Перейти до змісту

Безготівкові покупки за кордоном

Dieselsmart

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дуже багато було різної інформації й сперечань по яких все ж таки курсах обмінюються гривні по розрахунках за кордоном безготівково гривневою універсальною карткою. Добавлю скрін як доказ з приват24 по операції розрахунку універсальною гривневою карткою в Польщі за покупки.

Курс обміну гривні в іноземну валюту, якою йде розрахунок за покупки, проводиться по ОФІЦІЙНОМУ курсу НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ на день покупки. Єдиний невеличкий нюанс - продавцю потрібно нагадувати щоб рахував у валюті тієї країни де ви перебуваєте, тобто якщо купуєте товар у Польщі платите злотими, Німеччина - євро, Англія - фунт, Канада - канадський долар і т.д.

Тож сміливо закидаєте гривні на картку й їдете за кордон, економите на курсах, зберігаєте нерви й час на пошуку готівкової валюти, крутите дулі баригам та валютчикам. Єдиний нюанс якщо в магазині нема терміналу(хоча за кордоном їх дуже багато) і потрібна готівка, не знаю яка комісія на зняття готівки за кордоном проте при нинішніх "курсах" навіть така операція може виявитись вигідною. У разі коли гроші закінчились телефонуєте додому й просите когось поповнити вам картку і за лічені хвилини ви знову зможете розраховуватись будь де у світі.

Лише на цій невеличкій покупці я зекономив на самому курсі 12грн, курс у валютчиків на границі був 4.45грн/злот а мені по картці розрахунок пройшов по 3.95грн/злот оф курс Нацбанку і ніяких комісій.

Сподіваюсь ця інформація комусь згодиться і люди зекономлять гроші, нерви і час на баригах й валютчиках.

post-11163-0-19804900-1411878320_thumb.j

• Відповідей 88
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Dieselsmart, ти помиляєшся. Вчорашній курс нацбанку щодо злотого - 3,9285

http://bank.gov.ua/control/uk/curmetal/currency/search?formType=searchFormDate&time_step=daily&date=28.09.2014

Тобто 25,58 * 3,9285 = 100,49 грн

а ти заплатив 101,04 , тобто конвертація точно відбувалась не по курсу нацбанку

Опубліковано

В тарифах може бути комісія за конвертацію, зазвичай 1%.

Наскільки я знаю, конвертація відбувається за курсом платіжноі системи, Visa, MasterCard. Під час здійснення операціі відбувається блокування коштів на рахунку за курсом на день здійснення операціі. Списання коштів здійснюється на наступний робочий день а то й пізніше, за курсом на день списання. Розрахункові валюти платіжних систем долар і євро. Всі інші валюти конвертуються через них.

Опубліковано

У Приватбанка комісії за конвертацію немає.

Від них навіть смс приходить: "Списано таку-то суму по такому-то курсу без додаткових комісій".

Опубліковано

Наскільки я знаю, конвертація відбувається за курсом платіжноі системи, Visa, MasterCard. Під час здійснення операціі відбувається блокування коштів на рахунку за курсом на день здійснення операціі. Списання коштів здійснюється на наступний робочий день а то й пізніше, за курсом на день списання. Розрахункові валюти платіжних систем долар і євро. Всі інші валюти конвертуються через них.

Таким чином приватбанк робив конвертацію давно, роки 3-4 назад.

Тоді дійсно спочатку блокувало суму по одному курсу, а потім списувало по іншому.

Але уже кілька років ПБ все конвертує по своєму курсу продажу, який вказаний на сайті. Видно отримували надто багато скарг і вирішили змінити схему.

Не тільки євро і долари, але і злоті і британські фунти (а мабуть і деякі інші) конвертуються напряму.

Опубліковано

В тарифах може бути комісія за конвертацію, зазвичай 1%.

А взяти в руки калькулятор і порахувати? ;)

Різниця не 1, а 0,5 відсотка. Тобто, я так розумію, це ті пів відсотка податку, який зараз стягуються при купівлі валюти у будь-якому з банків.

Взагалі ТС молодець, що виклав скрін і довів свою правоту нашим форумним "аналітєгам", які в сусідній темі "мамой клялись", що такого бути не може, і що банк конвертує гривні по комерційному курсу.

Автору 5 балів, однозначно :_25:

Опубліковано

Автор викладає помилкові судження і вводить в оману інших.

Конвертація відбувається не покурсу нацбанка, а по курсу продажу приватбанка.

Так, зараз цей курсу значно нижчий за той, по якому можна купити злоті у валютчиків, і зараз значно вигідніше розраховуватись саме так.

Але, зазвичай, в спокійніші часи, у валютчиків курс таки був помітно кращим. І з часом це знову може бути так.

