Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
2 часа назад, igrok сказал:

Я чого спитав,був в хатах любомльських бівзнесменів(або контрабандистів-як кому зручніше їх називати),так там ще при будівництві хати все *заточено* під електроопалення та твердопаливні котли,так як там газу не має.І в тих краях найкращі технології виживання без газу,не розбаловані вони дешевим газом.Так при будівництві фундаменту вони закладають великі утеплені бочки в підвал.Вночі нагрівають воду і опалюють будинок,вранці все відключають,а вдень тільки насос працює,ганяють нагріту воду,в основному підігрів підлоги в них.Матюкався один з них-на зимовий час годинники перевели,а він таймери не перевів,так за тиждень йому велечезну суму нарахували.

Брат живе в Любомлі. Колись в давні часи теж цигарки возив в Польщу, зараз прикрили конторку для мєлких контрабандистів, тільки крупняк))

То в хаті тільки ТП-котел. Але так як дрова бесплатні, лісів рядом багато, то не париться взагалі з цим.

Ну тільки гемор зранку вставати докидати

Опубліковано

Питання для знаючих. Скільки зараз машина дров коштує? І скільки дров потрібно на зиму для будинку, наприклад, квадратів 200. Приблизно?

Цікаво порахувати чи дійсно воно дешевше і на скільки.

• +1 1
Опубліковано
6 хвилин тому, WebTraveller сказано:

Питання для знаючих. Скільки зараз машина дров коштує? І скільки дров потрібно на зиму для будинку, наприклад, квадратів 200. Приблизно?

Орієнтовно від 6500 ЗІЛ, в сусіда на 170 квадратів орієнтовно 2 машини, але хата ззовні не утеплена.

• +1 1
Опубліковано
1 минуту назад, Gendruk сказал:

Орієнтовно від 6500 ЗІЛ, в сусіда на 170 квадратів орієнтовно 2 машини, але хата ззовні не утеплена.

Ну от. 13 000. Ділимо нехай на 6 місяців опалення. Грубо виходить 2200 грн/міс. 

+ добавляємо газ/електрику на приготування їжі і все інше. 

Нехай ще 1000. Виходить те саме, що й в мене все на електриці.

То чи варто воно того?

• +1 1
Опубліковано
3 годин тому, WebTraveller сказано:

В результаті плюнув, і зробив все на електрику. За сам котел дав шось вроді 22 тис. грн.

Що за котел? Задоволений?

Опубліковано
12 хвилин тому, WebTraveller сказано:

То в хаті тільки ТП-котел. Але так як дрова бесплатні, лісів рядом багато, то не париться взагалі з цим.

Якщо дрова *на шару*,то звичайно,це ми не розглядаємо,хо в цій темі,я так думаю,за все платить.То ТП котел на даний час не дуже і вигідний,якщо розглядати з позиції -*затрати+комфорт проживання*

• +1 1
Опубліковано
1 минуту назад, igrok сказал:

То ТП котел на даний час не дуже і вигідний,якщо розглядати з позиції -*затрати+комфорт проживання*

Саме про це я й говорю

• +1 2
Опубліковано
5 hours ago, igrok said:

Я розбиваю платежі,плачу навіть коли не має споживання газу.Сам подаю показники ,навіть більші ніж на лічильнику-при споживанні газу воно вирівнюється.За прошлу зиму 1 раз збільшив потужність,а так котел на мінімалці і хватає.80% опалювальної площі-підігрів підлоги.

Це нюанси. За 12 місячний період виходить 900 + пару кубів. Навіть якщо літом ні граму газу не йде (наприклад, електробойлер, електроплита...), то за умовних шість місяців опалювального сезону в середньому виходить 150 куб/міс. Наприклад в мене газколонка + газплита (проживає три людини) = в середньому 40 кубів за місяць. Якщо вас більше ніж троє в будинку, і воду грієте газом + газова плита, то суто на опалення можна рахувати лише 100 кубів в середньому за холодні місяці (грубо півроку). Це взагалі ніщо. 

• +1 1
Опубліковано
22 годин тому, WebTraveller сказано:

Вчора був на дачі в селі,  то якраз сусідом зустрівся,  а він привіз зіл (самосвал) дров із сусіднього лісу.  Ліс на території сільради,  колишній Рожищенський район.  Дрова -- ясен,  вільха,  колодки десь по метру. Без доставки 4 тис.,  і чекав місяців 2. На скільки я зрозумів все офіційно. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
On 18.09.2021 at 13:59, WebTraveller сказано:

Саме про це я й говорю

в мене друг маэ будинок в 100м2. не утеплений. температуру наганяв 25. витратив 15тис на дрова за сезон
в мене 140м3 частина утеплена. в утепленій було 22-24, в неутепленій 18-19. за сезон 16 тис за газ.

