Перейти до змісту

Війна


phantom

  

932 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 6,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

цікаво чи тобі дадуть бан за образи учасника....

всі мають право на свою думку,ти не папік

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крим - не Росія, або 12 фактів про Крим український

http://gurt.org.ua/news/recent/21328/

Сьогоднішні російські ЗМІ переповнені пропагандистськими гаслами, на зразок: «Крым – русская земля», «Севастополь – город русских моряков» і посилаються до ефемерної історичної справедливості, за якою Крим мав би належати Росії. Та чи так воно насправді? І наскільки заслужено Крим належить Україні? ГУРТ спробував розбіратися в цьому питанні, зібравши добірку фактів про історичну близькість Криму саме до українців.

Факт 1. У І-ІІ ст. до н.е. в Криму вперше з’являється народність, яку грецькі історики називають «роксолани». У 94 р. до н.е., за свідченнями римського історика Страбона, відбувалась війна між Мітридатом Євпатором та плем’ям роксоланів за контроль над південним Кримом. В ході неї роксолани програли і відійшли на територію центрального Криму. Як відомо, термін «роксолани» був загальновживаним для західних істориків, включно до ХVІІІ століття, для позначення українців.

Факт 2. За часів правління Святослава, на території Криму утворилося Тмутараканське князівство, що включало в себе частину Кримського півострова. Обмеження впливу Русі в Криму неодноразово з’являлося в умовах договорів Києва з Візантією, яка вважали Крим об’єктом власного впливу.

Факт 3. Ще у Київських літописах, головні на той час порти Криму називалися українськими назвами, вочевидь, переінакшеними з грецької мови на українську: Судак звався "Сурож", Херсонес – 2Корсунем", Керч – "Корчево", Євпаторія – "Козлов".

Факт 4. Українці складали переважну більшість передових загонів російського війська під час усіх Російсько-Турецьких воєн за Крим. У 1735-38 роках діяло 50 тис. українців, без урахування морських козаків. У 1776 році, вже після розгрому останньої Січі, російські полководці змушені були заново організувати суто українські військові формування, за запорізьким зразком, для війни в Криму.

Факт 5. Укріплення Криму в складі Російської Імперії та його розбудови відбувалося за планом графа українського походження Олександра Безбородька. Саме план Безбородька і втілював у Криму граф Потьомкін, стараннями якого в 1783 році Крим було приєднано до Росії.

Факт 6. Перші кораблі Чорноморського флоту належали Дніпровській та Азовській флотиліям, які повністю складалися з козаків. Увесь склад флоту, станом на його появу у 1789 році, 4 великих корабля і близько 200 малих, обслуговувались козаками. Відтак, справжніми засновниками теперішнього російського Чорноморського флоту є українці.

Факт 7. Напередодні лютневої революції 1917 року у Севастополі діяв підпільний гурток офіцерів «Кобзар». Саме офіцери зі складу гуртка пізніше творили Севастопольську українську громаду. На її перше засідання, що проходило під жовто-синіми прапорами та портретами Шевченка, прийшло кілька тисяч чоловік. Аналогічні гуртки та зібрання були і в Сімферополі, і в інших кримських містах.

Факт 8. 12 жовтня 1917 року на усіх кораблях Чорноморського флоту у Севастополі було піднято жовто-сині прапори. Зняття прапорів вдалося добитися тільки за кілька днів завдяки масованому тиску з Петербургу, при цьому деякі кораблі (наприклад, міноносець «Завидный») узагалі відмовилися зняти прапор.

Факт 9. У 1918 році за приєднання Криму до України виступив з’їзд землевласників та хліборобів півострова. А також про включення регіону до складу УНР, за умов гарантування культурних привілеїв, неодноразово зверталися делегати від кримськотатарського народу. На заваді приєднанню стали німецькі війська, що тоді контролювали Крим.

Факт 10. Повальна русифікація українців Криму почалася ще в 20-ті роки ХХ століття. Тоді більшовиками були розпущені усі українські школи, які фінансувалися, здебільшого, коштом самих українців. Не зважаючи на наявність значної групи українців на півострові, можливість для навчання українською мовою для них була повністю відрізана. Прикметно, що кримськотатарські, вірменські, болгарські, караїмські та єврейські школи півострова продовжували працювати.

Факт 11. В 1941 році окупаційні німецькі війська, реагуючи на потреби населення, дали дозвіл на створення в Криму кількох українських шкіл. З поверненням Криму під владу СРСР, ці школи знову були закриті. Заново українські школи в Криму з’явилися вже лише після передачі Кримської області під контроль УРСР. Втім, у 60-х українська мова як основна використовувалася лише у трьох школах-інтернатах півострова.

Факт 12. У грудні 1991 року, під час референдуму про незалежність, 54% жителів півострова проголосували за входження Криму до складу України. В Севастополі про бажання ввійти до складу України висловилось 57% жителів.

