sjapa Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:29 #1 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:29 У садочку №16 свої методи боротьби з тими, хто відмовився давати гроші на вставляння вікон. Це пипець - і смішно, і образливо, не знаю що більше)) Суть ось у чому: минулого тиждня я як матуся без статків відмовилась платити за нові вікна, бо банально немає, далі - прихадимо у садок, а на шафці моєї дитини немає ручки тільки гвіздок стирчить( а він може поранити малечу, коли вона самостійно відкриватиме шафку). Хоча якщо мені не зраджує пам'ять, ще нещодавно ручка там була. І Ручки на усіх решта шафках - Є. СПодіваюсь, це тільки збіг обставин, але якщо ні? Тепер такі дрібні пакості мою малечу переслідуватимуть поки я не здамся - і не найду грошей?Дааа...мммКоли я запитала у присутніх батьків і нянечкі, чи вони часом не в курсі, що за єрунда - усі як один ніяково відвернулись.Якось так. Виникає питання боротись з системою взагалі реально, чи це міф для аутсайдерів?
Vadimm Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:41 #2 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:41 Гроші збирають батьки чи вихователі? Якщо помітите систематичність таких пакостей - телефонуйте у міське управління освіти (в прийомну, вроді 72-48-00) запитаєте з ким можна поспілкуватись з приводу вашої проблеми - вам дадуть номер до спеціаліста по роботі з ДНЗ - і ій викладаєте суть (метод ефективний, випробовував сам). Хоча перед цим коректно було б поспілкуватись із завідуючою. А по скільки збирають? Всю суму одразу чи частинами протягом навчального року? Додано: замінити ручку на шафці - вашому тату на 5 хвилин роботи .
MACCEN Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:42 #3 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:42 поставте свічку в цервкі за упокой души завідуючої того садочка...Думаю це не збіг обставин - це точно, бо це тупо навіть якщо зломалася ручка, якщо завгосп чи як там того дядька майстра називають в садку зовсім не дибілоїд, то прикрутив би щось таке щоб дитина не поранилась при будь-яких обставинах.
Ponochka Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:44 #4 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:44 Ну не знаю, як по мене це не логічно... Вихователі відповідають за безпеку дітей у садочку і не думаю, що свідомо хтось буде відривати ручку. Швидше всього збіг обставин.
Адміністратори kmd Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:59 Адміністратори #5 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 06:59 Напиши скаргу, будуть відвертатись. Але пакостити бажання відпаде.
Zheny@ Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 07:11 #6 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 07:11 Завідуюча в садочках - це такі собі самодержці. Їм дали кусочок влади (буцім-то) і можливість керувати.І як завше, в таких випадках, спрацьовує "синдром вахтера".Зазвичай, бесіда із завідуючою може допомогти. Все можливо пояснити. Що грошей немає. Принаймні всіх одразу. Я можу частково гроші виплачувати і т.д. Зазвичай діє.Окрім того, це найбільш "трудолюбиві" мамаші / татусі, які взялися збирати гроші починають таке робити. Будуть телефонувати мало що не серед ночі, і казати "Дай грошей".Загалом, усі внески і т.д. Є добровільні. І ніхто не має права ні в кого нічого вимагати.
Vadimm Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 07:21 #7 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 07:21 Zheny@, швидше за все завідуюча тут ніпричому, але вправити мізки батьківському комітету (якщо буде систематичність пакостей) зможе, це в її інтересах.
yurgen Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:07 #8 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:07 sjapa, таке відчуття, що Ви так налякані можливими репресіями, що у всьому вбачаєте змову проти себе. Якби сталося хоча б з трійку неординарних подій, можна було скласти якусь картину, а так нагадує параною.
MACCEN Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:10 #9 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:10 в людини не параноя, просто зараз таке твориться, що дитину просто заклюють...
sjapa Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:10 Автор #10 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:10 sjapa, таке відчуття, що Ви так налякані можливими репресіями, що у всьому вбачаєте змову проти себе. Якби сталося хоча б з трійку неординарних подій, можна було скласти якусь картину, а так нагадує параною.усе може бути з параноєю - жартую звісно.Гроші збирають як батьки так і вихователі, про можливість платити частинами я вже домовлялась минулого півріччя, треба і цього разу певно так зробити - хоча знову здавати на вікна можливості не має.Ручку поставити треба вже сьогодні, якраз прямую за декілька хвилин до магазину.А інциденти вже були - одна з виховательок влітку прямим текстом сказала, що дитину у садок не приводьте доки не здасте усієї суми за ремонт.Я просто не правильна мама якась, я вважаю, що якщо гроші на садки з місцевого бюджету виділяються, то не варто "вимагати" їх з батьків, а шукати спонсорів, наприклад. може я не права, і треба віддавати останнє.
