Перейти до змісту

Вау і Фе від бордівчан: що вам подобається у волинських ЗМІ?

Forever Autumn

Я найбільше читаю у волинських ЗМІ...  

75 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ми всі читаємо інтернет - більше, ніж книжки, більше, ніж газети (але не більше, ніж Борду, правда?). Проте всі звідкісь дізнаються про гарячі і тепленькі місцеві новини.

У нас на Волині стільки різних порталів розвелося - на будь-який смак. У Хмельницькому, наприклад, ця сфера, не так розвинена, як в нас...

Оскільки медіа нас з вами всіх дуже балує, і ми можемо вибирати, що, коли й де нам читати й звідки дізнаватися новини... скажу, що волиняни і зокрема лучани - обізнана аудиторія, яка вже знає, що таке вибір й може максимально адекватно оцінити медіаринок Волині.

Оцініть будь ласка:

Які місцеві новинні "портали" ви читаєте в неті й чому саме їх?

Що вас влаштовує і не влаштовує в інфі, яку подають волинські представники преси? Що б ви хотіли більше читати? А про що б не хотіли читати взагалі?

Що вас просто бісить у наших медіа, а що подобається і взагалі мі-мі-мі?

От.

Опубліковано

Які місцеві новинні "портали" ви читаєте в неті й чому саме їх?

Зіпсувались наші "пАртали", суцільний плагіат - з еспресо і інших, навіть помилки орфографічні лінуються виправляти - тупо копіпастять, раніше - більше писали авторські матеріали,а зараз "авторські" - тільки замовні статті, в яких поливають брудом тих чи інших, неугодних людей. Лідирують в цій справі, на мою думку - волиньньюс і волиньпост...

Опубліковано

Добавте будь ласка варіант "На Волині є ЗМІ ?"

Напевно пробував читати більшість з місцевих порталів по мірі їх появи

Але потім всі видаляв з обраного переважно по одній причині:

- може третій сорт і не брак, але травити себе таким лайном не варто

...

так, я не журналіст і напевно "не шарю" і "апчє іди нафіг якщо не подобається" :) але багато читаю у ФБ та інших часто забугорних джерелах - посєму свою думку склав давно з цього приводу:

- писати неграмотно

- писати неперевірену туфту

- писати відверту брехню на замовлення

...ото "удєл" наших "журналістів"

Опубліковано

Добавте будь ласка варіант "На Волині є ЗМІ ?"

гг. додала )))

Щодо копіпастів - це дааа....печалька.

Замовні статті - теж даа...хоча якщо подивитися у розрізі - вони є кругом, проте у волинських вони якось особливо виділяються та є помітнішими.

Неграмотність - проскакує, але не сказала би, що АЖ ВЖЕ ГЕТЬ так неграмотно.

Більшість всеукраїнських телевізійників пишуть ще гірше (ТСН, ICTV вживають стільки москалізмів, що це просто жестяк!). А УНН взагалі б*ють на оперативність подачі інфи, тому у них з текстом робиться суцільна срака...

З іншого боку не помічала (може, просто читаю зміст, а не форму), аби були значні трабли з цим в УП.

Опубліковано

В feedly додано:

• Волинська правда
  • ВолиньPost
  • Ковель-Новости
  • Луцька міська рада - оперативна інформація
  • Zik.Ua - Луцьк

Про розширення каналів навіть і не думав - і цих вистачає щоб пару разів на день глянути на заголовки.

Громадське Волинь читаю в фб.

Опубліковано

Наші ЗМІ - гівно, яке здатне лише тупо передруковувати прес-релізи, не вдаючись в суть того, що там сталося.

Так, у нас в ЗМІ інколи бувають статті, які на перший погляд видаються розслідуванням - але, якщо копнути глибше, така стаття буде "заказухою", наслідком чиїхось розборок.

Ну, найлегше нашим ЗМІ вдається очевидне: наприклад, написати, що сталася аварія, коли за кермом був рожищенський суддя Хитрик, а в автомобілі - депутат Слабенко. Дати купу фоток. І раптом "забути" про цей випадок: ні інформації про судові засідання в справі, ні інформації про те, кого визнано винним; хто скільки має відшкодувати. Упс...

Хоча насправді наші журналісти володіють хорошим пластом інформації та пліток. Але сцять про це писати.

