Перейти до змісту

На Волині може розпочатись мобілізація автівок

osa2014

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я знаю що це таке. Питання в іншому. Що я бачив від держави? Хабарники, крадіжки, грабунок... А тепер хочуть зіграти на патріотизмі.

Нехай ті срані патріоти знімуть хоча б соту частину з офшорних рахунків - вистачить на все.

так не давай хабарів - і не буде хабарників)))

а то хочеться справи по-лівому порішати - то хабарники винуваті

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Джипи і лексуси нехай мобілізують <_<

Аби що на продаж, Ko3bMa :_02: Воно ж жере пальне як добра слоняра. А вважаючи , що люди останні копійки віддають на армію, ці круті, як казав мій дід, бобики, тільки що продати та на купувати корисних речей для наших хлопців :_02:
Опубліковано

Я звичайно розумію, транспорт, пересування, маньоври Але блін забрати в людини кровне авто на яке ледве нашкріб це блін шото((((

якщо одне і кровне - не заберуть. Мова йде взагалі про призив техніки з автопарків, а машину підприємця, до того ж одну ніхто до війни трогати не буде. А то розвели тут кіпіш на 10 сторінок і лексусами чужими розпоряджаєтесь :)

Наразі ситуація проста: є списки автівок, що числяться за різними організаціями, от ті організації і "смикають".

Опубліковано

Автомобили киевлян начали "призывать" в армию

07.08.2014

aeec29e625887086bda52d1b44_49d30549%5B1%5D.jpgОдна из самых обсуждаемых тем среди киевлян — владельцев джипов и микроавтобусов: заберут ли их авто «служить». А те, чьи машины были мобилизованы, делятся впечатлениями с коллегами. Таких людей уже десятки, еще больше владельцев фирм и предприятий, в чьих автопарках машины стоимостью до миллиона гривен. Часть автовладельцев, как говорят в Минобороны, сами предлагают свои машины на нужды АТО. Юристы советуют приглашать на изъятие адвокатов, которые проследят за правильным составлением актов приема-передачи и проведением оценки машины. Это нужно для возмещения ущерба владельцам в последующем, ведь машина может быть повреждена.

Как рассказывают сами киевляне, в основном мобилизуют микроавтобусы, внедорожники и грузовики.

«У одного из наших клиентов, владеющего небольшой фирмой, один из военкоматов Киева хотел забрать на нужды АТО микроавтобус Mercedes-Benz Viano (согласно объявлениям о продаже авто, стоимость такого минивэна — от 300 тыс. грн до 1,2 млн грн. — Ред.). Мы не обсуждаем, зачем военным такой люксовый автомобиль, можем только догадываться, что, вероятнее всего, для какого-то генерала. Наш клиент хотел, чтобы мы присутствовали при передаче машины. И не зря. Военкомат изначально неправильно составил акт передачи и не хотел проводить оценку авто. Клиент даже пригрозил, что сейчас загонит машину на ремонт, снимет двигатель. Но все решилось в рамках законодательства. Претензий нет. Таких случаев с мобилизацией автомобилей нам уже известно несколько», — рассказал нам адвокат, партнер юрфирмы «Ильяшев и Партнеры» Максим Копейчиков.

Еще одна популярная модель «для войны» — внедорожники. На форуме autoua.net сейчас самая активная ветка, посвященная машинам, которые идут служить. Здесь пишут, что на фронт мобилизуют у частных фирм самые дорогие машины, кроме того, люди опасаются, что будут забирать и личные авто.

Предприниматель из Деснянского района Кирилл, у которого на фирме числятся фургончик, ВАЗ, Toyota Avensis, Peugeot Partner и Toyota Fortuner, пишет, что забрали внедорожник.

«Мы авто держим для собственных нужд. Все машины числятся в автохозяйстве Деснянского района. Поступил звонок из военкомата, сказали прибыть за ордером на мобилизацию транспортных средств Peugeot Partner и Toyota Fortuner, забрали «Тойоту», — пишет Кирилл (ник — Kirill_vaz).

Уже в военкомате выяснилось, что предприниматель далеко не одинок в своей проблеме. Вместе с ним еще несколько владельцев внедорожников.

Не менее популярны и грузовики. Как рассказал «Вестям» водитель одного из аграрных предприятий в Киевской области киевлянин Владимир С., его «боевого друга» КамАЗ, на котором он работал, также забрали в армию. «Пришли из военкомата. Показали шефу документы, на следующий день мы прибыли в военкомат с машиной», — рассказал нам Владимир.

Владельцам, чьи авто забрали на фронт, нужно быть готовыми к тому, что визуально их «железного друга» могут сильно изменить. Ведь цели, для которых могут взять на службу автомобиль, самые разные — перевозка диверсионных и спецгрупп, транспортировка военной техники и вооружения, а также перемещение боевых командиров.

