Miro Опубліковано 14 Липня, 2013 в 15:33 Поділитися #51 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 15:33 відчуття, що нас мирно загарбуютьЕх, якби ж то... Хай би вже які німці чи чехи чи поляки (москалів не пропонувати) нас захопили, то може хоч якийсь порядок був биТобі (і твоїм дітям) так хочеться гнути шию в рабстві? ЧИМ німці чи поляки буликращі за більшовиків? Менше розстрілювали?Ніі, у нашій історії це вже було... І завжди була кров, кров наших батьків.І до речі...Олег Панькевич : "Антиукраинская власть в Киевеабсолютно ничего не делает, чтобы защитить украинцев иих историю". Как мы уже сообщали, 11 апреля в сейме Польшикрестьянская партия зарегистрировала проектпостановления о признании ОУН-УПА "преступнымиорганизациями, которые совершили геноцид против поляков в 1939-1947 годах". Впоследствии похожий проектпостановления подала Партия "Гражданская платформа". Авторыдокументов в частности предлагают признатьОрганизацию Украинских Националистов и УкраинскуюПовстанческую Армию "преступными организациями". Опричинах и предпосылках такой инициативы польских депутатов говорим с народным депутатом Украины от ВО"Свобода" Олегом Панькевичем. − Олег, почему, по вашемумнению, в Польше опятьпытаются спекулировать на теме Волынских событий1943-го? − Спекуляции вокруг этой темы, по-видимому, никогда непрекращались. В определенные моменты тему вытягивают на поверхность, и думаю, делается это неслучайный. Такиесложные страницы украинско-польских отношений обычноиспользуют с целью собственного пиара так называемые"кресов'яки" − радикально настроенные организации в Польше,которые ностальгируют за временами Второй РечиПосполитой и не стесняются заявлять о территориальных претензиях к Украине.Конечно, можно искать виновных в таких проявленияхксенофобии и шовинизма с польской стороны. Однако,считаю, что это также проблема Украины. Мы видим, что и нагосударственном уровне в Польше придают большоезначение истории 1939-1947 гг, в частности Волынским событиям, при чем интерпретируют те страницы истории так,как это выгодно их стороне. Зато украинская сторона, кромеразве что возмущенной общественности, молчит. Молчит,потому что в РП эту тему давно и детально изучают, проводятмасштабные научные конференции, издают книги, снимаютфильмы, а в Украине это делают отдельные историки и преимущественно из собственного энтузиазма, безгосударственной поддержки. И вот сейчас мы пожинаемплоды такого безразличного отношения к своей истории, кнациональной памяти. Я уже не говорю о том, что действующейвласти в Киевевыгодно это и она абсолютно ничего не делает и не сделает, если бы защитить украинцев и их историю. Скажем,несколько лет назад разгорелся конфликт, которыйзасвидетельствовал, что украинская власть беспомощнаяили безразличная, когда идет речь о национальной памяти. Сподачи "кресов'яків" в печати были опубликованные фото,на которых вроде бы изображалась "зверства" воинов УПА, совершенные в конце 1943 г. На фотографии былиизображены мертвые дети, привязанные к дереву колючимпроводом. Фото пошло странствовать миром, егоиспользовали польские и западные ученые. В 2008 году решили наоснове этих фото построить в Перемышлепамятник жертвам УПА. Но впоследствии двое польских ученых провели расследование и установили, чтособытие состоялось в декабре в 1923 г., когда безумнаяцыганка убила своих детей, а фото являетсяиллюстрацией к "Учебнику судебной медицины длястудентов и врачей" за 1948 г. Контроверсионную частьпамятника должны были демонтировать. Извинился ли кто-то перед украинцами за такое очернение ипренебрежение? В конечном итоге, или Украина демонстрироваласвою обиду и заявляла ли какие-топретензии? Вопрос риторический."Вспомните дело Дем'янюка, из которого безосновательно"лепили" преступника, а недавно появился немецкий фильм, в котором "настоящими" безжалостными нацистами-убийцами показаны украинцы, зато немцы - справедливые игуманные. Так же и истерия вокруг Волынских событийнеслучайна.Це так, для роздумів. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
