Перейти до змісту

Дитина в 1 клас вибір школи...

him

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дружина віддала малу в 9-ту школу,бо сама там вчилась і батькам легше забирати її(для підстраховки).Я не дуже хотів.Але виявилось,що 9-та школа визнана найкращою школою області.А коли на останньому дзвонику перелічували здобутки дітей випускних класів,при чому навіть по непрофільним предметам,то я приємно здивувався.

• 4 тижня потому...
  • Відповідей 52
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Мала два роки 1-2 клас відтаскала рюкзак http://rozetka.com.ua/kite_k15_501_6s/p3480000/ але в іншому кольорі - якщо трошки його почистити - то як новий - одне.. в другому класі вимагали брати в школу все, то не завжди влазила папка для образотворчого мистецтва, бо рюкзак каркасний - не тянеться.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

А я категорично проти гімназій чи шкіл з підвищеним навантаженням!, адже там набагато важче вчитися

Коли вибирали школу малечі вибір впав на 22 школу. І от бах присвоїли статус ліцей. І шо виходить тепер дитину туда в школу не пускати, а в 11 яка біля нас. Правильно казали набирають дітей в ліцей з 5 класу. А так програма та сама. Запитували знайому яка працює в школі то програма не змінилась, тільки статус школи змінився. А от перед 5 класом тести які вирішать подальшу долю перебування дітей.

Опубліковано

В 10-ту школу набрали аж 7!!! перших класів, а в сусідню 19-ту (через забор), 3 набрати не можуть... Невже 10 настільки краща, що всі пруть дітей туди?

Опубліковано

В 10-ту школу набрали аж 7!!! перших класів, а в сусідню 19-ту (через забор), 3 набрати не можуть... Невже 10 настільки краща, що всі пруть дітей туди?

це понти і безвідповідальність батьків, а для дітей суцільні незручності. Звичайно, хай краще моя дитина буде стояти в черзі в туалет, столову, вчитись в 3 зміни, сидіти на 6-ій парті і т.д. зате в 10-й школі, коли у сусідній вистачає парт, підручників, уваги вчителя і завидна дитина завжди в дома. От така у нас логіка батьків.

Опубліковано

А я категорично проти гімназій чи шкіл з підвищеним навантаженням!, адже там набагато важче вчитися

Коли вибирали школу малечі вибір впав на 22 школу. І от бах присвоїли статус ліцей. І шо виходить тепер дитину туда в школу не пускати, а в 11 яка біля нас. Правильно казали набирають дітей в ліцей з 5 класу. А так програма та сама. Запитували знайому яка працює в школі то програма не змінилась, тільки статус школи змінився. А от перед 5 класом тести які вирішать подальшу долю перебування дітей.

А чим вам 11 школа не догодила? Чи ви вважаєте що там не такі діти вчаться, чи вчителі бездарі?

А ще, перед 5-им класом у всіх школах складають іспити. І гімназія та ліцей - це зовсім різні речі.

Опубліковано

Найкраща! ;)

це понти і безвідповідальність батьків, а для дітей суцільні незручності. Звичайно, хай краще моя дитина буде стояти в черзі в туалет, столову, вчитись в 3 зміни, сидіти на 6-ій парті і т.д. зате в 10-й школі, коли у сусідній вистачає парт, підручників, уваги вчителя і завидна дитина завжди в дома. От така у нас логіка батьків.

Не говорите ерундой!

Що ви особисто знаєте про школу? Ви, може, там вчилися? Чи досі вчитеся? Чи може ваші дітки туди ходять ?

Ні? тоді промовчіть!

Коли я йшов в перший клас 10-ї школи, то був у "1-є" класі. І були ще. Цьогоріч набрали 210 діточок!

Я не пам'ятаю ніяких незручностей.

Зараз тим паче, тому що 4-і (а може ще й 3-і) класи будуть ходити в "другу" зміну. Вона швидше середня. Бо на 12 годину. Якраз, коли закінчуються уроки в першачків.

Черг в туалет немає. Перерви для цього більш, ніж достатньо. І туалети є на кожному поверсі. В туалетах зроблений шикарний ремонт. В деяких багатих фірмах гірший.

В столовій старші і молодші класи не пересікаються. Розклад дзвінків різний. Місця в столовій вистачає ,як і посуду і всього решта!

По 6 парт немає. Як і в кожному класі по 25-28 учнів. Більше - заборонено. Тому 15 по 5 в 3 ряди - 30 чоловік. Одна парта зайва. Підручників вистачає.