Исходя из военной необходимости составляется и разнарядка для военкоматов. В одном из них нам подтвердили, что в первую очередь сейчас забирают машины, работающие на дизельном топливе, а типы машин: пикапы — машины с открытым багажником, куда легко можно запрыгнуть на ходу в боевых условиях, а также внедорожники.

«Пикапы удобны тем еще, что при минимальной доработке на них можно установить cтанковый пулемет ДШК, которых много в резерве. Машина превращается в мобильную огневую точку. На таких можно осуществлять молниеносные налеты в стан врага. Сейчас особенно востребованы рамные внедорожники. В батальонах уже есть несколько таких машин, но все они были переданы активистами», — говорит наш источник.

Если боевые действия продлятся до холодов, могут понадобиться и авто с бензиновыми двигателями. Во всех военкоматах есть информация о том, какой транспорт есть в наличии в районе.

«Транспортные средства всех юрлиц учитываются в военкоматах, туда приходит разнарядка на типы и виды транспорта. Они присылают повестку — явитесь в военкомат для выполнения военно-транспортной обязанности, нужен такой вот автомобиль из ваших. В отношении юридических лиц так называемая военно-транспортная обязанность существует давно, есть механизмы передачи транспортных средств: составляются акты, проводится оценка. Весь механизм изъятия машин у юрлиц давно прописан и утвержден», — говорит юрист Копейчиков.

В Минобороны неохотно комментируют тему. «Я знаю, что некоторые предприятия уже передали авто на нужды АТО, они просто просят оформить накладные, что машины отдали по мобилизации. Их будут использовать для разных нужд. Автомобилей не хватает, но пока это не массовое явление», — сказал нам начальник управления прессы и информации Минобороны Богдан Сеник.

В то же время наш источник в военкомате говорит, что проблема в том, что до конца не решен вопрос компенсации убытков. «Вопрос не проработан. Особенно в части возмещения убытков, ведь поступивший автомобиль, скорее всего, будет подвергнут переукомплектации и имеет все шансы быть разрушенным».

Юрист Копейчиков советует брать на передачу автомобиля своих адвокатов. «Военно-транспортная обязанность определяет, что авто у юрлиц не изымают, оно остается в собственности владельца, но его у него взяли временно попользоваться и непонятно, когда вернут. В отношении конституционности такого решения для физлиц есть вопросы, ведь в Украине не военное положение. А если следовать Конституции, то принудительно изъятая частная собственность в пользу государства должна быть с последующей компенсацией. А где гарантия, что ваше авто не разрушится? Я советую брать с собой юриста, чтобы проследить, как составлен акт приема автомобиля, и чтобы сделали его оценку», — объясняет юрист Копейчиков.

Напомним: 28 апреля были приняты изменения в законодательство, которые разрешали бесплатное изъятие машин предприятий, учреждений и организаций всех форм собственности, а также граждан для нужд ВСУ на условиях их возвращения после демобилизации.

Источник: «Вести»

Опубліковано

о оце правильно, а ще треба рейд на автобазарі зробити, в місцевих автобариг типу федорчуків, які плачуться що грошей нема і ціни на авто не спускають, а дочкі закордоном вчаться і з жиру бісяться, взагалі би в перекупів і автоділків все позабирати на схід, бо то брехуни ще ті.

"Взять всё и поделить"? Шаріков, ви? Яка вам справа, хто де вчиться і як біситься? Заробляйте гроші, і розпоряджайтеся ними, як вам заманеться. Чи чужі рахувати легше, а самому заробляти автобаригі заважають?

P.S. До чего бывают люди до чужого добра жадные.

(с) "Печкин, Трое из простоквашино"

Опубліковано

як ви вже всі задовбали своїм *нехай* :( в кого легковушки кажуть, хай джипи забирають, в кого джипи старі, кажуть хай джипи нові забирають, всі разом кажуть, нехай автобуси й грузовики в підприємств забирають, беруть служити з села, кажуть, нехай з города забирають, забирають з города, кажуть нехай діти депутатів йдуть служити. Нехай ХТОСЬ тільки не я. Дайте відповідь самому собі, тут не багато заробляєте й кожен норовить відмазатись сам та свого сина відкупити, то хоть на хвильку представте, були б ви тим дипутатом чи крупним бізнесменом з мільйонними достатками, щоб ви тоді казали, якби вам тикали, мол хай ваші діти служити йдуть, казали б * да мав я в с*аці вас і ваш патріотизм*, то чому ви щиро вважаєте, що сини депутатів підуть служити ? Чому кожне питаєтся тільки на когось спихнути тягар та відповідальність ? Заодно відповім тим неадекватам, що стріляти когось та палити машини зібрались - прийдуть сюди москалі чи прилитить один бомбардувальник, там вас в тих ваших машинах й похоронять, чи пристрелять нафіг й так заберуть, як зараз на Донбасі забирають, от тоді й розкажете, кого ви стріляти будете чи палити, якщо виживете