LinkinPark Опубліковано 14 Липня, 2013 в 15:38 Поділитися #52 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 15:38 доречі є вже відео з яйцемhttp://www.tvn24.pl/...aylist_id=12799 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Saddy Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:10 Поділитися #53 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:10 їздив сьогодні до бабусі в село під Цуманем. Виїзд з Луцька в 12.00 з 33-го - без проблем. Виїхавши на трасу починаючи з Гаражджі по самого посту в Цумані майже через кожні 200-300 метрів стояло по одному даїшнику, міліціонеру, беркутівцю і т.д. Було декілька патрульних машин, які курсовали по трасі туди-назад зі швидкістю 60 км/год. При їх обгоні іншими ТЗ ніяких дій не приймали. В деяких селах були патрулі ДПС з радарами, але це так я думаю штатна ситуація. До речі, в одній з тем хтось питав про знаки обмеження швидкості перед постом ДАІ в Цумані - там знаки обмеження швидкості висять без додаткових табличок, тобто, фактично, вони встановлені з порушенням ПДР.Поветаючись додому близько 17.00 розминувся з польським кортежем в Звірові - спереду 3 патрульних машини, потім десь 12-15 а/м з польськими номерами, тоді швидка та ще 2 авто міліції. Їхали не надто швидко, біля 90 км/год. Ззаду вишикувалася тягнучка з автомобілів наших земляків, машин десь 30. Коли їхав назад місцями проходив досить сильний дощ, хлопцям-постовим реально не підфартило, лише деякі, хто стояв в селах, мали змогу сховатися на зупинках. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Andruha_gpz28 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:11 Поділитися #54 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:11 Цікаво, куди дивились охоронці, і польські і наші? Якщо кожен сопляк безголовий по президентах яйка розмазує, за що їм гроші платять? Курва, 100% нікому не потрібна файно спланована брудна провокація. Поляки тягнуть нас в Європу з усіх сил, а тут млять якась маріонетка робить таку фігню. Я б сам його за яйця повісив,цього ублюдка. Дуже прикро, що серед нас живуть такі дибілоїди. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Микола Тарасенко Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:21 Поділитися #55 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:21 Нам до Європи - як до неба рачки з такими ідіотами. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Andruha_gpz28 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:29 Поділитися #56 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:29 Та річ в тім, що цей ідіот, остання ланка в чиїйсь брудній грі. А далі нитка тягнеться дуже далеко і високо. Буде нам і асоціація, і безвізовий в"їзд, аж бігом тепер. А нашим панам і класно. Краще хай раби межгір"я за копійки будують, як по Європах мають їздити.Ах, до чего ж порой обидно,Что хозяина не видно, -Вверх и в темноту уходит нить.А куклы так ему послушны,И мы верим простодушноВ то, что кукла может говорить.(с)"Марионетки" А.Макаревич Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:42 Поділитися #57 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:42 Схоже в Україні яйця стають культовим продуктом не тільки на Великдень... Така собі яйце-візитка...Може то Яник робить тести на витримку для колег після того як сам тест не пройшов? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
zzzvalentinxxx Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:46 Поділитися #58 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:46 Янукович не зміг приїхати? Ну то хоч "гонца" послав з яйцем, да? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Микола Тарасенко Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:51 Поділитися #59 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 16:51 "... а оце Януковичу передай, ви ж там, президенти, пересікаєтесь!"І х...як його яйцем. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Микола Тарасенко Опубліковано 14 Липня, 2013 в 18:12 Поділитися #60 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 18:12 Із Запоріжжя ж ніби він. Значить, козак. А козаки з ким найбільш воювали? Правильно.Жарт, звісно, але так якось, символічно шолі. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
