Перейти до змісту

Як я стала лохом... Майже відверта сповідь

Irochka

Рекомендовані повідомлення

Перш, ніж почати тему забіжу наперед і скажу, що теми в юрисдикції щодо цієї квартири та в розділі нерухомості - це одне і те ж.

Отож. Прийшлося так у житті, що довелося винаймати квартиру. Шукали терміново, бо з попереднього житла нас попросили у зв"язку з несподіваним продажем такого.

Знайшли квартирку на вулиці Щусєва, з чудовою порядною жіночкою-власницею. Швиденько обумовили деталі, виклали 2400 кровних грошенят за перший та останній місяць проживання та й наступного дня почали обживатися.

Вникну у деталі, бо вони тут суттєві. Квартира була у абсолютно не житловому стані. Стіни брудні, шпалери відклеєними клаптями висіли над головою, у ванній кімнаті були зрізані труби холодної води, кухня була суцільним жахом.... квартирка потерпіла потоп: з верхніх поверхів добряче лило окропом. Що й казати, кафельна плитка на стіні почала обурено здуватися і відходити від стіни. Хазяйка не придумала нічого ліпшого, як зафіксувати це позорне діло..... СКОТЧЕМ!!! Запах у кухні був відповідним.... Для любителів і гурманів можу уточнити, що це був неймовірний аромат витонченої цвілі з рідкісним поєднанням сирості та пилу, нотки мокрого цементу додавали особливої неповторності аромату оселі... :)

Домовилися з власницею щодо ремонту. Умова була такою, що ми робимо ремонт власними силами, щоб довести житло до мінімально придатного житлового стану. Вона погодилась оплатити його, правда частинами, вираховуючи з подальшої орендної плати.

Вдарили по руках і робота закипіла. Закупили матеріалів на 800 грн + доставили все це добро на квартиру. Потім, переступаючи через власне "не хочу", "втомились" і "ай ну нах" увесь свій вільний час гробили на благо затишку оселі. Хто робив ремонт, той не дасть збрехати, що орієнтуючись на одну суму - завжди треба додавати ще стільки ж. Загалом, на матеріали, витратні і супутні товари (шпателі, валікі-фігалікі, наждаки, розетки і т.д. і т.п.) було витрачено ЗГІДНО ЧЕКІВ 1700 гривеньок.

Коли власниця побачила усю красу і неймовірне перетворення гидкого каченяти на лебедя, то чомусь відразу передумала здавати цю квартиру навіть нам самим. Отак, ніби між іншим оголосивши, що вона її буде продавати. Коли зайшла мова за подальше наше проживання та повернення витрачених коштів, то чудо-жіночка заявила, що її влаштовувало те, що було і ніхто нас не заставляв щось робити. Іншими словами - власна ініціатива = власні кошти. Злегка охрінівши з такого розкладу речей ми почали шукати альтернативні варіанти вирішення питання та нове житло для переселення.

Скажу відразу, що з власницею ми не конфліктували і не сварилися. Домовлялися мирно та чесно. Перспектива жити у квартирі, яка може у будь який момент продатися, відверто кажучи не радувала. Ми з такого пенька щойно злізли :) Та й так склалося, що вирішили перебратися до батьків.

Тобто, в остаточному варіанті примирення сторін ми дійшли наступної згоди. Квартиру вона з продажу знімає, але натомість я допоможу їй знайти нових квартирантів. Відповідно, з їх передоплати я забираю свої гроші за ремонт та часткове повернення попередньо сплачених коштів за непрожитий у оселі місяць. Закинула оголошення на кілька ресурсів. Люди телефонували, ажіотаж агенств зашкалював.... Проте, коли люди приходили та дивились квартиру, то відзначали, що за таку ціну, яку хоче власниця - це дорого. Авона запросила 1500 грн + комунальні послуги. Бо у неї тепер квартира з хорошим ремонтом.

За два тижні "показування квартири" я натренувала собі ноги та дихання як марафонець, бо довелося чимало бігати туди-назад :) Проте, у надії повернути власні кошти це здавалося не найгіршим варіантом. Врешті-решт, вияснила, що здати цю квартиру за таку високу, як на мене, ціну я переконала хазяйку виставити її за меншу суму, та отримувати "живі" гроші уже сьогодні, аніж чекати манни небесної. Це чудо погодилось, вислухавши мої переконливі аргументи.