Опубліковано

бля що ви розказуєте , на схід позабирали простих пацанів, з сіл переважно, які і світу толком ще не бачили а ви тут втираєте щоб я на інших не дививвся, нехай товстосуми які не звикли робити і повіддають хлопцям авто їм вони більш потрібні, а то такі вже бідні дивлюсь в нас на авторинку що шиї вже не витримують від 200грамових золотих цепів...

ОСОБИСТО ТИ віддав би ? Чи може кожен з них йшов йшов по дорозі і О БЛЯ !!!! валяєтся цепка на 200 грам й ключі від трьох мерседесів по 100к баксів кожен, дайно пдніму й буду крутим.

Опубліковано

о оце правильно, а ще треба рейд на автобазарі зробити, в місцевих автобариг типу федорчуків, які плачуться що грошей нема і ціни на авто не спускають, а дочкі закордоном вчаться і з жиру бісяться, взагалі би в перекупів і автоділків все позабирати на схід, бо то брехуни ще ті.

Як добре що в тебе, члена групи "імені 26 квітня", ніхєра нема. А то ти так говориш, ніби вони щось вкрали, а ти такий чесний. Запам'ятай, щоб носити цепуру на шиї, продавати машини на базарі, треба пахать, і не з 9 до 6, ризикувати, вкладати кровні.

Опубліковано

senazi ти ніби й правильно говориш, але закінчуєш якоюсь завжди х..... *якби мав машин так десь 4 чи 5 то віддав би без вагань.*-- це ти так говориш, бо в тебе їх не має...пропоную інше, якщо ти дійсно за свої слова відповідаєш... віддай третину своєї з/п на потреби армії, а точніше купи те що хлопцям потрібно...знаєш як знайти координати для цього?

Опубліковано

Так діло в тому шо саме оці хамери якраз таки і нетронуть, а от автівки простих під гребьонку

докази маєш?

Опубліковано

halcogen, розумієшь, якби держава не намахувала десятиліттями людей, не задирала мита на ввезення іномарок до небес, не продавала ланоси в тридорога, люди не ставились би так категорично, наразі так виходить, що авто майже в кожній сім'ї найдорожче матеріальне придбання, а віддавати те, за що були заплачені ті всі мита, податки, на лапу "оформітелям" в мрео, не дуже хочеться... якось так.

Опубліковано

якби мав машин так десь 4 чи 5 то віддав би без вагань.

да да да, знаєм таких, от зароблю першу штуку баксів, зразу 100 баксів на добре діло віддам, заробив, ай нє, от зароблю десять штук баксів то зразу штуку на благодійність віддам, заробив, ай нє, от зароблю сто штук баксів, зразу десять штук на бездомних дітей віддам, заробив ........ й так весь час, ви віддаєте тільки гіпотеттичні гроші, які якби в вас були, зьявляются вони на руках, в с*аці ви всіх маєте й знов на багатших ківаєте. Яскравий приклад комуністичної логіки

Опубліковано

то такі вже бідні дивлюсь в нас на авторинку що шиї вже не витримують від 200грамових золотих цепів...

жаба звичайна давить, і за відсутність 200 грамового цепа, і за дорогі машини, бо купити не можу

а не болить за державу

Опубліковано

"Правильний закон! Але у мене не беріть а он в сусіда зліва жипа заберіть чи у сусіда навпроти бусика.... А у мене нєє...не дам..."

У більшості саме така реакція... Менталітет матьйого... %)

Опубліковано

і да замінусувати можете до безкінечності, бож вам то не подобається, зачепив когось за живе)))

я мінусував. на базарі не торгую, цепури 200 гр. не маю

Опубліковано

senazi, тобі на аву треба не чорного кота, а зелену українську жабу, от і все.

Іди ....., бачу українці так і далі хочуть рабами бути!!!

я ТЕБЕ ПІДТРМУЮ БРАТЕ З РУКАМИ ТА НОГАМИ!!!!!

Опубліковано

Іди ..., бачу українці так і далі хочуть рабами бути!!!

