Перейти до змісту

Куди служити ?

Sawik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Строкова служба, є можливість вибрати куди.

Де дійсно навчать і буде толк зі служби?

Які спеціальності найбівльш затребуванні?

Юніт з легкою формою плоскостопості та дихроматії.

Опубліковано

пам'ятаю як мене на медкомісії воєнком питає: "ну що призовник, в яких військах хочеш служити?"

я відповідаю: "мені мол все-одно, головне щоб додому поближче"

воєнком каже: "ок, записуємо тебе в морфлот"

от такий от військовий гумор :)

Опубліковано

а хто буде навчати?

ті всі спиті воєнкоми, які все життя своє пробухали, пополучали безплатне житло, пенсії, і сидять зараз по нормам, відлинюють від АТО - я не кажу про всіх, але таких багато.

А по сінці то кажуть, да я державі віддав свої кращі роки,а коли до діла питаєш що робив, і за що квартиру дали реально не знає що відповісти. І чому не хочеться піти зараз відробити те, що дала державав, то кажуть та ну нафіг я що дурний, нехай молоді йдуть.

А коли прийшла повістка то зразу в кущі, і давай ховатись, скандалити в воєнкоматі мол якого фіга йому такому крутому прийшла повістка - знаю такого особисто.

Опубліковано

Навчать? ну при моїй службі в ППО в 1 рік в бойовій частині нормальній офіцери казали , що за рік солдата не навчити нічому по спеціальності, і не вчили. зараз же 1,5 роки служба? то хз . якщо "юніт" хоче чогось навчитись, тоді йому требо проситись до "учєбок", де 2-3 місяці проходить спеціалізоване навчання, далі направляють у частину

Опубліковано

а хто буде навчати?

ті всі спиті воєнкоми, які все життя своє пробухали, пополучали безплатне житло, пенсії, і сидять зараз по нормам, відлинюють від АТО - я не кажу про всіх, але таких багато.

ти сам коли крайній раз був у військоматі?

інформація в тебе вже застаріла... зараз майже весь особовий склад військоматів оновлений, в основному з мобілізованих...

Опубліковано

Служив в частині А0409 Новоград-волинський, Житомирська область.

Теж у військоматі так запитали, куди хочу? Сказав, що хочу стріляти, а не плац замітати. Відправили. Через пів року ригати хотів від того автомату АК74 (вибачте за прямоту).

Стройової майже не навчився, нею тільки в Десні трохи задовбували)))

P.S. Діло було майже 10 років тому.

А і ще одне...

На той момент - це була єдина частина в Україні з правилами НАТО.

Опубліковано

Навчать? ну при моїй службі в ППО в 1 рік в бойовій частині нормальній офіцери казали , що за рік солдата не навчити нічому по спеціальності, і не вчили. зараз же 1,5 роки служба? то хз . якщо "юніт" хоче чогось навчитись, тоді йому требо проситись до "учєбок", де 2-3 місяці проходить спеціалізоване навчання, далі направляють у частину

1 рік з вищою освітою.

До "учєбкі" частина має направити, чи на стадії розподілення?

Половину строковиків мають в нацгвардію, там напевне найефективніше навчання?

Опубліковано

воєнком каже: "ок, записуємо тебе в морфлот"

Але близько додому - Крейсер "Луцьк".

Юніт з легкою формою плоскостопості

Таких зараз 99,5%

Служив в частині А0409 Новоград-волинський, Житомирська область.

А цей, алкоголічно-наркоманський городок? (був там, саме таке враження і склалося...)

Опубліковано

Його здається ще в березні порізали разом з Тернопілем. І це корвети.

Опубліковано

Zheny@

Було раз, навіть з сослуживцями грузили, на пів живих тих лигарів в бобик)))

За то дівки там без комплексів і в перший вечір до себе на хату запрошують)

Опубліковано

Ого! Коли я служив (СРСР) - питали, "для галочки", всеодно направляли куди хотіли. Просився в ППО (як батько). Але всеодно, коли завезли в дивізію, пошикували, почали питати, хто ким був? Трактористів - в танкісти, сільських - в піхоту переважно.

Були і комп'ютерники - попали в штаб в шифрувальники (лафа). Я попав в з'вязок (конкуренція велика була, в одній команді - вінницький інститут програмістів). Впринципі не жалію.

Якщо є можливість вибрати рід військ - вибирай до чого душа лежить. Хочеш лафової служби - імхо авіація, або будь-яка маленька частина, там порядки "свойські" (чим більша частина - тим жорсткіше і "по-уставу"). Хочеш чогось корисного навчитися - просись в ремвзвод, будеш хоч в машинах розбиратись і руками багато чого навчишся робити.

