Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)

MANJAK11

Рекомендовані повідомлення

Теж мені , журналіст

Якби в них було 350 танків -- вони давно взяли-б Харків і проближалися-б до Києва .

• +1 2
  • -1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Ждьомс...Зима нині.

Цікаво,який нині камуфляж?Фото?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тепер про це можна говорити в повний голос. Однак, ще кілька днів тому ця інформація становила сувору таємницю. Таємницю, про яку знали дуже в обмежених колах, бо від розголосу водночас могло обірватись надто багато житів українських воїнів.

JPun9.jpg

Мої співрозмовники – командири двох штурмових груп, які здійснили, тепер вже легендарний, рейд тилом терористів, що окупували Донецьку та Луганську області України. Як більшість «трударів у зоні АТО» вони не називають для преси ні своїх імен, ні звань. Залишають все це на наступний день після перемоги. Вітаються просто «Здоров брат…». Про свій подвиг розповідають спокійно. Так, як можна розповідати про будь-яку роботу. Хвилювання відчувається лише коли розмова заходить про наші втрати. Але… Десантники вміють ховати біль. Знаючи, що краща данина пам’яті за загиблими – смерть десятка, а краще двох десятків ворогів. Вражає погляд їх очей. Спокійний і врівноважений. Просто не віриться, що кілька днів тому ці командири та їх брати по зброї (слово підлеглі не вживається у бойових частинах) пройшли крізь таке земне пекло, після якого біблійний аналог це просто скаутській табір.

Наказ на проведення рейду був очікуваним. Десантники якщо і не знали достеменно про задум керівництва АТО, то здогадувались про його наявність.

- Коли ми зібрали свої підрозділи і оголосили, що ідемо… То хлопці всі як один сказали – «так!». Не було жодного відмовника, – пригадав командир першої штурмової групи. – В нас, у справжніх десантників, просто не прийнято відступати перед небезпекою.

В цей ризикований похід було вибрано 400 кращих бійців 95 аеромобільної бригади. Просились всі. Але рішення командира – закон. Неправдивим буде твердження – хлопці знали, що йдуть на смерть. Радше вони були переконані, що переможуть. І тепер ми знаємо, що воно так і сталось.

Перший бій ударні групи дали 18-го липня. В результаті було звільнено місто Лисичанськ що на Луганщині. Терористи перетворили місто на потужно укріплений форт. Підступи до нього охоронялись кількома укріпрайонами побудованими за всіма правилами військової інженерії. З дотами, дзотами, замаскованими вогневими позиціями, переходами та комунікаціями.

- Підготовка оборонних споруд найманців вражала, – пригадав командир другої штурмової групи. – Та підготовка наших розвідників та спеців була кращою.

Коли десантники вдарили, то сила і підготовка атаки просто приголомшила терористів. Поганий жарт з ними зіграла російська пропаганда. Вони свято вірили у власну непереможність та погану підготовку Українських військових. Під час зачистки Лисичанська наші хлопці ледь не потрапили у добре підготовлену засідку. Однак БРДМ найманців було вчасно виявлено і знищено. Тепер ця груда брухту стоїть страшним чорним пам’ятником поблизу житлового будинку, яким пробували прикритись терористи.

- В Лисичанську ми натрапили на значні запаси зброї та боєприпасів, – розповів командир першої штурмової групи. – Це були і протипіхотні міни, і фугаси, і багато всього іншого. Відповідно до маркувань і дат, більшість військового реманенту було передано маргиналам в якості «гуманітарки» з Росії. Вразила захоплена броньована вантажівка. Таких у нас просто не має. Вона дуже стала нам в нагоді під час подальшого рейду.

