Перейти до змісту

Рівень шкіл у місті

Bit

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А яка доля тих хто закінчив філологічний? Раз у школу не беруть працювати?

- Вільна каса!

Дуже цікава тенденція в хлопців з політеха жартувати про макдональдс, щоправда я сам знаю з десяток політеховців, які "село піднімають" і навоз перекидають :0016: Тому сперечатись про "хто на що вчився-це марна полеміка". Просто після політеху з дипломом є більша ймовірність піти працювати саме по тій спеціальності, що написана в дипломі-наприклад, КСМ-щик. А в філологів-відкрите поле, іди куди хочеш. Хочеш-у приватну школу, якщо знаєш мову і лежить душа до дітей, хочеш-перекладачем. Навіть у сусідній темі (перепрошую, розділі) шукали софтварні компанії студентів (магістрів, бакалаврів) зі знанням іноземної для роботи на них.

Насправді, після філологічного варіантів ще більше, ніж після політеха. Скажімо так-диплом як пропуск у життя. Пропуск є-далі крутись. Я цілком нормально тримався і в свої 23 мав доволі високі зарплати по нашим міркам.

Про "це ще нормально, нас вчитель бив". Це НЕ нормально, мене ні в гімназії, ні в ліцеї ніхто не бив. Щоправда, я вів себе цілком адекватно. Крик на дитину у нас уже було "через край". Звичайно, вичитували, сварили, могли за шкибарки до зауча відвести. Але без рукоприкладства. Навіть коли побився з кимось, могли насварити, відчитати і викликати батьків. Але шоб нас хтось лупашив-такого не було.

А взагалі, дивлячись на те, як себе ведуть вчителі у США, нам є чого повчитись. Там за істерику дитини можуть до суду подати і відсудити кругленьку суму в закладу. Я вже мовчу про доведений факт рукоприкладства-за це не те, що звільнили б і оштрафували заклад, за це ще й в тюрму могли б посадити.

Я ні в якому разі не гоню на ту школу, там є нормальні вчителі, просто кажу-я б на місці батьків вперся рогом і змусив директора звільнити ту стару пенсіонерку. Дітей вона все одно нічому не навчить, бо сама мови не знає. А ламати дитині психіку я б не дозволив, хай внукам своїм ламає.

• Відповідей 67
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

маю декілька власних історій про школу:

--№1--

я вчився в школі №17

разом зі мною випускалось здається 11 медалістів, більша частина з яких реально круто пішла вгору потім

але в школу прийшов новий дірєхтар - синуля "поважного чєлавєка" - Мах

і розвалив школу на гавно бо постійно бухав

і ніхто його вигнати не може вже більше п'ятнадцяти років бо папік досі дивним чином рішає

зараз це не школа а колонія якась - всю наволоч туди зсилають "вчитись", викладачі всі повтікали нормальні

хоча є позитив, сусідні 23 і 18 переповнені і мають другу зміну, то зараз батьки почали потроху забирати діток в 17 щоб в першу зміну ходили

--№2 --

відправляли нас з універу на педагогічну практику по школах... я мав ізображати вчителя інформатики в школі №22

я офігєл від того що бачив на уроках

а за два тижні я надивився і на ви*лядків які слали на*уй старого вчителя і на знущання і шо угодно

і все це приправлено вірою цих виродків в те що їх не можна чіпати бо тоді суд і радакі парішають

в універі обговорювали - така ж ситуація була в більшості шкіл, всі хотіли тупо порубати частину "учнів" в прикріплених класах

а зі школою №26 навіть розірвали договір бо такого срача як там терпіти не можна було

-------------

ну історії товаришів батьків і учнів зі шкіл №1 і №4 навіть обговорювати не варто... мажори з наркотою і т.д. і т.п.

зараз єдина нормальна, здається, то та приватна що відкрили декілька років тому

і хоча вона при якість церкві, але рівень знань молодшої школи там вище за всі інші разом взяті

ібо директор вірить в те що робить і добирає персонал зі спеціалістів а не зі зброду з купленими дипломами

Опубліковано
А взагалі, дивлячись на те, як себе ведуть вчителі у США, нам є чого повчитись. Там за істерику дитини можуть до суду подати і відсудити кругленьку суму в закладу. Я вже мовчу про доведений факт рукоприкладства-за це не те, що звільнили б і оштрафували заклад, за це ще й в тюрму могли б посадити.

Танунафіг нам таку практику. Як казав Карлін, "скоро, щоб отримувати гарні оцінки, тобі треба буде підтримувати температуру тіла трошки більшу, ніж 36 градусів".

