Перейти до змісту

Доля Windows XP

snouden

156 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 143
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

але не слід забувати що тотал платний і його треба доставляти окремо.

А ну так, а сам віндовс у нас безкоштовний, і ще халявний офіс в подарунок до безкоштовного віндовса))) І взагалі, якщо вже на то пішло, навіть демо версія тотала працює нормально, це вже якщо ви фанат ліцензій, і віндовс ви купили, офіс купили, а ось на тотал грошей не знайшлось))

Опубліковано

дивно, а в мене остання сімка стоїть вже 3,5 роки (а може і 4,5... не пам’ятаю, но не менше це точно бо гарантія 36 міс. вийшла давно :) )

і я граю в купу ігор і юзаю різний софт

а ще дружина і малий всіляку фігню постійно тянуть

антивірусника не маю бо колись юзав рідний віндячий, а потім поміняв комп і в нього слік вже не вшивав

і це вже третя конфігурація (заміна всього заліза окрім накопичувачів), яка обійшлася лише перевстановленням драйверів (AMD-Intel-Intel)

...

може я щось не так роблю ?

Соромітник, ану-но, ну-но засвіти нам розмір свого системного диска, і розмір зайнятого простору на ньому ;)

"Сімка" росте на диску і ще й як! Пошукай в інеті про папку WINSXS, які в "Сімки", певно, дріжджами заправлена :)

всьо, добили, я остаточно зрозумів що ніколи мені не стати продвінутим користувачем вінди - все в мене не так...

вінт 60гіг (SSD), з яких я завжди тримаю чистими 25 щоб ставити іграшку

мля, всьо в мене не як в людей... сумно

Опубліковано

Пошукай в інеті про папку WINSXS, які в "Сімки", певно, дріжджами заправлена :)

І я пошукав. У Першому Сервіс паку є функція "Видалити файли поновлення Віндовс"

windows_7_cleanup_winsxs.jpg

Все просто :)

Опубліковано

ага :) може :)

в мене, наприклад, папка WINSXS доросла до 25 гіг, а апдейтів було ну може десь 3 гіга...

Zheny@, скрін твій? ну то ще покажи розмір папки WINSXS, тоді і зробим висновок - зробить сильну погоду ота очистка, чи не дуже.

Опубліковано

Добротний срач я Вам скажу форумчани :)

особисто я до ХР маю багато претензій але плюсів також вистачає

все таки уже пора (якщо залізо тяне) переходити на 7-ку (або лінукс або мак ос). на відносно недорогому новому залізі 7-ка і працює стабільніше і глюків менше (якщо оновити повністю) і проблем не з софтом та і з часом починаєш розуміти, якось користуватись можна :blink:. виробники також уже не випускають під материнки та відеокарти вищого класу драйверів що унеможливлює корекну роботу системи на останніх моделях процесорів від Інтел та АМД

Опубліковано

Ko3bMa, чому містика... просто в тебе ще все попереду :) це якщо ти про маленький розмір ВІНСИС.

А якщо про невідповідність розміру папки ВІНСИС з розміром оновлень, то в тій папці (ВІНСИС) не тільки ж одні оновлення... там взагалі ВСЕ :)

А якщо ти про невідповідність розміру в логах з розміром, що вказується дозволеним для видалення в очистці, то очистка ж не все пропонує видаляти ;) Критичні оновлення вона не троне

Опубліковано

покажи розмір папки WINSXS, тоді і зробим висновок - зробить сильну погоду ота очистка, чи не дуже.

5ZipW.jpg

Дата установки: 25.09.2013, 22:02:28

А ще, помітив, що українська версія 7-ки (Корпоративна) встановлена із СП-1. Займає менше місця, аніж російський аналог. МІстика! :)

Опубліковано

На рахунок заповнення диска С в ХР та Windows 7:

У мене ступінь заповнення системного диска залежить не від "бажань" вінди і її оновлень, а лише від мене. Рік назад поставив 7 на свій Асус. Як диск виглядає зараз:post-15977-0-75666200-1397068811_thumb.j Свому знайомому за рік переставляв сімку вже 4 рази, і все ньому щось не так. Він за тиждень може стільки зарази туди понаставляти (всякі аміги, яндекси, маіл.ру-сервіси і т.д.) що за голову берешся. Кілька разів він підхоплював вірус СБУ (блокує комп, не дає загрузитись ОС). Через день звонить бо в нього знов якісь проблеми з компом. А все через те, що не дружить з компом, це не його.

