Перейти до змісту

Різні питання (юридичні)

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Бюро перекладів "Вавілон", Волі, 3а, 2й поверх. Погугліть телефон.
Минулого тижня була така ж потреба: нотаріальне засвідчення копії паспорта, переклад на російську мову та засвдчення російського перекладу.
Так, посвідчувальний напис нотаріуса перекладається також.

• Відповідей 388
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
21 minutes ago, Woman7 said:

Бюро перекладів "Вавілон", Волі, 3а, 2й поверх. Погугліть телефон.
Минулого тижня була така ж потреба: нотаріальне засвідчення копії паспорта, переклад на російську мову та засвдчення російського перекладу.
Так, посвідчувальний напис нотаріуса перекладається також.

Справді дивно. Мені колись двоє нотаріусів доказували, що посвідчувальний напис не перекладається.

Я не розумію кінця цього "алгоритму".

Робиться копія паспорту. Потім на копії нотаріус ставить печатку, підпис і квадратний посвідчувальний надпис.Цікаво, що далі.

В бюро печатка, ПІП нотаріуса і посвідчувальний надпис перекладається російською. Окей. На окремому аркуші? Потім зшивається два аркуші? Пишеться "цей переклад роблений мною, перекладачем..." і ПІП перекладача? Ставиться печатка бюро? А сам переклад посвідчувального надпису російською (насправді підпис перекладача) нотаріально вже не потрібно завіряти? Бо тоді це знову посвідчувальний надпис українською мовою і так без кінця )))

Інша ситуація - переклад. Переклали паспорт російською, перекладач написав хто він. Нотаріус зшив копію оригіналу і аркуш з перекладом та поставив свою печатку, підпис і посвідчувальний надпис... українською мовою :) 

Опубліковано

Ще раз:
1. Засвідчення справжності копії.

2. Переклад змісту і посвідчувального напису.

3. Засвідчення справжності підпису перекладача. На цьому ж аркуші переклад другого посвідчувального напису.

Все.

Опубліковано

Все зрозуміло, окрім цього:

4 minutes ago, Woman7 said:

3. Засвідчення справжності підпису перекладача. На цьому ж аркуші переклад другого посвідчувального напису.

Під цим перекладом другого посвідчувального напису вже не пишеться, хто його переклав і виходить так, що він не завіряється?

Просто по суті "двомовний" посвідчувальний надпис?

Опубліковано
10 часов назад, yu2007 сказал:

Я не розумію кінця цього "алгоритму". 

Я також впадаю в ступор, коли починаю про це думати. Тут можливі два кінця: або не завіряти переклад або не перекладати завірення. В мене вимагали переклад, тому зробив переклад напису в Вавілоні (100 грн), завіряти не став.

Завірення 100 грн в нотаріуса. Якби в бюро робив ксерокопію паспорта, переклад і завірення ксерокопії і перекладу, то стало б у ті самі 150 грн. Але ж звідки то знати наперед.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

підскажіть будь даска яку необхідно сплатити суму судового збору при поданні судового позову про дозвіл перетину дитиною кордону? дякую

• 4 тижня потому...
Опубліковано
В 19.05.2017 at 09:56, yu2007 сказал:

А потім цей переклад знову засвідчувати нотаріусом (такою ж печаткою українською мовою)??

Таки треба. Прислали відповідь на емейл

"нам необходимо получить от Вас недостающие документы, а именно: заверение перевода заверения."

Опубліковано

Цікавить питання 06.2012 р. був зареєстрований в центрі зайнятості і отримував допомогу по безробіттю, паралельно працював по договорі цпх. Тоді не знав, що це несумісні речі. 01.2017 вони це дізнались і подали позовну заяву на повернення сплачених коштів. Цікавить чи по строкам такий позов вони могли подавати, чи вже прострочений?

Наперед вдячний за допомогу.

Опубліковано

Хм, цікаво. Я так розумію, це "адмінпорушення". А термін давності по адмінці 3 роки (я чомусь до сьогоднішнього дня так думав). Чи це таки "кримінал"?

Опубліковано
On 04.07.2017 at 21:23, yu2007 сказано:

Хм, цікаво. Я так розумію, це "адмінпорушення". А термін давності по адмінці 3 роки (я чомусь до сьогоднішнього дня так думав). Чи це таки "кримінал"?

Не лякайте про кримінал, я все таки надіюсь, що це адмін. порушення.

Опубліковано
5 minutes ago, Tomagawk said:

Не лякайте про кримінал, я все таки надіюсь, що це адмін. порушення.

Спробуй звернутися за консультацією до @Yarchik

Колись він був модератором цього розділу :) 

• 3 тижня потому...
Опубліковано
On 7/24/2017 at 16:24, lord сказано:

Підкажіть по приватизації землі під гаражем?

Є приватизований гараж в кооперативі - чи є можливість приватизувати землю під ним?Якщо є то яким чином?

Це ж не форум телепатів?

