Перейти до змісту

хочуть зробити платною любительську риболовлю


Oli

Рекомендовані повідомлення

kovface15.jpghttp://darg.gov.ua/_golova_derzhribagentstva_0_0_0_2162_1.html

До останнього часу всі водойми, наприклад Дніпровський каскад, могли використовуватись для промислового лову за виключенням заборонених зон, де проходять нерестовища, і природно-заповідних фондів. При цьому на водоймах рибалки-любителі часто не можуть порибалити, нормально відпочити, тому що всюди сітки: і не лише промисловиків, але і браконьєрів. На вирішення цієї проблеми та задля врегулювання рибальства і боротьби з браконьєрством Держрибагентство України ініціювало створення на водоймах окремих зон для промислового та любительського і спортивного лову. Про це Голова Держрибагентства Ярема Ковалів повідомив 25 вересня в ефірі радіо «Вести».

«Один з кроків це зонувати наші водойми на місця, де можуть здійснювати рибальство виключно промисловики, і місця, куди промисловики не можуть заходити, тому що вони виділені виключно для любительського та спортивного лову. Як пілотний проект ми повністю закрили від промислового лову верхів’я Канівського водосховища, це фактично в межах Києва і в частині Київської області. Треба сказати, що промислового лову в Києві як такого не було. Але щоб наші любителі були впевнені в тому, що промисловий лов в Києві здійснюватись не може, ми це питання підтвердили нормативно. Рибалка повинен розуміти: «Я сюди можу вийти з вудкою ловити рибу і тут не може з’явитись човен із сітками» - заявив Ярема Ковалів.

Він звернувся до рибалок-любителів та промисловиків із проханням бути активними борцями з браконьєрством. Добре орієнтуючись на водоймі і чітко знаючі «свою» зону для лову – як любительську, так і промислову – побачивши сіть, потрібно терміново повідомляти про це в органи рибоохорони. В низці областей України вже вдалося досягти суттєвого покращення ситуації на водоймах виключно завдяки активному контролю з боку громадських активістів.

Пояснюючи додаткові переваги підходу до зонування водойм Ярема Ковалів зазначив, що Держрибагентством заплановано не лише розмежування, а й облаштування зон та підтримання порядку на зонах для любительського лову риби. «Якщо це любительська зона, то за неї мають відповідати любителі. Наприклад, на Київському водосховищі на сьогодні багато місць заросло. І вони не можуть використовуватись для риболовлі через свій природній стан. Його можна відновити. Але для цього ти маєш розуміти, що ти відповідальний користувач. Потрібно розуміти, що тільки я тут ловлю, тільки я відповідальний за цю водойму і мені потрібно облаштовувати місця для лову».

Наступним етапом, за словами Яреми Коваліва, буде впровадження плати за користування ресурсом, як це прийнято у переважній більшості країн Європи, наприклад, Франції та Німеччині. «Для того, щоб в тому числі ловити любителю він повинен за це заплатити. Ці кошти мають направлятись виключно на зариблення водойм. Рибалка має це розуміти» - додав Голова Держрибагентства. Наразі Держрибагентство опрацьовує механізм сплати та вартість такої послуги. В будь-якому випадку ця вартість буде мінімальною і відповідатиме соціально-економічним можливостям громадян України, а механізм буде прозорим і зрозумілим суспільству.