Якщо не знати що і до чого то диска С можна "засрати" за лічені дні. Якщо правильно користуватись то можна роки нічого не міняти і все буде працювати і вінда буде літати (незалежно ХР чи 7).

Так що хто знає як користуватись то все залежить тільки від нього. Хто не знає як користуватись то шукає причину в ОС чи ще щось вигадує.

На рахунок оновлень. Першою справою, що я роблю після встановлення операційної системи (будь-якої), так це відключаю можливісь будь-яких оновлень. Віндовс ХР використовую офіційний дистрибутив із SP3, який скачав з інета ще в 2007 році. Ставив його на безліч машин, оновлення відключав, і нічого страшного не ставалось. Хто правильно користується компом тому вони майже не потрібні, а хто не вміє - тому ніякі оновлення не допоможуть.

ХР - це старіша ОС, і відповідно призначалась для машин того часу, а саме - одноядерні ЦП, невеликий об'єм ОЗУ (від 128 Мб до 2 Гб), незначний об'єм жорсткого диску (20-160Гб). Якщо ж у вас 2 і більше ядер, 2 і більше Гб ОЗУ, 320Гб і більше вінчестер то правильнішим було б використання сімки, вона більш адаптована під такі (сильніші) машини.

А ще потрібно правильно визначати розмір системного диску: для ХР 20-40Гб, для 7 40-80Гб, звичайно можна і відступати, але якшо для 7 ви потавите розмір диска С 30 Гб, і ще наліпите купу прог чи ігор, то вільного місця там буде і в день з ліхтарем не знайти.

Якщо у вас старий комп, можна ще довго ставити ХР і не перейматись що там не буде якогось оновлення, на 99% воно вам і не знадобиться, відключайте взагалі його і просто користуйтесь далі.

Дам кілька порад як уникнути роздування розміру диска С:

1, Вимкнути оновлення системи, користі мало, місця займає багато

2, Використовувати програми по автоматичній чистці компа. Наприклад Auslogic Bootspeed, CCleaner чи їх аналоги, і не просто використовувати, а налаштувати їх на те, що вони раз в день самі в певний час запускались і чистили комп від сміття. Один раз розберетесь в цих простеньких прогах і комп завжди буде "прибраний"

3, Не залишати на робочому столі файли великого розміру, не ставити на диск С багато великих програм чи ігор (особливо ігор), для цього є інші диски (D, E та інші).

4, Поміняти у браузері місце для збереження скачаних файлів, замість того що за замовчуванням поставити наприклад "Робочий стіл" чи до запитання, бо в іншому випадку є велика імовірність що десь на вашому диску С в якомусь невідомому для вас місці (папка "Downloads") буде збиратись все більше і більше зовсім не потрібних для вас файлів, і ви про це навіть не будете підозрювати, а місце вони займатимуть. Те ж саме це стосується і качання файлів торентами, качайте їх на інші диски,чи в крайньому місці на Робочий стіл, там вони принаймі будуть на очах і врешті-решт підуть або на інший диск переміщенням для зберігання або у корзину.

5, Періодично передивляйтесь на появу різних підозрілих і не бажаний паразитних браузерів на кшталт Аміго, якщо появляються то видаляйте, можна тією самою прогою Ауслоджік. Наприклад, моя дружина стабільно раз в тиждень сама того не бажаючи ставить на свій нетбук з десяток таких програм, а я відповідно раз в тиждень їх видаляю.

6, Ще є купа способів: забрати файл підкачки, відключити купу не потрібних процесів та сервісів, чистити папку автозавантаження від не потрібних програм та багато іншого, але для цього потрібно більше знань і бажання освоювати нові поняття. Вистачить і 1-5 пунктів для марафету та комфорту.