І наостанок. Електро- та водопостачання Криму, переважною мірою, здійснюється з території України. Залізничне та шосейне сполучення Крим має лише з територією України. З територією Росії існує лише морське та паромне сполучення. На 90% постачання продуктів харчування та промислових продуктів у Крим здійснюється з території України. Також Крим є одним з найбільш дотаційних регіонів України – його доходи втричі менші за видатки, що фінансують з держбюджету України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та нормально це, ок, я погоджуюсь, що гімн є гІмном поки він звучить з затвердженим текстом на затвердженій мові. Але це суто правивий аспект, переклад не міняє сенсу, а музика одна для всіх, це універсальні букви, які розуміє весь світ, а пісня -- це мова, яка є зрозумілою для всіх, бо то є мова сибіозу серця й голови

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні довго не спав, думав, про те прочитавши, точніше до читавши останні коментарі, зрозумів що це питання ще не є аж таким актуальним, про те висловлю свою думку.

На мою думку, Бандеру, як національного героя треба залишити в історії, навіть для того щоб менше провокувати схід. Зараз в нас реально з'явилися нові герої, яких дехто з нас знав особисто! Наприклад я вчився в одних стінах з Сергієм Байдовським, особисто з ним знайомий не був, але часто бачив його на перервах, я був здається на курс вищий за нього. Василя Мойсея не пам'ятаю, але він теж вчився в тому самому інституті. Едуард Гриневич - це чоловік моєї одногрупниці. Для мене національні герої - це Небесна Сотня, на чолі з Сергієм Нігояном! Я гадаю що тепер саме Небесна Сотня має стати національними героями в свідомості Українців, тим більше що в ній присутні герої з усієї України і не тільки!

Якщо це питання на часі і його готові обговорювати, то давайте створимо окрему тему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крим - не Росія, або 12 фактів про Крим український

http://gurt.org.ua/news/recent/21328/

Це все уже не актуально. За таким принципом Росії Америка ще винна за Аляску, ібо що то є 7 млн.

Питання в міжнародних домовленостях і їх дотриманні. Ми одні з перших, що стали позаядерною державою, тому міжнародна спільнота зараз проходить тест на свої гарантії таким як ми.

Путін засидівся і утвердився при владі в себе, що вирішив погратися у геополітику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От ми і відійшли від основної теми "Війна". Насправді війну потрібно виграти в своїй голові. Я не вважаю, що варто зараз замислюватись над статусом С.Бандери, не на часі зараз і пошук тролів - це люди які тільки говорять. Найважливіше усвідомити, що на порозі ворог. Ворог який прийшов в "овечій шкурі" і за його ж словами "лише захищає своїх громадян". Так звані "свої" - це запроданці, які працюють на місцях нарозвал та на розбрат в Україні. Напевно варто, все таки, зайнятись люстрацією на місцях. Дуже вже багато залишилось маленьких "князьків" (керівників відділів та установ) в яких за спиною висів портрет вдареної яйцем погані. Вони встигли його сховати, але мислення і поступки не сховаєш і не завуалюєш. Саме вони зараз виконують роль п'ятої колони і говорять: треба зачекати, не варто боротися, путлер сам забере війська і таке інше. Взагалі то варто використовувати "асиметричні удари" Вони ввели війська а ми можемо в офіційному зверненні оголосити, що рашка таким чином не хоче платити за аренду баз в криму. Також можна звернутися до міжнародногосуду, оскілки про навчання москалі повинні попереджати, як і про пересування по території України.

Не варто завжди захищатися. Це не справляє враження. Потрібно і самим брати ініціативу в руки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до #1178

Я згоден, тепер гасло "Слава Україні! - Героям Слава" набуває нового смислового змісту і наповненння, бо є реальні герої, наші сучасники, друзі, знайомі рідні... Я теж вчився в одних стінах з загиблим героєм Іваном Тарасюком, якому було всього 21. І так як я визнаю себе свідомо "диванним патріотом", за що мені прикро і досадно, то я вирішив зробити хоча б щось корисне для поступу Української революції і пішов до директора коледжу з ініціативою назвати коледж ім"ям Івана Тарасюка. І можу прозвітувати що директору ідея сподобалась, він зїздив до Львова і узгодив там з керівництвом (у нас філія Монади), вони там теж поставились позитивно, єдине, що сам процес процедурно займе час, оскільки треба змінювати всі ліцензії, договори і інші писульки. Зозглядаються проекти настінного барельєфу. З Гузьом я теж поспілкувався на рахунок цього і він теж позитивно поставився і на цьому тижні ми мали зустрітись -- я, Гузь і Гайдучок (директор коледжу). Але клята війна перебила всі плани і домовленості.

Я не хвалюся, чи не намагаюся заробити якісь бали, просунути своє імя, я просто хочу бути одним із Вас в плані якось долучитись до подій

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я чомусь при згадуванні Небесної Сотні я згадую відео, як депутат Пашинський вивозить снайперську гвинтівку на своєму авто разом з невідомим з Майдана? Звичайно, хочеться вірити в краще, але до цих пір про цей факт всі змовчують. Тим часом Пашинский назначен и.о. главы администрации президента

http://rutube.ru/vid...b2261f9d4d00c4/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це просто ппц:

Директор Департаменту по роботі з особовим складом Адміністрації Державної Прикордонної Служби України генерал-полковник Коваль Михайло Володимирович, був викрадений біля військової частини під Ялтою близько 16 години.