Найганебнішим випадком продажності волинських ЗМІ вважаю ситуацію, коли понад рік тому Романюк завуальовано святкував свій день народження в замку Любарта, однак жоден ЗМІ про це не написав. Ось так легко заткнути рота журналістам: пустити їх за мерський стіл та нагодувати.

Опубліковано

особисто мені подобається читати www.volyntimes.com.ua, у них є гарні матеріали та розслідування.

а якщо читати новини на щодень то переважно www.volynpost.com, ну і окремо хочу виділити супер статті, які пише Олександр КОТИС (ВолиньPost)

Опубліковано

Кілька днів тому на ВолиньПост з'явилася стаття "Люструвати Коцана-2". Наступного дня вона зникла. Це багато про що говорить

Опубліковано

Це багато про що говорить

Це говорить про грамотну фінансову політику редакції щодо наповнення власного бюджету та досягнення позитивних фінансових показників. ))))
Опубліковано

Це багато про що говорить

Це говорить про грамотну фінансову політику редакції щодо наповнення власного бюджету та досягнення позитивних фінансових показників. ))))

а мені перш за все говорить про продажність ВолиньПост.

Опубліковано

Та я розумію, що то була іронія, просто мене ця історія дуже зачепила. Це стосується і "пропажі" статті, і самого її змісту.

Такі витрати на відпочинок на фоні заборгованості за навчання хлопців, що воюють на Сході .....

Опубліковано

люблю читати на волиньпості рубрику "стильний луцьк" і дивитись як люди один одного ненавидять в коментарях))

Опубліковано

Та я розумію, що то була іронія, просто мене ця історія дуже зачепила. Це стосується і "пропажі" статті, і самого її змісту.

Такі витрати на відпочинок на фоні заборгованості за навчання хлопців, що воюють на Сході .....

Такі речі треба прінтскрінити

Опубліковано

Такі речі треба прінтскрінити

Справа не цьому. Цю інформацію для себе я зберегла. Ми ж говоримо про те, що подобається, а що не подобається у волинських ЗМІ.

Опубліковано

Справа не цьому. Цю інформацію для себе я зберегла. Ми ж говоримо про те, що подобається, а що не подобається у волинських ЗМІ.

Да. Знаєм такоє - поставили. А потім керівник каже: убєрітє ето!, бо отримав чудний дзвіночок звідкісь зверху. І всі убирають.

Опубліковано

Да. Знаєм такоє - поставили. А потім керівник каже: убєрітє ето!, бо отримав чудний дзвіночок звідкісь зверху. І всі убирають.

Загалом нічого страшного не сталося - всі й так встигли прочитати, а хто не встиг, тому розказали :)

Опубліковано

люблю читати на волиньпості рубрику "стильний луцьк" і дивитись як люди один одного ненавидять в коментарях))

особливістю цієї рубрики для мене були часто дивні коментарі Дідух з новим модним і незрозумілим мені словом "лук", якого зроду-віку не було в українській мові :)

А ще більшість опитуваних в історіях про себе писали як по шаблону - "за модою не женуся", "люблю зручний одяг", "купую одяг в інтернеті і за кордоном" і т.д.

Часом читаю ВолиньПост, але для мене часто цікавішими є коментарі до статей, а не самі статті :)

Опубліковано

для мене часто цікавішими є коментарі до статей, а не самі статті

ага, чіста паржать з коментарів, особливо на волиньньюз
Опубліковано

Колись читав волиньпост і волиньнювс. Однак з часом вони зіпсувалися. З усього цього зброду зараз адекватне тільки видання "Під прицілом" та "Громадське волинь". Тільки якщо я хочу дізнатись новини про хід війни, то за цим треба йти на загальнонаціональні видання, а не на регіональні. Це не їх напрямок.

Взагалі не вистачає якогось нового ресурсу, незалежного від якихось власників. Типу громадського, але на регіональному рівні і з нахилом на буденне: оперативна інформація по Луцьку, комунальні проблеми, корупційні розслідування, інфа від самооборони. А то тільки й звикли усі читати усіляку джинсу про срачі в міськраді й облдержадміністрації. Особливо це стосується волиньпост. Це розсадник тролів й копіпасти.

Опубліковано

Невелике місто, де всі один одного знають і знайти важелі впливу на ту чи іншу людину не так вже й важко.

Якщо ж не вдасться знайти такі важелі, то проблем в фізичному пошуку та залякуваннями точно не виникне.

Відкрити портал на закордонному хостингу та вести його анонімний супровід не потребує колосальних зусиль, але ж на порталі потрібно публікувати якусь інформацію.

