Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)


Рекомендовані повідомлення

опять непонятки якісь по інформації по вуглегірську і дебальцеве :0157:

Все нормально на дану хвилину. Так, обстріли. Так, бої. Але місто наше. Узбагойся. ))))

Ну от же ж сука, падла і т.д. і т.п. Недарма його Бутусов не виносить.

Муженко: Украинская армия не ведет бои с регулярными частями РФ

Есть данные, что на стороне боевиков воюют отдельные российские военнослужащие, заявил глава Генштаба Украины Виктор Муженко.

Глава Генштаба Украины Виктор Муженко заявил, что украинская сторона не располагает доказательствами массового участия регулярных российских войск в конфликте на Донбассе.

Об этом чиновник заявил на пресс-конференции, пишет "5 канал".

"Сейчас мы имеем только факты участия отдельных граждан РФ и военнослужащих российской армии, которые являются членами незаконных вооруженных формирований. Скажу также, что сейчас украинская армия не ведет бои с регулярными частями армии России", – сообщил военный.

Глава Генштаба отметил, что участие отдельных российских силовиков в конфликте на Донбассе полностью подтверждено.

"На сегодняшний день мы имеем документальные подтверждения участия военнослужащих вооруженных сил РФ на стороне сепаратистов. Это подтвержденные факты. Есть также документальные подтверждения факта участия граждан РФ в составе террористических группировок", – заявил Муженко.

21 января, выступая на Всемирном экономическом форуме в Давосе, президент Петр Порошенко заявил, что на востоке Украины, по данным разведки, находятся 9 тыс. российских военных.

Ну а що ти хотів? Де Муженко, а де дані розвідки... Це ж речі взаємовиключаючі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Скажіть, це просто так провокатори і тролі (при чому досить тонкі...) останні дні в нас в цій темі активізувались??? Чи може нове завдання від ФСБ відпрацьовують??? А чи може просто діла в Парашки не фонтан, от і почали вилазити всякі непотрібства....

Спеціально для маньяка - офтоп, знаю і каюсь!!!!
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажіть, це просто так провокатори і тролі (при чому досить тонкі...) останні дні в нас в цій темі активізувались??? Чи може нове завдання від ФСБ відпрацьовують??? А чи може просто діла в Парашки не фонтан, от і почали вилазити всякі непотрібства....

Спеціально для маньяка - офтоп, знаю і каюсь!!!!

Інша інтерпретація :

Генштаб Збройних сил України володіє документальним підтвердженням участі росіян у збройному конфліктів на боці терористів.

Про це під час брифінгу заявив начальник Генштабу Віктор Муженко.

На сьогоднішій день ми маємо документальні підтвердження та зразки документів щодо участі військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації в цьому конфлікті на стороні сепаратистів. Такі факти дійсно є і вони документально підтверджені,

— заявив Муженко.

Окрім того, як додав В.Муженко, є і документальні підтвердження участі громадян Російської Федерації (добровольців — "24") в збройних формуваннях бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

http://24tv.ua/news/showNews.do?kiyiv_volodiye_dokazami_uchasti_rosiyskih_viyskovih_v_konflikti_na_donbasi__genshtab&objectId=537324

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Священик Волинської єпархії Української православної церкви везе у Луцький госпіталь визволеного з полону пораненого “кіборга”.

Мешканця села Залісоче Ківерцівського району Віктора Михальчука, пораненого під час бою у Донецькому аеропорту, везуть у луцький військовий госпіталь.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Зідзвонившись з отцем Павлом Шматюком, волинські духівники дізналися, що їхній автомобіль уже біля Дніпропетровська.

До слова, як повідомив сьогодні керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус»Володимир Рубан, більше 20 полонених «кіборгів» будуть обмінені, але не за схемою «всіх на всіх».

Він також закликав родичів полонених «кіборгів» не їхати самим визволяти бійців з полону, оскільки там на них чекає пастка. Наразі відомо, що троє родичів полонених вирушили в Донецьк та пропали безвісти.

У зоні воєнних дій Віктор Михальчук перебував півроку, мобілізували 1 вересня. Ми всі чули про відвагу воїнів, які відстоювали Донецький аеропорт, за що їх прозвали "кіборгами”. І тільки важко пораненого у руку та голову Віктора супротивник захопив у полон, - йдеться у повідомленні.

У лікарні в Донецьку зробили складну операцію. Так було Богу угодно, що нашого земляка визволила з полону одна із груп з міста Слав’янськ, котра якраз цим і займається. Його перевели у лікарню міста Красноармійськ і повідомили про те родину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

https://twitter.com/...849999182188544

Ситуація х..., відео про полонених з Углегорська.

