Перейти до змісту

що українці святкуватимуть 5 травня


vanus

  

105 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Вели́кдень (грец. πάσχa, лат. Pascha, івр. פסח песах — «проходження мимо»); у християнстві також Воскресі́ння Христо́ве (грец. Ἡ Aνάστaσις τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ); цер.-слов. Великдень — найдавніше християнське свято; головне свято богослужебного року. Установлено на честь воскресіння Ісуса Христа. В даний час його дата в кожен конкретний рік обчислюється за місячно-сонячним календарем (перехідне свято).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав. Щось пані професор перемудрила і нерозібравшись наваяла цей "шедевр". В Польщі наприклад слова Пасха немає, а є Wielkanoc (Велика ніч, майже як в нас Великдень) - хто ж тоді поляки, якщо робити висновок після прочитанного?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Па́сха (греч.πάσχa, лат.Pascha, ивр.פסח[Pesaḥ] — «прохождение мимо»), также —Воскресе́ние Христо́во (греч.Ἡ Aνάστaσις τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ) — древнейшийхристианскийпраздник; главный праздник богослужебного года. Установлен в честьвоскресенияИисуса Христа. В настоящее время его дата в каждый конкретный год исчисляется по лунно-солнечному календарю, что делает Пасху переходящим праздником.

Дивлячись на те, що в Біблії згадується тільки назва свята Пасха - тому думаю що правильніше буде Пасха, або Світле Христове Воскресіння.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось дві речі з посилань Тімохи і Вануса

песах — «проходження мимо»
Слово "Пасха" прийшло до нас із грецької мови й означає "прехіl", "рятування". В цей день ми святкуємо визволення через Христа Спасителя всього людства від рабства дияволу і дарування нам життя і вічного блаженства.

була така штука в старому завіті, коли ангел смерті вигубив купу єгиптянчиків, а єврейчиків не трогав, бо їх батьки мазали двері кров'ю ягняти (чи щось таке).

Пейсах і Пасха фонетично ближчі ніж Пасха і Прехіл. Все ж ми святкуємо Пасху під якою розуміємо Воскресіння Ісуса Христа, а євреї, які це все започаткували святкують визволення з під єгипецької неволі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нажаль багато людей в цей день будуть святкувати шо завгодно але тільки не воскресіння Христа. «День крашанки», «Свята паска», «Христос воскрес — воістину воскрес» і т,д. Список можна продовжувати. Та сама фішка шо і з Різдвом (день народження без іменинника).

При чому пояснити при чому тут крашані яйця до воскресіння не зможе напевно 99% людей ))))

Хе-хе, сам таким був. Для мене це був привід нажратись наркоти і потусоватись з друзями. Сумно але факт.

Сьогодні, я буду в цей день радіти з того, що Христос ВОСКРЕС, тобто ожив з мертвих. І цим самим дав надію усім віруючим, що і ми воскреснемо разом з ним після смерті, якшо будем вірувати в нього.

Історія про песах цікава і в цій історії є пророцтва про Христа і пролиття крові і т.д. тільки темка переросте вже в релігійну, якшо вдаватись в деталі.

Христос воскрес, любі друзі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для мене це був привід нажратись наркоти .

А я то ламав голову як людина може придумувати такі хитрі опитування на форумі - будинок чи подорожі, коза чи патефон. Ну тепер все ясно )))

Особисто я буду відмічати дуже старовинну і хорошу народну традицію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пасха

Біблія (Вихід 12:1-27)

1. І сказав Господь до Мойсея й до Аарона в єгипетськім краї, говорячи:

2. Оцей місяць для вас початок місяців. Він вам перший між місяцями року.

3. Скажіть усій ізраїльській громаді, говорячи: У десятий день цього місяця нехай візьмуть собі кожен ягня за домом батьків, ягня на дім.

4. А коли буде той дім замалий, щоб з'їсти ягня, то нехай візьме він і найближчий до його дому сусід його за числом душ. Кожен згідно з їдою своєю полічиться на те ягня.