Уже в той же вечір я відредагувала ціну та на наступний день уже мала потенційних клієнтів на заселення. Люди давали мені 3000 передоплати аби лишень заселитися. Проте, чітко усвідомлюючи, що такої відповідальності я на себе брати не можу, зателефонувала власниці щоб призначити їй зустріч із майбутніми квартирантами.

До слова кажучи, моя колишня (Слава Богу!) хазяйка - це літня жіночка, 60 років, з проблемами зі спиною та ускладеною ходою після інсульту.

Тобто, зважаючи на її стан, долю майбутніх квартирантів випало вирішити мені. До душі припала молода сім"я, яка відразу після огляду квартири почали просити не здавати і не показувати її більше нікому, бо за пів години мені буде вручено необхідну суму передоплати.

Коли я поділилася цією радісною звісткою із власницею квартири, то у відповідь почула таке, що світ затьмарився водночас. Я була і аферисткою, і сцикухою, і ким лише завгодно, бо я без її згоди заселила Бог зна кого. А ще я вкрала у неї гроші і вона не збирається нікого заселяти у цю квартиру, поки не побачить на власні очі людей. Більше того, питання про здачу квартири не обговорювалося, бо УВАГА: ВОНА ЦЮ КВАРТИРУ ПЕРЕДУМАЛА ЗДАВАТИ!!! Коли ж я несміливо натякнула, стосовно повернення моїх грошей, витрачених на ремонт, то почула, що ніхто нічого мені повертати не збирається, бо їй цей ремонт не був потрібен, а це моя власна забаганка, за яку вона платити не збирається.

Заощаджуючи Ваш, любі мої, час я скажу, що намагалися говорити по-різному: домовлялися, сварилися, шукали компроміси та погрожували різними інстанціями, лякали навіть "бандітами-калєктарами" - НІ-ЧО-ГО! Жіночка вперто стоїть на своїй позиції, що вона нам ніяких грошей не винна, а ми можемо іти під три чорти.

Згадуючи витрачений час, нерви, недоспані години, сльози та постійний стрес від усього пережитого скажу лиш одне - я вже й не сподіваюсь повернути те, що потратила на ремонт у квартирі такої винахідливої жіночки.

Проте натомість дала собі обіцянку, що вважатиму своїм обов"язком попередити усіх, хто хоче мати спокійне життя і адекватних квартировласників)

Отож, Марковська Ольга Василівна, що проживає за адресою: м. Луцьк, пр. Відродження, 5, кв. 70, а також є власницею горезвісної квартири на вул. Щусєва, 18/81 - передаю Вам палкий привіт! Бог Вам суддя!

Людина, яка вигнала власну доньку з квартири без документіів та речей... Людина, яка не відвідує свого сина, що знаходиться на постійному лікуванні в одному із психіатричних закладів Луцька... Людина, яка судиться із комунальниками за реструктуризацію боргу у більш як 3000 грн. і в той же час здавати цю квартиру, не може бути нормальною людиною.

Одним словом, СУКА Ви, Ольга Василівна!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 82
  • Створено
  • Остання відповідь

Підтримую останні 6 слів 100%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вітаю, звичайно, зі звільненням нервів, але маю питання - ви ж бачили, куди вселялись. Стіни, труби, плитка - все ж було під носом (або оком).

Чи заселення було терміновим?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вітаю, звичайно, зі звільненням нервів, але маю питання - ви ж бачили, куди вселялись. Стіни, труби, плитка - все ж було під носом (або оком).

Чи заселення було терміновим?

заселення було терміновим, бо мали лише 3 дні. А уся ця бяка-кака почала вилазити уже в процесі....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще телефонні номери викладіть, що б і по них гугл виводив на це полум"яне вітання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Піз...ц бабусі бувають. В незовсім подібному випадку розписував стіни зеленкою словом Х..., щоб хоть якось полегшало.

Тут бачу треба всю квартиру разом із хазяйкою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще телефонні номери викладіть, що б і по них гугл виводив на це полум"яне вітання.

063 033 94 20

050 854 54 30

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мої співчуття! Такі домовленості треба фіксувати документально.