Про те, що було далі, дуже важко розповісти навіть у необмеженому шпальтами Інтернетівському просторі. Бої, маневри, розвідки. В ті часи наші підрозділи знаходились у складному становищі. Низка частин перекрила ключові шляхи поставок російських припасів. В оточені, під шквальним вогнем як росіян, так і їх поплічників. Наші солдати – піхотинці і десантники вгризались в землю. Зазнавали втрат, але не здавали позиції. Та не лише вогонь ворога вражав їх. Росіяни розпочали широкомасштабну інформаційну провокацію. На телефони українців почали приходити фейкові смс від «майже справжніх» бійців оточених підрозділів. В соціальних мережах було піднято «інформаційну хвилю» про нібито кинуті бригади. Однак… Однак хлопці стояли незважаючи нінащо. Вони виконали поставлену перед ними задачу – скували сили ворога, змусили його зменшити постачання, а головне наші сили отримали такий потрібний час для перегрупувань та підготовки до звільнення Донбасу. Після цього бригади потрібно було ввести з під вогню. Пробити крізь системи ворожої оборони коридори для виходу наших військ. І герої 95-ки продовжили свій рейд по тилам російських найманців.

- Дуже нам запав в пам’ять один блокпост поблизу залізничного переїзду, – розповів командир другої штурмової групи. – Перший знищив його пройшовши наскрізь. Ми йшли за кілька годин тим самим шляхом і потрапили у засідку. Знищили засідку і пішли далі. За добу повертались назад і знову довелось з боєм проходити крізь нього. Тоді ми вже зрівняли цей блокпост з землею. І навіть трішки глибше, щоб більше «не проростав».

Звичайно були й курйозні випадки. Так наприклад, одного ранку десантники зайняли блокпост терористів. Вже за пару годин виявилось що ця опорна точка стоїть на одній з головних ворожих магистралень тилового забезпечення. І чи у терористів зі зв’язком були нелади, чи вони настільки впевнені в тому, що в їх глибокому тилу все спокійно… Іншими словами за добу дякуючи російським та терористичним поставкам, арсенал та припаси десантників значно поповнився.

Далі, відчайдухи з 95-тки зробили неможливе. Вони пройшли між Шахтарськом і Торезом. В місцях, де на той час було головне лігво бандитів. Операцію виконували під шквальним вогнем. Росіяни не шкодували боєприпасів. Обстріли важкої артилерії змінювались, шквалами градів, після яких міномети і знову артилерія. За даними радіоперехоплень було відомо, що росіяни просто не вірили в те, що після таких інтенсивних обстрілів хтось може залишитись живим. Та наші підрозділи навчились воювати. Грамотно розташована техніка, підготовка до руху колон, маскування, навички бійців. Все це, помножене на, тепер вже бойовий, досвід дало великий позитивний результат. Знищити наших десантників не вдавалось.

Та найбільшою операцією наших десантників можна вважати встановлення понтонного мосту через річку Міус. Під щільним вогнем з самохідок та «Градів», якими росіяни щедро поливали переправу бійці за лічені години зібрали понтони.

- Від моста до кордону всього 19-ть кілометрів, – пригадав командир першої штурмової групи. – Росіяни цим користувались. Та нам допомогли воїни 30-ї механізованої бригади. Разом ми побудували переправу.

Розуміючи, що відбувається і терористи і їх російські працедавці робили все, щоб знищити переправу. Кілька разів від вибухів вщент розлітались понтони. Та бійці нашвидкуруч відновлювали міст. І колони йшли далі. Загалом, по цій переправі пройшло понад 200 одиниць техніки, та кілька тисяч військовослужбовців. Це стало завершальним акордом у поверненні військовослужбовців сил АТО на «велику землю».

Взагалі питання російської підтримки у ескалації конфлікту на сході України це окрема тема розповіді командирів штурмових груп. За їх словах підтримка Росією війни, там відчутна у всьому.

- Ви зрозумійте, що коли ми бачимо, як з ворог професійно проводить десантування на швидкості з автомобіля. Здійснює перекат, займає позицію, робить постріли і пробує відійти… – продовжив розповідь командир другої штурмової групи. – То нам зрозуміло, що таким «трюкам» простого шахтаря за місяць чи два не навчити.