phantom Опубліковано 14 Липня, 2013 в 18:18 Поділитися #61 Опубліковано 14 Липня, 2013 в 18:18 offtopic:Щодо того, хто був кращий, то на початку Другої світової українці радо вітали окупацію німців (думаєте чому вони так швидко захопили Україну) до тої пори, доки не зрозуміли, що то не німці прийшли, а фашисти. З усіма витікаючимиСвідки тих подій радісний прийом німців пояснювали мені інакше. Справа в тому що тоді в Україні ще памятали перший прихід німців, здається у 1918 році (В даті можу помилятися, хто знає точно - випрате мене). Тоді німці просто прийшли в україну і розквартирувалися тут. В життя українців вони абсолютно не втручалися. Відповідно місцеве населення очікувало від них такої ж поведінки і в 41-му. Що ж ви хочете: інтернету в той час не було, куча безграмотного населення, хто прийшов вони не знали, або мало собі уявляли. До того ж всіх дістала радянська влада, яку теж доречі зустрічали радісно, сподіваючись на покращення свого життя, а та за рік-другий залізла всім у печінки. Тому-то і зустрічали німців у 41-у з хлібом-сіллю ... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Натало4ка Опубліковано 15 Липня, 2013 в 07:13 Поділитися #62 Опубліковано 15 Липня, 2013 в 07:13 offtopic:Щодо того, хто був кращий, то на початку Другої світової українці радо вітали окупацію німців (думаєте чому вони так швидко захопили Україну) до тої пори, доки не зрозуміли, що то не німці прийшли, а фашисти. З усіма витікаючимиСвідки тих подій радісний прийом німців пояснювали мені інакше. Справа в тому що тоді в Україні ще памятали перший прихід німців, здається у 1918 році (В даті можу помилятися, хто знає точно - випрате мене). Тоді німці просто прийшли в україну і розквартирувалися тут. В життя українців вони абсолютно не втручалися. Відповідно місцеве населення очікувало від них такої ж поведінки і в 41-му. Що ж ви хочете: інтернету в той час не було, куча безграмотного населення, хто прийшов вони не знали, або мало собі уявляли. До того ж всіх дістала радянська влада, яку теж доречі зустрічали радісно, сподіваючись на покращення свого життя, а та за рік-другий залізла всім у печінки. Тому-то і зустрічали німців у 41-у з хлібом-сіллю ...Моя бабця, яка війну пережила, завжди про німчур говорила в набагато кращому плані, в той час біля хати в якій жила бабця кухня стояла німецька, і німці міняли на харчі домашні свої пайки, давали шоколадки діткам і тд....Якщо одним словом, то поводились так як з людьми, як з нижчим класом - але як з людьми. Але коли ситуація кардинально мінялась і туди приходили " асвабадітєлі", то забирали все під чисту, та ще і " пі@дюлєй" конкретних давалось на дорогу. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Smith Опубліковано 15 Липня, 2013 в 19:33 Поділитися #63 Опубліковано 15 Липня, 2013 в 19:33 Нєожіданно:У Коморовського кинув яйце антифашист із Запоріжжя - ЗМІХуліган, який атакував президента Польщі під виглядом націоналіста, виявився учасником антифашистської організації "Слов'янська гвардія".Як повідомляє сайт міста Запоріжжя, в організації запевняють, що не знали про хуліганські наміри соратника."Активіст, який з символікою націоналістичної партії "Свобода" атакував президента Польщі, виявився антифашистом із Запоріжжя. Ймовірною причиною вчинку була провокація. В організації антифашистів "Слов'янська гвардія" спростовують чутки про сплановану акцію", - йдеться в матеріалі."Дійсно, Іван Ш. є одним з постійних учасників спортивних заходів, що проводяться "Слов'янською гвардією". При цьому офіційно заявляємо, що інцидент за участю Івана Ш. не є акцією, яка запланована і проведена з відома керівництва "Слов'янської гвардії", - заявив керівник організації Володимир Рогов."Більше того, на даний момент, через неможливість зв'язатися з ним, ми не маємо можливості озвучити справжні причини, що спонукали Івана Ш. до хуліганських дій стосовно президента Республіки Польща пана Коморовського", - додав він.Як відомо, 14 липня в президента Польщі Броніслава Коморовського, який перебував з візитом у Луцьку, юнак кинув яйце. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
phantom Опубліковано 15 Липня, 2013 в 19:39 Поділитися #64 Опубліковано 15 Липня, 2013 в 19:39 Я думаю мало хто вірив в те що той інцидент справді був справою рук "Свободи" чи іншої проукраїнської партії. Якщо не всі то більшість чудово розуміли, що це була провокація. Як на мене вбивалося аж 3 зайці: дискредитувалися опозиційні сили, нагніталася міжнаціональна ворожнеча (козирна карта нинішньої влади), ну і нівелювалися наслідки того давнішнього кидка яйцем (дивіться, не лише в мене, Януковича, яйцем кидають, а й в інших президентів!) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Oksana04 Опубліковано 15 Липня, 2013 в 19:40 Поділитися #65 Опубліковано 15 Липня, 2013 в 19:40 Нєожіданно:Є Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.