Перейти до змісту

В кого облік тепла в квартирі по лічильнику?

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

зрозумійте, сам лічильник не економить тепло, а стимулює вас до економії. Якщо в теплу погоду буде жарити і ви скрутите батареї, то лічильник дасть економію, але в холодну погоду коли батареї ввімкнені на повну економії не буде, хіба що будете еконормити на здоров'ї і прикрутивши батареї будете мерзнути. Тому Женіни розрахунки тут не катять. Окупність в 15 років мінімум за умови, що лічильники не вийдуть з ладу.

Опубліковано

Женя, а як варіант загального (на підїзд/будинок) лічильника на ввод тепла? + - 0

Піді мною сім'я 5 дітей. поруч зі мною 2-є. Дітям добре, сусідам збоку гаряче. Шодєлать?

в когось субсидії і їм і так отлічно. Хтось просто скаже, а чого я маю платити за те тепло, що гріються інші?

Хоча розрахувати це все можна.

Тут нещасний аверс прийшли проводити, то тьотки повибігали з квартир "ашожторобитьсяскількиможнасверлитицістіні?"

Опубліковано

Тому Женіни розрахунки тут не катять.

Чому ж ?

Я прекрасно знаю, що лічильники не економлять. Хоча!! На скільки я знаю, то є лічильники, як на гарячу воду, так і на тепло, які рахують лише тоді, коли є потрібна температура. Якщо температура води менша, ніж 46°С (умовно) - то лічильник не рахує. Якщо більша - рахує. Так само і з теплом.

Якщо температура води в радіаторі менше ніж 70­°С - він не рахує.

А це і є економія. Чому я маю платити за холодні батареї?? При чому однаково із тими, в кого вони гарячі.

Якщо із холодною водою ясно - спонукаємо до економії. ТО опалення і гаряча вода саме так - економимо.

Опубліковано

От блін, прозівав розмову :)

Жень, тобі розжувати все по поличках? Якраз цим і займаюсь.

Лічильник тепла на квартиру ставиться лише у випадку горизонтальної розводки, що зустрічається лише в новобудовах і дуже унікальних радянських проектах. В твоєму випадку в тебе йде вертикальна розводка тепла, і поставити лічильники тепла впринципі можливо, але всі робота тобі буде коштувати як збитий літак :) Потрібно вести окремий стояк на твою квартиру, повністю переробляти опалення і т.д. і т.п. В цій ситуації найкраще ставити лічильник на під"їзд, або на будинок (вартість одинакова, бо діаметр подаючого требопровода однаковий і робота +/- те ж саме).

Ціни на лічильники прив"язані до валюти (навіть якщо він український, з українського там тільки упаковка).

Повірка на сучасних йде раз в чотири роки, коштує з нового року 1600 грн (приблизно)

Опубліковано

Пробачте, але доведеться розрахунки провести ще раз.... У трикімнатній квартирі має бути 5 п"ять стояків подачі теплоносія...

Забули про ванну кімнату...

Опубліковано

Пробачте, але доведеться розрахунки провести ще раз.... У трикімнатній квартирі має бути 5 п"ять стояків подачі теплоносія...

На скільки я розумію, полотєнчик підключений не до опалення а до стояка гарячої води.

Опубліковано

У мене, наприклад, окремі стояки подачі теплоносія і в ванній кімнаті і в туалеті, тобто всіх їх аж 6.

Стандартна 9-ти поверхівка.

Опубліковано

На скільки я розумію, полотєнчик підключений не до опалення а до стояка гарячої води.

Особисто в мене - до опалення...

Але це під час ремонту можна без проблем переробити...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Підкажіть, будь ласка, контакти людей, які займаються встановленням лічильників тепла (роблять тех. документацію, встановлюють і т.д.)?

• 4 тижня потому...
Опубліковано

маємо новину

В Україні безкоштовно встановлять теплові лічильники на вході в будинок

03127d4.jpg

З метою зменшення витрат населення на комунальні послуги Кабінет міністрів України доручив НКРЕКУ зобов’язати теплогенеруючі компанії встановлювати лічильники на вході в будинок.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубков на засіданні уряду повідомив: «На засіданні уряду прем’єр-міністр дав доручення НКРЕКУ зобов’язати ліцензіатів (теплогенеруючі компанії – ред.) власним коштом встановлювати теплові лічильники на вході в будинки».

