yu2007 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:39 #76 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:39 Ось наприклад мій знайомий, на державній роботі, колись у всі свої зароблені відпустки, відпустки за власний рахунок + куплені за могоричі лікарняні їздив за кордон на заробітки (будівництво/ремонт). Бо доньку треба було вчити а інституті..Тобто це привід для наслідування?В жодному разі. Кожен сам звіздєц своєму щастю )))Це було сказано в контексті правдивості статистики, наведеної нокіаном. Формально той дядько був ніщєброд з мінінмальною зарплатою, а в реальності - непогано себе чухав, дитину на платному вчив.А ви теж вірите, що 70% сімей живуть на офіційну зарплату у 2000-3000 грн. на працюючу особу?P.S. Як на мене, рабство - це безгрошів*я, а гроші - це якраз і є свобода.
bodia88888 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:42 #77 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:42 <p><br />А нікому не здається, що тут купа флуду на 3 останніх сторінках? <br /><br /></p>Стандартна ситуація популярної теми. Пс. А ще за воду так нічого і не написали
Natalia Blagovirna Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:43 #78 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:43 мда....навіть незнаю, що сказати. Нам трьом, 8 тисяч хватає, щоб заплатити комуналку, харчуватись, вдіватись ( не кожен місяць обновка), школа і щей ремонт не поганий в квартирі робити. Ось як в нас получається)))))))))
talja Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:47 #79 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:47 Порахувала, що в нашої сім'ї дохід більший ніж 8 тис. грн., але щось його геть не видно Прийняли рішення, що будемо фіксувати доходи і витрати. Ніби це немаленька сума, але в порівнянні з цінами на все......Похід в магазин за дрібницями вже вимірюється не десятками, а сотнями гривень. Остання покупка на ринку побутової хімії і памперсів дитині вилилася десь в 500 гривень Враховуючи наявність незначного пасивного доходу, частину доходів ми все ж заощаджуємо, але намагаємось економити багато на чому. Наприклад, я раніше користувалася зубною пастою Сенсодин, тепер перейшла на дешевшу, почала купувати іншу фарбу для волосся, перейшли на дешевшу каву і т. д. Мені дуже шкода людей, які отримують 1500-2000 грн. Такий дохід може забезпечити лише існування та виживання. На сьогоднішній день мінімалка має становити хоча б 3 тис. грн.
yu2007 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:51 #80 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 07:51 мда....навіть незнаю, що сказати. Нам трьом, 8 тисяч хватає, щоб заплатити комуналку, харчуватись, вдіватись ( не кожен місяць обновка), школа і щей ремонт не поганий в квартирі робити. Ось як в нас получається)))))))))Молодці. Але куди ви "ходите" на роботу, щоб "отримувати" такі величезні гроші? Адже на думку деяких дописувачів в цій темі, ви маєте вдвічі більше середнього!!!Мені дуже шкода людей, які отримують 1500-2000 грн.Ну не знаю, мені шкода, стареньких і немічних з таким доходом. А здорових биків, які сидять за моніторами і ниють про маленьку зарплату держслужбовця, мені зовсім не шкода.
alexvvv Опубліковано 26 Липня, 2015 в 08:23 #81 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 08:23 мда....навіть незнаю, що сказати. Нам трьом, 8 тисяч хватає, щоб заплатити комуналку, харчуватись, вдіватись ( не кожен місяць обновка), школа і щей ремонт не поганий в квартирі робити. Ось як в нас получається)))))))))що тут казати - так більшість живе
St@S_ Опубліковано 26 Липня, 2015 в 08:25 #82 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 08:25 ] Молодці. Але куди ви "ходите" на роботу, щоб "отримувати" такі величезні гроші? Адже на думку деяких дописувачів в цій темі, ви маєте вдвічі більше середнього!!! мабуть в торгівлі в 2007-10 працював на будівництві, отримував біля 500-600у.є. (зараз в рази менше ) вистачало на сім"ю з 3-ох людей, щоб заправити машину, вийти раз в тиждень на піцу/пиво, купити обновки раз в місяць, виїхати раз-два в рік на Світязь/Карпати. Я думаю щой зараз, при любому курсі дохід від 500у.є на сім"ю 3-4 людини, принаймні мені вистачало б
lilechka Опубліковано 26 Липня, 2015 в 09:54 #83 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 09:54 тут ще важливе питання не лише суми грошей, а й те, якою ціною ці гроші заробляються і від конкретної сім"їПорівняємо 2 приклади:1) Чоловік та дружина працюють на роботі з 9 до 18.00. Дружина розривається між домом (виховання дітей та домашні обов"язки) та роботою. Чоловік після роботи до ночі та у вихідні йде на додаткову роботу. Мають, допустимо, 10 тис грн. Так, в них вдома шикарний ремонт та найновіша техніка, вони кожного місяця мають обновки. Раз у рік дозволяють собі невеликий відпочинок. Але чоловіка практично вдома не буває, а дружина не має часу на себе (свій розвиток, захоплення)2) Чоловік та дружина працюють неповний робочий день, маю невеликий дохід роблячи те, що приносить задоволення. Мають дохід, припустимо, 5 тис грн. Вони багато часу проводять разом з дітьми і відпочивають кожних вихідних (так, це не поїздки по закордонах), але обмежують себе в деяких матеріальних речахОбидві сім"ї мріють про більший дохід (як вже писали вище - грошей багато не буває)Отже, що добре для одного, для іншого зло. Кожна сім"я обирає те, що їй краще
Nokian Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:11 #84 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:11 Ніцше. здається . сказав ,.Якщо людина змушена працювати більше 4 год на день, вона не може рахувати себе вільною,,
yu2007 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:12 #85 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:12 ...потім діти в другій сім'ї виростуть, захочуть отримати омріяну високооплачувану професію, одружитись, подорожувати, придбати власне житло, а батьки скажуть - нема грошей (А перша сім'я за цей час відкладе достатньо коштів, щоб дати дитині хороший старт, показати їй світ чи допомогти із житлом.
