Перейти до змісту

Війна, ч 2


marko

Рекомендовані повідомлення

На Донбасі почалася чергова активна фаза АТО, - Тимчук

Сьогодні, 11 травня, на Донбасі почалася чергова активна фаза антитерористичної операції

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Активні дії силовиків охоплюють не тільки Слов'янськ, але і інші населені пункти регіону, де окопалися проросійські терористи", - зазначає Тимчук.

За його даними, зараз керівництво АТО, констатує, що початковий етап чергової фази операції проходить за планом.

http://espreso.tv/news/2014/05/11/na_donbasi_pochalasya_cherhova_aktyvna_faza_ato___tymchuk

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 14,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Захисти Волинь -Збережи Україну

знаєте чого ще не вистачає військовим? Було б смішно якби не було так сумно. Символіки не вистачає, прапорів тих самих, для підняття бойового духу. Сьогодні разом із запчастинами привіз кілька прапорів, то полковник більше радів саме ним. Якщо маєте зайві прапори або знаєте де взяти дешево або дуже дешево - пишіть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Росію треба позбавити права брати участь в ЧС-2014 та проводити ЧС-2018 з футболу!

http://blogs.pravda..../536f031d2b80f/

https://secure.avaaz...hS2014/?cjKItgb

Підтримаймо!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На сайті Вітренко (знайшов випадково по гугло-картинкам) є отакі фотографії - http://vitrenko-sev....32/91424451.jpg з Сталіним і малодь. Це жесть. І відео з Маратом Мусіним. Це той, хто власник anna-news.info, який тут не один раз згадувався. Питання - за кого Вітренко? Що це за жесть?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Новости Донбасса @novostidnua

В Донецке идет "референдум". Журналист "НД" проголосовал на 4 участках "за соседа и его жену"

BnVld2XIYAATTHK.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юрий Бутусов

В большинстве населенных пунктов Донецкой и Луганской областей так называемый "псевдореферендум Донецкой народной республики" никто не проводит. Флагов "ДНР" на большинстве административных зданий нет. По словам председателя Центризбиркома референдума-территориального опроса "За мир, порядок, единство" Михаила Лысенко, на большей части территории Донецкой и Луганской областей проходит голосование за воссоединение с Днепропетровщиной. Явка избирателей довольно высокая - к некоторым передвижным урнам стоят очереди. Скоро будут репортажи с мест. По словам представителей Центризбиркома, ни боевиков, ни флагов ДНР нет, обстановка мирная, спокойная. Донбасс голосует за единство с Украиной.

Зливають?? Вони самі зливаються

ти як зомбі з телевізора. одна картинка й ти все вирішив.

навіть в криму на "референдум" ходило лише 30% виборців.

включай мозок й не ведись на картинку...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зливають?? Вони самі зливаються

506f171-bnvye5ximaaebwf.jpg.pagespeed.ce.dqhy0YVtR_.jpg

Це черга на референдум Коломойського, правда?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

«Де Аваков? Що робить Наливайченко? Чому Махніцький не заарештує всіх сепаратистів?» - обурюються завсідники українських соцмереж. І роблять це тоном відвідувача дорогого ресторану, де він замовив собі стейк готовності medium rare, а йому натомість посміли принести well done.

Майже всі українці називають стан, в якому перебуває нині країна, війною, але мало хто насправді здатен оцінювати те, що відбувається, не з позиції суспільства споживання, а з позиції громадянина, держава якого веде повноцінні бойові дії проти зовнішнього агресора і озброєних ним сепаратистів.

Ми надто звикли сприймати світ як великий супермаркет: щось не так - кличте адміністратора, хай виправляє негайно недоліки в роботі свого персоналу. В ситому демократичному суспільстві з білими зарплатами і законослухняними громадянами такий підхід є виправданим, але українська реальність не така затишна.

