Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)


Рекомендовані повідомлення

Дуже багато було розмов про так званий "будапештський меморандум", так це дійсно фількіна грамота, ось його текст і кілька пояснень.

(Будапешт, 5 декабря 1994 года)

Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии, Соединенные Штаты Америки и Украина,

приветствуя присоединение Украины к Договору о нераспространении ядерного оружия в качестве государства, не обладающего ядерным оружием, учитывая обязательство Украины об удалении всех ядерных вооружений с ее территории в установленные сроки,

отмечая перемены в мире в области безопасности, в том числе окончание "холодной войны", создавшие условия для глубоких сокращений ядерных сил, подтверждают следующее:

1. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного акта СБСЕ уважать независимость, суверенитет и существующие границы Украины.

2. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают свое обязательство воздерживаться от угрозы силой или ее применения против территориальной целостности или политической независимости Украины и что никакие их вооружения никогда не будут применены против Украины, кроме как в целях самообороны или каким-либо иным образом в соответствии с Уставом Организации Объединенных Наций.

3. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного акта СБСЕ воздерживаться от экономического принуждения, направленного на то, чтобы подчинить своим собственным интересам осуществление Украиной прав, присущих ее суверенитету, и таким образом обеспечить себе преимущества любого рода.

4. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают свое обязательство добиваться незамедлительных действий Совета Безопасности ООН по оказанию помощи Украине как государству-участнику Договора о нераспространении ядерного оружия, не обладающему ядерным оружием, в случае если Украина станет жертвой акта агрессии или объектом угрозы агрессии с применением ядерного оружия.

5. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают в отношении Украины свое обязательство не применять ядерное оружие против любого государства-участника Договора о нераспространении ядерного оружия, не обладающего ядерным оружием, кроме как в случае нападения на них, их территории или зависимые территории, на их вооруженные силы или их союзников таким государством, действующим вместе с государством, обладающим ядерным оружием или связанным с ним союзным соглашением.

6. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии, Соединенные Штаты Америки и Украина будут консультироваться в случае возникновения ситуации, затрагивающей вопрос относительно этих обязательств.

Настоящий Меморандум будет применимым с момента подписания. Подписано в четырех экземплярах, имеющих одинаковую силу на английском, русском и украинском языках.

г. Будапешт, 5 декабря 1994 г.

меморандум - "Дипломатичний документ, у якому викладаються погляди уряду або урядів з якого-небудь питання". "Погляди" не означає наявність зобов"язань. Це - навіть не протокол про наміри.
Цей Меморандум підписав не романтик Кравчук, а Президент ракетчик, прагматик Кучма, який добре знав, що таке український ракетно-ядерний потенціал і чого він вартий. Кучма став Президентом 10 липня 1994 року і був уже півроку Президентом коли підписував цей Меморандум 5 грудня 1994 р., а до цього був рік Прем"єр-міністром, А до цього був народним депутатом, а до цього був директором найсекретнішого ракетно-ядерного стратегічного об"єкту, членом ЦК КПУ. Так що документ підписував не якийсь неук
  • +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Оксана Забужко: «Ця вiйна почалася не вчора»

Сultprostir збирає відгомін після культурних дискусій на ГОГОЛЬFESTі. Цього разу у вигляді цитат, викриттів та одкровень Оксани Забужко.

Із середини 1990-х з українською книжкою зайти на Донбас українському ж видавцеві було неможливо. Донбас і Крим були відразу схоплені російськими дистриб’юторами. Отже, ця війна не вчора почалася.

Українець, який розмовляє українською мовою, теж від Путіна не убезпечений. Чому ніхто не гине у Львові? Тому, що Путін глибоко переконаний і не сильно захитаний у цих своїх переконаннях, що Україна – це Галіція. Бути українцем і бути україномовним можна галичанам, їм дозволялося. Але навіть там в усіх маршрутках, в кабаках грає російська попса! Це теж частина інформаційної війни. Тому ситуація зараз шизофренічна: з одного боку ллється кров, гинуть люди, російськомовні, україномовні, суржикомовні, немає різниці, ті, які ідентифікують себе як українців. І в цей самий час лише за перший тиждень вересня 10 українських каналів показали 71 російський серіал, в тому числі «Ліквідацію», де чекісти знищують бандерівців. Добре хоч порахували. Якби не війна, ніхто б і не моніторив.

Росія з початку дебілізувала своє населення, і вже потім взялася за наше. Але це їй вдається з меншим успіхом. Насправді, якщо повністю уявити те, що в плані інформаційному робили з Україною з 2000 року, протягом останніх 10 років, то той опір, який ми зараз маємо, останні ці дев’ять місяців, це просто в категорії чуда.