Менше року тому саме банальна розписка врятувала 4000 грн. від квартирних аферистів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

печально, це буде вам уроком на все життя...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну наостаток варто мабуть було сокирою повнiстю знищити ремонт зi зняттям штукатурки до кiрпiча, раз не ви робили (зi слiв) бабусi ремонту, то й не ви його (виходить) нищили, та й взагалi ви вперше цю бабулю бачите. Звiсно жаль втрачених зусиль, нервiв, та грошей, але залишати ремонт зробленним, в данному випадку, теж не справедливо. Зробiть так як було до вашого приходу й *хай йому грець*

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варто було б це в підїздах будинку порозклеювати. ББС рознесе інформацію про сусідку по усьому будинку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ініціатива наказуєма ! :0004:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На афериста жіночка не дотягує, з вище описаного чітко видно серйозні проблеми з головою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви не дивуйтеся таким людям. Людина в такому віці із таким станом здоров'я навряд є осудною. Може коли-небуть чули таке поняття, як старчий маразм? Мені якось у "времянці" треба було перекласти недорого грубку, домовилися із одним стареньким дідусем, він теж був після інсульту. Приставив до нього дужого братика, тягати все важке. І так помалу робота зробилася.

Але стільки чудного я не бачив ніде. Він працював десь дві неділі, і за цей час ніяк не міг запам'ятати як виглядає моя хата. А коли їхав велосипедом додому - забував напрямок, в якому йому треба виїзджати. Коли завершив роботу, йому заплатили, та він коли перевзувався - загубив гроші і брат йому їх вклав у кишеню і застібнув гудзиком. Тепер думаємо, чи хоч пам'ятає той дідусь, що з ним розрахувалися... Він реально забувався. Люди, ПРОШУ ВАС, не осуджуйте жорстоко таких старих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви не дивуйтеся таким людям. Людина в такому віці із таким станом здоров'я навряд є осудною. Може коли-небуть чули таке поняття, як старчий маразм? Мені якось у "времянці" треба було перекласти недорого грубку, домовилися із одним стареньким дідусем, він теж був після інсульту. Приставив до нього дужого братика, тягати все важке. І так помалу робота зробилася.

Але стільки чудного я не бачив ніде. Він працював десь дві неділі, і за цей час ніяк не міг запам'ятати як виглядає моя хата. А коли їхав велосипедом додому - забував напрямок, в якому йому треба виїзджати. Коли завершив роботу, йому заплатили, та він коли перевзувався - загубив гроші і брат йому їх вклав у кишеню і застібнув гудзиком. Тепер думаємо, чи хоч пам'ятає той дідусь, що з ним розрахувалися... Він реально забувався. Люди, ПРОШУ ВАС, не осуджуйте жорстоко таких старих.

Ага.... не осуджуйте.... з слів топікастериці чітко зрозуміло, що хазяйка просто скористалася її наївністю і бажанням жити в більш-менш придатному для життя житлі... Такщо це далеко не ваша ситуація яку ви описали вище!!! Це просто типаж людей таких які ніколи нічим не можуть наїстися... А той факт що хазяйка С*КА підтримую на всі 100%.. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

063 033 94 20

050 854 54 30

+100500 к словам MANJAK11. Заберите с сделанного вами ремонта то что можно забрать, (розетки и.т.д) остальное поламайте, сорвите, растрощите. Обмажде стены солидолом и напоследок разбейте унитаз :) Бабла своего не вернёте но получите моральное удовлетворение. Бабуля такую квартиру будет сдавать долго.

Одним словом, СУКА Ви, Ольга Василівна!

Отут Ви нечесно поступили. Знаєте, навіть на суді, перед тим як винести вердикт, вислуховують дві сторони.

Ну если Вы уважаемый хотите восстановить справедливость, то пойдите к бабуле, возьмите у неё интервью мы выслушаем её рассказ :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант розвитку подій - спробуйте дізнатись коли відбулось затоплення, з чиєї вини, чи складався акт (ЖЕКом/мешканцями), чи звертались мешканці будинку до суду із вимогою про відшкодування збитків/зобов'язання проведення ремонту винних осіб. Спробуйте отримати копію акту про затоплення (якщо такий звичайно складався).

