Перейти до змісту

LGA1151(шо? опять? ,зміна сокета)

Рекомендовані повідомлення

@dj_design в нас мабуть різні поняття тихий ПК. В мене в дома 3770 в хорошому корпусі, з ноктовською башньою і ноктовськими кулерами в корпусі, і під нагрузкою я чую як ця вся шняга починає шуміти.

А 125 ватного атлона, навіть без розгону охолоджуквати то ще та морока, знаю проходив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 72
  • Створено
  • Остання відповідь

може комусь стане цікаво, комплект буде продаватись...

image.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 minutes ago, Deemon said:

може комусь стане цікаво, комплект буде продаватись...

Max TDP 115W? Це ж в порівнянні з "холодним" процом він з'їсть електрики за місяць на цілий долар більше. Ні, на борді олігархів немає, не продасиш ти його тут :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ні, на борді олігархів немає, не продасиш ти його тут :) 

Я, для прикладу, уже давно не надіюся на продаж на Борді. 

все пєчально...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 годин тому, Zheny@ сказано:

ніде не помилився?

АПД.

Це повинна була б бути цілодобова робота ПК.

Ось - грамотні розрахунки.

Та ніби ні, навіть колись тестером перевіряв від розетки, було щось: простій 1,5А під навантаженням 3дмарком 2,1А

Якщо говорити про розгін то мій Q6600  2роки трудився з розгоном на стабільній частоті 3,64гГц. щоб показати хоч якусь продуктивність в ПЗ. І працював він з вимкненою функцією енергозбереження (пониження частот в простої.) постійно частота трималася такою. (овер ру в статистиці є 2 мої результати розгону, на той час 3 і 6те місце:) ), ціна електрики була копійчана.

Заради зниження енергоспоживання, а скоріш з появою більшої кількості програм оптимізованих під багатопотоковість, потреба задирати частоти відпала. Тому  я понизив частоти до 3,3гГц і знову увімкнув функцію енергозбереження. Але навіть з увімкненою цією функцією, мінімальна частота становить 2,4гГц., силу струму при цьому не заміряв.

р.с. корпус Zalman Z9+ (3+3 120мм кулери + перфорація) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми відхилилися від темки...

Є тут такі, хто реально гнав заблоковані Skylake, чи лиш будемо обговорювати написане кимось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, Ukrainec сказано:

Ми відхилилися від темки...

Є тут такі, хто реально гнав заблоковані Skylake, чи лиш будемо обговорювати написане кимось?

http://prntscr.com/cwv0kk
http://prntscr.com/cwv5vj

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сиджу на 4770 і не бачу жодних причин апгрейдитись. Швидка DDR3 теж досі практично нічим не поступається DDR4. Краще відео взяти 1070 замість 770.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 хвилин тому, Plum сказано:

Сиджу на 4770 і не бачу жодних причин апгрейдитись. Швидка DDR3 теж досі практично нічим не поступається DDR4. Краще відео взяти 1070 замість 770.

бачиш. кому і для чого. мені наприклад часто 32 гб не вистачає для роботи. тому брав скайлейк, щоб по можливості поставити 48 або 64

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це, певно, єдиний суттєвий аргумент на сьогодні, хоча і дуже вузькоспеціалізований. І то, можливо краще взяти старіший Xeon, які теж працюють з 64 гігами. Ну а мені моїх 32 вистачає поки, тому і не рипаюсь :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А уявіть що казати тим в кого 8гіг?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 часа назад, Ukrainec сказал:

А уявіть що казати тим в кого 8гіг?

А що казати коли 4 гіга?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, Litovets сказано:

А що казати коли 4 гіга?

Все впирається в цілі для яких береться комп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мені, поки, для домашніх задач мого і3 4160 + 16Гб - цілком.

Хоча, мамка з білого компа, і вона 32 не вміє. Хоча, в мене просто не було 2х16гіг, щоб перевірити.

На майбутнє є плани перейти на кращу мамку.  щоб уже було 4 слота під пам'ять.

Ну і, бажано, М.2 (або хоча б мСата, як на існуючій).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

апну темку, так як є цікавість що до 1151.
На разі маю таку систему
Asus P8B75M-LX PLUS
Intel Core i5-3470
8Gb DDR3 G.Skill Ripjaws (2x4Gb)

Чи варто апгрейдити на 1151 і ДДР4.
По бюджету можу докинути 1000-1500грн, в сумі вийде 5000-5500грн, якщо продати своє залізо.
От цікавить думка\досвід, чи дійсно є продуктивність? чи варто розігнати свій і5?