Дуже цікава тенденція в хлопців з політеха жартувати про макдональдс, щоправда я сам знаю з десяток політеховців, які "село піднімають" і навоз перекидають Тому сперечатись про "хто на що вчився-це марна полеміка"

..а ще нефіговий такий старт для холівару "гуманітарії VS технарі"

Опубліковано

Соромітник

я колись з парубками з 17 школи проходив медогляд у воєнкоматі (поліклініці за містом). УХ. Тяжко було. М'яко кажучи, специфічна публіка. Прийшли хто п'яний, хто накурений і бикували до всіх. Навіть двері десь умудрились зламати в поліклініці.

Опубліковано

як все міняється :) коли я вчився в 90-х - то до нас з 23 заходили побикувати :)

Хм а ми самі в гості ходили в 1шу ... там девачки були нічо :)

Коли я вчився у 80-х... порядок був, ні то шо січас

[юмор] А при Йосифе Висариониче "ваще парядак бил" .... и не только в школах ...[/юмор]

Опубліковано

<p>

<br />Хм а ми самі в гості ходили в 1шу ... там девачки були нічо <br />
<br /></p>

одна знайома мавпа казала, шо стирений банан завжди вкусніший

Опубліковано

Коли я вчився у 80-х... порядок був, ні то шо січас

Це типу

- Деда, а когда лучше жилось: сейчас или при Сталине?

- Ну, дык, ента, при Сталине конечно!

- А почему, деда?

- Ну так, внучек, при Сталине у меня х#й стоял!

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Мабуть, чимало хто знає, що я маю педагогічну освіту, а тому на 4 курсі проходив практику в одній із шкіл міста Луцька (а саме, школа номер 2 як їхати на Львівську). На щастя, я не працюю в школі, а тому маю повне право викласти свою особисто думку і не боятись, що мене звільнять чи ще шось. Я ні в якому разі не займатимусь антирекламою, а лише розповім коротку історію.

Отож, нас послали на місяць практики. Розподілили по школам. На жаль, випала мені проста школа №2, а не гімназія №21 або №4, в яку всі так поривались. Хоча річ не в тому, я сам добре ставлюсь до дітей з будь-яких шкіл. Тимбільше, проста школа означала, що готуватись до уроків треба буде трошки менше-програма у них дещо інша, ніж у спеціалізованих гімназій і ліцеїв.

Перш за все уточню, що я вважаю, що чоловіку доволі складно бути вчителем в школі, на цю роль краще підходять жінки. Чоловіки краще підходять на роль перекладачів або викладачів в університетах. Тим не менше, я зі своєю роллю впорався цілком. Але про це згодом.

Приїхали ми компанією з факультету в ту школу... Нас зустріла комірчина, що постійно пахла цукерками і кавою. Це була не учительська, а кафедра іноземної мови, там викладачки перевіряли зошити, вивішували графіки роботи і проводили свій час між уроками. Взагалі, сама школа номер 2 з вигляду цілком нормальна. Виглядає пристойно, все пофарбовано, дешева і смачна столова. Школа доволі велика. Зав. кафедри виявилась цілком приємною людиною, щоправда постійно заклопотаною і ми з нею толком і не бачились. Розподілила по керівниках (дала кожній вчительці по кілька студентів), озвучила деякі вимоги до планів-конспектів і попрощалась на цілий місяць. Одразу ж кожен пішов знайомитись зі своєю вчителькою. Щоправда, не всі з них виявились на місцях (в деяких не було уроків в той день), тому дехто просто пішов подивитись на уроки до інших вчительок. За компанію з моїми подружками з університета я пішов на урок до однієї повної мадам-вчительки.

КХМ, кхм. Отут і почалось найцікавіше. Урок іноземної мови у (здається) 5 класі було почато українською мовою. Вчителька періодично вживала ще й суржик. Але не це шокувало найбільше. І навіть не те, що розмовна англійська вчительки виявилась гіршою, ніж у вступника на філологічний факультет. І навіть не те, що план-конспект у року для "заслужених вчительок" з 30-річним стажем це нафіг не потрібний папірець. Я промовчу, що плану уроку як такого НЕ БУЛО. Хто вчився хоч на котромусь з філологічних, той розуміє про що я. Має бути набір плану уроку. Поясню на пальцях-привітання, хто сьогодні черговий? напишіть сьогоднішню дату. Далі перевірка домашнього завдання, подача нової інформації, виконання вправ на закріплення і тд. Такого не було взагалі. Вчителька кинула дітям: "оупен зе пейндж намба ейт. ексерсайз срі. оля, камон". І поїхали... виконання вправ по плахотніку (який ще у 80-сяті був вже неактуальним). Коротше, діти шось читають, щось типу розв'язують. Клас впадає у монотонну дрімоту, яку час від часу перериває неприємний писклявий голос гладкої учительохи, яка (доволі часто) виправляє дітей, сама допускаючи помилки.