Якщо правильно використовувати то можна довго і комфортно користуватись будь якою з цих двох ОС. Кожна з них хороша для своїх машин чи потреб.

Особисто я вдома користуюсь сімками (два ноута і комп), на роботі ХР (компу мабуть років з 8). Ніякого дискомфорту ні там ні там не відчуваю. Правда душа лежить більше до сімки, можливо через те що робочий комп допотопний, а вдома техніка більш сучасна і відповідно шустріша.

Майкрософт заробляє на тому що продає програмні продукти, і відповідно весь час стимулює користувачів переходити (читай платити) на нові ОС чи Офіси. Багато хто довго не міг/хотів поміняти ХР на 7, точно так само як зараз 7 не хочуть міняти на 8. Мусить бути багато вагомих причин, щоб користувач пересів із перевірених часом ОС на інші (якийсь якісний скачок технологій, чи перехід на мобільні гаджети і т.д.), для цього потрібно не мало часу. Час ХР відходить, на зміну ідуть інші не менш популярні ОС.

Ще трохи про Убунту. Дуже сумніваюсь, що люди, які не можуть дати ради з ХР, осилять Лінукс. Щось в голові не вкладається.

P.S. Вибачте хто нє асіліл))

P.P.S Забув додати, вінда стоїть 7 64-bit.

Опубліковано

Дам кілька порад як уникнути роздування розміру диска С: 1, Вимкнути оновлення системи, користі мало, місця займає багато 2, Використовувати програми по автоматичній чистці компа. Наприклад Auslogic Bootspeed, CCleaner чи їх аналоги, і не просто використовувати, а налаштувати їх на те, що вони раз в день самі в певний час запускались і чистили комп від сміття. Один раз розберетесь в цих простеньких прогах і комп завжди буде "прибраний" 3, Не залишати на робочому столі файли великого розміру, не ставити на диск С багато великих програм чи ігор (особливо ігор), для цього є інші диски (D, E та інші). 4, Поміняти у браузері місце для збереження скачаних файлів, замість того що за замовчуванням поставити наприклад "Робочий стіл" чи до запитання, бо в іншому випадку є велика імовірність що десь на вашому диску С в якомусь невідомому для вас місці (папка "Downloads") буде збиратись все більше і більше зовсім не потрібних для вас файлів, і ви про це навіть не будете підозрювати, а місце вони займатимуть. Те ж саме це стосується і качання файлів торентами, качайте їх на інші диски,чи в крайньому місці на Робочий стіл, там вони принаймі будуть на очах і врешті-решт підуть або на інший диск переміщенням для зберігання або у корзину. 5, Періодично передивляйтесь на появу різних підозрілих і не бажаний паразитних браузерів на кшталт Аміго, якщо появляються то видаляйте, можна тією самою прогою Ауслоджік. Наприклад, моя дружина стабільно раз в тиждень сама того не бажаючи ставить на свій нетбук з десяток таких програм, а я відповідно раз в тиждень їх видаляю. 6, Ще є купа способів: забрати файл підкачки, відключити купу не потрібних процесів та сервісів, чистити папку автозавантаження від не потрібних програм та багато іншого, але для цього потрібно більше знань і бажання освоювати нові поняття. Вистачить і 1-5 пунктів для марафету та комфорту.

1. а потім мати жменю звіряток які через мережу, або іншим способом, використовуючи "дірки" безпеки вінди пролізли до тебе погостювати

2. Чогось недолюблюю я такий софт. почистити таке я і руцями зможу, і незрозуміло куди і навіщо та програмулька буде лізти в тебе на компі. тим більше раз в день... нафіка?

3. тут взагалі незрозуміло. Чому це так? чим диск с різниться у швидкодії від д і інших? адже у 95% випадках це один фізичний пристрій, і час на звертрання до файлів буде ідентичний що він на диску с що на д.