По-перше, ми в стані війни. Аналогії з радянськими часами будуть занадто жорстокими, то ж уявімо, що британське суспільство зразка 1940-го року голосить: «Ну що за лузер той Черчілль? Де наша військова авіація? Чому це боші бомблять Лондон, а уряд не вживає ніяких заходів?» Можливо, були й такі настрої, але з панікерами у військовий час не панькалися ніде.

Об’єктивно нас атакував значно сильніший ворог, наші силові структури прогнилі наскріз. І боротьба в таких умовах не може бути ані швидкою, ані легкою. Атакував непрямо, через свою п’яту колону. Окупував шмат території і націлився далі.

В масі своїй ми всі виховані на фільмах і книжках про Другу світову. Тому в нашій уяві війна – це танкові котли, бомбардування і артпідготовка, атаки а ля «комуністи, вперед!».

Стереотипи Другої світової заважають нам уповні сприймати нинішню війну як справжню. Тому багатьом здається, що це поки прелюдія, а справжня – це коли танкові колони рушать на Київ на Чернігівській трасі.

Попит на такі картини породжує пропозицію, і ось з вуст експертів, чия поінформованість викликає дедалі більше сумнівів, звучить сакральне: почнеться завтра, на цих вихідних, все вирішиться у найближчі дві доби. А поки уява і фантазія працюють, ворог захоплює місто за містом на Луганщині, і танки йому для цього зовсім непотрібні. Поразка – це коли на адмінбудівлею піднімають триколор, а не коли в місто заходить бронетехніка з Ростовської області.

НАШІ ДЖЕРЕЛА СВІДЧАТЬ, ЩО УКРАЇНА МАЄ ЛИШЕ 200 (ДВІСТІ) НАДІЙНИХ СПЕЦНАЗІВЦІВ

Звісно у нинішньої влади бракує духу визнавати ці поразки. Але це не привід кричати: «Зрадники, зливають Донбас!» Треба розуміти кадровий ресурс влади. А він вельми вбогий. Наші джерела свідчать, що Україна має лише 200 (двісті) надійних спецназівців. Тому кожен боєць на вагу золота.

Перш ніж кинути фразу: та заарештувати їх всіх у тому Луганську, варто подумати: хто і як фізично це може зробити. Перш ніж кричати, що обмін альфівців на терористів породжує новий тероризм варто подумати чи є ким замінити на полі боя трьох полонених.

Ні для кого не таємниця, що левова частка тамтешніх ментів і прокурорів або прямо, або опосередковано працюють на ворога, чиновництво залякане і деморалізоване. Армія може воювати тільки зі збройними формуваннями і кидати її проти тітушек з битами – це непропорційне застосування сили, і якщо закон для нас не дишло, то на це треба все ж зважати.

Так само не можна кидати десантників-строчників чи Нацгваодію у бій проти елітного спецтазу, якийх стоїть за безумними тітками.

Уся показушна кадрова чехарда з головами облуправлінь МВС у проблемних регіонах жодного результату не дає. Добре, що влада це зрозуміла хоча і доходило їй це довго.

Поступово формуються нові й нові батальйони територіальної оборони, стягуються в місце бойових дій щойно сформовані загони Нацгвардії.

Їм можна доручити відновлення законності, але розуміємо – це не справа кількох годин. Влада по-трохи вчиться на своїх помилках і починає усвідомлювати, що розраховувати на вчорашніх орлів Захарченка, які погони вони б не носили, не доводиться, то ж альтернативні формування єдиний вихід.

Ніхто не може спрогнозувати тривалість і подальший характер війни, яку вже західні ЗМІ встигли назвати «нелінійною». Можливо, на нас чекає доля сучасної держави Ізраїль, що живе у стані бойової готовності з дня свого заснування й донині.

Терористичну і диверсійну діяльність не зупинити міліцейським свистком, тому боротьба з сепаратизмом може розтягнутись на роки і зрозуміти, що за кожен вибух і постріл не варто вимагати відставки силовиків – просто нерозумно.