Діло було зимою і ми, студенти, мимоволі, теж починаємо "куняти". Аж тут вчительці захотілось "зарисуватись" перед нами знаннями її учнів. Вона почала їх опитувати, скоріше за все на тему, яку вони ще толком не пройшли, бо діти всі в один голос почали кричати, що "на минулому уроці ми навіть не дочитали правило". Я розумію, що діти часто прибріхують в такому роді, тому у викладача на такий випадок мають бути нотатки, в яких чітко зазначено "що вони пройшли, а що не проходили". Само собою, в неї їх не було. В результаті після хвилинної перепалки вона гримнула на клас "АНУ ЗАТКНУЛИСЬ ВСІ!" і продовжила опитування. Їй в опалу впала одна маленька дівчинка на першій парті. Дівчинка не могла перекласти речення і навіть правильно його прочитати. Вчителька розійшлась настільки, що звісилась над дитиною і почала репетувати НА ВСЮ ГОРЛЯНКУ. Перепрошую, але в вчительохи аж слина летіла на дитину-я не перебільшую. А потім вчителька схопила її зошит і ще й дала їй штурхана ним же. Перепрошую, я ледве стримався. Стримала мене лише одна думка-потрібно захистити практику, бо треба диплом. Всі наші студенти, що були на уроці, сиділи в шоці і витріщались на це з неприхованою ненавистю до вчительки. Хтось видав вголос "оце ж повезло до такої попасти". Дякувати Богу, що я проходив практику у приємної хорошої викладачки, а не у цього передпенсійного монстра.

Власне, про що я. У вчительок мізерна зарплата і не секрет, що більшість підзаробляє репетиторством. Репетитора кожен собі обирає сам (окрім випадків, коли передпенсійний монстр вашій дитині нав'язує свої послуги). А от викладача для своєї дитини ви ніяк не оберете. Хіба що змусите директора звільнити "ЗАСЛУЖЕНУ ВЧИТЕЛЬКУ З НАДЦЯТИРІЧНИМ СТАЖЕМ", котра ще при "совєтах" не знала як вчити, а зараз і те що знала забула.

Коротше, хороші вчителі є, але їм або не дають працювати (дають мало годин, як моєму керівнику практики), або навіть місця не дають (як моїм одногрупницям після університету).

У мене на факультеті було багато дівчат. І в чималої кількості з них реально був талант і підхід до дітей. Чимало з них було з районів і вони б дуже мріяли про поважну професійку вчительки. От тільки, як виявляється, вакантних місць у школах НЕМАЄ, хіба десь у глухому районі і то рідко, і то кілька годин. Про Луцьк, Ковель і інші міста промовчу-в жодну школу без блату, хабарів і зв'язків ви свою дитину після філологічного вчителькою не влаштуєте.

Погоджуюсь, в тій школі такий бардак Грищук розвів, текучка кадрів, побори, директор робить що хоче, ніякі служби не перевіряють...

Діти жаліються що за роки навчання кожного року міняється вчитель англійської мови...про який рівень може іти мова....

Опубліковано
але в школу прийшов новий дірєхтар - синуля "поважного чєлавєка" - Мах

і розвалив школу на гавно бо постійно бухав

погоджуюся на всі 100%.Атвратітєльний чєловєчішко.Лічно йому здавав деякі випускні іспити. Перед ним Стрелюк П.О. був. Крємєнь-дядько. Той і ключі міг кинути в спину,і по рукам дати.Строгий,але справедливий.Тоді боявся його,зараз з повагою згадую.

Теж вчився в 90-х. і до нас перекинули після 9-го. добрий десяток "специфічного кантінгенту" з 23-ї школи.Так що не відомо,хто до кого прийшов бикувати :) А так загалом і своїх унікумів не бракувало.Особливо випускний клас,літера "В".

ЗЮ. На зустрічі випускників балакав з Мандзелепою О.Б. . Він зараз 2-га людина після Маха.Підсижує його.Казав,що по трохи наладжується в школі.Нові вчителі приходять.Діти починають йти. Думаю,як би лишилися всі ті вчителі,що після 2000р. порозбігалися (багато в військовий ліцей пішло),не все так було б печально.

ЗЗЮ. Ех-х,навіяло... Зараз би в школу.Особливо два випускних класи,9-й 10-й...