yucore Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:20 #86 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:20 ...потім діти в другій сім'ї виростуть, захочуть отримати омріяну високооплачувану професію, одружитись, подорожувати, придбати власне житло, а батьки скажуть - нема грошей ( А перша сім'я за цей час відкладе достатньо коштів, щоб дати дитині хороший старт, показати їй світ чи допомогти із житлом. А тут не згоден абсолютно. Крім бажання і хотіння треба прикласти трохи зусиль Як на мене, то найбільша проблема дітей, старших, чи менших, що вони забагато очікують від своїх батьків. Причому в більшості таке зустрічаю у людей зі схожою ментальністю. От я не розумію, в мене багато є знайомих, котрі думають, що батьки зобов'язані купити їм квартиру/машину і тд і тп. Чому так? Думаю, що причина лежить глибока в таких твердженнях захочуть отримати омріяну високооплачувану професію, одружитись, подорожувати, придбати власне житло, а батьки скажуть - нема грошей
lilechka Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:22 #87 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:22 ...потім діти в другій сім'ї виростуть, захочуть отримати омріяну високооплачувану професію, одружитись, подорожувати, придбати власне житло, а батьки скажуть - нема грошей (А перша сім'я за цей час відкладе достатньо коштів, щоб дати дитині хороший старт, показати їй світ чи допомогти із житлом.та ну....часто буває все по іншомудіти у другій сім"ї будуть виховані у любові, будуть поважати батьків, будуть розуміти, що щоб чогось досягти, треба докласти зусиль САМИМ. І не будуть чекати поки батьки куплять квартиру, дадуть грошей на відпочинок, влаштують на роботуЩодо першої сім"ї... батьки працюватимуть і вкладатимуть гроші в дітей до старості, а діти будуть знати, що батьки їх забезпечать, дадуть грошей на всі забаганки. Грубо кажучи, будуть сидіти на шиї у батьків
yu2007 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:40 #88 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:40 ...потім діти в другій сім'ї виростуть, захочуть отримати омріяну високооплачувану професію, одружитись, подорожувати, придбати власне житло, а батьки скажуть - нема грошей (А перша сім'я за цей час відкладе достатньо коштів, щоб дати дитині хороший старт, показати їй світ чи допомогти із житлом.та ну....часто буває все по іншомудіти у другій сім"ї будуть виховані у любові, будуть поважати батьків, будуть розуміти, що щоб чогось досягти, треба докласти зусиль САМИМ. І не будуть чекати поки батьки куплять квартиру, дадуть грошей на відпочинок, влаштують на роботуЩодо першої сім"ї... батьки працюватимуть і вкладатимуть гроші в дітей до старості, а діти будуть знати, що батьки їх забезпечать, дадуть грошей на всі забаганки. Грубо кажучи, будуть сидіти на шиї у батьківЯкщо батьки другої сім'ї ледарі і при цьому голі-босі (порівнюючи з 1ою родиною), то як діти зрозуміють, що чогось треба добиватися, коли дивитимуться на своїх батьків?А батьки першої не обов'язково розкидатимуться грошима на звичайні забаганки, якщо ці гроші будуть зароблені важкою працею ночами і по вихідних. оплати освіту в гарному університеті - це ж не забаганка?
