щоб був також присутній режим автосканування, це про всяк випадок, не знаю ще, чи буду ним користатись.

І як там сканер неприїхав ще?. Щось адаптували?

подивився по коду на сайті укрпошта, вони пишуть, що  мені в руки «видали» його ще 26 листопада, більше двох тижнів тому.  :sm128: завтра буду розбиратись   :0057:

Опубліковано

подивився по коду на сайті укрпошта, вони пишуть, що  мені в руки «видали» його ще 26 листопада, більше двох тижнів тому.  :sm128: завтра буду розбиратись   :0057:

Раптом пошта не 26?

Опубліковано

Ну чоловік підняв тему аналогії ТСД за смішні гроші :)

Я думаю всім цікаво. шкода що з ймовірністю 99% нічого невийде. Але ми неполишаємо надії :)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Проміжні результати:

Купив планшет 9,7 дюймів Знайпад з блютуз клавіатурою за 2000 грн. http://senkatel.com/ru/product/senkatel-znaypad

Пошта знайшла куплений в Китаї за 15 доларів сканер штрихкодів. Пакунок був розкритий, але все було на місці.

За допомогою комплектного кабелю ОТҐ приєднав сканер до планшету, планшет побачив його як клавіатуру. Випробував в установленному текстовому редакторі КінґСофт, — сканер розпізнає коди нормально, друкує в цьому редакторі цифри коду.

Тепер буду пробувати програми, насамперед ті, на які я давав посилання вище. Про результати відпишусь.

Опубліковано

Хм типу аналог розриву клавіатури на ПК?

Непробували гратися з програмуванням сканеру?

При скануванні коду сканер автоматом кидає аналог "підтвердити" ?

Наскільки швидше за сканування камерою виходить?

Опубліковано

LSD

Наскільки я зрозумів, сканер перетворює штрихкод на цифри, і ті цифри з’являються так, ніби ти їх надрукував за допомогою клавіатури. Це типове налаштування сканеру. 

З комплекті також є книжка з кодами для програмування, але я ще не мав часу бавитись з цим. Як встановлю програми і все буде добре, тоді, можливо, взагалі не буду нічого міняти.

Сканер я пробував лише в текстовому редакторі, то після кожного сканування курсор переходив на новий рядок, - наскільки я розумію, це після цифр сканер ніби натискає клавішу Вводу.

Виходить набагато швидше, ніж камерою. Ті декілька штрихкодів, які я встиг згодувати сканеру, з’являлись на екрані практично одночасно з натисканням кнопки. А на камеру доводилось чекати, щоб вона ще налаштувала автофокус.

Ще в книжечці я побачив, що сканер можна запрограмувати на постійне сканування, щоб не натискати весь час на кнопку. Але я ще не встиг спробувати цей режим.

Опубліковано

LSD

Наскільки я зрозумів, сканер перетворює штрихкод на цифри, і ті цифри з’являються так, ніби ти їх надрукував за допомогою клавіатури. Це типове налаштування сканеру. 

З комплекті також є книжка з кодами для програмування, але я ще не мав часу бавитись з цим. Як встановлю програми і все буде добре, тоді, можливо, взагалі не буду нічого міняти.

Сканер я пробував лише в текстовому редакторі, то після кожного сканування курсор переходив на новий рядок, - наскільки я розумію, це після цифр сканер ніби натискає клавішу Вводу.

Виходить набагато швидше, ніж камерою. Ті декілька штрихкодів, які я встиг згодувати сканеру, з’являлись на екрані практично одночасно з натисканням кнопки. А на камеру доводилось чекати, щоб вона ще налаштувала автофокус.

Ще в книжечці я побачив, що сканер можна запрограмувати на постійне сканування, щоб не натискати весь час на кнопку. Але я ще не встиг спробувати цей режим.

• 10 місяців потому...
Опубліковано

Доволі цікава тема, хочеться її продовження :rolleyes:. Як успіхи в автора? Все вийшло як було заплановано?

• 3 тижня потому...
Опубліковано
On 13.11.2016 at 21:59, R01and сказано:

Доволі цікава тема, хочеться її продовження :rolleyes:. Як успіхи в автора? Все вийшло як було заплановано?

На той час, як я шукав, то нічого не було підходящого для планшету. Тому ми купили звичайний комп’ютер і вже на нього програму Укрсклад.

Після того з’явилась програма, якою я би міг користуватись, це TriniPos https://trinipos.com/ua/products/pos/ але вже пізно, за Укрсклад ми вже заплатили гроші, і комп’ютер вже встановлений і налаштований.

Опубліковано

То треба написати щоб Укрсклад в сторону мобільного софта починав думати :) тренди...

В них на форумі є список фіч на наступні версії – можна спробувати добавити

• 9 місяців потому...
Опубліковано

Побуду археологом.

Встала у мене проблема автоматизації нетипового віддаленого робочого місця. Грубо говорячи одна форма вводу або документ, декілька звітів з можливістю відправляти їх на пошту, а також дьоргати в потрібних випадках api через http.

Варіантів вирішення було два: купити планшет з мобільним проциком і наваяти додаток на реакт нейтіві або нейтів скрипті, або купити він планшет на x86 згадати молодість і швидко зліпити все на 1с.

Вирішив, заради експерименту, спробувати другий варіант. І це, зрештою, швидше. Гугл видав декілька варіантів планшетів. Один з яких - типу розробка наших інженерів, але китая мать. Передзвонив в мойо, попросив щоб привезли модель для тесту в Луцьк, взяв флешку з с-ками (7,8). Потестив - усе запустилось.

В сухому залишку планшет веде себе досить пристойно. Десятка грузиться швидше чим айоська на айпад еєрі. Немає тормозів. 1с працює ок. У планшета є два usb (можна законектити без бубнів сканер штрих кодів і касовий апарат або принтер чеків). Бекапи скидувати на мікро-сд або в хмару, я взяв дорожчу модель з сімкою 3g або lte.

Затестив декілька ізвратів. Схрестив бібліотеку канувшого в лєту розробника з новою білбою openssl і древня як шіт мамонта 1с 7.7 почала відправляти листи через smtp (по ssl або tls портах) гугла. Http запити теж ноу проблемо, можна навіть в хедер токени зашивати.

Для автоматизації торгової точки в тому числі мобільної - дуже ок. Рекомендую.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...