Ponochka Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:15 #11 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:15 може я дійсно не розумію...але який сенс комусь, навіть батьківському комітеті, відривати ручку? Так само може бігти їхня дитина, зачепитись і поранитись. І не виключено, що вже на вечір ручка буде на місці. Я ще розумію ігнор батьків (бо закладаються думки, чому одні мають платити, а інші - ні, бо всі будуть користуватись тими вікнами), але все таки всі дорослі і, надіюсь, розумні люди і якщо дійсно немає можливості, то і наполягати не будуть.
Onil Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:17 #12 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:17 Вихователі в долі з комітетом, от і не хочуть ділитись. Напрягають і мутять. Такі випадки є кругом, але інколи самі ж батьки бачучи що в сім'ї скрута сумму в 150- 200 грн.(орієнтовна сумма питання)розбивають на всіх. Видно там не все так чисто.
Vadimm Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:30 #13 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:30 Вихователі в долі з комітетом, от і не хочуть ділитись. Напрягають і мутять. Такі випадки є кругом, але інколи самі ж батьки бачучи що в сім'ї скрута сумму в 150- 200 грн.(орієнтовна сумма питання)розбивають на всіх. Видно там не все так чисто. Кожен з батьків має можливість бути членом батьківького комітету, а також запропонувати не гірші вікна в групу але дешевше
sjapa Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:33 Автор #14 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 08:33 бо закладаються думки, чому одні мають платити, а інші - ні, бо всі будуть користуватись тими вікнамиконформізм, це звісно добре і корисно для свого власного спокою. але закрадається питання чому батьки взагалі мають щось здавати?
gorik Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 09:55 #15 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 09:55 Тому, що їхні діти там вчаться, і батьки, в першу чергу, це роблять для своїх дітей, щоб їм було тепло і комфортно, а не для садочку.От хотілося б у Вас запитати, як в під'їзді здають гроші на домофон, нові труби, дах, ремонт, тощо, ви теж не здаєте? бо це все має робити ЖЕК безкоштовно?У нас в країні не все ідеально, точніше все зовсім не ідеально, але якщо влада про нас на думає, то ми повинні думати самі. Уявімо картину: всі батьки відмовилися платити в садочок\школу, що тоді? Особисто у мене вимальовується таке: діти в холодних приміщеннях, голодні, граються обломками іграшок, сидять на старезних, розмальованих побитих стільцях і таких же партах. Я такого своїй дитині не хочу - я хочу щоб моя дитина жила\навчалася в нормальних умовах.З.І. Добре жити за чужий рахунок.
milana Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:04 #16 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:04 gorik, а чому ви ведете мову про чужий рахунок? Не треба заглядати до чужої кишені, і дякуйте Богові, що ваші фінансові можливості дозволяють вам здавати гроші на подібні речі.Правильні картинки хтось недавно вивішував, дослівно не пам"ятаю, але суть така: чому депутати не роблять ремонт у адміністрації за свій кошт, а батьки у садках повинні?
Dima4s Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:07 #17 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:07 Тому що у нас в країні як і в місті нашому є гроші на ремонт прокуратури з барною стійкою але немає грошей на заміну вікон в садочках)
gorik Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:13 #18 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:13 gorik, а чому ви ведете мову про чужий рахунок? Не треба заглядати до чужої кишені, і дякуйте Богові, що ваші фінансові можливості дозволяють вам здавати гроші на подібні речі.Правильні картинки хтось недавно вивішував, дослівно не пам"ятаю, але суть така: чому депутати не роблять ремонт у адміністрації за свій кошт, а батьки у садках повинні?Справа в тім, що моя дитина теж навчаєтсья в 16-му садочку... і щось мені підказує, що ми з топікстартером в одну групу навіть ходимо... Але це тільки здогадки, і я можу помилятися, тому більше розповідати не хочу.Та і до кишені я не заглядаю, просто задав питання. Але, перепрошую, жити за чужий рахунок - теж не дуже гарно.А на рахунок картинок - ситуація дещо інша. Депутат в адміністрації - працівник, такий же як і Ви на своїй роботі - Ви в себе в кабінеті ремонт своїми коштами робите? А діти в садочку - відвідувачі, умовно кажучи.
