Перейти до змісту

Якою має бути справжня церква?

Gabriel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Народ, мене цікавить запитання - якою має бути справжня церква?

Хотів би попросити вас поділитися своїми думками незалежно від того чи відвідуєте ви якусь церкву постійно, чи дуже рідко, чи взагалі ніколи - щот аке є церква на вашу думку і якою вона має бути?

Або по іншому поставлю питання - в яку церкву ви б ходили з радісттю, що в ній має бути (або не бути) щоб народ приходив туди.

Чому запитую? В церкві в яку я хожу ми поставили те ж саме запитання, щоб вияснити що думають ті, хто приходить до нас. От і виникла думка запитати також наших форумчан.

Чекаю ваших думок і коментарів.

• Відповідей 249
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

настоящая обитель веры должна быть в душе человека ... ато видел я таких праведников в церкву ходют как в аптеку за таблэткой... - типа причастился посповидался и можно дальше паскудить .... хрррр!!!

Опубліковано

Церковь, говоришь? Во-первых не должна быть лживой и корыстной! Хотите, чтоб люди верили в бога? Убедите их в его существовании бескорыстно! Перестаньте взымать дань за отпущение грехов и другие "услуги"...

Почему раньше были добровольные подаяния, а сейчас в каждом храме у вас висит Прейскурант цен?

Во-вторых, перестаньте навязывать свою "веру". Человек ,который хочет верить - поверит.

Церковь уже давным давно превратилась в сборище лжецов и бизнесменов, которые тянут к себе прихожан всеми возможными и невозможными способами.

Опубліковано

Я бы никогда не ходил бы ни в какую церковь, пусть бы за это даже и платили ;)

Церковь - это рабство. Вера должна быть внутри тебя, а не выставляться на всеобщее обозрение. От того, что ты будешь в храме в толпе тебе подобных, ближе к Богу не станешь. Поэтому я считаю, что церковь как таковая не особенно и нужна.

Опубліковано

Gabriel, церковь должна быть отсутствующей. другими словами, нужно ее снести, а на ее месте построить жилой дом. в идеале сразу строить жилой дом -- пользы будет во сто крат больше. служителям культа и прихлебателям -- найти достойную работу.

Опубліковано

І що у вас там за церква така демократична :(:) ?

mix_forever

ти пишеш з відтінком "великої любові" до православних:), а тут швидше за все - протестанти! Не думаю, що ортодоксали собі б таке дозволили.

Хоча ідея доволі креативна:) Можна багатьох л... підтягнути:)

Опубліковано

Shkoder, не бузи. церкви бывают очень красивые по архитектуре хотя бы.

граждане, уважайте друг друга. ну кому что-то не нравится, кто-то этим живет. уважайте чужое мнение и чужую жизнь.

Опубліковано

Ну я в церкві бачу тільки одне: колись, років 80 назад вона дійсно тримала мораль і порядок, люди боялися бога.

Зараз це не церква, а комерційна структура.

Опубліковано

Так розумію, що йдеться про християнську церкву? Ну, і також, саме поняття церква має два значення: 1. будівля; 2. зібрання людей. Вважаю, що для того, щоб зрозуміти якою має бути церква (в обох значеннях), потрібно звернутися до Біблії і почитати, якою була церква перших християн. Вони збиралися групами, не завжди великими, бо їх переслідували, не завжди це були великі будівлі, але ясно одне, якогось обрядового храму у них не було, томущо і скинія, і храм відійшли і стали непотрібними після страти Ісуса. Тому не важливо, щоб у цій будівлі були якісь спеціальні зображення, витримувались якісь певні норми. Це повинна бути будвля, яка б відповідала основним вимогам, тобто щоб у ній було достатньо місця для людей, було затишно і тепло. Для того, щоб хотілось у неї ходити? Тут знову ж таки, для чого збирались перші християни? Найкраще про це написано у посланні до Євреїв 10:24, 25. Якщо людині це потрібно - вона буде приходити на такі зібрання.

Щодо церкви в душі, всередині - вищенаведений біблійний вірш показує, що Богу неможливо поклонятися наодинці, маю на увазі, тільки самому. Обов'язково має існувати група людей, як це було завжди, беручи до уваги Біблію. Рабство - річ відносна, уже колись на форумі обговорювалось, як на мене, абсолютно вільної людини немає.

Щодо пожертв, погоджуюсь, що вони повинні бути добровільними, це основа основ: дармо отримали - дармо давайте. Щодо нав'язування, звичайно, цього непотрібно, "кожна людина сама за себе дасть відповідь Богу", але наказ проповідувати іншим людям дав сам Ісус (Мт.28:19, 20).

