Адміністратори kmd Опубліковано 22 Травня, 2007 в 20:07 Адміністратори Поділитися #26 Опубліковано 22 Травня, 2007 в 20:07 Вартий Аби ростовка рами була під тбе. Та і вага має значення А так все досить непогано. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 22 Травня, 2007 в 20:40 Поділитися #27 Опубліковано 22 Травня, 2007 в 20:40 і в догонку - наскільки ТАКИЙ легкий двопідвіс буде тяжче на асфальті ніж бєлуга? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 22 Травня, 2007 в 21:06 Поділитися #28 Опубліковано 22 Травня, 2007 в 21:06 Двухподвес по определению тяжелее на асфальте Особенно при езде вверх, даже на небольшом уклоне. Вся (ну, почти вся) энергия, которая прикладывается к педалям, будет уходить в амортизаторы. Если планируешь использовать байк в городе - остановись на хардтейле, т.е. с передним амортом, желательно, чтоб он имел возможность блокировки. Двухповес идеален в лесу, на пересечённой местности, но не на асфальте. Пожалей себя! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 22 Травня, 2007 в 21:38 Поділитися #29 Опубліковано 22 Травня, 2007 в 21:38 Двухподвес по определению тяжелее на асфальте це ми знаєм, плавалі тільки ж він лише на 2.7 кг важче, а конструктивно Loaded Disc вроді з доволі незначним ходом аморта. крім того його (аморт) можна і виставити на більшу жорсткість, або взагалі скрутить в майже нерухомий стан. зате вроді приємна опція в тебе є і в догонку - а чим такий добрий Shimano Deore (від того ж тривіальнішого Shimano Acera) і чи варто за це давати лишню майже сотку уйов? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 22 Травня, 2007 в 22:00 Поділитися #30 Опубліковано 22 Травня, 2007 в 22:00 Зачем вообще нужен амортизатор, если его планируется использовать только в качестве опции? Вот это действительно зря выкинутые деньги. А вообще, судя по приведённой ссылке - это обычный дорожный хардтейл. Где там был усмотрен второй аморт? На байке, что на фотографии (по твоей ссылке - Beluga Allround) - овальные звёзды, хорошо для шосейника. Ага, вторую ссылку тоже нашёл Вообще - чем выше класс оборудования, тем легче и приятнее ездить на байке. Деор лучше тем, что рассчитан на более жёсткую эксплуатацию (ну и для фанатов - немного легче). Чуть более чётко переключает. У меня когда-то давно был задний переклчатель СИС (о, ужас!), потом Аливио (вполне може быть), и вот последние года четыре Деор. Жалоб нет. Только трудно найти ролики, хотя не уверен, что они сильно влияют на скольжение цепи.... Ещё Деор рассчитан на девять (или восемь) звёзд (сзади), а то, что ниже классом - семь (или восемь). Если всё оборувание класса Деор, то байк будет немного легче - но так ли это важно, если его потом обвешать багажниками, болотниками, фарами?.. Но есть и такой положительный момент - если потом будешь подавать вел - то сможешь продать его дороже Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
FKCX_half Опубліковано 22 Травня, 2007 в 22:22 Поділитися #31 Опубліковано 22 Травня, 2007 в 22:22 К слову, на тусняке 20.05 были выломаны с корнем две задних перекидки, Деор, у разных людей и в разных частях подъема, при попытке забраться на горку 35 градусов. Что это значит- не знаю, но это слово для меня теперь, кробе благоговейного шопота, вызывает и другие интересные ощущения... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 23 Травня, 2007 в 05:53 Поділитися #32 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 05:53 FKCX_half, корисна інфа звичайно. Ти тіпа руйнівник міфів про Деор і таке питаннячко - ось наприклад ТАКИЙ trek 4300 влазить в ті ж мані. бергамот чи трек? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 23 Травня, 2007 в 06:57 Поділитися #33 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 06:57 FKCX_half, ты сам свидетель, что даже при моём не совсем корректном использовании переключателя Деор на подъёме в Карьере с ним ничего не случилось И подобную эксплуатацию он выдерживает уже, кака я писАл выше, четыре года На него не нужно благоговейно шептать, достаточно будет всего лишь правильно использовать и не ломиться со всей дури туда, куда можно заехать спокойно. Тише едешь, как известно... b0rg, ты вот сравниваешь велосипеды не одного класса. Первый, который Белуга, это дорожник. Второй, Лоадед - скорее универсальное решение, ближе к кросс-кантри. И третий - больше кросс-кантрийник. Ты