Буває так, що є можливість приватизувати землю під гаражем. Буває так, що такої можливості немає. Буває так, що земля під гаражем вже тихенько приватизована кимось іншим.

Для початку, варто піти в гаражний кооператив, і запитатись там - спочатку в сусідів (чи були такі прецеденти), потім в адміністрації кооперативу.

Ситуації можуть бути дуже різні, і залежно від ситуації можуть бути різні алгоритми дій. Повторю

Цитувати

Буває так, що є можливість приватизувати землю під гаражем. Буває так, що такої можливості немає. Буває так, що земля під гаражем вже тихенько приватизована кимось іншим.

Опубліковано
32 хвилин тому, lord сказано:

Земля під моїм гаражем не приватизована.

Виділена в 1991році рішенням міськвиконкому - гаражному кооперативу.

В ті самі лохматі 90 декому(правдами неправдами) вдалося землю під гаражами приватизувати(згідно кадастрової карти штук 10 земельних ділянок приватизовано).

Мене цікавить на сьогодняшній день процедура приватизації такої земельної ділянки.

телепатів тут немає!

1 година тому, rrid сказано:

Ситуації можуть бути дуже різні, і залежно від ситуації можуть бути різні алгоритми дій.

якщо кооператив має на землю акт постійного користування старого зразка - шанси приватизувати землю під окремим гаражем мізерні (хоча шанси є, але тут треба згода і кооперативу, і міської ради)

якщо в кооперативу є договір оренди - шанси вищі (згода кооперативу й ради все-одно потрібна)

якщо в кооперативу немає взагалі документів на землю - є ще вищі шанси протягнути через раду приватизацію.

різні можуть бути "якщо"!

39 хвилин тому, lord сказано:

Мене цікавить на сьогодняшній день процедура приватизації такої земельної ділянки.

Немає загальної процедури. По кожному окремо взятому гаражу навіть в одному кооперативі може бути різна "процедура".

100%-го права на приватизацію землі під окремим гаражем в ГК - немає такого права.

інколи - є така можливість.

В Луцьку є декілька фірм, які займаються землеустроєм. Проконсультуватись можна в них, але ніхто з них до ознайомлення ситуацією не дасть гарантії, що землю взагалі можна буде приватизувати, під окремо взятим гаражем.

Опубліковано

Лікарняний за 1 робочий день до дня відпустки... тобто дні відпустки зберігаються? Спочатку закриють лікарняний а вже лише тоді діятиме відпустка?

Опубліковано
1 година тому, Oli сказано:

Лікарняний за 1 робочий день до дня відпустки... тобто дні відпустки зберігаються? Спочатку закриють лікарняний а вже лише тоді діятиме відпустка?

Стаття 11. Перенесення щорічної відпустки (закон про відпустки)

Щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або продовжена в разі:

1) тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку;

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Цікавить питання купівлі місця в гар.кооп., у власника є тільки буд.паспорт, чи варто оформляти у нотаріуса договір куп.-продажі (який оформляється тільки на підставі, документа на право власності гаража). Чи зразу дати гроші, стати членом кооперативу і оформити на право власності?

Опубліковано
45 хвилин тому, Tom сказано:

зразу дати гроші, стати членом кооперативу і оформити на право власності?

На мою думку саме так і робіть,тільки спочатку поспілкуйтесь з головою кооперативу,на рахунок зміни члена (головне не статі;))кооперативу.

Опубліковано

Я правильно розумію що у кооперативі членів рівно стільки скільки гаражних місць, і цим я підтверджу свою купівлю у будь-якому випадку?

Опубліковано

Я купував місце в ГК "Турист",правда розраховувався з головою.В першу чергу нові місця давали дійсним членам.так що могло бути на 1 члена 2гаражі.Відповідь дасть голова гк.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Добрий день. Підкажіть що робити?Я ПП на загальній системі з нульовим звітами,з жовтня 2016 року у декретній відпустці, виплати отримую як безробітна,ПП закрила у серпні цього року що робити з єсв, нарахували сплатити 6300.Подавати до суду?

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Може хто в курсі, чи законно, що міська рада примушує укладати договір на вивезення сміття ?

(посилаючись на правила благоустрою міста, в яких є пункт обов'язкового укладання договору)

Опубліковано
13 минут назад, flashmax сказал:

Може хто в курсі, чи законно, що міська рада примушує укладати договір на вивезення сміття ?

(посилаючись на правила благоустрою міста, в яких є пункт обов'язкового укладання договору)

Ну якщо у вас є власний сміттєпереробний завод, то ні.

Опубліковано
16 хвилин тому, volks сказано:

Ну якщо у вас є власний сміттєпереробний завод, то ні.

ага, є ))

тільки оформити треба

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Реєструю ФОП, по факту буду працювати з дружиною. Хтось знає чи є можливість не реєструвати її як найманого працівника щоб не сплачувати лишні податки?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...