Якщо є встановлена винна особа у затопленні (ЖЕК/хтось із мешканців), а власниця квартири зверталась до суду із вимогою про відшкодування шкоди і таку шкоду вже було стягнуто - звертайтесь у правоохоронні із вимогою про видкриття кримінального провадження за ст. 192 КК України (як варіант - ). Це все підкріпіть копіями документів і чеків.

Якщо ж позов про відшкодування власницею не подавався - поговоріть із сусідами, яких теж затопило/винуватцем такого затоплення. Спробуйте схилити їх на свою сторону, знову ж таки - отримайте копію акту про затоплення (або ж домовтесь із сусідами, щоб вони могли дати свідчення у кримінальному провадженні). І в цьому випадку є можливість звернення із вимогою про відкриття провадження.

Якщо ж провадження буде закрито - головне, щоб правоохоронці зафіксували факт проведення Вами ремонту у цій квартирі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще можна в податкову черканути чи подзвонити на їх гарячу лінію. Вони люблять кашмарити людей які здають квартири а з того не хочуть платити податки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з вище описаного чітко видно серйозні проблеми з головою.

"Проблеми з головою" мешкає в "сотах" на соборності, поблизу випивочно-загризочного вагончика "Надія".

А тут - банальна жага до наживи <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згадаєте сьогоднішню тему, якщо доживете до старості. Шануйтеся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згадаєте сьогоднішню тему, якщо доживете до старості. Шануйтеся.

К чему это? Человека жестоко обманули и он предупреждает других о мошеннике, в чем ТС не прав?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

К чему это? Человека жестоко обманули и он предупреждает других о мошеннике, в чем ТС не прав?

Якби ця людина перестрахувалася розпискою, таких наслідків би не мала, дивно, чому вона цього не зробила, хай пояснить. Так можна ідеалізувати будь-яку ситуацію і написати її гарно. Мене життя навчило перевіряти будь-які слова. А поки це просто драматична розповідь, мета якої назвати когось "*укою" і зіпсувати репутацію.

Досі не розумію, якщо все так явно, чому не звернутися "куди треба"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаєте, скажу вам чесно - вихована я правильно. Я врахувала усе - вік людини, стан, будь-який людський фактор... АЛЕ! коли у жіночки сім п"ятниць на неділі і у неї рішення міняється з блискавичною швидкістю, то усякому терпінню теж приходить межа.

Для прикладу, коли вирішували питааня повернення коштів, і, якогось разу зійшлися, що частину вона поверне зараз, а частину потім. Коли я сказала, що маю людей, які готові платити - вона істерично верещала, що вона мені ніяких грошей не віддасть, бо вони їй треба у повній сумі!!!

Коли я втомилася від безсилля та почуття повної ідіотки - почала записувати наші зустрічі на відео.

Отако переглядаючи на свіжу голову записи - з глузду можна з"їхати))))

А ще, до слова, маю фото ДО ремонту та після нього.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Співчуваю ТС, що такою ціною доводиться платити за такі "уроки" і що так непощастило з підступною власницею. Маю лише одне питання, чи не мучало б вас сумління якби все ж таки вдалось здати ту злощасну квартиру такій самій молодій родині як ваша, повернувши при тому витрачені на ремонт кошти і тим самим заганяючи нових людей в пастку в якій опинились ви. Чи це з розряду "хто останній той і квач"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Співчуваю ТС, що такою ціною доводиться платити за такі "уроки" і що так непощастило з підступною власницею. Маю лише одне питання, чи не мучало б вас сумління якби все ж таки вдалось здати ту злощасну квартиру такій самій молодій родині як ваша, повернувши при тому витрачені на ремонт кошти і тим самим заганяючи нових людей в пастку в якій опинились ви. Чи це з розряду "хто останній той і квач"?

слушне питання ;) поки я здавала квартиру, показувала її людям - я ще не знала ПОВНОЇ картинки ху із ху. Якісь дрібні вибрики я списувала на те, що власниця уже до мене упереджено ставиться, бо виникла така ось проблема.

З совістю я домовлятися не вмію, а тому коли я тільки дізналася про сутність та істерії власниці, то відразу зателефонувала людям, які лишили мені завдаток та повернула гроші. Пояснила досить лояльно (по відношенню до хазяйки) у чому причина і, як варіант, запропонувала домовлятися з нею напряму, якщо звісно є бажання вхопити собі на голову чималий геморой...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...