• +1 2
Опубліковано
11 часов назад, Dima4s сказал:

в мене друг маэ будинок в 100м2. не утеплений. температуру наганяв 25. витратив 15тис на дрова за сезон
в мене 140м3 частина утеплена. в утепленій було 22-24, в неутепленій 18-19. за сезон 16 тис за газ.

25 градусів це як для мере перебор. 21-22 більше зимою не роблю.

• +1 1
Опубліковано
38 хвилин тому, Unknown сказано:

Мазахіст... 

Це ж треба так себе не любити. 

це не постійна температура. котел наганяє температуру. догорають дрова і йде цикл остигання будинку. остигає до 20 наприклад і знову палиш дрова...

Опубліковано
2 минуты назад, Dima4s сказал:

це не постійна температура. котел наганяє температуру. догорають дрова і йде цикл остигання будинку. остигає до 20 наприклад і знову палиш дрова...

От в чому прикол газового чи електро

Виставив собі потрібну температуру і забув))

• +1 2
Опубліковано
42 хвилин тому, Dima4s сказано:

Ну при наявності теплоакумулятора, теплої підлоги і змішувального вузла з трьохходового клапана таких качелей не буде.

Питання по електрокотлу що вибрати kospel чи protherm, коспел значно дешевше.

Опубліковано
1 час назад, Gendruk сказал:

Ну при наявності теплоакумулятора, теплої підлоги і змішувального вузла з трьохходового клапана таких качелей не буде.

Да. Але це все дорого. І не завжди вийде, якщо при будівництві будинку цього всього не було планувано. А переробляти то х.з як. В мене вже тепла підлога не вийде. Можу поставити лише теплоакумулятор. І то не впевнений що він себе окупить

• +1 1
Опубліковано
23 хвилин тому, weldermaster сказано:

Да. Але це все дорого. І не завжди вийде, якщо при будівництві будинку цього всього не було планувано. А переробляти то х.з як. В мене вже тепла підлога не вийде. Можу поставити лише теплоакумулятор. І то не впевнений що він себе окупить

Окупить зручністю, в мене поки тільки ТП котел, в будинку ще не живу, але котел має можливість нормально горіти а не давить його, тепер ще хочу доставити електро тільки не можу визначитись чи варто переплатити за protherm.

Опубліковано
13 хвилин тому, Gendruk сказано:

Окупить зручністю, в мене поки тільки ТП котел, в будинку ще не живу, але котел має можливість нормально горіти а не давить його, тепер ще хочу доставити електро тільки не можу визначитись чи варто переплатити за protherm.

чого саме електро? може який недорогий тепловий насос? ним гріти підлогу до морозів. а в мороз вже дровами.

Опубліковано
1 хвилина тому, Dima4s сказано:

чого саме електро? може який недорогий тепловий насос? ним гріти підлогу до морозів. а в мороз вже дровами.

просто думаю що тепловий  насос на порядок інша ціна

Опубліковано
11 минут назад, Gendruk сказал:

чи варто переплатити за protherm.

Не думаю, в мене простий український, стоїть в паралель ТП на запаску. В котлі є тільки тени і регулятор, більш нічого. Якщо на цей протерм не насідає накип - дійсно просунуто. А вмикати-вимикати по-програмі, чи навіть по Wi-Fi - можна купити якийсь зовнішній регулятор, хоч би й китайський (2 штуки для надійності), дешевше вийде.

Опубліковано

В мене взагалі була ідея приліпити до системи опалення через теплообмінник якийсь бойлер на 80-100л. Щоб мати дармову гарячу воду в опалювальний сезон. Все одно дровами топлю.

Опубліковано
2 годин тому, weldermaster сказано:

В мене взагалі була ідея приліпити до системи опалення через теплообмінник якийсь бойлер на 80-100л. Щоб мати дармову гарячу воду в опалювальний сезон. Все одно дровами топлю.

маю такий бойлер (2кВт)+підключка до системи опалення, ставив собі на 100л. хороша річ, але практично не користувалися, бо для 5людей в хаті замало води, можу продати.

Опубліковано
37 minutes ago, Vikvik Mawr said:

маю такий бойлер (2кВт)+підключка до системи опалення, ставив собі на 100л. хороша річ, але практично не користувалися, бо для 5людей в хаті замало води, можу продати.

А до центрального опалення його можна підключити? Тиск витримає? :) 

• Ха-ха 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...