MACCEN Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:41 #89 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:41 ве відносно.Якщо вам запропонували роботу десь в іншому місті, і ви бачите там перспективи, якщо ви тут знімаєте теж житло, і діти малі (не школа, де вже важко зірвати дитину), і жінка без роботи, або працює там, де й не надто хочеться, то можна їхати думаю без проблем.А якщо місце насиджене, і діти дорослі, то важко буде, хоча якщо є перспективи можна й потерпіти (самому пожити), будете як моряк приїзджати до дітей та жінки - будете знати що у вас є перспективи.Якщо навіть 15 - 20 тисяч, то ви маєте зрозуміти, що буде далі якщо втратите роботу, чи є у вас право на повернення назад в рідне місто, чи ви вже будете жити там десь, тому що вам там комфортніше, зручніше і так далі. А то вийде зірвали всіх, а там раз і через пів вроку вас звільняють, чи ви самі йдете, бо "замахало все". Що тоді?Якщо 8000 грн. нехай ще жінка 1500 приносить, то в принципі хватить на життя й можна щось пробувати й відкладати на перший внесок на кредит житло, чи там ще якось викручуватись.
yu2007 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:57 #90 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 10:57 Якщо 8000 грн. нехай ще жінка 1500 приносить, то в принципі хватить на життя й можна щось пробувати й відкладати на перший внесок на кредит житло, чи там ще якось викручуватись.Вам продали бракований калькулятор ) При 13000 за квадрат + сьогоднішні відсотки + ремонт а ще ж існувати на щось = якраз самотужки до пенсії виплатиш. Якщо доживеш звісно (
yucore Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:04 #91 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:04 При 13000 за квадрат + сьогоднішні відсотки + ремонт а ще ж існувати на щось = якраз самотужки до пенсії виплатиш. Якщо доживеш звісно ( 13500 в Ковелі зараз. 14500 на Набережній квадрат коштує Тому так, при 9500 доходу відкласти на перший внесок 30% буде проблемно, за років 6 можна наскладати
lilechka Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:12 #92 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:12 Якщо батьки другої сім'ї ледарічому ледарі? Вони живуть у своє задоволенняі і при цьому голі-босі (порівнюючи з 1ою родиною)ми всі голі-босі у порівнянні з кимосьяк діти зрозуміють, що чогось треба добиватися, коли дивитимуться на своїх батьків?своїм прикладом і покажуть, що можна жити у задоволення працюючи головою, а не рукамиБатьки другої родини заощаджували частину своїх доходів, інвестували, примножувати і за якийсь десяток років мають затишний власний будиночок і їздять уже не по області, а досліджують інші країниоплати освіту в гарному університеті - це ж не забаганка?Лише у випадку якщо дитині ця освіта потрібна, саме дитині, а не її батькам
alexvvv Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:39 #93 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:39 оплати освіту в гарному університеті - це ж не забаганка?наведіть приклад такої освіти
lilechka Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:45 #94 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:45 оплати освіту в гарному університеті - це ж не забаганка?наведіть приклад такої освітибільшість університетів Західної Європи, Америки
phantom Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:59 #95 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 11:59 Було б цікаво якби ті що беруть участь в обговоренні називали свій дохід. На себе і на сім'ю.
alexvvv Опубліковано 26 Липня, 2015 в 12:11 #96 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 12:11 треба голосувалку прикрутити де буде три варіанти: 1. дохід до 8к 2. дохід~ 8к 3. дохід більше 8к а вже питання чи вистачає чи ні - це вже риторичне
lilechka Опубліковано 26 Липня, 2015 в 12:22 #97 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 12:22 треба голосувалку прикрутити де буде три варіанти:1. дохід до 8к2. дохід~ 8к3. дохід більше 8кНе все так однозначно.Є багато нюансів. Наприклад,- склад сім"ї (2 людини чи 5)- допомога батьків/родичів (картопля та яблука з села це вже допомога)- житло (орендоване / своє / разом з батьками)- наявність боргів/кредитів
HelloBoy Опубліковано 26 Липня, 2015 в 12:22 #98 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 12:22 8000 грн на сімю (Тато, мама і дитина) хватає коли:1)помагає "село" мясо, сало і 75-80% продуктів не купляють2) коли живуть не в "сьйомній" квартирі тобто не платять за оренду.3) ну мають субсидію4) як написала Лілечка, не мають всякіх "фінансових вісяків" П.С. хто як живе, один буде як "бомж" ходити і йому буде норм, а інший на інфініті їздити і йому буде погано....П.С.С. 8000 грн це норм для "холостого"
WebTraveller Опубліковано 26 Липня, 2015 в 14:17 #99 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 14:17 Було б цікаво якби ті що беруть участь в обговоренні називали свій дохід. На себе і на сім'ю.Думаю небагато захоче озвучувати свої реальні доходи на форуміМоже тут податківці сидять))
alexvvv Опубліковано 26 Липня, 2015 в 14:47 #100 Опубліковано 26 Липня, 2015 в 14:47 то можна офіційні доходи озвучувати
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.