Перемогти у війні можливо, якщо громадяни не сприйматимуть бойові дії як погано зрежисовану телекартинку, а відчуватимуть особисту причетність до зміцнення обороноздатності.

Є ЧИМАЛО СПОСОБІВ ДОЛУЧИТИСЬ ДО ЗАХИСТУ БАТЬКІВЩИНИ

Зараз є чимало способів долучитись до цього - від безпосередньої служби у війську чи у спецбатальйонах добровольців, які формуються МВС, МО і СБУ і, які зараз почали проходити пристойний і не радянський вишкіл, до численних волонтерських рухів.

Але чимало людей залишаються таки у «диванній сотні» і продовжують звідти як Чапаєв з картоплею уявляти себе великими стратегами і давати поради рівня комбрига щонайменше.

Практика показує, що це здебільшого люди, непридатні до стройової служби в силу віку або здоров’я, або ж «ідейні дезертири».

Загалом, можна виокремити щонайменше п’ять типів сучасних українських панікерів.

ПАНІКА ДІЄ ЕФЕКТИВНІШЕ ЗА ЗАКЛАДЕНУ ДИВЕРСАНТОМ БОМБУ

Морально переможені – ті, хто впевнений у повній окупації України Росією, зазвичай ці люди налаштовані на еміграцію.

Конс’юмерісти – люди, упевнені в тому, що силовики їх неякісно «обслуговують», і публічно обурюються цим.

Конспірологи – панікери, яким для відчаю не потрібно зовнішніх подразників: вони поширюють легенди про таємну змову Тимошенко і Путіна, агента ФСБ Коломойського і тп.

Вічні опозиціонери – здебільшого колишні політики, що роздувають щоки і намагаються справили враження солідних експертів, які ніби мають уявлення про реальний стан справ, хоча їхні прогнози здебільшого не підтверджуються.

Побутові панікери – ті, хто прагнуть скуповувати їжу та інші продукти з міркуванням: ніхто не знає, що завтра буде. Цій верстві людей ми не в останню чергу «вдячні» за постійне зростання цін.

А загалом кожен з цих типів продовжує гратися у війнушку, не усвідомлюючи того, що вони живуть у прифронтовій смузі, де паніка діє часом ефективніше за закладену диверсантом бомбу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dmitry Tymchuk

По поводу «сценария Ахметова» для Донбасса

Группа Метинвест г-на Р.Ахметова призвала украинскую власть прекратить АТО – в частности, в Мариуполе. «Мы считаем, что украинские военные, а также и другие вооруженные люди должны немедленно покинуть город», - заявили у Ахметова. Одновременно в Метинвесте сообщили, что «для поддержания порядка в Мариуполе Группа Метинвест совместно с муниципальной милицией создает народные дружины из числа работников металлургических комбинатов».

Данный сценарий иначе как провокацией не назвать. И вот почему.

Во-первых, бизнесмен г-н Ахметов не имеет никаких законных прав формировать частную армию. Сравнивать эту деятельность с деятельностью губернаторов областей Украины было бы некорректным. Последние имеют право на участие в формировании подразделений территориальной обороны (создаются в соответствии с законом "Об утверждении указа президента Украины "О частичной мобилизации" и указа президента "Об утверждении Положения о территориальной обороне Украины"). При этом данные подразделения территориальной обороны обязательно входят в состав законных вооруженных формирований Украины.

Метинвест же формирует какие-то непонятные «народные дружины», которые не имеют никакого юридического статуса, и, надо полагать, будут подчиняться лишь лично г-ну Ахметову. В этом случае не ясно, чем «дружины» Ахметова отличаются от формирований пророссийских террористов на Донбассе с точки зрения Закона.

Во-вторых, непонятны причины, по которым Метинвест не признает права украинских правоохранительных органов и других силовых структур на обеспечение законности и правопорядка на Донбассе как территории государства Украина. И почему частная армия Ахметова имеет больше прав на осуществление такой деятельности.