5. Ягня у вас нехай буде без вади, самець, однорічне. Візьміть його з овечок та з кіз.

6. І нехай буде воно для вас пильноване аж до чотирнадцятого дня цього місяця. І заколе його цілий збір Ізраїлевої громади на смерканні.

7. І нехай візьмуть тієї крови, і нехай покроплять на обидва бокові одвірки, і на одвірок верхній у тих домах, що будуть їсти його в них.

8. І нехай їдять тієї ночі те м'ясо, спечене на огні, та опрісноки. Нехай їдять його на гірких травах.

9. Не їжте з нього сирового та вареного, звареного в воді, бо до їди тільки спечене на огні, голова його з голінками його та з нутром його.

10. І не лишайте з нього нічого до ранку, а полишене з нього до ранку спаліть на огні.

11. А їсти його будете так: стегна ваші підперезані, взуття ваше на ногах ваших, а палиця ваша в руці вашій, і будете ви їсти його в поспіху. Пасха це для Господа!

12. І перейду Я тієї ночі в єгипетськім краї, і повбиваю в єгипетській землі кожного перворідного від людини аж до скотини. А над усіма єгипетськими богами вчиню Я суд. Я Господь!

13. І буде та кров вам знаком на тих домах, що там ви, і побачу ту кров, і обмину вас. І не буде між вами згубної порази, коли Я вбиватиму в єгипетськім краї.

14. І стане той день для вас пам'яткою, і будете святкувати його, як свято для Господа на всі роди ваші! Як постанову вічну будете святкувати його!

15. Сім днів будете їсти опрісноки. Але першого дня зробите, щоб не було квашеного в ваших домах, бо кожен, хто їстиме квашене, від дня першого аж до дня сьомого, то буде витята душа та з Ізраїля.

16. А першого дня будуть у вас священні збори, і сьомого дня священні збори. Жодна праця не буде робитися в них, тільки що їсти кожній душі, те єдине робитимете ви.

17. І ви будете додержувати опрісноків, бо саме того дня Я вивів війська ваші з єгипетського краю. І будете додержувати того дня в ваших родах, як постанови вічної.

18. Першого місяця, чотирнадцятого дня місяця будете їсти опрісноки аж до вечора дня двадцять першого того ж місяця.

19. Сім день квашене не буде знаходитися в ваших домах, бо кожен, хто їстиме квашене, то буде витята душа та з Ізраїльської громади, чи то серед приходьків, чи то тих, хто народився у краї.

20. Жодного квашеного не будете їсти в усіх ваших оселях, будете їсти опрісноки!

21. І покликав Мойсей усіх старших Ізраїлевих, та й промовив до них: Спровадьте й візьміть собі дрібну худобину за родинами вашими, і заколіть пасху.

22. І візьміть в'язку ісопу й умочіть у кров, що в посудині, і доторкніться горішнього одвірка й двох одвірків бічних кров'ю, що в посудині. А ви, ніхто не вийдете з дверей дому свого аж до ранку!

23. І перейде Господь ударити Єгипет, і побачить ту кров на одвірку горішнім і на двох одвірках бічних, і обмине Господь ті двері, і не дасть згубникові ввійти до ваших домів, щоб ударити.

24. А ви будете дотримувати цю річ, як постанови для себе й для синів своїх аж навіки.

25. І станеться, коли ви ввійдете до того Краю, що дасть вам Господь, як Він обіцяв був, то ви будете додержувати цієї служби.

26. І станеться коли запитають вас ваші сини: Що то за служба ваша?

27. то відкажете: Це жертва Пасха для Господа, що обминув був доми Ізраїлевих синів в Єгипті, коли побивав Єгипет, а доми наші зберіг. І схилився народ, і вклонивсь до землі.

Наша Пасха - Христос

Біблія (1 до Коринтян 5:7)

7. Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений.