це полонені з блок посту перед Вуглегірськом. Розбили блок пост танками і увійшли в місто. Отримали по пиці і відступили.

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm,реактивна артилерія практично ніколи не стріляє на максимальні відстані через великі похибки при таких стрільбах, точки теж з передової не стріляють а з глибокого тилу, і для таких стрільб потрібні точні координати до десятка метрів, можливо ти підеш в тил здобувати ці координати й розвіддані, це вам так на дівані так здається що стрільнув і все а на практиці це ціла наука з точністю до мікрона і при маленьких похибках все піде в молоко, і надалі якщо чогось не розумієте то й не потрібно сперечатись.

При скорострільності 1,5 постріли за хвилину парочка гармат за 10 хвилин здатні насипати в сумі 30 снарядів. Тепер уяви ешелон довжиною в 0,5 км, який стоїть біля платформи і з нього вигружають боєприпаси, я думаю немаленька ціль навіть для максимальної дистанції пострілу. Я не буду сперечатись і доводити що заганяти таку установку на передову не є абсурдом, але можливостей для ураження в інших місцях вдосталь, і "наших" людей в них в тилу також немало. В Точки ракета є керованою, тому тут про велику похибку при стрільбі на максимальну дистанцію розповідати не треба. Точні координати до 10 метрів (це типу щоб попасти в певний вагон???) здатен надати і гугл. Для Точки вроді достатньо і 50 м, при площі ураження в 2 гектари (умовно квадрат 150*150 м, 2 футбольних поля) зачепити навіть крайній вагон задача посильна. Ну а про експертів теж не треба згадувати, бо ти то в танках "шарящий", то в артилерії, прям 2 військові спеціальності маєш і досвід в гарячих точках, а я ніби 3 класи церковно-приходської школи закінчив і ви_обуюсь тут.

Досить шукати причини чому це не реально, військовий який "горить бажанням" знайде 1000 можливостей, а пасивна штабна криса знайде 1000 причин.

  • +1 2
  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm, тут про точку, тут про піон там дуже багато чого цікавого можна взнати і про використання і про призначення, і особливості застосування. В піона навіть при хорошій топопривязці, похибка на максимальній дальності для звичайного не АР снаряда, там може бути більше 100м, для АРС значно більша. Плюс для пристрілки треба розвідник там біля цілі. І поки піони будуть пристрілюватись з їх 1,5 пострілами, то состав встигнуть відігнати з зони ураження. Або накрити контрбатарейною стрільбою, якщо стрільба буде вестись з прифронтовій зоні.

Точність точки, не зважаючи на керованість ракети, дуже залежить від точності топопривязки ПУ, і від точності визначення координат цілі, сюди ще треба приплюсувати похибку самої ракети.

Та і ефективність стрільби по таким цілям може бути сумнівною, оскільки основне ураження іде осколками. Щоб вивести неброньовані чи легко броньовані цілі цього достатньо, а от щоб знищити склад снарядів буде недостатньо.

Змінено користувачем Lisovic
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ого, "бацька" щось чує пятою точкою, чи може вже знає і починає готувати суспільство заздалегіть.

Так за два місяці вибори презика в Білорусі.

Він їм сказав , дослівно ,, Жиць будєтє плохо, но нєдолго,,

Напевно малось наувазі, що скоро стане краще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Боевики назвали Алексея Мозгового предателем и убегают из-под Дебальцево.

Об этом сообщается на странице полка "Азов" в сети Facebook, сообщает NewsOboz.org со ссылкой на Gazeta.ua.

"Люди террориста Алексея Мозгового оставили свои позиции. Его группировка в результате боев под Дебальцево претерпело серьезные потери: 50 человек погибли, 80 ранены.

Боевики из подразделения Мозгового были смущены героизмом и стойкостью сил АТО. Также среди них никто не ожидал, что украинская армия будет применять непредсказуемые тактические ходы.

Штаб террористов объявил Мозгового предателем.

Он с остатками своего формирования поехал в Алчевск, поскольку "не хочет отправлять своих людей на убой", - заявляют в "Азове".

http://newsoboz.org/proisshestviya/terroristy-ubegayut-iz-pod-debaltsevo-a-mozgovogo-nazyvayut-29012015183227

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То Муженко каже, що рашкіни війська не воюють в Україні, то "Айдар" розформовують, а з йо.аними зрадниками що будемо робит? А, Генштаб?