Крім цього бійці демонструють залиті кров’ю автомати виготовлені в Росії. За словами десантників, якби не російська підтримка, то такі штучно створені «політично-ракові» пухлини як ЛНР та ДНР давно б померли своєю смертю. Та завдяки живленню з зовні вони ще існують.

Виходили десантники з свого рейду як і належить – останніми. На знімку можна побачити скільки разів був прострілений БТР командира. На бортах машини шрами від «Градів» та гранатометів. Два колеса знищено фугасом. Та… десантники зробили свою роботу. Вони пройшли близько півтисячі кілометрів. Здобули цінні розвідувальні дані. Знищили кілька сотень одиниць бойової техніки противника та безліч живої сили. І головне – вони повернулись!

Зараз ці хлопці ще ховають від камер свої обличчя за балаклави. Вони ще не називають своїх імен та соромлячись не показують обвітрені замозолені руки. Та пройде не так багато часу, як кожного з них знатимуть в усіх українських родинах. Адже всього кілька сотень наших десантників зробили те, що російська пропаганда та польові командири незаконних бандформувань вважали неможливим.

http://vdv-ua.com/it...y-heroiamy-foto

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ніколи не був замічений в флуді чи офтопі, але зараз нестримаюсь....

Мені одному здалось, що на останні сторінки даної теми за дофіга військових аналітиків, блогерів, журналістів...??? Мені одному вчувся якийсь трохи неприємний запах???

ПиСи. Щось здається темою "Війна" починають зловживати заради рейтингу,грошей,слави. маніпулювання. Ні-ні. Не подумайте навіть - ФСБ тут ні до чого...

• +1 2
  • -1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені одному здалось, що на останні сторінки даної теми за дофіга військових аналітиків, блогерів, журналістів...??? Мені одному вчувся якийсь трохи неприємний запах???

ПиСи. Щось здається темою "Війна" починають зловживати заради рейтингу,грошей,слави. маніпулювання. Ні-ні. Не подумайте навіть - ФСБ тут ні до чого...

Так, вам одному. Почалася параноя?

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

AnimaNoir,

Дякую. Я радий був би помилятись в попередньому пості.

Змінено користувачем moZok
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скоріше навпаки, крім офтопу, нічого цінного від вас в цій темі майже не було

може то хтось пукнув у кімнаті ? або бутерброд за монітором завалявся й спортився

що значить починають ? З самого початку, кожен в цій темі з різними цілями, в тому числі й вищеперечисленними.

• +1 3
  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шкода, що так... Напевне рейтинг і т.п. я сам собі намалював, чи Ви подарували при реєстрації??? Чи може за оффтоп мене так "побалували"??? До речі, "перепостом" новин з укр.нета також не займався))) Нічого страшного - факти фігня, "доктор сказал в морг, значит в морг".....

Вибачте відволікся... Ви звичайно краще бачите з висоти. Був читачем борди з 10 року. Попробував стати "чукча не только читатель", але... Нічого страшного. Знову стану тільки читачем.

Я от взяв - заради справедливості передивився останніх пару десятків постів моїх... і Ваших...

Дійсно, мої пости не витримують ніякої конкуренції з Вашими, Ви еталон - що не повідомлення, то ніякого офтопу....

Луцька борда мені рідна без авторизації)))) Бан я справедливо заслужив тільки за обговорення Ваших дій.

• +1 2
  • -1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В вати рвуться пукани цілий ранок. Не знаю, може це і вброс, але цікаво дуже...

!!!! Посилання на ворожі ресурси!!!!

В аэропорту Запорожья приземлились четыре транспортных самолета НАТО, идет разгрузка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Василий Головещенко

12 грудня о 21:40 ·

Видео братания с моторолой!!!

Ну во первых, всем ФСБучным обливателям говном пожелаю : идите ...и скучайте !

Позывной "Купол" это уважаемый человек , комбат 95, мой друг, и мы довольно долго работали плечом к плечу !

79 и 95 выполнили задачу в порту и в плане замены пошли работать по другим задачам, на данном этапе 95 находится в одном районе, 79 работает по последующей задаче во втором районе ! Можно сказать,там где закипает!