Більше скажу, є група продовженого дня. І діти лишаються на сон. От чого не вистачає, так це класів для спання діток. Тому на сон лишається, щось коло 60 дітей.

Щодо сусідньої школи, то з 19-ї в 10-у посеред навчального року дітей переводили!!

Чому ? Здогадайтеся з одного разу!

Логіка батьків - віддам в 4-у це ж ГІМНАЗІЯ!!!

Якщо дитина має бути розумною, то буде розумна в БУДЬ-ЯКІЙ школі. Навіть в 19-й.

Опубліковано

Щодо сусідньої школи, то з 19-ї в 10-у посеред навчального року дітей переводили!!

І чому? Не знаю нічого ні про 10, ні про 19 (ні хорошого, ні поганого), лише де знаходяться...

Опубліковано

Якби була така хороша школа, то може не переводили б дітей?

В мене 2-є сусідів перевели дітей з 19-ї в 10-у.

Опубліковано

Щодо сусідньої школи, то з 19-ї в 10-у посеред навчального року дітей переводили!! Чому ? Здогадайтеся з одного разу!

чому я маю щось здагадуватись чи фантазувати? По всіх школах діти час-від-часу переміщаються/переводяться, і цьому є безліч різних причин. Я запитав - "чому". Щось знаєш - ну то просвіти нас.
Опубліковано

Я здогадуюсь, що не переводили б. Але ж цікаво, чому? Директор не такий? Умови погані? Вчителі неадекватні? Побори великі?

То ж просвітіть, цікаво....

Опубліковано

Логіка батьків - віддам в 4-у це ж ГІМНАЗІЯ!!!

Якщо дитина має бути розумною, то буде розумна в БУДЬ-ЯКІЙ школі. Навіть в 19-й.

Жень, фігню пишеш. Бо працює з точністю до навпаки. Якщо дитина має бути тупою, то буде тупою в будь якій школі.

Я був доволі :) розумним учнем в 17й у свій час, їздив по купі предметів на олімпіади і т.д. :) але як виявилося при підготовці до вступу у ВУЗ :) знання з математики були нижче середнього. І в школі ми не вчили половину того що в 21й чи 4й школах давали.

Так, літо під жорстким пресингом дохтора математика у Львові дало результети :) необхідне наздогнав і перегнав. Але неприємний осад лишився.

Ну і тепер я точно впевнений що в різних школах різний рівень знань дають.

Тому, найголовніше – відправити дитину в школу, яка відповідає її бажанню вчитися. Я, побачивши що мій малий не особо тягнеться до науки, не сунув його в гімназію. Якби побачив що щось міняється – то перевів би :) але тенденції не сприяють

Опубліковано

Директор не такий? Умови погані? Вчителі неадекватні? Побори великі?

Все по трошки.

Просто Михальчук за 10-у школу в останні роки взявся. Поміняні ВСІ вікна в школі на металопластик, замість трухлявих дерев'яних. Навіть спортзал і актовий зал.

Школа-ліцей. Дають перші якісь навички роботи.

Постійно діти їздять у Польщу.

а 19-а того не має. А різниця між ними - 50м.

Щодо "поборів" - то я скажу так. В садочку я здавав на групу та садочок - вдвічі більше ніж у школі на клас та школу. Якщо 2-є діток ходить, то здавати трошки менше.

Якщо сім'я багатодітна - то не здають грошей взагалі.

Цього 1-го вересня, на лінійці був Романюк. Він привів в школу сина "Вишні", Олега Вишневського, що загинув у АТО. Ми з Олегом вчилися у паралельних класах, а перед тим, ходили в садочок в одну групу. Також згадували мого однокласника Іонова В'ячеслава. Разом вчилися до 9-го класу. Він також загинув у АТО.

Кілька років тому Палиця забезпечив школу тренажерним залом, у "Бугаїнушці" (хто знає ;) ) замінили тренажери. Замість самопальних - стали заводські.

Ну і тепер я точно впевнений що в різних школах різний рівень знань дають.

А я тобі про що?

А це залежить від вчителів. Хоча це і не значить що в 21-й чи 4-й зібрані найкращі.

3 набрати не можуть... Невже 10 настільки краща, що всі пруть дітей туди?

Ще скажу, школа не може відмовити в прийомі.

мало бути 5 класів. Потім вирішили 6, а на фіналі 7.

до 5-го класу - не буде 7, якщо 5 то це щастя. Або й 4!

Опубліковано

Просто цікаво. Якщо всі так хочуть віддати дитину в 10-ту школу, то чому до 5-го класу захочуть перевести?

Опубліковано

Як грубо і негарно!