Комбата «кіборгів» злили зрадники зі своїх: Гіві чекав його два дні

Стали відомі подробиці того, як українські герої потрапили до полону. Лідер “Правої справи” Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці в Facebook розповів, як в полон терористів потрапили «кіборги» з Житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади, в числі яких опинився і комбат, 37-річний підполковник Олег Кузьміних, повідомляють Патріоти України. За його даними, бійців керівництво відправило виконувати завдання на легкому тягачі, без прикриття. Основним завданням групи, як пояснили самі українські полонені, була евакуація поранених з території, за словами командування, контрольованої ВСУ. За інформацією з джерел лідера “Правої справи”, близьких до т.зв. “уряду” «ДНР», Гіві (командир банди “Спарта”) два дні сидів в аеропорту, чекаючи саме комбата 95-ї аеромобільної бригади. “Враховуючи той факт, що Гіві – це більш медійний персонаж, ніж реальний бойовий командир, зайвий раз не буде ризикувати своїм життям на передовій, можемо зробити висновок, що йому “злили” інформацію про комбата і характер операції саме з української сторони”, – пише Снєгирьов. За його даними, Кузьміних був потрібен терористам для картинки російським ТБ. Не випадково, що саме його привезли на зупинку в Донецьку і напустили на нього акторів, що зіграли лють натовпу. “З’явилася інформація, що з Кузьміних зараз “працюють” офіцери ФСБ і його збираються вивезти до Росії, де йому будуть пред’явлені такі ж звинувачення, як і Надії Савченко – злочин проти людяності”, – додав Снєгирьов.

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прикольне відео на Райберті виклали :)

Авіація Лугандонії лякає асфальт! Хто хоче покататись? Якщо назбирають вдосталь бажаючих, то може причіплять санки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

foxx77, дивлячись на плакат - все стає ясно ))

хоч раз комуністи щось толкове зробили чи сказали за 12 місяців ???

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кілька днів тому загинув мій друг та сусід Олександр, завтра пройде прощальна процесія, знаю тут є люди з цього міста , приходьте всі провести бійця-героя, вічна память!

24 бригада, 29 блокпост, загинув від снайпера...

Змінено користувачем Dieselsmart
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Авіація Лугандонії лякає асфальт! Хто хоче покататись? Якщо назбирають вдосталь бажаючих, то може причіплять санки!

Воно то кагбе і так, але вертольоти і літаки, про знищення яких браво звітували в МО стоять якісь всі непідбиті...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Авіація Лугандонії лякає асфальт! Хто хоче покататись? Якщо назбирають вдосталь бажаючих, то може причіплять санки!

Воно то кагбе і так, але вертольоти і літаки, про знищення яких браво звітували в МО стоять якісь всі непідбиті...

та сьогодні взагалі шось дивне робиться. Спочатку волонтери пишуть в соц мережах що Вуглегірськ здали, потім коменти видаляють. А потім з'являєтсья інформація, що атакуючі сили ворога розбиті. Тим часом кацап ТВ розказує, що у Вуглегірську і Дебальчево днр "зачищує" міста. Це просто ппц якийсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бійцям АТО доплачуватимуть за знищення техніки бойовиків.

Про таке рішення, ухвалене Кабміном у середу, повідомилапрес-служба Міноборони України.

Окрім того, українським військовим мають збільшити зарплати.

Проектом постанови передбачається виплачувати:

— у двохкратному розмірі — грошове забезпечення військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь в АТО, воєнних конфліктах;

— у трьохкратному розмірі — грошове забезпечення військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь в бойових діях з моменту оголошення воєнного часу;

— 1000 гривень за кожну добу безпосередньої участі військовослужбовця в бойових діях.

— додаткову винагороду за знищення військової техніки противника. Так, за знищення автомобіля винагорода становить — 10 мінімальних заробітних плат (12 тис. грн.); танка — 40 мінімальних заробітних плат (48 тис. грн.); реактивної системи залпового вогню — 50 мінімальних заробітних плат (60 тис. грн.); бойового літака — 100 мінімальних заробітних плат (121 тис. грн.).

Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Вмію читати і бачу, що пише "ухвалене Кабміном", але на 100% впевнений, що "ноги" ростуть з АП...

Гарант вже відсидівся в стороні після облому з несправнити танками, і знову починає давати обіцянки, які скажемо так, майже неможливо виконати у наших умовах. Яких саме умовах? Бардак у штабі, бардак на рівні багатьох військових частин. До цього часу ще не видали усім належних посвідчень учасників АТО, а замахують на такий складний облік, як учаксть у бойових зіткненнях, підбита техніка. Цікаво, за типу знищену авіацію ЛНР комусь вже сплатили, чи нарахували кошти?