Опубліковано

Shura, я и не призываю пройтись по церквям с динамитом, просто не вижу смысла в строительстве новых церквей. кроме того, уважать чужое мнение -- это не значит молчать о собственном.

Опубліковано

а восстановление разрушенных революционерами? нет, это часть истории. она должна быть.

перегибы в любую сторону недопустимы.

у церкви тоже были крестовые походы "под прикрытием" "походов в святые места"

на самом деле - захват территории. (сегодняшние захваты стран с нефтью пендосами)

но история должна жить. иначе все с ног на голову перевернут.

потрібно звернутися до Біблії і почитати, якою була церква перших християн

а ты в резюме что пишешь? только положительные моменты. а Библию эти "первые христиане" и написали.

Опубліковано
а ты в резюме что пишешь? только положительные моменты. а Библию эти "первые христиане" и написали.

Тут можна сказати тільки одне. Християнська віра базується на Біблії, на вірі в те, що вона пише. Якщо ставити під сумнів її Бого-надхненність, то про яке християнство, про які церкви можна говорити?? Ви маєте право довіряти Біблії, або ні, але тоді також постає запитання і про Вашу віру. особисто я переконаний, що Біблія надхнена Богом, по факту, буквально, її писали люди (Божі пророки і апостоли), але вони записували не свої думки, а Божі. Це моя особиста думка.

Про які позитивні моменти йдеться? Таке враження, що ніби я щось приховав... Про перших християн можна також прочитати і у світських джерелах, зокрема роботи Йосифа Флавія.

Опубліковано
Библию эти "первые христиане" и написали.
Шура, ти хоч історію в школі вчив? :(

учил, учил. :)

вы хотите сказать, что Библию на Луне нашли?

люди ее писали. причем руками, клаву в те времена не потопчешь :)

Опубліковано
Біблія надхнена Богом, по факту, буквально, її писали люди (Божі пророки і апостоли), але вони записували не свої думки, а Божі

Пророки і апостоли писали євангелія, а Біблія була сформована в X|-му столітті якимось римським імператором, який сам був язичником (і до сметрті ним лишився). При чому до Біблії ввійшла лише невелика частина євангелій (на вибір того язичника).

Щодо церкви я підтримую Shkoder-а.

Опубліковано

церква - це зібрання людей

а в нас церква це будинок (залежності скільки мають грошей) високий чи низенький і паркан як між східним і західним Берліном

Опубліковано

Формували, але не писали. Тому що більша частина біблійних текстів були написані задовго до перших християн.

Опубліковано

Plum

Правильно - це і не були християни, їх потім так назвали. Та і те що вони писали Біблією було назване пізніше, може якраз тоді коли Yaryk казав

Опубліковано

Эхх, и любят у нас боянить и обговаривать одно и тоже, только в разные времена.

Раньше я думаю вера служила вроде инструментом для порядка и управления, боязнь перед богом и попасть в ад, хоть как-то может быть отгоняло мысли о преступлении. А щас, всем пофигу.

Будь ты хоть мусульманин, буддист или сатанист, надо всегда оставаться человеком. А иногда жестокость самих служителей церкви и их преступления... сельский священник педофил, массовое побоище священников из-за разной зарплаты, жестокое обращение с животными... ну и т.д.

А насчет сноски церквей, то не стоит, красивые и иногда грандиозные сооружения :)

Опубліковано
Ну я в церкві бачу тільки одне: колись, років 80 назад вона дійсно тримала мораль і порядок, люди боялися бога.

Зараз це не церква, а комерційна структура.

На 200% з тобою згідний :)

Опубліковано

Народ,а можна почути аргументи до ваших думок. Не просто констатувати факт а саме те, чому ви так думаєте.

Знаєте, чомусь мені здається що багато людей шукають відмазки, негативні сторони в церкві, щоб собі сказати "я в таку церкву не піду!".

Що, нормальної церкви нема??? Ви хочете постави всіх в одну лінію і сказати що всі священники, християни лицеміри і так далі?

З таким самим успіхом я можу сказати про всіх системних адмінів... Відчуваєте суть???

Я просив вас не критикувати церкву, а висказати свою думку яка вона (церква) має бути ( або не бути, як увипадку Shkodera).

Дякую за те, що маєте власну думку!!!

Опубліковано
Правильно - це і не були християни, їх потім так назвали. Та і те що вони писали Біблією було назване пізніше, може якраз тоді коли Yaryk казав
Не так. Фактично тих хто писав Біблію (Старий Заповіт) і зараз називають євреями :)

А Євангелію (Новий Заповіт) -- так, писали християни. Натхненні Господом апостоли.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...