Опубліковано

Dieselsmart, ти помиляєшся. Вчорашній курс нацбанку щодо злотого - 3,9285

http://bank.gov.ua/c...date=28.09.2014

Тобто 25,58 * 3,9285 = 100,49 грн

а ти заплатив 101,04 , тобто конвертація точно відбувалась не по курсу нацбанку

так СМС прийшло що курс 3,95. та й навіть якщо ті 0,5 відсотка заплатити це всеодно не той курс що в бариг.
Опубліковано

Конвертація відбувається не покурсу нацбанка, а по курсу продажу приватбанка.

Тут поправлю. Були дні коли курс продажу долара на сайті ПБ був ну наприклад 12.89, а курс НБУ 12.95, тоді конвертували по курсу НБУ...

Тобто, якщо курс НБУ більший за приватівський, конвертувати буде по курсу НБУ.

Опубліковано

Взагалі ТС молодець, що виклав скрін і довів свою правоту нашим форумним "аналітєгам", які в сусідній темі "мамой клялись", що такого бути не може, і що банк конвертує гривні по комерційному курсу.

ну звісно що довів, раніше не було можливості, просто з принципу це зробив а то вже ні в які ворота така ситуація не лізла та й дістали ті аналітеги тикатись своїми силками незрозумілими й доводити мені те в чому самі не розумілись й робити з мене дурня коли в реальності економію я відчуваю матеріально на власному гаманці а мені доводили що в мене цих грошей нема.
Опубліковано
так СМС прийшло що курс 3,95. та й навіть якщо ті 0,5 відсотка заплатити це всеодно не той курс що в бариг.

Але це і не курс нацбанку.

Через кілька днів/тижнів/місяців ситуація може змінитись і тобі прийде смс, що конвертація відбулась по курсу 4,5 , коли у валютчиків можна буде, без проблем, купити по 4,3 , а курс нацбанку буде 3,8.

Опубліковано

Але це і не курс нацбанку.

Але це і не курс Привата.

Ще раз калькуляція:

3,9285 х 1,005 (0,5 % за купівлю валюти згідно постанови нацбанку) = 3,9481 або ж 3,95!

25,58 zl х 3,95 = 101,04. Вуаля!

Тобто в реальності конвертація по схемі: курс нацбанку + 0,5% податку.

Опубліковано

Yaryk, ага, буде буде у валютчиків дешевше, чекай манни небесної в шахті. ось тут все по тарифах таких написано, просто перед поїздкою за кордон провіряєш курси та й усе буде зрозуміло.

Опубліковано

Yaryk, ага, буде буде у валютчиків дешевше, чекай манни небесної в шахті.

Таке уже було багато разів і протягом довгого часу.

Опубліковано

Yaryk, кутс НБУ та привата перевіряти якщо ви ще не зрозуміли.

на рахунок калькуляції ще раз підтверджу що все вірно

Ще раз калькуляція: 3,9285 х 1,005 (0,5 % за купівлю валюти згідно постанови нацбанку) = 3,9481 або ж 3,95! 25,58 zl х 3,95 = 101,04. Вуаля! Тобто в реальності конвертація по схемі: курс нацбанку + 0,5% податку.

і додам що на день розрахунку даної операції курс привата був 3,89 що аж ніяк не вписується в калькуляцію.
Опубліковано

Dieselsmart, вчорашню нашу переписку в темі "Обмін валют" потерли, а ти так і не відповів. По твоїй же ссилці, Приват пише, що як не крути, обмін буде дорівнювати комерційному курсу Привата.

Вы можете выбрать курс, по которому будет осуществлён обмен валюты:

по коммерческому курсу банка;

по курсу Национального банка Украины;

По коммерческому курсу банка комиссия за покупку-продажу валюты отсутствует

Комиссия за покупку-продажу безналичной валюты по курсу НБУ равняется разнице между коммерческим курсом и курсом НБУ.

Хоча яким боком ти сюди приліпив пропозицію Привата для бізнесу незрозуміло.

Опубліковано

Dieselsmart, вчорашню нашу переписку в темі "Обмін валют" потерли, а ти так і не відповів. По твоїй же ссилці, Приват пише, що як не крути, обмін буде дорівнювати комерційному курсу Привата.

Вы можете выбрать курс, по которому будет осуществлён обмен валюты:

по коммерческому курсу банка;

по курсу Национального банка Украины;

По коммерческому курсу банка комиссия за покупку-продажу валюты отсутствует

Комиссия за покупку-продажу безналичной валюты по курсу НБУ равняется разнице между коммерческим курсом и курсом НБУ.

Хоча яким боком ти сюди приліпив пропозицію Привата для бізнесу незрозуміло.

постанова НБУ передбачає відрахування 0,5% у ПФ при опереації купівлі валюти.

Опубліковано

постанова НБУ передбачає відрахування 0,5% у ПФ при опереації купівлі валюти.

І шо?

коли конвертується гривня у валюту - повинно брати

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...