В-третьих, Метинвест выступает за вывод из Мариуполя «украинских военных и других вооруженных людей». Но при этом ратует за полный контроль в городе со стороны своих «дружин». Если эти «дружины» вооружены, то непонятно, откуда Метинвест взял оружие и на каком основании раздал его гражданским лицам. Если они не вооружены, то использование их против вооруженных террористов в городе – это провокация.

В-четвертых, абсолютно непонятно утверждение Метинвеста о том, что «дружины» Ахметова создаются «совместно с муниципальной милицией». О какой «муниципальной милиции» речь? О тех местных сотрудниках МВД, которые потворствуют террористам и являются предателями? Какое они имеют право на участие в создании вооруженных формирований, не предусмотренных украинским законодательством?

В целом констатируем: заявление Метинвеста является абсолютно непонятным и провокативным. Мы видим, что г-н Ахметов, как и некоторые другие олигархи Донбасса, навязывают Украине свой сценарий. И по этому сценарию возникают очень большие вопросы – в первую очередь на предмет их соответствия национальным интересам Украины.

группа «ИС»

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сепаратистський "референдум" вирішили провести у Москві

Організацією референдуму займається "ініціативна група мешканців Донбасу", які хочуть допомогти землякам, які зараз перебувають у Москві.

Про це повідомляє "Еспресо TV".

Незважаючи на заклик Путіна перенести референдум сепаратисти Луганська та ДНР заявили про те, що він відбудеться саме 11 травня.

У "ДНР" також повідомили про те, що референдум відбудеться у два тури: у другому турі 18 травня питатимуть донеччан про їх бажання приєднатись до Росії.

рашкостану все пофіг...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це черга на референдум Коломойського, правда?

ні, це в Маріуполі

є ше таке фото

7324dee-1.jpg.pagespeed.ce.59dcGEA8Ip.jpg

я не зомбі) я про те, що там дурних ох як хватає.

а от кричати шо київ сам здає донбас я думаю не треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не зомбі) я про те, що там дурних ох як хватає.

дурних вистачає скрізь. не варто по них судити весь регіон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Насколько сильно Вы осуждаете действия незаконного вооруженного формирования Правый Сектор?

Решил восстановить правильный ход истории.

В Киеве к власти пришел Правый сектор, после чего переодетый в милицию Правый сектор напал на Правый Сектор и убил Сашу Белого.

Затем Правый сектор, переодетый в пророссийских мирных активистов с красными повязками, при поддержке Правого Сектора, переодетого в милицию с красными повязками, напал на обычный Правый Сектор, который шел на футбол в Одессе.

Тогда простой Правый Сектор вступил в бой с тем правым Сектором, прогнал его, после чего запер в Доме Профсоюзов и по приказу киевской хунты заживо сжег простых мирных одесситов.

Затем Правый Сектор, переодетый в Милицию, выполняя приказ киевской хунты, арестовал мирных пророссийских митингующих, а затем отпустил их, чтобы всех запутать.

После этого из Киева и Днепропетровска приехал другой Правый Сектор, переодетый милицией, и уволил предыдущий одесский Правый Сектор, переодетый милицией, за то, что тому удалась провокация по приказу киевской хунты.

После этого активизировался Правый сектор, переодетый шахтерами и украинскими активистами Донбасса, которые якобы не хотели независимости ДНР. С ними вежливо поговорили мирные протестующие против беззакония хунты, но затем через все блок-посты прорвался Правый Сектор, чтобы похитить Правый сектор, переодетый шахтерами и украинскими активистами, чтобы их избить, пытать, кого-то убить, и во всем обвинить мирных протестующих против беззакония киевской хунты.

Глядя на все это беззаконие, мирные русскоязычные жители Донбасса сходили в комиссионку, купили переносные зенитные комплексы, гранатометы и «фаготы», в овощном затарились автоматами калашникова, и всюду поставили блок-посты против Правого Сектора. А что им еще оставалось?