раб це той, хто постійно в чиюсь кишеню заглядає й думає як в тому анекдоті, коли приходить Бог до селянина й каже : *Проси що хочеш, але сусіду в два рази більше дам* ; *Ну то виколи мені Господи око* От так і ти. Ще б за чинуш якихось щось говорив, чи депутатів, чи бандитів, які реально накрали й нажилися на людському горі, то ще б можна було б тебе зрозуміти, та й то вихід лише один, або збирати докази й подавати до суду, або самому ставати слідчим чи суддею й питатись змінити світ (хоча скільки таких щиро бажаючих боротись зі злочинністю або вижили з органів або замилили очі і совість грошовими подачками) А перекупи, йди хоч завтра, жени машину, бійся щоб гроші не забрали чи щоб фуфло не втюхали, шукай рішалу, рішай з розмитненням, прися на базар в 40градусну жару щоб продати авто й купуй потім хоть кілограмові цепи, це не є якимось суперелітним бізнесом, де простому громадянину вхід закрито, велком, банзай. Так нє, краще ж на них пальцями тикати й цепам заздрити й поняття не маючи зеленого, що кому й як даєтся. Я не перекуп й друзів перекупів не маю, але приблизно уявляю скільки людям треба було раніше, та й зараз, витратити насамперед нервів, щоб заробити на того самого цепа 200 грамового, тому ніколи таким людям не заздрив й іншим не раджу. Так, є багато (можливо й більшість) перекупів, які відверто брешуть й питаются *втюхати* фуфло, але за це їм перед Богом нести відповідальність, а завдання пересічного громадянина, або самому хоча б частково вникнути в матчасть, або брати з собою спеціаліста, адже глупо очікувати купити абсолютно безпроблемний такий складний й з кучою різних систем механізм, як авто, без сторонньої допомоги не маючи навіть приблизного уявлення про предмет покупки. Звичайно може повезти, але й в лотерею теж може повезти. Наприклад часом зайдеш на авторіа, дивишся на якесь авто, там пише фуул чи максимальна комплектація, трохи почитавши перед тим на профільних форумах про данну модель й марку, навіть на першому ж фото видно, що комплектація не повна й продавець відверто бреше, раз збрехав у цьому, значить з бреше й в остальному, тому це авто навіть не варто брати до уваги, й таких нюансів багато. Ще добавлю, як казали колись, але й зараз це актуально, що рабство це безграмотність, іменно безграмотність твоя в питанні заробляння грошей перекупами й приводить тебе до таких бестолкових висновків й заздрощів, й аідповідно до морального рабства перед чужими статками. Та й чи статки це в повному розумінні ? Коли в середньостатичному київському клубі вартість цієї двістіграмової цепи, на яку перекуп заробляв чи тижденб чи два, чи місяць (хто ж його знає) - мажорами про*ираєтся за вечір без особливого напряга й моральних *угризєній*

Опубліковано

якби держава не намахувала десятиліттями людей, не задирала мита на ввезення іномарок до небес, не продавала ланоси в тридорога, люди не ставились би так категорично, наразі так виходить, що авто майже в кожній сім'ї найдорожче матеріальне придбання, а віддавати те, за що були заплачені ті всі мита, податки, на лапу "оформітелям" в мрео, не дуже хочеться... якось так.

Будь яка,сама ідеальна держава завжди буде апаратом насилля над особистістю.Такою є плата за цивілізацію.Тобто податки.Прямі і непрямі..

І завжди знайдуться невдоволені цим люди.

Не хочеш терпіти державу- йди у племя до папуасів, чи циган, там воля повна, ніхто нічого не вимагатиме.Але й там в когось буде намисто з іклами більше, а в когось менше.Все одно несправедливість.

То напевно якщо не можеш змінити стану речей- просто зміни соє ставлення до цього.В цьому тобі вже ніхто не завадить.Крім себе самого.

Опубліковано

чого я написав спалю.я на машину працював 2 роки нічого собі не купив нормального крім машини.можна сказати мечта.зара як прочитав.то не знаю шо робити.думав спитати тут хто шо про це думае.и як відмазатися якшо таке буде(пригодиться).деректор де працюю зіла подарив державі.

Опубліковано

Блін, оце "демогогія". Шановні, кожне підприємство, що має на балансі вантажні або легкові автомобілі, подає список даних авто з закріпленими за даними ТЗ водіями (ПІП, рік народження, військове звання). На підставі цих списків і "мобілізують" автомобілі. Ніхто особистих авто не відбирає, наприкад у нас в березні "мобілізували" авто, до цієї пори стоїть у військоматі.

Опубліковано

Яке ж бидлоття... у сусіда хата горітиме, а воно відро води не дасть, бо тарифи ж на воду підняли, йопт!

Опубліковано

. Свою машину без бою точно не дам. А заберуть то біля під*їзду зроблю калікою.

Налий краски в презерватив і скинь. Я б давно так зробив. Штундів навчив (гараж уже не заставляють) і цього навчив би.

опасний чоловік. любого презервативами закидає

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...