Потрібна внутрішня відмобілізованість, щоб ми постійно розуміли, що знаходимось на війні, що це не ситуація десь там на Донбасі і мене вона не стосується. Зараз Путін і ФСБ нам допомагають відмобілізуватися: ті процеси, які б у мирний час забрали своїм ходом два покоління, зараз відбуваються у прискореному режимі.

Мені часто доводилося чути питання: «Як ви вважаєте, коли це припиниться і буде як раніше?» Та хай Бог милує, щоб було так, як раніше. Війна − не є раптовим падінням каменів з неба, стихійним лихом, яке треба пересидіти. Війна є хірургічним етапом. Нагноєння, яке відбувалось десятиліттями, доходить до тієї фази, коли воно вже некурабельне. Тоді проривається гній із кров’ю. Зараз це місиво із гною і крові ми бачимо у всьому, що відбувається в цій війні. Основні два фронти тут − фронти самовизначення та ідентичності – вони пролягають не по українській чи російській мові, вони пролягають значно глибше. По лінії вибору між добром і злом. І цей саме вибір є тією головною моральною мобілізацією, якої вимагає ситуація від кожного з нас.

http://vsiknygy.net.ua/neformat/38327/

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У ніч з 4 на 5 жовтня в Ростовській області внаслідок зіткнення вантажівки з армійським автомобілем загинули 5 російських військовослужбовців, іще 15 постраждали.

Про це повідомляє "Эхо Москвы" з посиланням на силові структури регіону.

ДТП сталася приблизно о 3:00 мск. В армійський автомобіль, який тягнув на гнучкому зчепленні командирський УАЗик, де перебувало троє військовослужбовців, врізався великовантажний автомобіль МАН. УАЗик буквально сплюснуло, і троє солдатів, які перебували в ньому, загинули на місці.

"Травм, несумісних із життям, зазнали двоє військовослужбовців, котрі їхали в армійській вантажівці. Постраждали також 15 військовослужбовців, котрі їхали у вантажному армійському автомобілі", – сказано в повідомленні.

Наразі всіх постраждалих військовиків госпіталізовано, семеро з них у важкому стані. Про причини ДТП не повідомляють.

Під донецький аеропорт мабуть поспішали кацапня, від бога не сховаєшся навіть вночі.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Під донецький аеропорт мабуть поспішали кацапня, від бога не сховаєшся навіть вночі.

Це не інакше як легалізація трупів та поранених - шукайте там кульові отвори.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вот - радует меня этот контракт!

И знаете почему? Потому что этим контрактом ЕС ОТКРОВЕННО, ЧИСТО ПО ПАЦАНСКИ - кидает Газпром.

Вспомним что предшествовало этому? Реверс. Польский и Словацкий. Т.е. Словакия и Польша (по бумагам) покупали у Газпрома газ и - продавала его Украине. Газпром возмутился и - сократил им поставки. Наверное оно в каком-то смысле имеет право на это. Тем более - такое может и в контракте быть заложено - право Газпрома - "недодать" при каких-то там "особых обстоятельствах", которые никто не перечислял. И - сократили. Вынудив отказать Украине в реверсных поставках - самим надо.

Но Газпромовские кидалы забыли что есть ИМИ ЖЕ ПРИДУМАННАЯ "схэма" СМЕШИВАНИЯ разных "газов". Газпромовского, туркменского, газпромовско-фирташевского (в обход российского налогового законодательства) и продажи их по "срэдней" цене. И поди разберись - чей он газ там - в украинских ПГХ.

Разобрались? Разобрались! И теперь по ТОЧНО ТАКОЙ ЖЕ "схэме" ЕС качает тот же газпромовский газ в Украину, но - под видом норвежского. Только вместо ПГХ "работает" теперь ОБЩАЯ ГТС ЕС. Есть приход и есть - расход. Всё - ОТВАЛИ ГАЗПРОМ! Никто твой газ Украине не продаёт!!! Он "чиста" по контракту идёт - Польше, Словакии. А норвежский "протискивается" между этими газами и "проскакивает" в Украину "тонкой струйкой". И - не подкопаешься!!! Остаётся только локти кусать в бессильной злобе.

Я думаю в Норвегию Газпром поставки сокращать - не будет.

Можно сказать что ЕС перестали быть лохами, которые используют "придумки могилевичей"? Безусловно! Ясное дело - такое кидалово - для них - нонсенс. И не будь всей этой байды с РФ - никто бы "аж из Норвегии" нам газ не поставлял - ну глупо же!!!

