Перейти до змісту

Відключили гарячу воду на невизначений термін / Як не дати дармоїдам комунальникам на собі нагрітись

AndreViktorovi4

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Народ, а чому труба з якої має бути гаряча вода залишається теплою на дотик?

Можливий варіант. Якщо хтось з Ваших сусідів (зверху або знизу) має бойлер і випадково відкрив подачу гарячої води в свою квартиру, тоді вся вода (гаряча з бойлера) вибіжить в стояк гарячої води.

• 2 тижня потому...
  • Відповідей 422
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

прочитала сьогодні статтю: Чи потрібно лучанам знати що насправді відбувається на ДКП «Луцьктепло»?

Залишилось багато питань... депутати просять перевірити, працівники просять... а рішення не прийняте.

Результати голосування у вкладеному файлі. Цікаво, чому майже половина присутніх депутатів просто "не проголосувала" (не проти, і не утрималась, а просто не проголосувала)?

Народ має знати своїх героїв )

Gol70_p10.rtf

Опубліковано

Подивився заради цікавості борги міста "Луцьктеплу". Зі сторони мешканців виходить 34 мільйони гривень, зі сторони підприємців 7,5 мільйонів гривень.

Я звичайно все розумію, але система у нас трохи "по-дибільному" працює. Якщо навіть і відновлять постачання гарячої води то що, боржникам також її подають в цілому? І пох, що там на якусь квартиру в будинку накрутилось 22 тисячі гривень боргу?

Може хтось з форумчан детально опише чи розкаже, як то воно по-людськи працює за бугром. + наскільки я знаю, в штатах взагалі обігрівається вода газом чи електрикою в самих будинках.

Опубліковано

А як ти відключиш боржника в дев"ятиповерхівці ?

Там же замкнута система .

Як варіант --- рубати електрику , це реально зробити . А воду не відрізати

Опубліковано

Подивився заради цікавості борги міста "Луцьктеплу". Зі сторони мешканців виходить 34 мільйони гривень, зі сторони підприємців 7,5 мільйонів гривень.

Я звичайно все розумію, але система у нас трохи "по-дибільному" працює. Якщо навіть і відновлять постачання гарячої води то що, боржникам також її подають в цілому? І пох, що там на якусь квартиру в будинку накрутилось 22 тисячі гривень боргу?

От поки в нас будуть такі наївні люди, що до цього часу вірять що воду відключили через борги населення - нічого не зміниться...

fenmix, почитайте ще цю статтю http://p-p.com.ua/articles/72218/ - деяка цікава інформація там є.

Питання не в тому має бути чому боржники отримують гарячу воду і тепло, а в тому - що працівники/керівники ДКП "Луцьктепло" зробили для того щоб стягнути дану заборгованість і чому вона виникла?

Всі в курсі що є терміни позовної давності і до закінчення цих термінів підприємство зобов'язано вчинити певні заходи щодо стягнення такої заборгованості. Якщо Ви прочитаєте статтю, то побачите що журналісти видання "Під прицілом" пройшлися по деяких квартирах з великою заборгаваністю і виявили що деякі з них давно виведені з житлового фонду, а деякі люди навіть не знають що в них такі борги...? Тоді питання, а що зробило Луцьктепло зі свого боку і чому борги по таких квартирах постійно висять на сайтах (і я впевнена що там по багатьох вже пройшли терміни давності)?

В мене в будинку, я теж на сайті Луцьктепла знайшла деяких боржників. Хочу сказати що наше ОСББ регулярно вивішує список боржників, і в моєму будинку співпало що ті хто не платять Луцьктеплу також не платили і ОСББ за утримання будинку. Так от, ОСББ через суд домоглося стягнення з них заборгованості і вони заплатили!!! А що зробило Луцьктепло? Де списки судових справ і т.д.?

Далі, ще по цифрах на сайті. Я десь місяць тому дивились цифри - там взагалі жах був. В цифрах юр.осіб висіли якісь "субсидії населенню" і "суми до вияснення" і борг висів не 7 млн. як зараз, а в районі 30 млн.грн.

Та і зараз щось не сходиться. В травні була інформація що нам відключили воду через борги в розмірі 57,1 млн.грн. На сайті Нафтогазу є інформація що на 30.06.2015 року ДКП Луцьктепло винне - 58,7 грн. http://www.naftogaz....nt=Новини& Борг росте - ну понятно, воду гарячу ж не всім відключили в Луцьку ;), а на сайті Луцьктепла суми заборгованностей на 15.06.2015: населення - 34 млн., юр.осіб - 7,5. Разом 34+7,5=41,5 млн.грн. Де різниця?

Відповіді на всі ці питання (і щодо фінансового стану Луцьктепла, і щодо реальних заборгованостей, і щодо куди гроші ділись) мала би дати перевірка спеціально створеною комісією, але є певне коло осіб які категорично проти такої перевірки. Значить є що приховувати....

Опубліковано

А як ти відключиш боржника в дев"ятиповерхівці ? Там же замкнута система . Як варіант --- рубати електрику , це реально зробити . А воду не відрізати

Легко. Ставиться пломба на кран, що перекриває воду. Ціла пломба - немає штрафу. Зірвана - штраф і оплата по прейскуранту.