І додав, що дане рішення дозволить населенню менше платити за послуги комунального господарства, сказавши таке: «Майже всі теплогенеруючі компанії, 96%, на виході зі своїх підприємств вже встановили засоби обліку. На сьогоднішній день вони не зацікавлені в тому, щоб на вході в будинок встановлювалися такі теплові лічильники, оскільки по категорії вони отримують більше грошей, ніж у разі наявності лічильника».

Опубліковано

От і чудово, бо вже хотів робити збори будинку. Надіюсь, до опалювального сезону вспіють у більшості будинків повстановлювати лічильники.

Опубліковано

От і чудово, бо вже хотів робити збори будинку. Надіюсь, до опалювального сезону вспіють у більшості будинків повстановлювати лічильники.

Ти, напевно, слабо собі уявляєш об'єми робіт :)

Опубліковано

маємо новину

популізм, або чергова "схема".

як вище написали - на це немає ресурсів. ні коштів на закупівлю і встановлення, ні потрібної кількості спеціалістів. вихід - звісно, що є ;) оно в Луцьку ще в минулому році підписали кредитний договір на модернізацію Луцьктепло на десятки мільйонів твердої валюти. 4 мульйони дадуть на халяву, а решта 10 мільйонів євро - доведеться віддавати. віддавати, так чи інакше, доведеться всім абонентам Луцьктепло. і це тільки часткова модернізація. http://www.lutskrada.gov.ua/prescription/pro-nadannya-dkp-luckteplo-dozvolu-na-otrymannya-kredytu-ta-ukladennya-dogovoru-grantu

тому встановлення лічильників може бути або за державний кошт, або за кошти абонентів, або за кредитні кошти (платити знову ж доведеться або абонентам, або державі). за державний кошт - це за кошти платників податків, тобто знову ж за рахунок самих громадян...

поки тарифи на тепло формуються непрозоро, домові лічильники - це тупиковий варіант еволюції.

Луцьк - "для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії - 9,62 грн за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення (з податком на додану вартість)",

Нововолинськ - 12,25 грн за 1 кв. м за місяць

Одеса - 9,74 грн за 1 кв. м за місяць (дорожче за Луцьк!!!) http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1376-14

порівняння тарифів по містах: http://dt.ua/ECONOMICS/naydorozhche-opalennya-bude-v-krivomu-rozi-naydeshevshe-v-ivano-frankivsku-154500_.html

тому виглядає так, що після встановлення лічильників всім споживачам, тарифи знову непрозоро піднімуть. вигідно буде тільки тим будинкам, де з якоїсь причини гірше доходив теплоносій - вони платитимуть менше. але тепліше в їх квартирах від того не стане...

Опубліковано

Цікаво чи можна поставити лічильник на газ на багатоквартирний будинок... ???

А потім прогнану через нього кубатуру розбити на к-сть приписаних по квартирах ???

Опубліковано

А потім прогнану через нього кубатуру розбити на к-сть приписаних по квартирах ???

Навіщо на будинок? Та й де його ставити? І чи захоче Волиньгаз?

Простіше на квартиру. Навіть коли є одна газова плита, або якщо ще є газова колонка.

Опубліковано

Чи не простіше поставити квартирний газовий лічильник? Вартість лічильника, проект, матеріали і робота складають приблизно 2 000 гривень.

Суть питання в тому, що поставити ОДИН лічильник на 2ох чи 3ох підїздний будинок на ввході труби з газом, взамін 72ох чи 108ми лічильників по кожній квартирі...Економія на лице...Ціна питання того лічильника - копійки.... якщо всі витрати по ньому розбити на всіх мешканців будинку...

Опубліковано

Чим більше квартир буде на одному лічильнику, тим більше буде спорів. Потрібно розбивати використаний газ на кількість прописаних в цих квартирах. Часто буває, що прописано менше, а проживає більше або навпаки. Також багато буде невдоволених, будуть говорити що споживають менше газу...

Плата за опалення нараховується залежно від площі, а не від кількості прописаних, здається.

Опубліковано

Плата за опалення нараховується залежно від площі, а не від кількості прописаних, здається.

саме так.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...