Но - против лома... есть ДРУГОЙ лом.

Если в ближайшее время Украина заключит контракт на поставку ей "америкосского" газа (его ведь тоже закачают в этот "общий котёл" и поди - разбери - какой там газ американский, а какой - газпромовский) - не удивлюсь.

Кидалово? Да!!! Только оно ПОДТВЕРЖДЕНО ЗАКОНАМИ. Хартиями там всякими. И никто не скажет что "это незаконно". А газпромовским мудрецам остаётся только головой "апстенуубицца"

Вот почему я не расстроен что у нас премьер и президент - барыги. У них реально - нет альтернативы, кроме как кидать газпром и Кремль. Иначе им и в Украине - хана, да и в любой стране мира - даже лекции читать - не возьмут.

И не говорите мне о каких-то там "сговорах" с Кремлём. Нет этого! И не потому что Порошенко или Яценюк - такие "хорошие". Обычные они! Никаких иллюзий!!! Просто кто ж им позволит?!! В Украине - и так всё на пределе - в любой момент народ психанёт. Одна надежда у них на ЕС и США. А те - уж точно не допустят никаких сговоров с Кремлём. За их то бабки! Они в ЕС и США на Ющенко - уже обожглись - теперь - каждый шаг (цент) контролируют.

Кстати - ЕС не просто так свои поставки уже не связывают с Газпромом. Если кто забыл - в пиковые нагрузки Газпром - не справляется с потребностями ЕС. Тупо - не хватает газа. КОНЧАЕТСЯ!!! И с каждым годом он "кончается" всё больше и больше. И ЕС - это знает. Нету сейчас в мире чего-то тайного. Если бы хватало - прижали бы наших и подписали бы с Кремлём всё что нужно. Никуда бы не делись. А так - простой прагматизм и реальная оценка возможностей поставщика.

На счёт норвежского газа - его не очень брали из-за высокой себестоимости. Море и (как у любого северного газа) много парафинов. Пока очистишь - дорожает. В Тюменской области стоит куча УКПГ - установки комплексной подготовки газа. - тоже ведь газ "северный", тоже много парафинов. Сейчас ЕС достаточно только на пару лет перестать орать про парниковый эффект (снизить требования по выбросам и соответственно - к норвежскому газу) - и всё. Выгоднее (и надёжнее!) станет брать у Норвегии. А там и США - подтянутся и новые технологии атомной энергетики - проявятся. Зря что ли такой огромный ускоритель строили?!!! Для поиска "частицы бога"? Я вас умоляю - на такое миллиарды - не тратят. Обычный ускоритель для исследований в области атомной энергетики. Вспомните как орали росс. СМИ про конец света "если запустят БАК. Притихли? А чего орать-то? Кстати - на счёт сланцевого газа - тоже - тишина. Не прокатило. Можно и не нанимать в Украине ВО Свобода (конкретно - Ирину Сех) для воплей про сланцевый газ.

А от це цікаво, невже правда і закрити вентиль персонально Україні вж не можна буде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Припустимо є фірма А і Б. У фірм є свої філіали.І ось фірма А вирішила розширитись в той час коли у самого власника фірми Б справи шли поганенько.І вирішили вони заключити негласний договір.Власник фірми Б дає дозвіл рейдерам з фірми А забрати деякі свої філіали і буде чинити "видимий " опір.А за це з фірмою А підписується новий великий контракт, який збагатить власника фірми Б.

І почалися "несподівані" рейдерські захоплення. Власник фірми Б показав "занепокоєння" і почав ставити воєнізовану охорону. Тільки навмисно не давав хлопцям нормального озброєння і фінансування. І почали займатися цим працівники фірми Б , які дійсно не хотіли в фірму А , бо там рабські умови труда і все життя вони працювали на фірму Б.Влсник ніби то "підтримав " своїх працівників. Але наказав своїм заступникам що зібрані кошти не надсилати охоронцям, або надсилати в неповній мірі.Коли працівники дізналися що заступники забирають гроші собі почали бунтувати.Хозяїн фірми звертався до них і казав що всі злочинці звільнені і покарані. А насправді просто змінював їх місцями, але не звільняв.

І на людях засуджував фірму А , називав їх ашистами і що вони не праві, і він буде боротися з ними всіма заходами. А на особистих зустрічах з хазяїном фірми А вони пили шампанське і раділи як вдало вони всіх надурили.Бо це бізнес.Бо це геополітика в деякій мірі.Нелюдська і продажна.

Змінено користувачем serega
  • +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

П’ять російських військовослужбовців загинули в ДТП біля кордону з Україною, ще 7 у важкому стані.