Так что я,как добрый тролль заявляю: на видео человек который представился Куполом не есть таковым ! ЭТО НЕ КУПОЛ !!! 95 в районе аэропорта нет !!! И те кто служит,служил и работал с Куполом, это подтвердит !!!

Человека на видео я не знаю, и этот видос реально не зачёт и полное гавно, и удивительно что там не было наших журналистов!!!

Больше не скажу ничего,так как меня там небыло и глазами я не видел!!! и кажется наигранно, мы на камазах ещё и в кузове не ездим на боевые плюс у нас одни уралы !!!

а хотелось бы пообщаться конечно!

По поводу трупов в холодильнике, это тела сепаров,так как мы их туда закрыли плюс там ещё были несколько рук и пальцев. А на форме у них ленточки были на плечах! Закрыли из за того,что уебаны своих не забирают а закапать их в бетоне невозможно,а тела разлагаются!

А по поводу ситуации в порту, на данном этапе виноват только командующий АТО , генерал Пушняков !

Слышал я даже такую фразу " мне похуй ВАШ аэропорт" получается что он наш, а не общая задача !!!!

А я раньше ещё говорил ,верните Воробьева ! а всем по барабану, а он прислушивается к командирам ! И это факт

Волну поднимать не надо, разберемся!

Проигранный бой, не проигранная война!(информационный тоже)

десантные 79, 95, 81, готовы и умеют работать по защите родины!!!

Мы победим

• +1 3
  • -1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В вати рвуться пукани цілий ранок. Не знаю, може це і вброс, але цікаво дуже...

!!!! Посилання на ворожі ресурси!!!!

В аэропорту Харькова разгрузились два американских военных транспортника С-130

Источник: http://nvrus.org/207...nika-s-130.html © новороссия-новости.рф

В аэропорту Запорожья приземлились четыре транспортных самолета НАТО, идет разгрузка

"Новина" з Харкова - ще від 9 вересня.

rLzyo.jpg

Змінено користувачем S-driver
  • +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

<p>

<br />"Новина" з Харкова - ще від 9 вересня.<br />
<br /></p>

вже і сам побачив. видалив.

Вле вата саме сьогодні "плач Ярославни" влаштовує по поводу натовського озброєння...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хроника войны

13.12.2014 г.

Мариупольское ОН. Р-н н.п. Новоазовск Подразделения 11-й отдельной гвардейской десантно-штурмовой бригады , подразделения 59-й отдельной бригада управления ЦВО (*Свердловская обл.) в районе базового сосредоточения атакованы РДГ неизвестной принадлежности. Общие потери "200" -4, "300" - 8. ПКС - убит старший офицер узла связи.

12.12.2014 г.

Р-н н.п. Донецк При выполнении поставленных задач подразделениями 107-й бригады ВВ МВД (*Владивосток), , в результате боестолкновения с подразделениями ополчения "200" -1, "300" - 1

Р-н н.п. Гранитное. Подразделения 13-о гвардейского танкового полка (*в/ч 32010 Наро-Фоминск) выполнение поставленных боевых задач. Потери боевой техники- уничтожен 1 танк. "200" -2, "300" - 1

В такий ситуації потрібно було брати від нашої сторони пресу також... зараз можно тільки казати, що все було не так... Та навіть мобілку увімкнути...

Цікаво чому "мінСтеця" не взяли?
Veniamin Trubachov Аркадий Бабченко, не знаю как было в Чечне, но сейчас съемки в зоне АТО практически везде запрещены. На некоторых блок-постах вообще не пропускают прессу. Выезжаю только на личных знакомствах.
Змінено користувачем Dieselsmart
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

йоп,надо будет в детский садик на репетицию новогоднего утренника хоть заглянуть. А то может там поножовщина намечается. (мой сын в этом утреннике будет - снегирь) . :sq_ye:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Вы украинцы и духа у вас не отнять. Вы настоящие, вы молодцы, вы победите": Российский актер Пашинин встретился с "киборгом" Маршалом.