Портал може виконувати роль пабліку для анонімної журналістики.

Там можна публікувати сенсаційні розслідування, викривати хабарників, або 'люструвати Коцанів'.

Проблема в тому, що адміністратор ресурсу не зможе об'єктивно оцінити інформацію, яку йому будуть надсилати автори розслідувань.

Є велика ймовірність того, що будуть вкинуті замовлені статті, які кинуть тінь на ту чи іншу людину, а як результат і на рівень об'єктивності порталу серед читачів.

Якщо ж буде поняття редакційної політики - буде все більше й більше особистих контактів між журналістами та адміністраторами, як результат буде втрачатись анонімність причетних до підтримки порталу людей, а значить і збільшуватиметься ризики у реальному житті.

Взяти хоча б канал Віталія Косенка.

Людина не дивлячись на тиск зі сторони правоохоронних органів не втомлюється демонструвати реальну ситуацію з кадрами в ДАІ та МВС в цілому.

Тим не менше на кожне судове засідання по сфальсифікованим проти нього справах приїжджають активісти, підтримують і тд.

Проте людина не приховує свого обличчя, демонструє відеозаписи на яких однозначно видно поведінку правоохоронців.

У тексті ж можна заховати що завгодно. Читаючи www.vesti.ru і нічого окрім них, ви рано чи пізно почнете сприймати усю подану там інформацію як об'єктивну, оскільки там вона викладена по усім канонам пропаганди.

Якщо журналіст у Луцьку напише статтю про те як в межах міста було продано добрячий шмат землі якомусь місцевому Кернесу з порушенням усіх можливих норм та правил - люди, які через це зможуть втратити мільйонні прибутки, або свободу зроблять багато для пошуку інакодумця, а шанс отримати народну підтримку рівний практично нулю.

Не так давно стояли під МВС і вимагали від генерала Терещука скласти повноваження.

Закрутилось завертілось і ось він вже керує столичною міліцією, а таких прикладів безліч.

Буду вдячний, якщо хтось поділиться вищезгаданою статтею про люстрацію волинського ректора.

Беручи до уваги його зв'язки з теперішнім губернатором Одеської області не здивувався якби новину б витерли не тільки з місцевого порталу.

Що стосується місцевих ресурсів - не читаю.

Причини вже були описані у перших постах цієї теми.

Зацікавленим у 'скандалах, інтригах, розслідуваннях' необхідно скласти чітку картину ресурсу, який би вони хотіли побачити та створити його самостійно.

Стимулювати журналістів до наповнення інформацією може donate програма, в якій кожен охочий зможе перерахувати певну суму на електронний гаманець редакції, яка в свою чергу буде надсилати кошти авторам статей та оплачувати свої витрати.

Поряд сотні людей, які маючи гарантію анонімності, розкажуть історій на десятки кримінальних справ.

Взагалі не вистачає якогось нового ресурсу, незалежного від якихось власників.

Головне це ідейні люди, які не продадуть можливість видалення коментарів (як відбувається на сайті ord-ua. $100 і адмін видалить будь який коментар) або не здадуть журналіста, що прислав статтю про хабарника в міській раді.

$100 за одне натиснення кнопки, або ж $1000 за видачу ІР адреси, або персональних даних це дуже спокуслива пропозиція, тому такою справою можуть займатись тільки самодостатні та мотивовані люди.

А то тільки й звикли усі читати усіляку джинсу про срачі в міськраді й облдержадміністрації. Особливо це стосується волиньпост. Це розсадник тролів й копіпасти.

В тому то й проблема, що усі звикли тільки читати.

Усі читачі подібних ресурсів повинні долучатись до функціонування порталу, а саме звертатись з заявами до правоохоронних органів з вимогою перевірити інформацію подану у матеріалах статті та у випадку підтвердження притягнути до відповідальності осіб дії яких там описані. У свідомість правоохоронців, які будуть підписані на новини порталу та самостійно бігтимуть розсилати інформаційні запити та порушувати справи я не вірю.

Якщо це буде ресурс для 'почитати та розказати куму' то нікому він не потрібен.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

БАчу,що в опитуванні найбільше відповіли:

Вони майже нічого цікавого мені не пишуть (18 голосов [30.51%] - Просмотр)

ТАК А ЩО Ж ВАМ ЦІКАВО ЧИТАТИ?

Напишіть

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...