В прес-службі ДПСУ підтвердили дану інформацію.

Деталі будуть згодом.

Більш повно тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні довго не спав, думав, про те прочитавши, точніше до читавши останні коментарі, зрозумів що це питання ще не є аж таким актуальним, про те висловлю свою думку.

На мою думку, Бандеру, як національного героя треба залишити в історії, навіть для того щоб менше провокувати схід. .

Вибачте за офтоп. Бандера і так в історії :_02: і захід ним , як національним героем. ніхто не провокує.Чомусь, серед "поклонников России" ім*я Бандери, сталоім*ям прозивним.З великою повагою і гордістью відношусь до загиблих хлопців з Небесної сотні( нехай спочивать в мирі, слава їм на віки). Бандера і смерть наших сучасних героїв це не роздільна частина історії. Та й повірте мені, як тому , котрий народився і виріс на Сході, не сам Схід проти Бандери, а проросійські підгавкувачі :_02:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми переглядаємо стріми з ютуба і сміємося над пресконференціями путлера та яника, витрачаємо час на доведення істин (крим і Україна - єдине ціле), які відомі більшості на цьому форумі. А тим часом наші солдати, які залишились на цьому клапті зумлі знаходяться в оточені. Для нас тимчасове перемир'я видається перемогою (ура путін зупинив ввід військ і не буде стрілянини і смертей) а для солдатів на окуповані землі війна вже їде (без пострілів але з погрозами). Скільки вони будуть там опиратись і спостерігати як українці нічого не роблять? Думаєте їм так само як і нам зручно і легко сидіти вдома і набирати тексти. Зупинка вводу військ - не перемога, а продовженні війни, тільки зараз ворог намагається зламати терпіння.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Йопта.... А ше захопили донецьку ОДА і штурмують держказначейство. Блін, а шо, мало підстав шоб розпочати антитерористичну операцію? чого як ми штурмавали, то і гаранти в нашу сторону летіли і помпи стріляли, а ці безперешкодно, та шей не приховуючи, що вони з Росії і показують зброю і вивішують прапор російський (є таке відео)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Путін і Шойгу сказали, що вояки не російські.

Цікаво, наші владці додумаються вимагати офіційного підтвердження цих даних?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dobeck,

Sniper,

seolutsk,

Ну ось, хтось за, хтось проти, в когось взагалі інша думка. Саме для цього і потрібна інша тема! Я до речі теж відношусь до диванних військ, в армію мене не взяли, наказали бути дятлом клавіатури)))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а шо, мало підстав шоб розпочати антитерористичну операцію

Кишка в наших керівників тонка. Тому і захищаються а не нападають. Чекають на милість і на "може все розсосеться". яник також чекав і дочекався.

Я розумію в криму - де все заблоковано кацапами, але можна ж в донецькій та луганській областях показово покарати тих, хто прапор ставить. привселюдно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МВД привлекало спецподразделение "Омега" против мирных митингующих 1 декабря - Деревянко

Министерство внутренних дел привлекало спецподразделение "Омега" против мирных митингующих 1 декабря 2013 года.

МВД привлекал спецподразделение "Омега" против мирных митингующих 1 декабря - Деревянко

Об этом написал народный депутат Украины Юрий Деревянко (внефракционный) на своей странице в “Фейсбук”.

По его словам, это стало известно в процессе судебного разбирательства дела в отношении экс-министра внутренних дел Виталия Захарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕАваков: К кровавым событиям в Киеве причастна третья сила

Как напомнил депутат, “спецподразделение "Омега" - это милицейский спецназ для борьбы с терроризмом!!! Укомплектованный десантниками, боевыми пловцами и специалистами по горной подготовке”.

“Это те нелюди, которые раздели митингующего и глумились над ним на ул. Грушевского”, - пишет Деревянко.

Деревянко также разместил на своей странице документы, где показано, какие подразделения и где размещались по центру Киева.

http://www.unian.net/politics/893393-mvd-privlekalo-spetspodrazdelenie-omega-protiv-mirnyih-mitinguyuschih-1-dekabrya-derevyanko.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наша доблесна міліція може лише з мирними демонстрантами воювати а протидіяти озброєній агресії якось сцикотно. Бити на майдані студентів - це запроста, а затримати людину, яка на території України відкрито носить зброю - це неможливо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"згинуть наші вороженьки"

В оригіналі у автора слів (П.Чубинського) це звучить так : "згинуть наші ворІженьки".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мужики-хватить ляси точити). Замість кіношки з падругою наніч - Відеоуроки для тих кого служба обійшла стороною ....

post-23169-0-70828400-1394037342_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...