Жертвами дорожньо-транспортної пригоди в Ростовській області Російської Федерації стали п’ять військовослужбовців, що їхали воювати на Донбас на боці так званих «ДНР» і «ДНР».

У силових структурах регіону повідомили, що ДТП сталося близько 3:00 мск (2:00 за київським часом). В армійський автомобіль, який тягнув на гнучкому зчепленні командирський УАЗ, де перебувало троє військовослужбовців, врізався великовантажний автомобіль MAN.

УАЗик буквально сплющило, і солдати, що були в ньому, загинули на місці. Травми, несумісні з життям, отримали і двоє військовослужбовців, які їхали в армійській вантажівці.

Постраждали також 15 військовослужбовців, які їхали в вантажному армійському автомобілі. Всі постраждалі військові госпіталізовані, сім з них знаходяться у важкому стані. Про причини ДТП поки не повідомляється.

http://patrioty.org.ua/rosiyski-viyskovi-yihali-vbivati-na-donbas-ale-zaginuli-v-dtp/

Заблудились?

  • +1 2
  • -1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В гостях у кіборгів. Правда, якість відео не дуже, але... Пацани не втрачають силу духу та почуття гумору!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=aiMqr8DjLIs

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

iHZ5ymbSgO0.jpg

Центр Грозного. Поліціянти прилягти спочити. Смертник вижив!! Не пощастило.

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бойовики стріляють в українців експериментальними російськими набоями – Міноборони

Проросійські бойовики використовують на Донбасі проти українців експериментальні набої підвищеної бронебійності виробництва Росії

Про це заявив на брифінгу в неділю радник міністра оборони України Олександр Данилюк, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

«Треба замислитись над тим, чи зможе взагалі якась бронетехніка протистояти таким патронам», - сказав Данилюк, пояснивши, що нову бронемашину «Кугуар» українського виробництва така куля прошиває наскрізь.

За словами начальника Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил України полковника Ігоря Чепкова, в ході дослідження даної кулі було виявлено, що куля має серцевину з карбідно-вольфрамового сплаву і з легкістю пробиває будь-який бронежилет.

«За своєю бронепробивною здібністю ця куля значно перевершує кулі, що застосовуються у Збройних силах України», – зазначив експерт.

На доказ того, що кулі мають російське походження, Чепков пред’явив результати дослідження Центрального проектного інституту машинобудування Росії, в якому йдеться про даний боєприпас.

  • +1 2
  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Роман Доник

Документы экипажа одного из подбитых сепарских танков (не самого свежего, есть свежее и не мало).

Владельцы документов крепко мертвые, да и танчик был не самый современный. Но стрелял и ездил. В прошедшем времени.

1654123_814691555229474_4104084138371374640_n.jpg?oh=85603a9022c50290c9cf7692c499d433&oe=54BE732D&__gda__=1417923856_227091b6af81568df64a1d6ee6ad448d1962602_814691565229473_2255658865524820968_n.jpg?oh=cdbb71833395eabc5ee096f93ae2d82e&oe=54B7AED5

Змінено користувачем Dieselsmart
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Олександр Моторний - єдиний український журналіст, який побачив донецький аеропорт зсередини - привіз звідти тканеві шийні пластини. Справжні мали б бути кевларові. Через підробку загинув не один український боєць.

http://tsn.ua/video/video-novini/zahisni-plastini-u-biyciv-z-doneckogo-aeroportu-viyavilis-pidrobnimi.html?type=1553

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про справжніх Героїв:

Історії захисників Луганського аеропорту

http://www.youtube.com/watch?v=rHzrTEMc4RM

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наталка Шепель з Konstantyn Zinkevych та 12 інших

4 год · Відредаговане

Про весілля в середу, 1 жовтня. Імпровізація…

Вони хотіли одружитись геть тихо: тендітна Емілія з Миколаєва та командир танку, молодший сержант (родом із Любомля Волинської області) Богдан Макаров. Тому що, цитуючи Богдана, незручно бути щасливому і їхати до тих, кому зараз важче, ніж тобі. Як на мене, ця позиція - дужа потужна моральна характеристика нашого Боді. Потужна вона – бо справжній він. А цього не переплутаєш ні з чим.

Певна, що подвиг Богдана і його команди, поведінка в бою (все це описав Костя Зінкевич, який був за хресного на нашому госпітально-імпровізованому весіллі) – будуть потім у підручниках з історії. Читайте текст про подвиг нашого нареченого та його команди ось тут:

http://m.censor.net.ua/resonance/302865/pro_podvig_komandira_tanku_bogdana_makarova_z_51_brigadi_ta_ostannyi_den_jittya_pdpolkovnika_vasilya

… Сіль землі, одне слово. І ось ця сіль одружувалась, додаючи цій землі смаку.