Ярема Ковалів анонсував намір Держрибагентства поширити принципи зонування на інші ділянки Київського і Канівського водосховища в межа Київської області. «Наступний крок, ми хочемо іти по водоймі вверх і вниз, і визначати зони, де може здійснюватись промисловий, а де любительський рекреаційний лов. Насправді, ми виставили у нас на сайті пропозиції щодо можливого зонування і ми відкриті до обговорення. Ми хочемо наступного тижня провести велике засідання з представниками громадськості, активістами, вислухати їх пропозиції і тільки після такого широкого обговорення ми це закріпимо нормативно. Щоб не боялись, що ми визначимо 5 метрів від берега для любителів, а все інше буде зайнято промисловим ловом. Ні, абсолютно не так. Ми хочемо врахувати інтереси всіх сторін – і промисловиків, і любителів, знайти певний компроміс і тільки після такого обговорення закріпити це нормативно». Голова Держрибагентства зазначив, що оголошення про це попередньо з’явиться на сайті Держрибагентства.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за, при умові, що за браконьєрство будуть давати 10 років тюрми, та 1млн грн штрафу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за, але якщо це буде дійсно так

Ці кошти мають направлятись виключно на зариблення водойм.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...а за електровудку - 20, з конфіскацією майна

А ще краще кинути в річку такого "рибалку" та включити електровудку :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...а за електровудку - 20, з конфіскацією майна

Краще тою електрикою по яйцях, і так до того часу поки не дійде до дурної голови що так НЕ МОЖНА.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за, але якщо це буде дійсно так

Ці кошти мають направлятись виключно на зариблення водойм.

Мурзік Васильович:

- вам так не буде! © Лесь

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це буде як автомобільні дороги.

ми платити будемо, а ремонтують лише для своїх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ото в голову збрело...вже не знають звідки бабло з людей зшибати, яке зарибленняя? не смішіть мої підкови....перш ніж наводити в приклад Францію чи Німеччину, то треба поцікавитись про рівень життя там і тут. і як там з корупціонерами поступають. вже задрало:ціни як в Європі (і вище) на все, плати за все як в Європі, а живеш як в Занзібарі мл....я а з/п сомалійська

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за, але якщо це буде дійсно так

Ці кошти мають направлятись виключно на зариблення водойм.

Ага, велосипедисти ще не платили, а ми вже платимо акциз на бензин на ремонт доріг. І де ці дороги? В Конче-Заспі хіба.

Вангую, нічо, по буквам НІ-ЧО-ГО не зміниться, просто будуть вимагати ще один папірець, або штраф, або на лапу, і ніхто сотні тисяч озер і менших калюж по всій Україні зариблювати не буде, будьте реалістами. Сеня - геній розводу, Миколі Яновичу ще вчитись і вчитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