Кулер мій дозволяє, стоїть на разі полірований Noctua NH-C12P SE14.
В простої температура проца 32 градуси, в нагрузці 100% - 54.
Термопаста GD900.

Також цікавить максимальна температура (реальна, а не заявлена на сайтах виробника).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 часов назад, pasha1207 сказал:

От цікавить думка\досвід, чи дійсно є продуктивність? чи варто розігнати свій і5?

Івікі погано гоняться по BCLK. Та й навряд чи твоя лоу-левел мамка дозволить нормально налаштувати необхідні показники.

Чи варто апгрейдити на 1151 і ДДР4.

Все залежить від поставлених задач. Якщо працюєш з важким ПЗ, де реально не вистачає проца, тоді так. В іншому разі, краще докласти до відеокарти / SSD чи ще чогось, що більш відчутно вплине на швидкодію компа.

Також цікавить максимальна температура (реальна, а не заявлена на сайтах виробника).

В Скайлейках термоінтерфейс кращий, ніж у Івіків, та й техпроцес тонший. Тож і в реальності вони повинні бути холоднішими.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так а чим незадовільняє існуюча система? 5,5к тільки процесор обійдеться, причому з нижчою частотою. Особливих плюшок від ддр4 тоже не буде.

ІМХО зараз апгрейдитись сенсу нема, якщо звісно непрацюєш з "важким" софтом, типу відеоредакторів чи 3д редендерів. З нового року інтел обіцяє показати 7-ме покоління процесорів, варто дочекатись і глянути шо за звірі, та і після виходу 7 покоління 6-те впаде в ціні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 минут назад, Savage сказал:

Якщо працюєш з важким ПЗ, де реально не вистачає проца, тоді так. В іншому разі, краще докласти до відеокарти / SSD чи ще чогось, що більш відчутно вплине на швидкодію компа.

SSD є (МЛЦ), 500+ зчитування і запис. Відео 6950 (анлок в 6970 не робив). 
З важким ПЗ не працює комп, але як є можливість то й думаю чи варто затіяти апгрейд.
Якщо приріст буде не великий, то дійсно може краще вкинути в кращу материнку та підігнати і5. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 хвилин тому, Lisovic сказано:

Так а чим незадовільняє існуюча система? 5,5к тільки процесор обійдеться, причому з нижчою частотою. Особливих плюшок від ддр4 тоже не буде.

ІМХО зараз апгрейдитись сенсу нема, якщо звісно непрацюєш з "важким" софтом, типу відеоредакторів чи 3д редендерів. З нового року інтел обіцяє показати 7-ме покоління процесорів, варто дочекатись і глянути шо за звірі, та і після виходу 7 покоління 6-те впаде в ціні.

думаю більше варто чекати тих міфічних ZENів)

intel зажрався. додадуть знову 5% як і в всіх попередніх)) купуйте і радійте)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

15 минут назад, pasha1207 сказал:

SSD є (МЛЦ), 500+ зчитування і запис. Відео 6950 (анлок в 6970 не робив). 
З важким ПЗ не працює комп, але як є можливість то й думаю чи варто затіяти апгрейд.
Якщо приріст буде не великий, то дійсно може краще вкинути в кращу материнку та підігнати і5. 

Я б на твоєму місці обмежився просто апгрейдом відеокарти. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 хвилин тому, pasha1207 сказано:

В такому разі неварто переходити, приріст буде непомітний при звичайній роботі.

14 хвилин тому, Dima4s сказано:

думаю більше варто чекати тих міфічних ZENів)

intel зажрався. додадуть знову 5% як і в всіх попередніх)) купуйте і радійте)

Ну тут ще плюс в тому що всі попередні впадуть в ціні, і можна буде трохи зекономити, взявши старіше покоління.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

40 хвилин тому, dj_design сказано:

цікаво :) 

"Обзор инженерного процессора Core i7-6400T: оверклокерский Skylake из Китая"

http://www.3dnews.ru/943526

6400T.jpg

Заплатити 125+$ за участь в такій лотереї? Ну не знаю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 хвилин тому, dj_design сказано:

ну так розгін це завжди лотерея .. може і "гарантійний" проц вилетіти

Якщо береш офіційний проц із індексом "К", то єдина лотерея - це наскільки багато він зможе вижати. А у цьому випадку, крім того, що "китаєць" не завжди візьме в розгоні навіть стокові для і7-6700 3,4Ггц, так ще й гріється значно більше, а то й згорить, або взагалі не захоче стартувати на твоїй мамці. А це дві великі різниці. Від інженерників всього можна очікувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...