Опубліковано

Народ, тема то, здається, не "а я пам'ятаю! а в мене вчитель..."! ТС тему назвав "РІВЕНЬ шкіл"! І дійсно цікаво було б почути ваші враження про рівні наших шкіл, а не "мемуари".

...

Коротше, хороші вчителі є, але їм ... навіть місця не дають (як моїм одногрупницям після університету).

У мене на факультеті було багато дівчат. І в чималої кількості з них реально був талант і підхід до дітей. Чимало з них було з районів і вони б дуже мріяли про поважну професійку вчительки. От тільки, як виявляється, вакантних місць у школах НЕМАЄ, хіба десь у глухому районі і то рідко, і то кілька годин. Про Луцьк, Ковель і інші міста промовчу-в жодну школу без блату, хабарів і зв'язків ви свою дитину після філологічного вчителькою не влаштуєте.

Bit, щось я не зрозумів з твоєї писанини, що ж ти хтів до нас донести...

Вірніше, з тієї писанини я побачив лише ниття "я молодий і класний! педагог, все вмію, все знаю! а старі пердухи займають МОЄ місце! і не дають мені влаштуватися на роботу!" (приховане, типу "я не за себе, я вже працюю, я за знайомих одногрупниць печуся), і ні натяку на розмову про дійсно якийсь там "рівень школи"... хоча тему амбіційно назвав "Рівень шкіл у місті"...

Відкрию тобі велику таємницю, що молодим спеціалістам взагалі ВСЮДИ важко влаштуватись на роботу (особливо в державні структури), бо майже всюди є "старі пердуни і пердухи, яким вже давно пора...". Таке життя, вони теж люди і теж хочуть отримувати гривню і приносити додому цукерку внукам.

Вибач за такий жорсткий тон, але коли хочеш плакатись про "мене не беруть на роботу", не потрібно це завуальовувати під глобальне дослідження.

Я б не відписувався в цій темі, але...

Тепер конкретно по твоїй історії.

...Мабуть, чимало хто знає, що я маю педагогічну освіту, а тому на 4 курсі проходив практику в одній із шкіл міста Луцька (а саме, школа номер 2 як їхати на Львівську). На щастя, я не працюю в школі, а тому маю повне право викласти свою особисто думку і не боятись, що мене звільнять чи ще шось. Я ні в якому разі не займатимусь антирекламою, а лише розповім коротку історію.

Отож, нас послали на місяць практики. Розподілили по школам. На жаль, випала мені проста школа №2...

Двоє моїх малих навчаються в тій 2-й школі по вул. Львівській. Старша перейшла до 8-го класу, а менша до 6-го. В старшої англійська, в меншої французька. Я показав малим цю розповідь і вони відразу зіронізували про "дешева і смачна столова". Далі старша сказала, що такої вчительки в них в школі НЕМА! Тобто, повна "англічанка" є одна, але вона не стара (їй років 35-37) і вона абсолютно не така, як тут описано, а навпаки "добра, і суржик не вживає, і зошитами не б'ється, і завжди домашку перевіряє". Звати її Світлана Петрівна . Всі інші "англічанки" "молоді може десь 20-27 і худі, їх можна вітром здути =)" (це цитую дослівно малу).

Резюме дочки про розповідь - "він брехло!" :_38: Вкажи, будь-ласка, про яку конкретно вчительку йшла мова.

Кажеш типу "Я ні в якому разі не займатимусь антирекламою", але виглядає це якраз так. Такий чемний, не розкрив персону вчительки, то для чого ж було тоді вказувати номер школи???

... і взагалі, про яку зиму ведеться мова? Якого року? Бо, так як ти не вказав в якому році це все відбувалось, ми робимо висновок, що розповідь ведеться про останню зиму. А може це було "за царя Гороха, коли людей було троха"? ... Тоді тим більше, для чого згадування номера школи?

...Після твоєї розповіді на рівні підсвідомості відкладається "школа №2 - погана", а тому твоя "історія" відверто смердить якраз "антирекламою".

Мої діти навчаються в цій школі, я теж навчався в цій школі, а тому природньо, що це мене зачепило. Особливо, якщо це неправда.

Опубліковано

Погоджуюсь, в тій школі такий бардак Грищук розвів, текучка кадрів, побори, директор робить що хоче, ніякі служби не перевіряють...

Діти жаліються що за роки навчання кожного року міняється вчитель англійської мови...про який рівень може іти мова....

Можна конкретніше, які про які "побори" мова? Просто маю можливість порівнювати "побори" ще в двох школах, і скажу, що в 2-й ще нормально.