Вчилась у 19-ій. Це далеко не найгірша школа у місті. Багато переможців та призерів олімпіад підготувала

ПіСІ: Не знаю яка ситуація зараз, але у час мого навчання казали, що у 10-ту брали практично всіх, кого виганяли з інших шкіл

Опубліковано

ПіСІ: Не знаю яка ситуація зараз, але у час мого навчання казали, що у 10-ту брали практично всіх, кого виганяли з інших шкіл

А я ще пам'ятаю, що в приміщенні 10-ї школи була вечірня школа. Вхід у неї був зі сторони теперішнього "Грегорі кафе". На торці молодшого блоку.

Лашина була хорошим директором. І я повторюся, школа не має право відмовляти жителям мікрорайону в прийомі дітей.

Якби я був з ДПЗ, а захотів йти в школу іншому районі, можуть відмовити.

Опубліковано

А я ще пам'ятаю, що в приміщенні 10-ї школи була вечірня школа. Вхід у неї був зі сторони теперішнього "Грегорі кафе". На торці молодшого блоку.

Лашина була хорошим директором. І я повторюся, школа не має право відмовляти жителям мікрорайону в прийомі дітей.

Якби я був з ДПЗ, а захотів йти в школу іншому районі, можуть відмовити.

при Лашиній кпд змін в школі було на рівні 0,5- 1%. А зараз, школа помітно пішла вперед=)

Опубліковано

Як і в кожному класі по 25-28 учнів. Більше - заборонено. Тому 15 по 5 в 3 ряди - 30 чоловік. Одна парта зайва.

З цього моменту детальніше, будь ласка.
Опубліковано

при Лашиній кпд змін в школі було на рівні 0,5- 1%. А зараз, школа помітно пішла вперед=)

Лашина ще в тій самій школі (ще, правда, в Теремно) працювала піонервожатою. Та й був то не прогресуючий СРСР.

Зміни почалися із Масиник.

ну, не 25 - 28 а 30. Сорі.

Кількість учнів у 1 класі не повинна бути більшою 30 осіб. Допускається зменшення наповнюваності за умови прийняття відповідного рішення органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

25-28 - вважається оптимальною кількістю. Можна менше - тоді вчителям легше. Знаю, (казали вихователі) що і в садочку така ж кількість.

Опубліковано

Кількість учнів у 1 класі не повинна бути більшою 30 осіб. Допускається зменшення наповнюваності за умови прийняття відповідного рішення органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

А от цікаво цей лист носить рекомендаційний характер, чи це як наказ?

Опубліковано

25-28 - вважається оптимальною кількістю. Можна менше - тоді вчителям легше. Знаю, (казали вихователі) що і в садочку така ж кількість.

У нас в кожному класі по 32 учня, і де тут норма? По садочках і по 48 в групі є.

Опубліковано

мало бути 5 класів. Потім вирішили 6, а на фіналі 7.

Прям парадокс якийсь. Набирають 210 учнів, а в фіналі початкових класів залишається менше половини. Куди решта дівається, якщо така вже супер-пупер файна школа? Чи не переходять вони у ту ж саму 19 школу чи де інде. І не кажіть що 100 сімей місце проживання змінюють. Мабуть там не все так добре як ви описуєте.

Зі своє сторони скажу, у нашій 11 школі як набирають 100 учнів, так вони і до 5-го класу всі на місці.

Опубліковано

У нас в кожному класі по 32 учня, і де тут норма? По садочках і по 48 в групі є.

Грубе порушення.

Набирають 210 учнів, а в фіналі початкових класів залишається менше половини. Куди решта дівається, якщо така вже супер-пупер файна школа? Чи не переходять вони у ту ж саму 19 школу чи де інде

Причин змінити школу є вагон. Від банального "змінили квартиру, яку знімають / переїхали в інший район", до "не встигають за програмою".

Крім того, я ніде на 100% не стверджував, що так і станеться. Можливо(!) усі 7 і лишаться.

коли я вчився - середніх класів було 5. А початкових було 7 чи 8.

переходили в нові 25-ту і 26-ту і 21-у. 23-ю.

щодо 19-ї школи. Зі слів сусіда, в якого дитина ходила в 19 школу. Учням і батькам не подобався класний керівник, попросили директора замінити, той відмовився.

Результат (зі слів сусіда) ~ 75% учнів перейшли у інші школи. (Не так і далеко 23 ну і 10).

Опубліковано

А от цікаво цей лист носить рекомендаційний характер, чи це як наказ?

отаке знайшов. Але там зміни були. Але вони стосувалися лише спец закладів. Там же є посилання.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...