определись, для чего тебе нужен байк, а потом уже делай выбор Если ты будешь ездить по городу или по шоссе, то дисковые тормоза тебе, в принципе, не нужны. То же и с задним амортом. Поэтому можешь присмотреть более простые модели. Если решишь, что для тебя важнее скорость - останавливайся на первом варианте (без вариантов ). Если проходимость - то один из последних. Себе бы я выбрал Трэк (ну не нравятся мне двухподвесы : )) При равных условиях (оборудование одного класса) 28-дюймовый байк по трассе будет ехать быстрее и легче, чем 26-дюймовый. Но в лесу, на грунтовке, набездорожье - лучшим будет 26". Оптимальный вариант - иметь два байка. Или три Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 23 Травня, 2007 в 07:28 Поділитися #34 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 07:28 Первый, который Белуга, это дорожник.взагалі то це крос вроді. дорожнік - це тіко Beluga Speed. а так крос же - передній амо з обмежувачем, резина там стоїть ширша, 48 зубів передня шестерня (більше ніж гірські, менше ніж шосейники)Себе бы я выбрал Трэкясно, +1 за трека який з кросів думаєш - 3900, 4300 чи 4400? воно то ясно дорожче краще, яке для кармана бажано оптимум... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 23 Травня, 2007 в 07:35 Поділитися #35 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 07:35 При виборі велосипеда, в першу чергу треба звертати увагу на раму.Від вибору рами залежить подальший апгрейд і можливості вела.Рама має бути легкою і жорсткою, ніяких амортизаторів на рамах до 800 уе вартістю.Хороша кантрійна рама забезпечить 70% успіху.далі... Колеса - легкі і жорсткі (втулки на промах, спиці ДТ, обода пістоновані, резина безкордова) Трансмісія на 8-9 не нижче Алівіо, оптимально ЛХ (захист від грязі, невисока ціна), задній переклюк можна ХТ. Вилка - оптимально повітря-масло Марзочі, РокШокс, чисто повітряна дорога сцуко.... Гальма - гідравлічні дискові, хороша дорога дискова механіка, наприклад Хаєс, або Вібрейки рівня ЛХ ХТ (паралельки) з трьойними колодками.Такий велосипед буде мати вагу біля 10-11 кг, забезпечить хороший накат, легкий підйом в гору, хорошу курсову стійкість.По грошах буде коштувати біля 1500 уе. новий і до 800 бу з деякими новими деталями. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 23 Травня, 2007 в 07:40 Поділитися #36 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 07:40 По грошах буде коштувати біля 1500 уе. новий і до 800 бу з деякими новими деталями. від серця відірвав $600. мушу вкластись в них, можливо пізніше щось і буду міняти. Але Lexx_Giant, ти зібрав вєло для справжнього космонавта . А я ще тіко вчусь... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 23 Травня, 2007 в 08:32 Поділитися #37 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 08:32 Вклади ці гроші в раму вилку і колеса.....Вибирай байк на хорошій рамі.Зносиш рідне обладнання, поставиш те яке захочеш, а от зміна рами може потягнути за собою.....Якщо впертися в можливості рами то краще продати старий байк і купити новий ніж затівати апгрейд.Як зберешся купляти, можна разом сходити, вибрати ..... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Адміністратори kmd Опубліковано 23 Травня, 2007 в 08:45 Адміністратори Поділитися #38 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 08:45 Как для меня. Ето конечно трек. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 23 Травня, 2007 в 08:52 Поділитися #39 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 08:52 Сложный вопрос. 4400 Потому что там: 1. Вилка с лок-аутом, т.е. с возможностью блокировки. (хотя её можно потом купить, когда родная убъётся, но я бы брал сразу такую) 2. Деор Хотя там глюк - как может быть 27 скоростей, если манетки рассчитаны только на 8? 3. Остальное оборудование тоже немного получше. Но! Не уверен, что оно того стоит. В смысле, стоит-то оно стоит, но нужно ли тебе всё это? 4300 для начала - очень даже неплохой выбор. Аливио переключает не намного хуже Деора Да и 3900 вполне отличный байк. Только форма переключателя (Асера) мне не нравится Всё равно на всю жизнь тебе этого байка не хватит, поэтому возьми 4300 или даже 3900, дальше будешь апгрейдить по своим требованиям. А на оставшиеся деньги прикупи велобагажник, велоформу, шлем, очки, велорюкзак, насос, болотники и фары. Не уверен, что стоит сразу выкидывать много денег пусть даже и на хорошее оборудование, ведь есть вариант, что ты просто не будешь использовать его возможности даже на 50%. К чему платить больше? Ради чувства удовлетворения, когда окружающие будут восхищаться ценой твоего байка? Я вот прихожу к пониманию того, что мне нужно, постепенно. Некоторые детали меняю на лучшие, некоторые оставляю на прежнем уровне, потому как реальной - а не гипотетической - пользы от них не вижу. Если меня устраивает какая-то конфигурация, зачем менять её на ту, что на 5% лучше и на 50% дороже? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 23 Травня, 2007 в 09:38 Поділитися #40 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 09:38 Справа не в понтах (хотя........ ), якщо є гроші треба брати хороше і дороге, а от коли їх немає, треба закласти правильні основи для подальшого апгрейду. Заводські велосипеди, особливо бренд, мають таке обладнання яке для даної рами оптимальне. А при апгрейді дорожче не завжди означає краще. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 23 Травня, 2007 в 09:51 Поділитися #41 Опубліковано 23 Травня, 2007 в 09:51 Да, но с учётом того, что Трэк 4300, 4400 и 4500 собраны на одной раме - апгрейдить 4300 до уровня 4500 трудностей не представит А вот вопрос экономии денег на оборудовании, которое, возможно, и не нужно... Тут я всё-таки брал бы что-то попроще, не столько из-за денег, сколько пользуясь принципом "разумной достаточности" btw - "ПроФото" так и сидит без света? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 24 Травня, 2007 в 08:36 Поділитися #42 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 08:36 Ще з'явився кандидат - Giant Yukon Disc'06 . Пропонують - вагаюсь (але на 75% думаю брати). я на вірному шляху? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 24 Травня, 2007 в 10:38 Поділитися #43 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 10:38 В принципе может быть Но не уверен на счёт вилки. Какая цена? Ты всё-таки решил остановиться на дисковых тормозах? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 24 Травня, 2007 в 11:14 Поділитися #44 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 11:14 все, нафіг ті муки совісті купив!!! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 24 Травня, 2007 в 11:33 Поділитися #45 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 11:33 Что ж, поздравляю! Пусть катает хорошо! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Plum Опубліковано 24 Травня, 2007 в 14:03 Поділитися #46 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 14:03 Я вчора також купив. Comanch Tomahawk Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
FKCX_half Опубліковано 24 Травня, 2007 в 15:46 Поділитися #47 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 15:46 2 Plum - у тебю болотники вступают в конкретній диссонанс с фарой, ты та, или болотники сними, или фару Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
fantazy Опубліковано 24 Травня, 2007 в 18:29 Поділитися #48 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 18:29 Плум , а за скільки купив ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Orfey Опубліковано 24 Травня, 2007 в 19:11 Поділитися #49 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 19:11 http://www.velopark.com.ua/catalog/author_trophy_sx.htmа що скажете про цей байк? Можна брати? В Луцьку можна знайти? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Plum Опубліковано 24 Травня, 2007 в 19:26 Поділитися #50 Опубліковано 24 Травня, 2007 в 19:26 2 Plum - у тебю болотники вступают в конкретній диссонанс с фарой, ты та, или болотники сними, или фару а мені аби болого на спину не летіло, і щоб видно було, куди їхати Плум , а за скільки купив ? 1. Не Плум, а Плам, якщо вже на те пішло 2. За самого байка дав 1650 грн плюс: повністю металеві педалі вело-комп'ютер болотники фара з зарядкою задній ліхтар підножка шолом кріплення під пляшку+пляшка підрамна сумка шолом короче вже майже до баксів 500 дійшло завтра ще поїду куплю насоса, запасну камеру і "аптечку" для заклейки дірок в камерах. Бо сьогодні вже мав перший досвід -- іржавий цвях біля 4 см наскрізь камеру пробив, до того ж внутрішню стінку в кількох місцях ну і ще мрію про форму, але поки бабла шкода. Я і так розпустив всі гроші, які тримав на нормального фотоапарата Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти