Перейти до змісту

Винуватець ДТП втік з місця події

QUARD

Рекомендовані повідомлення

Суть проблеми така. Моє авто стояло припарковане поруч з будинком.Сусід виїжаючи з повороту на москвичу в'їхав мені в ліву сторону пошкодивши двері та крило. З місця події він зразу втік. Викликав ДАІ, приїхали через 3 год. Вчора поздавав всі документи в його страхову. Сьогодні прийшов і просить що б я забрав заяву по причині, що його напевно позбавлять прав + збиток який повинна оплатити страхова виставлять йому в більшому розмірі. Страхова компанія ТАС. Я розумію, що збиток має оплачувати мені страхова, а не він. Чи там якісь інші нюанси? В нього цивілка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таких водіїв, які втікають з місця аварії навпаки треба вчити, а не прощати. Я б нічого не забирав би.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просить що б я забрав заяву по причині, що його напевно позбавлять прав

я так зрозумів, у нього це вже не перший раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не забирай, повір так буде краще тобі і твоїм нервам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Страхова мутить.Якщо не буде заяви-вони взагалі можуть нічого не виплатити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Страхова тут не причому, Ви викликали ДАІ, вони склали протокол на нього, по статті кримінується як втеча з місця дтп, відповідно позбавлення прав..але тут палка з двох кінців.. якби він не втік - склали європротокол і все, так як немає другого учасника дтп - обовязково викликати ДАІ і вони складають схему дтп, з якою Ви вже звертаєтесь в страхову для відшкодування.. якщо ж захочете забрати все ж таки заяву - нехай відшкодовує всі витрати наперед, інакше як вище сказали "Не забирай, повір так буде краще тобі і твоїм нервам".

Страхова немає права стягувати якісь кошти з винуватця, крім франшизи, якщо вона передбачена в договорі.. наскільки я помню там грн 500..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки не заплатить гроші наперед - нічого назад не забирай!

Була аналогічна ситуація... потім знаходяться десятки причин , родичі, родичі адвокати, знайомі мєнти (винуватець і сам виявився мєнтом)... щоб найменше винуватцю платити.

ДЕСЯТЬ раз переконався що правильно зробив, шо взяв залог на ремонт наперед! Все лишнє потім повернув...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Людині, яка вже спочатку бреше\втікає вірити НЕ МОЖНА!!! Кине обов'язково.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Страхова немає права стягувати якісь кошти з винуватця, крім франшизи, якщо вона передбачена в договорі.. наскільки я помню там грн 500..

ти неправий. Якщо винуватець скоїв правопорушення умисне (втік з місця ДТП), чи "під шафе", то вона виплатить постраждалому компенсацію, але потім стягне регрес з винуватця
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не забирай заяву, пусть лишают прав и т.д., уродам не надо спускать с рук. Имхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну чому "забирай"? Порахуй ремонт, накинь компенсацію за "моральний ущєрб", і якщо приносить готівку вже - забираєш заяву.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти неправий. Якщо винуватець скоїв правопорушення умисне (втік з місця ДТП), чи "під шафе", то вона виплатить постраждалому компенсацію, але потім стягне регрес з винуватця

Ох ці тонкості Цивільного кодексу..

Кароче по простому - поки не дасть на перед суму яка Вас влаштовує - нічого не забирати !!

Їдете на нормальне якісне СТО і нехай рахують вартість заміни і покраски, так як рихтовка то не діло + суму за нерви (яку совість дозволяє)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

І головне ніяких страхових, бо грошей не дочекаєтесь.

З власного досвіду :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо страхова і виставить йому регрес то це та сама сума яку вона мені заплатить за шкоду. Я йому пропоную залишити все офіційно, гроші прийдуть машину зробили є залишок коштів я готовий віддати (у випадку регресу). Сьогодні заїжав на Волинь Авто(орієнтовно з заміною сума 10000 грн.). Якщо хтось знає ще якісь СТО нормальні дайте знати будь ласка. В гаражних умовах не хотілося б ремонтуватись,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось мены здаэться що є такі Гаражі....що СТО ще далеко до них=)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Конкретніше можна, телефон місцезнаходження?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в Женіка на ГПЗ роблять такі роботи точно, не думаю що там буде дорожче чим в "Волинь-Авто", а той винуватець хітра жо... якби був нормальним, сказав би да винен, те се, під шафе (може був тому втік - але не буду стверджувати), якось думаю обоюдно все б пошуріку порішали, а тут...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а вони по безналу працюють ? зможуть виставити рахунок страховій ? чи на "чеснеслово" зі страховою ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

працюють і по без налу, тому СТО 20 років

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

працюють і по без налу, тому СТО 20 років

В Женіка на ГПЗ повноцінне СТО, а я про гаражі вцілому..

і чому він має економити брехливого сусіда гроші ?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а вони по безналу працюють ? зможуть виставити рахунок страховій ? чи на "чеснеслово" зі страховою ?

Ніяке СТО рахунків не виставляє, тим більше по факту. Страхова оцінює, виплачує а а сто робить і їхні дії не перетинаються. Якщо страхова пропонує ремонт на "їхньому" СТО то там у них свої умови і це окремий випадок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо страхова і виставить йому регрес то це та сама сума яку вона мені заплатить за шкоду. Я йому пропоную залишити все офіційно, гроші прийдуть машину зробили є залишок коштів я готовий віддати (у випадку регресу). Сьогодні заїжав на Волинь Авто(орієнтовно з заміною сума 10000 грн.). Якщо хтось знає ще якісь СТО нормальні дайте знати будь ласка. В гаражних умовах не хотілося б ремонтуватись,

Який ще "залишок коштів"? Звідки вони візьмуться? Ти йдеш в СТО, в якому ти плануєш ремонтувати своє авто, вони рахують і виставляють рахунок, який і оплачує його страхова. А потім це вже не твої проблеми. Всякі там регреси, це вже їх (страхової) з винуватцем справи.

ДТП вже зафіксоване в ДАІ, тому штрафу йому не минути (і позбавляння прав, так як він втік з місця ДТП), тому я не розумію приколу забирання заяви з страхової.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раніше точно знаю, що потрібно було заїхати на СТО щоб визначити приблизну суму ремонту, це все відбувалося за присутністю страхового експерта. Він фоткав всі пошкодження і весь матерал відправляв на офіс. Коли страхова давала добро на ремонт, то СТО приступало до ремонту. А вже після того всього СТО виписувало офіційний акт виконаних робіт на страхову, а та в свою чергу перераховувала гроші на СТО. Недавно в знайомого був випадок, поцарапав дверку об бампер іншого авто. Склали європротокол і поїхати в страхову, вийшов експерт, оцінив ремонт в 4000 грн, і через два дні йому налом на руки видали цю суму. Це для мене було дуже дивно, бо таких випадків відшкодування ще не зустрічав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все вірно, є так, що і налом дають (наприклад, ти сам будеш ремонтувати). Але "експерт" страхової в будь-якому разі "оцінює" пошкодження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маю аналогічну ситуацію...авто стояло на парковці, а Тойота при виїзді помяла крило..після цього вийшла оглянула своє авто і поїхала далі..є відео, сідки які це все бачили..справа вже тянеться 2 міс. а ще навіть не найшли винуватця..слідаки тянуть час, але це просто так ним не зійде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...