Але всеодно той розподіл це - чистої води лотерея. Згадується якась серія ДМБ, там пацан сказав що Суріковське художнє училище закінчив (еліта), після того дали йому великого пензля, і фарбував паркан :)

Опубліковано

Але близько додому - Крейсер "Луцьк".

Про корвет "Луцьк" - вже не смішно :_22:

Ого! Коли я служив (СРСР) - питали, "для галочки", всеодно направляли куди хотіли.

Так було завжди, і при вільній :_04:

Опубліковано

Sawik, йди в миколаївську 79, десант, сама матьора зараз.

А нацгвардія - то мусора, неблагородна це справа. Прийдеться патрулювати вулиці і намагатись пригузити підозрілих осіб. Мене раз такі зупинили, вийшов за пивом через дорогу, тверезий, футболка-спорт. штани і кросівки на босу ногу. Стояв з пляшкою (закритою) пива, намагався перейти дорогу поза переходом (рух був неінтенсивний, Грушевського). Привітались-представились, пояснили чого доколупались, почали розпитувати де живу. Намагатись перейти де не треба я перестав, а от за запитання "де живу" поставив "старшого" на місце (без хамства). Так і розійшлись. Не йди в нацгвардію, відчуєш себе Пепеесником якого ніхто в грош не ставить.

Опубліковано

Шикарно, в мої роки такого шикарного вибору( принаймні на Одещині),не було. Ви поміркуйте на тим, до чого у Вас душа лежить, де можете бути корисним. Чесно кажучи,викликає повагу, Ваше бажання служити.
Опубліковано

Ідуть на зустріч тим хто не пручається)

Лафа не потрібна.

Дякую Vadimm, ще в середу будуть обговорюватись варіанти.

Про 703 інженерний полк (Самбір) знає хтось щось?

Опубліковано

Ідуть на зустріч тим хто не пручається)

Лафа не потрібна.

Дякую Vadimm, ще в середу будуть обговорюватись варіанти.

Про 703 інженерний полк (Самбір) знає хтось щось?

агласітє весь спіск, пжалуста...

Опубліковано

Сам ще не знаю, комісар згадував Самбір. Середа, Теремно , влк і там по можливостям варіанти.

Опубліковано

1 рік з вищою освітою.

До "учєбкі" частина має направити, чи на стадії розподілення?

Половину строковиків мають в нацгвардію, там напевне найефективніше навчання?

Можливі різні варіанти. Наприклад у воєнкоматі при розподіленні буває попадає що зразу в "учєбку" набирають. але частіше це міліція ("мєнти)). так було і в моєму випадку, але я тоді обрав зенітний-ракетний полк A0593 в м.Нікополь. в нас до речі теж деяких направляли вже після набору з частини на підвищення кваліфікації на 1-2 місяці в "учебку". наприклад, водіїв на війскові МАЗи.

Опубліковано

це ж за півтора роки життя, скільки можна грошей нормальному здоровому чоловіку заробити на гражданці, а тут йди на півтора роки валяти ваньку, чоловіче надоїсть вона тобі як гірка редька та армія на середині служби...

Згідний при умові іти валяти ваньку, тому і створена тема.

В ідеалі під командування професіоналів, які пройшли військові дії, а такі є, питання – де?

Опубліковано

це ж за півтора роки життя, скільки можна грошей нормальному здоровому чоловіку заробити

Чим (за нормальних умов) Армія не варіант? А до того йде.

йди на півтора роки валяти ваньку

Хтось і без армії із цим заняттям справляється.

чоловіче надоїсть вона тобі як гірка редька та армія на середині служби...

Не виключено. Але коли є бажання, то чому б і ні?

А може із чоловіка виросте справжній вояка? Стане генералом. І буде очолювати професійну Українську армію!?

в наш час, можливо все!

Опубліковано

KarambaAramba, вірно те, що рідні на першому місці. Добровольці, волонтери створили чудовий прецидент для досягнення кращого майбутнього. Гроші як засіб, достаток у кожного свій. Є мрії та цілі, шляхи досягнення інколи виглядають божевільними та не усім зрозумілим. Армія потрібна, сильна, уряд можна критикувати, але діяти пора.

Опубліковано

В Самборі знаходиться дві частини інженера та хіміки, основна частина персоналу зараз знаходиться на Сході. З хіміками звязувався вони призивають на посади водіїв та хіміків. То що частини приймали участь в АТО добре, є досвідчені фахівці, які навчать спеціальності. Але потрібно вирішувати, що ближче до душі та плани на перспективу. Чи у Вашій майбутній професії набутий в армії досвід Вам знадобиться. Є багато випадків коли після демобілізації люди повязували свою долю з армією.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...