Великдень

Біблія (Від Івана 19:31)

31. Був же день Приготовлення, тож юдеї, щоб тіла на хресті не зосталися в суботу, був бо Великдень тієї суботи просили Пилата зламати голінки розп'ятим, і зняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Великдень святкую. Мені слово Пасха кацапами поштинює трошечки. Хоча..латинь-мама

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Часто в розмові за звичкою кажу "Пасха", хоча вважаю, що краще казати "Великдень" і намагаюсь до цього звикнути.

З іншого боку -- не так важливо, як це свято називати. Значно важливіше -- що воно для вас значить. Для мене -- це воскресіння Ісуса Христа з мертвих, і це не міф, а подія історична і це найбільше свято зі всіх, які існують в світі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

йой ... я думал только два праздника буду праздновать : Пасху и мамкин День Рождения ... но придется ещё и Велыкдень.

..бедная печень ((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 числа международный день акушерки и ,надеюсь, хорошая погода для прогулки. Остальные празднуют мифическое воскрешение мифического дядьки, которому все должны поклонятся, целовать его портреты и жертвовать его менеджерам на Земле деньги на новые церкви, так как в старых уже нету места для хранения золота.

Кстати у японцев в этот день "День детей" - куда лучший повод для празднеств.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіщо мінусовати Zerotul у ? релігійні фанатики?

скількі людей стількі і думок!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

релігійні фанатики?

скількі людей стількі і думок!

Але думку можна по різному викладати. А то обєктивно може бути оцінено, як неповага до релігійних почуттів, або розпалювання релігійної ворожнечі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

релігійні фанатики?

скількі людей стількі і думок!

Але думку можна по різному викладати. А то обєктивно може бути оцінено, як неповага до релігійних почуттів, або розпалювання релігійної ворожнечі.

Кто ищет оскорблений, тот их найдет и в рекламе памперсов. Я вижу пасху так как я описал ее выше. Как то дальше объяснять свои мысли я не хочу-тема не об этом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому почуття атеїстів ніхто не хоче поважати?

У чому суть опитування так і не вкурив. Це якийсь черговий релігійний тролінг? Вам мало всілякої політичної фігні, яку вам на вуха вішають?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому почуття атеїстів ніхто не хоче поважати?

У чому суть опитування так і не вкурив. Це якийсь черговий релігійний тролінг? Вам мало всілякої політичної фігні, яку вам на вуха вішають?

ТС просто не может понять какое кошерное названия сия оккультного обряда

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Как то дальше объяснять свои мысли я не хочу-тема не об этом.

Пройшло всього лише 10 хв.

ТС просто не может понять какое кошерное названия сия оккультного обряда

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Атеїсти немають почуттів! Вони вічно спорять про те шо їм недано поняти! " sergyj ти ще забув повідомити що Zerotul крапки непоставив в кінці речення! ах да вертаючись до теми що назва свята відіграє головну роль в сприйнятті християн тому важливо обрати хорошу назву!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zerotul, дякую.

Ми і так вже ділимось на схід і захід; на тих, хто за другу державну і проти; на тих, хто підтримує Януковича і хто проти і так далі, і тому подібне.

Давайте ще поділимось на тих, хто називає це свято Великоднем і хто Пасхою!

Тобто якщо я ріс в християнській сім’ї, мої прабабуся і прадід були православними, мої дід і баба були православними, мої мама і тато православні, мене виховували у своїй вірі, традиційно збирались усією РОДИНОЮ святкувати воскресіння Ісуса Христа, то зараз ще може виявитись, що ми всі усе життя робили щось не так тільки тому, що якийсь вумний крєндєль має вдома інтернет, поліз і начитався всілякої туфти?

Шановні сриватєлі покровів, ось що я вам скажу. Не суттєво, як воно називається. Є така штука як традиції, і як би вам не пекло, хто що там святкував поколіннями і далі святкуватиме, а хто не святкував, і далі кластиме на те все свій великий, товстий і жирний.

Пройшло всього лише 10 хв.

Немає більше аргументів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...