Для чого запроваджувати ідею, яка однозначно призведен до колотнечі. Одні йдуть у військо захищати країну, а інші будуть правдами і неправдами приписувати собі підбиті танки і БТРи руських.

А бюджет таких витрат хтось пробував рахувати? У мене вийшло понад 1 млрд грн/місяць.

Такі умови преміювання можна застосовувати лише на іграх, коли гравець керується азартом. Це розвиває егоїзм, який у такій нерівній боротьбі дуже зайвий. Таку систему можуть застосовувати американські рейнджери, які граючись, завдяки явній перевазі, воювали з тими ж іракцями.

А тут це фактор продажності командирів хтось брав до уваги? Тепер буде ціклом реально, що танк підбив з РПГ, ризикуючи своїм життям рядовий Мащенко, але виявиться, що вирішальний постріл по гусеницях з ПМ зробив полковник Кращенко прямо зі штабу (бо в нього двоє дітей і мама інвалід, тому йому гроші потрібніші).

Це свідчить про те, що бачення війни президентом і народом (військовими) суттєво відрізняється.

Якщо народ (військові) обрали пріоритетом країну за будь яку ціну, то президент намагається "всидіти" на багатьох кріслах. І війна для нього в значній мірі підстава для піару. Хоча б та стидоба з участю синулі в АТО.

Але то ще не все...

Дуже хочу помилитися, але маю погане передчуття, що ми на передодні початку чергового як завжди одностороннього припинення вогню...

Президент України зустрівся з учасниками Тристоронньої контактної групи

Напевно путлєр дозволив бойовикам домовлятися (імітувати переговори) про чергову перерву для відновлення їх боєздатності.

Та і розслідування по подіям в АД теж схоже спускають на гальма... Була в Україні легенда - Кіборги...

Одна надія, що військові .... ні не вчинять військовий переворот, але скажуть, що умови бл@дського перемир"я не виконуватимуть, або виконуватимуть, якщо кожен блок-пост посилять сином Порошенка (на 29 БП), Муженка та інших стратегів.

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воно то кагбе і так, але вертольоти і літаки, про знищення яких браво звітували в МО стоять якісь всі непідбиті...

Ключове слово. стоять.В нас на Шопена теж стоять бойові літаки, навіть ще бойовіші.

Вся ця агітка дешева знята аби показати набитий на фюзеляжі новороський прапор та надпис ,,За Одессу,,

Якщо ти тут віриш, то що про вату казати....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Авіація Лугандонії лякає асфальт! Хто хоче покататись? Якщо назбирають вдосталь бажаючих, то може причіплять санки!

Воно то кагбе і так, але вертольоти і літаки, про знищення яких браво звітували в МО стоять якісь всі непідбиті...

ну, не факт, що мова в тих "звітуваннях" йшла про це саме місце, але я не особо вірив тим "звітуванням", бо, по-перше, то було схоже на якусь нісенітницю (те, що треба, вони не можуть дістати, а тут нікому непотрібний мотлох вирішили розвалити), по-друге, то були просто фейсбучні "вброси", без підтверджень, і, по-третє, я давно не вірю ніяким "новинам" в той же самий день.

Тому я й не згадував про той "бравий звіт" зара. А от відео прикольне, особливо в зв'язці з його гучною назвою - "Авиация ЛНР продолжает нести охрану воздушного пространства республики" :) а навіть взлетіти не змогли, ваздушниє ахраннікі :) Вже б не позорилися з такими назвами

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Алексей Мочанов добавил 4 new photos.

7 мин. · отредактировано ·

Связи (открытой) с Углегорском нет. Глушат РЭБом. По закрытой есть информация, что ситуацию наши с подошедшей воврнмя подмогой выровняли, остановили наступление, заставили их дать хаднюю и отогнали за железку в поле. Без бравурных и шапкозакидательских заявок, не выдавая оперативной информации, но всё в округе под контролем НГ, МВД и ВСУ, работают в штатном боевом режиме. Просят не паниковать и если волноваться - то умеренно и без температуры. По всей линии противостояния в секторе идут перестрелки. И арта, и стрелкотня. Потери есть, но незначительные (как бы ни кощунственно это ни звучало в отношении тех, кто пострадал). Мправляемся. Из Донецка на Макеевку за сегодня прошло суммарно 24 каларацких танка, 7 мотолыг для десанта с пехотой и 44 грузовика с БК Мы о них знаем, в курсе и ждём, куда дальше двинется эта бронетанковая группа с боекомплектом. Готовы встречать. И провожать. С салютом и фейерверками По Попасной и Дебальцево работает вражеская арта, лупит не только по нашим блок-постам, но и по нашим мирным жителям. Возникает вопрос: почему разрушения в Попасной и Дебальцево не снимают наши камеры и не показывают по нашим каналам и в сети??? Почему не фиксируют свидетельства устрашения и деморализации гражданского населения, ведь боевики так привычно обвиняют Украинскую сторону в войне с гражданскими, которую мы не ведём. А сами при этом насыпают и крошат по больницам и жилым домам!! Где наши фотовидеоотчёты и МинСтэць, размещающий их везде, чтобы люди видели ПРАВДУ??? Идёт война. Полным ходом. Враг не собирается останавливаться. А мы чего не собираемся делать??! И чего - собираемся? Или это - военная тайна? ...