Затем мирные протестующие выставили живой щит из жителей Славянска и Краматорска на случай штурма, но Правый Сектор, переодетый украинской армией, это не остановило от агрессии – они окружили мирный Славянск с обычными мирными гражданами, скачавшими на торрентах инструкции по управлению ПЗРК. Правый Сектор на вертолетах летал над городом, что вынудило мирных граждан сбить вертолеты из ПЗРК.

Однажды Правый Сектор приехал на джипах и обстрелял блокпост мирных протестующих Славянска, но протестующие сумели отбить атаку и даже нечаянно сожгли два джипа Правого Сектора. При этом джипы были оборудованы несгораемыми номерами и смертельно опасными визитками Яроша.

После чего Правый Сектор из мести зверски восстановил вещание украинских телеканалов, пропагандирующих Правый Сектор, в Краматорске.

Затем на границе Луганской области Правый Сектор, переодетый пограничниками, преступно отказался принимать гуманитарную помощь от Жириновского луганчанам в виде армейского броневика, но мирные луганчане и их российские братья перешли границу и все-таки осуществили торжественную передачу гуманитарной помощи.

Затем мирные русскоязычные жители заявили, что киевская хунта, то есть Правый Сектор, их не слышит. Но при этом отказались от переговоров, потому что переговариваться с хунтой и Правым Сектором аморально.

В сущности, 11 мая в Луганске и Донецке нужно задать один простой вопрос на референдуме: «Насколько сильно Вы осуждаете действия незаконного вооруженного формирования Правый Сектор?»

Отвечать можно в произвольной форме. Все-таки это демократия, а не хунта какая-то.

логіка терористів та сепаратюг))

BnV-Kq6CcAE8blN.png

Новости Донбасса @novostidnua

Сепаратистский"референдум"в Донецке: любой может принести с собой неограниченное кол-во бюллетеней. голосовать могут даже граждане Гондураса

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

halcogen, а що тобі зрозуміло з донецьком та луганськом?

я так розумію ти вже погодився на їх відділення? при такій логіці до кінця року над волинською ода також висітиме триколор...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это не референдум и они отделится не могут, если мы только сами не сдадимся и прекратим АТО! Это территория Украины и на будет нашей пока мы за нее боремся!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

halcogen, а що тобі зрозуміло з донецьком та луганськом?

я так розумію ти вже погодився на їх відділення? при такій логіці до кінця року над волинською ода також висітиме триколор...

при будь якій логіці над Волинською ода триколор не висітиме.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это не референдум и они отделится не могут, если мы только сами не сдадимся и прекратим АТО! Это территория Украины и на будет нашей пока мы за нее боремся!

Так отож-бо й воно. Я - українець і маю право бути на территорії України - чи це Схід, чи Південь, чи то є Крим. Так само, як і східняки мають право на землю на заході, у нас. Тому те, що зараз проходить під назвою "референдум" просто ущемляє мої права, як громадянина України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені такі родичі і даром не нада! Хоч по паспорту вони поки що українці, в душі вони росіяни!

добре, що тебе ніхто не питає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені такі родичі і даром не нада! Хоч по паспорту вони поки що українці, в душі вони росіяни!

та які вони росіяни) це люди з низьким розумовим розвитком якими просто маніпулювати+ кримінальні елементи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ладно, з донецькою і луганською областями все панятно, хто наступний? Харьківська, Одеська, Дніпопетровська?

Далі буде сильна та не залежна Україна .Вступ в НАТО та ЕС. Також потрібно відговоритися від Росії десятиметровим парканом і припини будь які політичні та економічні стосунки .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вступ в НАТО та ЕС. Також потрібно відговоритися від Росії десятиметровим парканом і припини будь які політичні та економічні стосунки .

Добре, що сказали. А то без Вас точно не розібрались-би.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...