Перейти до змісту

Зовнішня гідроізоляція фундаменту (підвалу)

Phoinix

Рекомендовані повідомлення

Є підвал під будинком розміром 12х5м. Цікавить з яких матеріалів краще облаштувати зовнішню гідроізоляцію стін фундаменту. В неті багато чого читав і про проникаючу гідроізоляцію і про мастики всякі, прошу поділіться досвідом хто чим робив і що з того вийшло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вас цікавить саме зовнішня? будете відкопувати фундамент з зовнішньої сторони? як відкопаєте чистіть добре стіни від глини землі і бруду, і по всьому периметру клейте єврорубероїд!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доступ до фундаменту є з усіх сторін, руберойд не цікавить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доступ до фундаменту є з усіх сторін, руберойд не цікавить
Глина, рідке скло.... на що вистачить грошей, яка мета?

Від грунтових вод це не допоможе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будується новий будинок, грунтових вод нема, але гідроізоляцію хочу зробити якісну, є якісь варіанти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є в Луцьку фірма Ізолфа. В них є плівки спеціальні(водобарєр). По цінах не знаю бо до них не звертався, але багато хто рекомендував їх та збираюсь до них звернутись по іншому питанню. Думаю можна в них проконсультуватись чи на сайті почитати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є підвал під будинком розміром 12х5м. Цікавить з яких матеріалів краще облаштувати зовнішню гідроізоляцію стін фундаменту. В неті багато чого читав і про проникаючу гідроізоляцію і про мастики всякі, прошу поділіться досвідом хто чим робив і що з того вийшло.

Добрий день.

Можемо запропонувати бітумно-полімерну гідроізоляцію Ceresit CP43. Цим матеріалом можна відразу клеїти пінополістирольні плити. Матеріал німецького виробництва.

Пишіть в приват або телефонуйте 0673327634.

CP43.pdf

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будується новий будинок, грунтових вод нема, але гідроізоляцію хочу зробити якісну, є якісь варіанти?
Самий надійний варіант це проникаючиа внутрішня гідроізоляція, по ціні дорого. Наноситься всередині на бетон/штукатурку з наступним заштукатурюванням.

На мій хлопський розум, якщо робити зовнішню за допомогою всіляких плівок то робиться вона в котловані перед самим фундаментом настилом на підготовлену основу. А потім з'єднується з тою що наноситиметься на стіни.

А якщо робити лише на бокові стіни то можна і звичайним руберойдом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо є доступ до фундаменту, я вважаю що рубероїд самий оптимальний варіант. Взяв горелку розплавив одну сторону і наклеїв, і так дальше, ти бачиш, що ти обклеїв, і можеш бути спокійним, в тому що там вода не пройде! а от мазати всякими змазками - помазав і думай поможе чи не поможе! рік назад заливали Чашу для басейну, замовник добавлялв якусь хімію прямо в бетоновоз, і не помогло. після дощу в одному місця вода завжди сочилася, поки нерозкопали і не обклеїли рубероїдом! так шо діло Ваше, я просто розказав Вам факти!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самий надійний варіант це проникаючи внутрішня гідроізоляція, по ціні дорого.

Як саме? просвітіть :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як саме? просвітіть
Наноситься на мокру стіну, проникає у пори в бетоні і там лишається.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось чув про таке, а як зветься така штука знаєте?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самому не було потреби робити. Колега по роботі мав проблему з фундаментом у гаражі, відкопував, завозив глину, розмочував і затрамбовував. Це він робив років п'ять тому, з того часу не скаржився.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нажаль ні. Я розпитаю людей які цим займаються.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

суміші "Пенетрон" та "Пенекрит"

http://vimeo.com/8365356

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Робив минулого року гідроізоляцію смолою і єврорубероїдом. Розтоплював в бочці смолу, розводив її трошки соляркою потім щіткою-макловицею ретельно промазав усі зовнішні стіни фундаменту. Після цього брав єрорубероїд, нагрівав газовою горілкою саму стіну (смолу на стіні) і одну сторону рубероїду, потім притуляв розгладжуючи і виганяючи повітря. Ніби клеїш обої. Після цього знов розтоплював смолу і промазував стики кусків рубероїда і невеликі надриви. Потім засипав все це глиною.

Фото результату нижче

6Gnps.jpg

YsU7h.jpg

MNUu3.jpg

XR4wH.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скажіть будь ласка а глину утрамбовували біля фундаменту? чи просто засипали?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто засипав бобкетом, з часом вона почала сама "сідати" особливо це помітно було навесні, хоча якби засипав вручну то трамбував би однозначно

Існують різні думки на рахунок того чим робити засипку: одні кажуть - глиною, типу глиняний замок і вода не проникає глибоко; інші рекомендують пісок - так як цей матеріал найменш піддається морозному пученню і немає загрози підриву фундаменту весною, причому глину наводять як один із найбільш "пучиніших" (не знаю як правильно по українськи буде) видів грнту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але з іншої сторони глина затримує воду а пісок це ідеальний провідник води.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

теж потрібно зроби гідроізоляцію підвалу, рівень грунтових вод високий. але поки схиляюсь до зовнішньої. Якщо зробити внутрішню гідроізоляцію - стіна ззовні буде мокра, може кинутись грибок...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми цього літа теж зробили зовнішню гідроізоляцію фундаменту, рівень грунтових вод у нас високий + проблема полягала в тому що весь фундамент з цегли!Ми відкопали фундамент до бетонної подушки, почистили від бруду та землі болгаркою (з металевою щіткою), так як нам треба було ще й укріпити старий фундамент ми свердлили сквозні дирки і забивали туди анкера. Так як в котловані стояла вода (хоча був липень) прийшлось відкачувати і засипати крупний щебінь (фракція 40), поверх крупнозернистий пісок, (як тільки все це насипали вода спала), далі на стику бетонної подушки і цегляної стіни клали бетонітовий шнур Ватерстоп, ставили опалубку і заливали бетон з гідроізоляційною добавкою Аквамат-Адмикс!Коли бетон повністю висох покрили рідкою однокомпонентною гумою!Тепер треба засипати і все!А на наступний рік плануємо всередині зробити гідроізоляцію Пенетроном

post-10125-0-10274000-1378736582_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хтось користувався рідкою гумою?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Ми рідкою гумою користувались!Досить практична річ, відкрив відро, перемішав міксером на низьких обертах, щоб бульок не було, намазав валіком і все!Мінімальна температура нанесення +5!Розхід відносно не великий!На водній основі, не смердить!Використовували однокомпонентну гуму фірми Blits Invest (загугліть, якщо цікаво)!Ми задоволені результатом, зробили все своїми силами!

post-10125-0-27510600-1380480250_thumb.j

post-10125-0-07710500-1380480267_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вважаю мало того я наполягаю тільки на рубероїді. все інше або космос або херня. Робив тому знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...