Змінено користувачем Sh_Ok
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воно то кагбе і так, але вертольоти і літаки, про знищення яких браво звітували в МО стоять якісь всі непідбиті...

Ключове слово. стоять.В нас на Шопена теж стоять бойові літаки, навіть ще бойовіші.

Вся ця агітка дешева знята аби показати набитий на фюзеляжі новороський прапор та надпис ,,За Одессу,,

Якщо ти тут віриш, то що про вату казати....

Проблема в тому, що нам "впарювали", що авіафлот ЛНР знищили Ураганами. Це така фігня, яка мала б випалити і ходові і неходові апарати. А на відео жодних ознак, що музей був накритий щільною реактивною артою.

Можливо, ще інший аеродром (в тому числі на території РФ). Але, маю великі сумніви, що в лугандоні багато таких музеїв було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я маю великі сумніви, що на тому знятому аеродромі взагалі щось піднімалось і може піднятись в повітря.

Там же на взльотці суцільний лід. А для чого лід чистити, якщо нічого і так злетіти не може.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та не звертайте на таку єрунду особливої уваги, воно того не варте :)

А на рахунок "тревожних новин" - теж не особливо вірте тому, що вкидують "бійці інформвійни". Вон годину тому на антикварі вже були "браві сводкі", що Дебальцеве вже повністю їхнє (званіл друг аттуда) і що апалчєнци вже прочісують дахи і горища. Я ще хтів заксрінити, бо відчував, що зникне ця "новина", блін і забув! обновив сторінку і воно вже пропало :) Вже видалили "сводку", вже вони не взяли Дебальцево. І Углегорськ вони вже акуратно пишуть про половину...

Короче, не "всьопрапало", маймо терпіння і впевненість в наших хлопців, не плодимо паніку і не перепощуємо всяку фігню, думаємо головою, вже ж не вчорашні

Змінено користувачем jack74
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Victor Tregubov

Ребята,

Если вы видите видео, где боевики издеваются над нашими солдатами, а рядом мелькает микрофон Лафньюс, то эти издевательства проводятся именно для того, чтобы быть снятыми на камеру Лайфньюс.

Снимаются на камеру Лайфньюс они для того, чтобы стать элементом информационной войны. А точнее, для того, чтобы вы их посмотрели, возмутились и передали дальше. Это - заражение эмоциями. Это делается для того, чтобы вся наша страна пребывала в состоянии постоянного стресса. Обычными военными сводками такой уровень напряжения в головах не поддержишь. Именно для этого какой-нибудь очередной филипс приходит к какому-то очередному моторыле и тот издевается над нашими пленными под объективом камеры. Либо пинает труп погибшего солдата.

Прошу обратить внимание на взаимосвязь между двумя звеньями.

Их выводят и избивают, чтобы вы делились этой информацией.

Чем больше вы делитесь, тем лучше это работает. Чем лучше это работает, тем больше их будут бить.

У вас могут быть тысячи оправданий для того, чтобы расшарить это видео. От "я хочу, чтобы люди знали" до "я хочу, чтобы люди запомнили и виновники не ушли от наказания". На самом деле люди будут знать и если вы опишите дело текстом, а уж "нужные люди", поверьте, знали задолго до вас. На самом деле в 90% случаев, особенно у дам (можете двадцать раз обвинить меня в сексизме, но восприятие подобной информации у женщин и у мужчин в нашем обществе действительно отличается), поводом к распространению такого становится просто необходимость поделиться эмоциями - "ах, какой ужас, вы посмотрите, какой ужас, поубивала бы нафиг, хочу об этом поговорить".

Когда вы так делаете, вы:

а) делаете именно то, чего враг от вас хочет,

б) делаете подобные издевательства выгодными врагу,

в) в конечном итоге, обмениваете свой психологический комфорт (фух, поделился, стало легче) на чужие страдания - как десятков тех, до кого дошла эта информация, так и тех, кого в следующий раз выведут и изобьют.

Сами понимаете, кто вы после этого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...