Российский актер театра и кино Анатолий Пашинин встретился с одним из защитников Донецкого аэропорта "киборгом" Маршалом и выразил свое восхищение героизмом украинских бойцов.

"Я думаю все помнят фильм "Грозовые ворота". Главную роль играет актер театра и кино Анатолий Пашинин!

А главная роль - это командир роты ст.л-т Доронин.

Так вот, Толик с адекватными мозгами, был очень рад нашей встрече! Все это тяжелое время в Украине, этот человек находится в нашей стране, так как очень умный и образованный человек, со своей точкой зрения и мнением!

Как он сказал: "ребята, вы настоящие, вы молодцы, вы победите", "вы Украинцы и духа у вас не отнять".

Реально с восхищением говорит о наших воинах и наших людях, Анатолий.

Покушали борща, пельмешок, и чаек! Теплая беседа, обсуждение моментов, шутки, много интересных вещей.

Думаю, это лучше, чем пострелять с "утеса" холостыми, с обосранной жопой!

Отличной души человек, а самое главное,что он понимает, что правда за нами, он просто все это видит. А не в новостях читает.

Огромнейший привет ребятам кто сейчас на фронте! Спасибо Толя, увидимся еще, и с зайцами нашими познакомишься".

Анатолий Пашинин

btlMZ.jpg

jlUGy.jpg

5DtJo.jpg

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пройшовся по повідомленням в мережі щодо висадки "Геркулесів" НАТО в Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі, в яких знаходиться летальна зброя. Пишуть, що загалом сіло дев'ять літаків (тут).

Крім того, пишуть, що це не всі літаки, а будуть і інші, які перекидають техніку та особовий склад військ НАТО для наступу на рашку. Навіть карта є )))), ось вона:

Схема переброски бронетанковых группировок НАТО и ВВС США в Украину. Максимум через сутки будет нанесён удар по Южному и Центральному Федеральным округам #России.#Ростов #Краснодар #Ставрополь #Астраханьбудут сожжены.

scontentaf_4999554_15164577.jpg

Не знаю: правда це все чи ні (скоріше за все фейк), але так прикольно читати "ватні" повідомлення, коли в них рве пукани "нє по дєцкі" і сру.ть кірпічами.

• +1 6
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора і сьогодні загалом разів з 5-6 чув гул транспортників над містом, пролітали із заходу на схід, в період між 9 та 11 годиною ранку. Спочатку думав навчання, а тут оказується Геркулеси.

Тим часом родичі з Росії кажуть що їх налаштовують на війну, яка має початись весною, мол "амеріка что-то там подпишет и нападут". З чого роблю висновок що коли і якщо великий шухєр почнеться, москалі не здивуються, аля "ну нас же готували до того всю зиму".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на мою думку результом цих переміщеннь є "Братская" Россия делает все для сближения с Украиной

Змінено користувачем jeck
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Присвячується

захисникаам Донецького аеропорту

- бійцям кіровоградського спецназу,

93 мех. бригади, 95 і 79 аеромобільних бригад,

добровольцям "Правого сектору".

Усім воїнам, що захищають Україну!

Донецьк. Аеропорт

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шкода, що так... Напевне рейтинг і т.п. я сам собі намалював, чи Ви подарували при реєстрації??? Чи може за оффтоп мене так "побалували"??? До речі, "перепостом" новин з укр.нета також не займався))) Нічого страшного - факти фігня, "доктор сказал в морг, значит в морг".....

Вибачте відволікся... Ви звичайно краще бачите з висоти. Був читачем борди з 10 року. Попробував стати "чукча не только читатель", але... Нічого страшного. Знову стану тільки читачем.

Я от взяв - заради справедливості передивився останніх пару десятків постів моїх... і Ваших...

Дійсно, мої пости не витримують ніякої конкуренції з Вашими, Ви еталон - що не повідомлення, то ніякого офтопу....

Луцька борда мені рідна без авторизації)))) Бан я справедливо заслужив тільки за обговорення Ваших дій.