Гість Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:27 #19 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:27 Особисто у мене вимальовується таке: діти в холодних приміщеннях, голодні, граються обломками іграшок, сидять на старезних, розмальованих побитих стільцях і таких же партах. Я такого своїй дитині не хочу - я хочу щоб моя дитина жила\навчалася в нормальних умовах.З.І. Добре жити за чужий рахунок.Так ніхто і не забороняє Вам здаватись. Маєте можливість - будь-ласка. А в кого нема? забирати дитину додому?І до чого тут фраза "З.І. Добре жити за чужий рахунок"?Це типу за Ваш?Окрім того, це найбільш "трудолюбиві" мамаші / татусі, які взялися збирати гроші починають таке робити. Будуть телефонувати мало що не серед ночі, і казати "Дай грошей".Загалом, усі внески і т.д. Є добровільні. І ніхто не має права ні в кого нічого вимагати.
gorik Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:44 #20 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:44 Так ніхто і не забороняє Вам здаватись. Маєте можливість - будь-ласка. А в кого нема? забирати дитину додому?І до чого тут фраза "З.І. Добре жити за чужий рахунок"?Це типу за Ваш?Не особисто за мій, а за рахунок усіх інших батьків.Я не буду нічого писати на рахунок має\немає, поки точно не переконаюся, що це наші одногрупники, щоб нікого не образити.
yura2281 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:49 #21 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 10:49 Вже була така картинка
PPArhangel Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 11:45 #22 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 11:45 З вашого дозволу вставлю своїх 5 копійок.я так же само як і більшість відвідував навчальні заклади, поскільки я не з благополучної сімї то і бютжет звісно був маленьким і в ті часи саксамо батьківські комітети при можливості здавали кошти для ( покращення інтерєру закладу) моя мати незавжди була в змозі заплатити за моє комфортне перебування в навчальному закладі. раніше батьківський комітет звертал увагу на бютжет всіх батьків, і якщо в деяких батьків дійсно не було коштів то решта батьків здавала за них. на даний момент я вже сам став батьком слава богу в мене хороша заробітна плата я я можу без вагань заплатити за комфортне перебування моєї дитини в тому чи іншому навчальному закладі. батьки платять в садочок певні кошти за перебування дитини в садочок ці кошти розприділяються на утримання приміщення комунальні послуги заробітну плату і наповнення бютжету з якого повинний робитися ремонт чи модернізація. але ми самі батьки навчили навчальні заклади класти гроші з бютжету в власний карман. навіщо робити ремонт з бютжету якщо можна зібрати кошти з батьків, дозволити відвідувати садочок дитині без прививки за умови що батьки закуплять меблі. є ще одна ситуація наприклад в групі з 30-цяти дітей 25 дітей мають батьків з великим статком а 5 дітей з бютжетних сімей. батьківській комітет вирішив зробити шикарні умови перебування бо їхні статки дозволяють викласти немаленьку суму, тоді постає питання що робити решті 5 дітям брати кредит чи віддавати свою частину 10 років чи можливо шукати іншу групу чи садок???навіщо вчительці на день вчителя дарувати золоту цепочку на день народження плазмову панель???
Ponochka Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 11:47 #23 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 11:47 бо закладаються думки, чому одні мають платити, а інші - ні, бо всі будуть користуватись тими вікнамиконформізм, це звісно добре і корисно для свого власного спокою. але закрадається питання чому батьки взагалі мають щось здавати?я вже десь писала, тому що ваша дитина там проводить 8-10 год свого часу (я бажаю, щоб вона була в теплі і комфорті), а плакатись в нинішній час на державу і чекати, що хтось це зробить, то безглуздо. П.С. Вже ж писалось, можете не здавати - все добровільно, але тоді не слід нарікати на умови
alex_create Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 12:05 #24 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 12:05 навіщо вчительці на день вчителя дарувати золоту цепочку на день народження плазмову панель???Як на мене - це або у Вас фантазія грає, бо в деяких несвідомих батьків ініціатива.Сумніваюся, що вихователь/викладач висуватиме такі вимоги, бо по ним є цілком однозначна стаття кримінального кодексу.
PPArhangel Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 12:14 #25 Опубліковано 7 Жовтня, 2013 в 12:14 Ponochka. Я вважаю що в вас достатній рівень заробітної плати щоб дозволити своїй дитині комфортні умови. Батьки з бютжетним рівнем заробітної плати неменше вашого хочуть щоб їхнім дітям було тепло і комфортно. В мене до вас таке питання скажіть будьласка де взяти мамі з заробітною платою в 1200грн кошти на комфорт дитині коли за квартиру потрібно заплатити за харчування доїзд на роботу садочок і при цьому вже баланс в кошильку нульовий . питання друге. скажіть будь-ласка молодій людині без квартити без батьківської підтримки найти кошти на квартиру створення сімї ї комфортне перебування дитини в садочку
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.