4. замість того щоб накопичувалися файли про які ви не будете підозрювати на диску с хай збираються на диску д... гм.. смисл так же як і 3-го пункту

5. та де ви таке берете, мені цікаво. ну я розумію іще всякі люди далекі від цього всього ставлять все, що їх просять... але їм і оці поради "заскладні" будуть (дружині поставте заборону встановлювати програми і буде вам щастя)

6. будете сміятися але процеси і сервіси останній раз відключав на хр на ноуті з 256 оперативки. з файлом підкачки теж не зовсім зрозуміло чим він вам заважає.

в якості "круто оптимізувати систему" ці поради мінімум смішні.

Опубліковано

2. Чогось недолюблюю я такий софт. почистити таке я і руцями зможу, і незрозуміло куди і навіщо та програмулька буде лізти в тебе на компі. тим більше раз в день... нафіка?

Буду сперечатися. Boost Speed реально прикольна прога.

тут взагалі незрозуміло. Чому це так? чим диск с різниться у швидкодії від д і інших? адже у 95% випадках це один фізичний пристрій, і час на звертрання до файлів буде ідентичний що він на диску с що на д.

У випадку із SSD - ги-ги, малий правий. Як правило SSD - весь на 1 диск С.

6. будете сміятися але процеси і сервіси останній раз відключав на хр на ноуті з 256 оперативки. з файлом підкачки теж не зовсім зрозуміло чим він вам заважає. в якості "круто оптимізувати систему" ці поради мінімум смішні.

Реально і зараз відключаю (особливо Своп-файл), і особливо із переходом на SSD, оскільки цикли перезапису не вічні. Та й нафіг він нада, при 8-32 Гб ОЗУ на машині??

Непотрібні сервіси також. Справа не в ОЗУ, а у швидкодії самої вінди, менше всякого лайна стартує і менше гальмує систему. що само по собі краще.

Ну і вінда х64 на ~20% більше тої ж памяті віджирає.

Опубліковано

Добре. другий пункт пропущу. Хоча не бачу реально великої користі від нього

хоча конкретно цей софт і не використовував. мало лі

у випадку ссд - ну це поки виняток скоріше аніж правило.

про диск с.

Навіть у цьому випадку я спокійно собі захаращую робочий стіл. Звиняйте - але судячи з показів використання ссд мною - він планує загнутися мінімум років через 8, а поміняється явно роки через 3.

і в цьому вмпадку я таки виграю - бо файли з диску с на ссд відкриваються-зберігаються швидше.

а тепер файл підкачки.

Офіційно майкрософ не рекомендує відключати його. раз.

два - якщо дофіка оперативки то він і не використовується, так що його відключення погоди і не грає.

три - майкрософт про файл підкачки на ссд в своєму офіційному блозі теж написав

http://blogs.msdn.co...ate-drives.aspx

а про служби... "при 8-32 гб озу" відключати файл підкачки бо опери хватає, але намагатися зекономити якихось 150-200 мб оперативки на процесах - якось дивно

Опубліковано

З ХР на фоні частих перевстановленьта інших трабл пов'язані приємні спогади :) .

Зараз "гола" ХР СП2 лишилась тільки старому компі, де є LPT та COM, які потрібні для роботи.

3. тут взагалі незрозуміло. Чому це так? чим диск с різниться у швидкодії від д і інших? адже у 95% випадках це один фізичний пристрій, і час на звертрання до файлів буде ідентичний що він на диску с що на д.

Додам - при умовно правильній розмітці диск С знаходиться у більш швидкодійній області вінчестера, швидкість читання добре видно в Вікторіі чи MHDD. Тому, так, користувач можливо й не відчує суттєвої різниці звертання до файлів, проте це є і добре впливає на копіювання файлів, особливо з одного жорсткого(не логічного) диску на інший.

Опубліковано

намагатися зекономити якихось 150-200 мб оперативки на процесах - якось дивно

Ні не зекономити, а пришвидшити. Навіть загрузку вінди. Менше служб стартує, половина з яких не юзається. Питання - нахуа ?

Опубліковано

намагатися зекономити якихось 150-200 мб оперативки на процесах - якось дивно

Ні не зекономити, а пришвидшити. Навіть загрузку вінди. Менше служб стартує, половина з яких не юзається. Питання - нахуа ?