корчити з себе великомученика, тим більше непокараного, *ета пять*.

ЗІ я й ніде не заявляв, що не офтоплю, на відміну від вас, типу до цього ви писали виключно конструктив, лише випадково вирішили зофтопити.

ЗІ2 Технологія корчіння з себе несправедливо покаранної жертви, вже давно відома, тим більше вас ніхто не наказував, тому ваші інсинуації безпочвенні

• +1 2
  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора і сьогодні загалом разів з 5-6 чув гул транспортників над містом, пролітали із заходу на схід, в період між 9 та 11 годиною ранку. Спочатку думав навчання, а тут оказується Геркулеси.

Тим часом родичі з Росії кажуть що їх налаштовують на війну, яка має початись весною, мол "амеріка что-то там подпишет и нападут". З чого роблю висновок що коли і якщо великий шухєр почнеться, москалі не здивуються, аля "ну нас же готували до того всю зиму".

ну як америка нападе, то чому би їм тоді не здатись? Чим їм буде погано під америкою?

корчити з себе великомученика, тим більше непокараного, *ета пять*.

ЗІ я й ніде не заявляв, що не офтоплю, на відміну від вас, типу до цього ви писали виключно конструктив, лише випадково вирішили зофтопити.

ЗІ2 Технологія корчіння з себе несправедливо покаранної жертви, вже давно відома, тим більше вас ніхто не наказував, тому ваші інсинуації безпочвенні

часом краще не розчаровувати очікування жертви.
  • +1 2
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пройшовся по повідомленням в мережі щодо висадки "Геркулесів" НАТО в Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі, в яких знаходиться летальна зброя. Пишуть, що загалом сіло дев'ять літаків (тут).

Крім того, пишуть, що це не всі літаки, а будуть і інші, які перекидають техніку та особовий склад військ НАТО для наступу на рашку. Навіть карта є )))), ось вона:

Схема переброски бронетанковых группировок НАТО и ВВС США в Украину. Максимум через сутки будет нанесён удар по Южному и Центральному Федеральным округам #России.#Ростов #Краснодар #Ставрополь #Астраханьбудут сожжены.

scontentaf_4999554_15164577.jpg

Не знаю: правда це все чи ні (скоріше за все фейк), але так прикольно читати "ватні" повідомлення, коли в них рве пукани "нє по дєцкі" і сру.ть кірпічами.

Головне захопити Волгоград , перекрити вихід до Чорного моря.Можуть собі далі сидіти в Білокамянній скільки хочуть , як за монголів.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юрий Бутусов

Война не закончится, и передышка не настанет, пока Украина не восстановит контроль над всей территорией Донбасса. Пока наши войска не выйдет к границе - враг будет по-прежнему обстреливать, нападать и наносить потери. Сейчас на полях Донбасса будет оперативная пауза. Исчезла зелень, снег, морозы - в таких условиях действия диверсионных групп противника и его передвижения хорошо заметны, и противник не будет проводить активных боевых действий. Также исключено вторжение российских войск. У нас есть три месяца - а потом вернется зелень, и война будет продолжена. Она не может не продолжиться, потому что война - это и есть единственный промысел бандитских формирований России. За зиму они ограбят народ на оккупированных территориях, и будут совершать налеты в украинские районы.

Поэтому у нас есть три месяца, и надо провести их с максимальной пользой - надо провести реформы в вооруженных силах, надо создать боеспособные ударные соединения. Напишу ряд критических материалов о состоянии армии. Сейчас надо сосредоточиться на изменениях. Для это начну проводить работу над ошибками - надеюсь, это позволит сделать правильные выводы тем людям, кто принимает решения.

Змінено користувачем Dieselsmart
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так дивлюсь, що "ч 3" явно не буде останньою...

Чи не пора трохи чистити тему? Чи ви думаєте, що всім цікавий ваш холівар? Для нього, взагалі-то, є ПП...

На інших форумах за таке наказуюють. При чому всіх учасників...

(мінуси мої, вибачайте)

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...