В "другій" самі батьки влаштовують собі побори у вигляді "а давайте подаруємо вчительці ноутбука! Вона ж буде нашим діткам уроки на ньому проводити!", )а вчителька вже давно намилилась в іншу школу переметнутись, і, звичайно, ноут в класі не переметнулась разом з тим ноутом), "а давайте в класі натяжну стелю зробимо!" (вікна, двері ж вже замінили! пора далі гроші кудись викидати), і т.ін.

Директора захищати не збираюсь, моя б воля - давно вже в шию погнав би.

---------------------------------------------------------------------------------

Мінусовщики, аргументуйте, а не тишком-нишком. Опонуйте!

В інших темах на "мінуси" мені все-одно, а тут цікаво, з чим саме з мною написаного не погоджуєтесь.

Опубліковано

Мінус мій.

За

Народ, тема то, здається, не "а я пам'ятаю! а в мене вчитель..."! ТС тему назвав "РІВЕНЬ шкіл"! І дійсно цікаво було б почути ваші враження про рівні наших шкіл, а не "мемуари".

Вибач,але забув з тобою порадитися,як правильно оформити пост. На майбутнє,врахую.

Опубліковано

Можна конкретніше, які про які "побори" мова? Просто маю можливість порівнювати "побори" ще в двох школах, і скажу, що в 2-й ще нормально.

В "другій" самі батьки влаштовують собі побори у вигляді "а давайте подаруємо вчительці ноутбука! Вона ж буде нашим діткам уроки на ньому проводити!", )а вчителька вже давно намилилась в іншу школу переметнутись, і, звичайно, ноут в класі не переметнулась разом з тим ноутом), "а давайте в класі натяжну стелю зробимо!" (вікна, двері ж вже замінили! пора далі гроші кудись викидати), і т.ін.

Директора захищати не збираюсь, моя б воля - давно вже в шию погнав би.

---------------------------------------------------------------------------------

Мінусовщики, аргументуйте, а не тишком-нишком. Опонуйте!

В інших темах на "мінуси" мені все-одно, а тут цікаво, з чим саме з мною написаного не погоджуєтесь.

Рівень школи середній, але своїх би дітей туди не відправила, але то особиста думка моя...

Якщо вчитель "переметнулась в іншу школу і забрала ноутбук", так це вже на її совісті і батькам потрібно подумати перш ніж здавати чи не останні гроші на потреби школи, класу...

Знайомий, який працював у школі, погано відгукувався про директора: "Не порядна людина" Цитата

А з приводу інших шкіл, так залежить від рівня, звісно, що в пристижнішій школі і більше грошей на все здають, а в менш пристижній менш, але сам факт їх існування є!

• Адміністратори
Опубліковано

Якщо подивитись на цьогорічну к-ть медалістів, то №4 самих розумних робить, а чи це правда ... хз.

Проте з врахуваням тих, хто там навчається і ймовірністю "куплених" медалей ...

Опубліковано

Проте з врахуваням тих, хто там навчається і ймовірністю "куплених" медалей ...

Там навчаються діти. Різні, як в плані розумовому так і матеріальному. "мажори" скрізь є

..."ймовірністю "куплених" медалей" - схоже на "російські" новини

Опубліковано

jack74

відповісти б хамством на хамство... але не буду.

практику проходив два навчальних роки тому. Себто у 2012.

я дуже радий, якщо школа вам найкраща-хай так і буде. більше того, мій керівник була цілком приємна особа. І зав кафедрою нормальна. Це якби ви читали уважніше.

в мене таке враження, що коли ви прочитали мій пост, вам перша думка була "наших б'ють!". Очі налились кров'ю, сеча ударила в голову і ви, почавши хамити і ТИ-кати, кинулись захищати рідну школу від "невдячних студентів, що підсижують заслужених викладачів у такій неймовірній школі".

відносно решти ваших придирок-це навіть читати смішно. якби уважно читали, побачили б, я викладати дітям не хотів і не хочу. невдячна це робота, та й не чоловічого характеру. а заздрощі-це вже окремий маразм. ви самі, особисто, заздрите вчителям? чи, може, їхнім зарплатам? чи характеру і нервовості їхньої роботи? а, може, навалі папірців, які треба заповнити перед навчальним роком і які не мають ніякого відношення до навчального процесу?

кхм, вам чомусь дуже припекло, коли вам вмінусували раз-другий, хоча самі вмінусували мені по саму ватер-лінію.

Не заходьтесь жовчю, якшо вам стане легше, я можу і про 21 гімназію розписати (про репетиторство і куплені олімпіади), і про ще багато чого.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...