Якщо злісний - заглушка на воду. Без крана!

Це ж стосується і тепла. Обріжуть батарею, або так само заглушать. Батарея висить ,а тепло не йде.

Все вирішується!

Опубліковано

А як ти відключиш боржника в дев"ятиповерхівці ? Там же замкнута система . Як варіант --- рубати електрику , це реально зробити . А воду не відрізати

Легко. Ставиться пломба на кран, що перекриває воду. Ціла пломба - немає штрафу. Зірвана - штраф і оплата по прейскуранту.

в них і зараз по "прейскуранту" - борг 20тис

то не вихід

Опубліковано

в них і зараз по "прейскуранту" - борг 20тис то не вихід

Вихід. Заглушити радіатор. Тобто його відкручують від опалення. А стояк - замикають перемичкою. Людям тепло ходить - боржникам - ні.

Спробують влізти самі - не зможуть. Не відключать весь будинок опалення, щоб підключитися. Як і на гарячу вмикатися в систему - смертники.

Десь було в інших містах, як це роблять.

У нас на під'їзді вивісили список "злісних" боржників за тепло / воду і т.д.

ТО серед них є цілком заможні сім'ї! В яких авто не радянського чи китайського автопрому.

Опубліковано

Це все звичайно цікаво, але мене наприклад більше цікавить чи рахує Волиньгаз по старій системі - якщо відключена гаряча вода - то витрати газу 1,5норми на людину чи цю норму відмінили ?

Опубліковано

Проблема в тому, що в більшості грошей нема платити за комуналку, от і все.

про більшість ти загнув, ІМХО

ну курево і пиво є?

Опубліковано

Якщо злісний - заглушка на воду. Без крана!

Це ж стосується і тепла. Обріжуть батарею, або так само заглушать. Батарея висить ,а тепло не йде.

Все вирішується!

Хто ж їх в квартиру пустить =)

Опубліковано

Проблема в тому, що в більшості грошей нема платити за комуналку, от і все.

Ні, друже, тут ти не правий. Люди краще заплатять квартплату, щоб не було боргу, аніж купить індичу ніжку для запікання.

Тих, що не мають грошей - меншість. Але ті давно поробили субсидії, і платять копійки.

Ті, хто не платять, як правило, алкоголіки і інші напівбомжі.

Хто ж їх в квартиру пустить =)

А приходять із ментами, ордерами і рішеннями суду. Не пускають - ломають двері. Сам повинен розуміти, як в нашій державі усе...

Опубліковано

natalka), коротше я зрозумів. Знову якісь мутки місцевої влади і власників/керівників тих сраних комунальних підприємств + олігархів місцевого розливу. А щоб звичайним людям нормально помитись треба чекати виборів. Усе логічно.

14169992415772.jpg

Тим не менш, те що Женя писав про опломбування кранів на гарячу воду і заглушки на батареї...може підкажіть це тим, хто там працює. Врешті-решт, ми ж податки платимо за те, щоб вони нам забезпечували нормальне постачання послуг, а не на те, щоб всі райони відрубали від гарячої води за заборгованість певних індивідів.

Опубліковано

Наше "Луцьктепло" і так по вуха в боргах... а його ще далі туди ЗАГАНЯЮТЬ ...

Прикиньте який в них штат працівників ... А підприємство зараз послуг не надає - доходу немає ... а з/п то виплачувати потрібно ...

І мережі потрібно зутримувати ...

От такої ...

Опубліковано

Наше "Луцьктепло" і так по вуха в боргах... а його ще далі туди ЗАГАНЯЮТЬ ... Прикиньте який в них штат працівників ... А підприємство зараз послуг не надає - доходу немає ... а з/п то виплачувати потрібно ... І мережі потрібно зутримувати ... От такої ...

звідки така інформація?

скопіюю сюди ще раз

Члени виконавчого комітету заслухали звіт про фінансову–господарську діяльність комунальних підприємств міста за 2014 рік та затвердили фінплани на 2015 рік

22.04.2015

....

Також за підсумками фінансово-господарської діяльності у 2014 році прибутки комунальних підприємств міста склали 62 045,7 тис. грн при плановому рівні збитковості 74824,8 тис. грн. Основним позитивним чинником був прибутковий результат діяльності ДКП «Луцьктепло» у порівнянні з очікуваними за фінансовим планом збитками у розмірі 70 522,1 тис.грн підприємство отримало 66808,1 тис. грн прибутку.

Більше про прибутки і збитки комунальних підприємств Луцька: http://www.lutsk.ua/...nist-komunalnyh

Опубліковано

У мене біжить гаряча у ванній, хоч невеликий напор, на кухні прохолодна.

У нас тож, токо это у нас соседи чето в болере не закрывают.

Опубліковано

Значить сусіди платять за електику, що гріє воду, а я Луцьктеплу за теплу воду, яку подають мені сусіди ))) Як в нас усе запутано.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

зазвичай до 24-го включали, але ж цього разу одразу казали, що до опалювального сезону не буде, тому хто зна

Опубліковано

Так от десь ніби по аверсу він обіцяв що 24-го включать. мене як раз в Луцьку не було хотів, сьогодні знайти, ,на сайті міськради нічого, а на сайті аверса щось знайти це ще та задача.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...