такі не ту країну гондурасом назвали......неможуть з "простими речами" різібратись , клоуни, а лізуть "у вищі матерії"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шо він лєпить блять. Просто слів немає. Одні мати. Ну звичайно ж, всі качають бабло, а держриб чим гірший? Яке нахер зонування, ще Дніпро розумію атут де?. Він хоч одну сетку з водойми виняв? Хулі він розказує. Хай браками займуться краще. Чи може на стариці сетка стояла то шо промисловики? Ладно, зарплати в краіні в жопі, але заплачу я ту "символічну"плату і куди воно дальше? Що вони збираються зариблювати? Стир? Чи може ставки позабирають в орендарів? В нас хочуть зробити в краіні щоб кожна держ структура брала за щось гроші, борги треба ж віддавати німеччині і франціі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗАРПЛАТУ хай зробить, як в Європі, сцуко, а тоді дзявкає. Природні водойми - власність всього НАРОДУ, а не якогось там чинушки! І так половити фіг де можна - то 100, то 200 грн, а то й не дають взагалі, на кожній калюжі хУзяїн завівся ("німця" в Озерці згадайте)! Що далі? Податок на повітря, на купівлю одягу, на вхід в ліс, на виїзд з міста, дозвіл на вудочку, ліцензія на носіння спінінга (і ТІЛЬКИ тим, хто вудкою володіє 3 роки)? А реально воно так і буде - бабки сп...ть (близько 2/3), на решту пару раз закинуть В РІЧКУ КАРПА, а ви дурники платіть, то ж якраз зарплати і пенсії АЖ на 100 грн підняли (а бакс в 3 рази)! В Білорусі немає плати за ловлю, є ЖОРСТКІ антибраконьєрські закони, з реальними строками за сіті і електрику, величезними штрафами і конфіскацією авто і човна, і риби там в річках і озерах - валом! Вже біла в нас в Луцьку "вумна ініціатива" при Кривицькому зробити платною рибалку від початку Заливу до моста на Шевченка, і що? Здохла ідея в зародку. Аргументували - "а ми зарибили Залив". ЗАКОНИ треба міняти - на природній водоймі - чіткі норми вилову, дикі санкції за браконьєрство (аж до тюрми з конфіскацією), за лов 5-ма палками в нерест, і риба буде. Виловити наглухо вудкою - нереально (як і сіткою, як ловить "місцевий" дід десь в селі - 20-30 метрів путанка зрідка чисто "на жратву собі")! А в першу чергу - РЕФОРМА рибінспекції, читай, повна люстрація, і набір людей, як в нову поліцію, на пристойну зарплату з преміями за кожного зловленого електрика і сіточника, і з тими ж строками з конфіскацією, якщо відпустив "за бабки". Бо зараз в них не боротьба з браками (справжніми, тими що хати собі на тій рибі будують, і машини купують), а БІЗНЕС на них. От звідки в кожній "пивнушці" береться така кількість тараньки? Вудкою ловлена? Ага, ага... )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не можу зрозуміти однобоку критику. що з Вами всіма сталося? чому такий негатив до принаймі обговорення реформ. якщо і протягнуть дане нововведення у нас то не скоро. коменти всі що однозначно Київ бабло все спиз.ить. стопе шановні, рибінспектором по ставках їздить не сєня і не шуфрич і не будь хто з депутатів, а прості люди як ми з вами, і коли вони беруть хабар з відмовкою що треба йому сім"ю кормити, ЗП не в щот. як з кумом, який сторож, домовлятись наприклад в лище на ніч поїхати карпів посовати то ми герої, як 120 в населеному пункті погнати герої, а гаїшник з радаром зловив мене то він гад. треба починати щось робити з себе. от вилазить з човна після рибалки знайомий, а в садку 12 кіль риби, відтягнувся, сопе, і добавляє, "а я рибу не їм, сусідам віддам", я в ах.ї. ну введуть ліцензію на вилов риби на водоймах, але ж це не буде певно стосуватись платних ставків, де 50-200 за добу. а до дідка на стирю навряд чи хто підійде за ліцензією. це більше мабуть стосується великих водойм (водосховищ) де в промислових маштабах рибку сітями совають. а щодо браконьєрів то мабуть треба організовувати якийсь рибомайдан. активісти фільмують браків на плівку, дзвонять у рибохорону, якщо не приїжджає то позов до суду за бездіяльність, пару позовів в місцевий суд, потім резонанс на столицю і реація не повинна забаритись. не плюйте що я ідеаліст. був на минулому тижні на водоймі, так "браки" місцеві уже не соромились вдень сітки ставити та по очерету з веслом ганяти виганяти рибу. було пару човнів поруч рибачків, кажу пішли дамо веслом по кумполу та сітки поріжемо, підтримки ноль....отака демократія ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто я знаю таке, що в нашій державі швидко все не робиться, а якщо і робиться, то через ..опу. От наприклад для зариблення потібно як мінімум:

1. зробити реєстр всіх водойм

2. зробити дослідження,скільки риби потрібно і якої для кожної хоча-б великої водойми

3. оголосити тендер (і cпи$$дити на ньому, як же без цього?)