згоден, на xp в мене здається десь 16-19 процесів при завантаженні і все працювало ідеально, при бажанні можна було ще щось відключити :D Для стареньких компів з 256 озу це було корисно

Опубліковано

Zheny@, я користуюся тим же питанням, тільки зі зворотньої сторони "нахуа його чіпати, якщо не заважає"

Особисто я не помічу різницю в швидкості завантаження та прирості швидкодії на ssd і 8 гіг опори, вікдключивши ті служби і процеси

Хоча я комп загружаю раз в тиждень а то і рідше... можливо тому?

Опубліковано

Там і українська версія є - Windows 8.1 with Update - Оригинальные образы от Microsoft MSDN (Ukrainian)

Розміри дистрибутивів все ростуть і ростуть. ЩО вони туди запихають??

Опубліковано

ЩО вони туди запихають??

Підтримка купи мов. Хелпів, все більше і більше.

Чим заперла українська 7-ка - малюсінька. Навіть дистрибутив менший від російської. Стоїть в дитини на компі :)

Опубліковано

в якості "круто оптимізувати систему" ці поради мінімум смішні.

Пораджу уважніше читати пости і не перекручувати. Я чітко написав як можна не захаращувати диск С (якщо є така проблема звісно).

У випадку із SSD - ги-ги, малий правий. Як правило SSD - весь на 1 диск С.

Всі мої поради в пості №38 звичайно не стосуються SSD, там своя специфіка.

Чогось недолюблюю я такий софт

Це ваша справа, я його активно використовую, користь приносить очевидну, недоліків явних не бачу. Назвіть мені інший простіший спосіб ніж за два кліки відразу почистити кукі (причому в різних браузерах одночасно), тимчасові файли, провести дефрагментацію та ще багато подібних речей. На рахунок коли його запускати то тут також не однозначно, можна раз в день, в тиждень чи місяць, залежно хто як користується. Але якщо поставити раз в місяць і в той час комп не буде включений то прога наступний раз запуститься знов через місяць ну і так далі. І може бути так що вона взагалі не чистить кілька місяців поспіль.

і незрозуміло куди і навіщо та програмулька буде лізти в тебе на компі

Дорогу осіліт ідущій, все там зрозуміло, аби бажання.

чим диск с різниться у швидкодії від д і інших?

Знову уважно читайте. Мова іде не про швидкість доступу, а про об'єм, це різні речі.

та де ви таке берете, мені цікаво

Наприклад, дружина качає реферат чи конспект, а в нагрузку ставить їй браузер Аміго чи Яндекс. Про те що потрібно було десь там на етапі скачування зняти кілька не зрозумілих галочок їй не зрозуміти. І таких людей (так само як і хитрих прог і лишнього сміття) дуже багато, і цей пост особисто я писав не для вас, а для них.

з файлом підкачки теж не зовсім зрозуміло чим він вам заважає

Заважати не заважає, але місце на диску займає. Якщо він не використовується, то навіщо мені лишніх 4 Гб на системному диску під непотрібні речі виділяти.

у цьому випадку я спокійно собі захаращую робочий стіл

Дивлячись якими файлами. Якщо на робочому столі (на SSD ) зберігати купу фільмів і радіти що вони на кілька секунд запускаються швидше то це не зовсім розумно. Так як ССД зазвичай має обмежений об'єм і розумніше використовувати його для швидшої роботи системи а не для файлової помойки. Хоча особисто вам може подобається навпаки, ваше право.

а тепер файл підкачки. Офіційно майкрософ не рекомендує відключати його

Ви завжди робите так як офіційно радить Майкрсофт? Купуєте легально його ОС і софт? Тільки чесно.

Опубліковано

про об"єм тим більше незрозуміло. яка різниця чи меньше вільного місця на диску с чи на д (мова не йде про "осталось 10 мегабайт вільного місця")?

поясніть

от є в мене ноут. На ньому вінт 160 гіг. зараз на ньому лише 1 диск с і все що мені треба зберігається на робочому столі і в моїх документах. Вільнього місця десь 60 гіг.

Що мені дасть те, що я створю диск д і перенесу туди папку даунлоадз фотки і т д?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...