Але ситуація вимальовувалась така, що молодята після розпису не хотіли їхати в госпіталь, щоб нікого з хлопців, багато яких щойно зі Сходу, не образити своїм візитом! Але в останній момент втрутились самі хлопці, чимало з яких з Богданом воювали. І просто, без прикрас, сказали, що набачились останнім часом стільки війни, біди, горя, сліз – що хочуть потиснути руку своєму другу і порадіти за нього. Що хочуть бачити це щастя, бо заради цього варто жити. А, коли що, то і вмерти…

Ми передали це Богдану та Мілі.

Вони погодились приїхати на годинку в середу, 1 жовтня. У вівторок напередодні у волонтерів був важкий день, і за його емоційною і фізичною напругою ми не встигли підготуватись якось так – щоб аж.... Зате в нас є сто друзів. Тому вихор людей, які зробили наступний день, закрутився (казки існують – заявляю авторитетно) і……і…….

- за ніч з вівторка на середу неймовірна жінка Олеся Бочкай напекла удвох із донькою справжніх домашніх солодощів;

- невтомна і активна Федосова-Цибульська Вероніка ще влітку організувала разом із «Перлиною» обручки й персня до заручин;

- для того, аби було урочисто, Максим Вільчинський і VIP-кортеж організували молодятам лімузин;

- грали весільний марш та перший танець для молодят (у ньому взяли посильну участь навіть ті хлопці, які ще послуговуються милицями), мелодію на розділення короваю й просто творили прекрасний музичний супровід – творча лабораторія «Feel good» та музиканти «Рок-школи» (ви чудові!);

- фотографували та фільмували – Костянтин Кіц та Андрій Яручик. Оскільки так сталося, що другий день ситуацію в госпіталі (дуже переповнений) знімала група «Нового каналу» й теж потрапила на наше імпровізоване весілля – то переглянути цей матеріал можна тут:

http://abzats.novy.tv/ru/issue/vipusk-03-10-2014/

- спасибі Allesja Beliaieva за зачіску – незмінна «творчиня» прекрасних образів;

- «Квіткова галерея» - за букет і прикраси на лімузин;

- «Карамель-кафе» і Oleg Brovin! Коровай!!!! Фото витонченого хліба, де є поєднання вишуканого мінімалізму й дизайн, в якому зашифроване і послання сім`ї, і майбутня радість ще не одного (у Богдана та Мілі росте донечка!) малятка, і спільний шлюб – тепер подорожує по Волині! Ви знаєте свою справу і вкотре приємно про це говорити!

- Степан Івахів і Наталія Соколова – телевізор! Ніхто не знав, що в молодят є мрія, аби перша спільна покупка наступного після весілля дня була саме така! Класно, коли те, що мало б збутися завтра, збувається сьогодні!)

- Олена Кіц – спасибі за блискавичну організацію цього імпровізованого свята і розуміння ситуації!

- Дівчата-хлопці! Які йшли того дня в госпіталь з черговими списками ліків і самими ліками, психологічними консультаціями, речами для хлопців, потрібними ідеями, нічого про це весіля не знали – і лишились на годину з молодятами! Спасибі, що розділили, як той коровай, який потім всім-всім роздали – цей день… Чомусь це важливо!

ГірКОООООО!!!!!!!!!

10006266_866271423384411_1380726534214552366_n.jpg?oh=210cc5b07a2d95b05a09f8229ef6743f&oe=54BFF221

10153879_866271646717722_4945547930707082241_n.jpg?oh=237b4e245ae83fe43d9f07d44a74d88e&oe=54C4DC15&__gda__=1421690187_b6e6d9be12cd53504e469192fa405111

10408772_866271710051049_1137219490527849382_n.jpg?oh=d5c23a66d9cbd4fdc76c07c6b8998804&oe=54BB00A3&__gda__=1421282045_b147fe96ec7b49a656151797f861c345

10603512_866285703382983_3429453040894128209_n.jpg?oh=f455d336f2810f68f9d86d6c3b240e37&oe=54AF8EE4

10646923_866285943382959_4361028374051062607_n.jpg?oh=7c1cb1479be7dea90b1ed7d9a7178d80&oe=54B186F3&__gda__=1421124013_1ed8b8a4f9de74d5555ed66d61a2ece2

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

eta pizdets

даунбас тепер не тільки почують, а й побачать

Вот вам еще одно адское видео. Вчера на площади Ленина в Донецке. Мероприятие в честь 6 месяцев существования ДНР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...