4. звісно малька у таких кількостях не буде, треба ждати, невідомо скільки або купувати за кордоном втридорога

5. Власне зариблення. Це треба цілу структуру створювати, навчати, забезпечувати

6. Контроль виконання

Це "головняк" на багато років, набагато простіше "продавати папірці" - самий класний бізнес в Україні, нє? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О... у когось появляться дачкі за кородоном - але точно водойми не будуть зариблені!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...а за електровудку - 20, з конфіскацією майна

А ще краще кинути в річку такого "рибалку" та включити електровудку :)

тоді ти станеш браконьєром

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не можу зрозуміти однобоку критику. що з Вами всіма сталося? чому такий негатив до принаймі обговорення реформ. якщо і протягнуть дане нововведення у нас то не скоро

бо у нас реформи чомусь починаються із закручування гайок населенню - підвищення тарифів як приклад. Навіть ті кошти, що держава вже отримує від населення у вигляді податків, не завжди зрозуміло куди йдуть, а тут + ще один.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В європі ніде немає такого де просто вийшла людина з вудочкою і з нею збивають бабло владні структури.

звичайно нема, бо там треба заплатити ДО виходу з вудочкою, якщо ж вийшов, ліцензії нема, *подь сюди сєлянін* :) Ви, я так розумію, в Європі рибалили, раз такі однозначні заяви робите ? Чи знайомих маєте, які там рибалили ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В європі ніде немає такого де просто вийшла людина з вудочкою і з нею збивають бабло владні структури.

звичайно нема, бо там треба заплатити ДО виходу з вудочкою, якщо ж вийшов, ліцензії нема, *подь сюди сєлянін* :) Ви, я так розумію, в Європі рибалили, раз такі однозначні заяви робите ? Чи знайомих маєте, які там рибалили ?

підтримую зауваження. в Польщі на одну вудку, один гачок і вперед з музикою, лови собі, інхто до тебе не буде мати діла. а вже якщо на ставок, як у нас прийнято, макисмальний рекорд що бачив у рибака це 25 вудочок, в середньому по 3-4 то зась, плати. в Канаді, наприклад, знайомий живе, каже купив собі ліцензію, приблизно 30 баків їхніх на рік здається, и рибач де хочеш. правда менталітет не дозволяє їм гребти все підряд в торбу, як то на фотозвітах побачиш наших рибаків, які 300 грамових коропчуків гору навалять, чи ще менших для кота.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не кіпішуйте, бурління говн по сабжу поки передчасне ;)

http://economics.unian.ua/agro/1138806-ukrajina-ne-zbiraetsya-vvoditi-platnu-ribolovlyu.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вони просто начитальсь відгуків на борді, і зрозуміли, що потрібно навести порядок а тоді вводити свої реформи,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Там вброси йшли в багатьох популярних місцях. Надіюсь влада таки читає комменти :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В європі ніде немає такого де просто вийшла людина з вудочкою і з нею збивають бабло владні структури.

звичайно нема, бо там треба заплатити ДО виходу з вудочкою, якщо ж вийшов, ліцензії нема, *подь сюди сєлянін* :) Ви, я так розумію, в Європі рибалили, раз такі однозначні заяви робите ? Чи знайомих маєте, які там рибалили ?

правда менталітет не дозволяє їм гребти все підряд в торбу, як то на фотозвітах побачиш наших рибаків, які 300 грамових коропчуків гору навалять, чи ще менших для кота.

наведу трішки інший приклад стосовно менталітету. працював колись в Британії на будівництві і треба було спиляти грушу на якій були стиглі плоди. ну, звичайно, щоб грушки не пропали, зірвали з напарником декілька штук і, так би мовити, пробуємо на смак. солодкими виявилися. підходить старший бригади (британець) і питає, а чого це ми їмо ці груші, адже в супермаркетах їх повно... я ще досі не зрозумів, що він мав на увазі, хоча через деякий час, він сам таки зірвав грушу з дерева, спробував, сподобалося, але все ж таки сказав спиляти грушу...

PS напевно він мав на увазі, якщо земля під будівництво куплена, то і груші також. отже, виходить ми їх крали?

PSS хоча з іншого боку, ті ж самі будівельники (британці) кривилися від того, що ми скуштували саме цих груш...

PSSS дерева росли в маленькому саду

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...