Перейти до змісту

Б'ється дитина в садочку (3 роки). Допоможіть порадою.


4iter

Рекомендовані повідомлення

Доброго всім здоров'я! Стикнувся з проблемою, допоможіть порадаою, бувалі батьки.

Маю доцю, 3 роки, з вересня ходим в садочок. Все подобається, ходити любить, гарно себе поводить, виховательки хвалять. Але є одна проблема, в групі є хлопчик, який б'є інших діток. Схоже це на приступи агрессії, тобто поводить себе добре, раптом зривається, підбігає до діток, б'є їх по головам, його забирають звідти і він знов веде себе спокійно. Не раз спостерігав ситуацію, як ввечері не давався батькам вдягатися, бігав без штанів по коридорчику і не могли його вмовити мама з вихователькою ні ласкою ні силою. Батьки ніяк не реагують на постійні зауваження виховательки, весь час на заробітках, зараз взагалі їх нема, приходить забирати бабуся, яка каже виховательці "а ви не пускайте його до дітей, хай окремо бавиться". До завідуючої ходили, не раз, прийшов психолог, поговорив, на тому все і закінчилося. Раніше доця боялася в садочок ходити "бо там Рома б"ється", але ніби все заспокоїлося..... аж до сьогодні....

Сьогодні стався прикрий інцидент, схопив доцю за волосся і роздер до крові око. Потрібно приймати якісь кардинальніші міри. Що я думаю з цього приводу:

1) Поговорити мені з цим хлопчиною, без погроз, спокійно, розказати, що я великий і сильний і теж можу образити його у випадку якщо він буде ображати інших дітей. (проте не впевнений, що це допоможе, так як імхо проблема набагато глибше)

2) поговорити з бабусею, змусити батьків щось робити з дітлахом, хай почнуть водити до психолога, що спеціалізується на таких питаннях. (але тут тре з погрозами, бо інакше не доходить)

3) якось повпливати на завідуючу, щоб серйозно зайнялась тим питання (підозрюю, що просто дає команду вихователькам "слідкуйте за ним, це ваша відповідальність")

Чи були у когось подібні випадки? Що робили ?

Чи знаєте хороших дитячих психологів у Луцьку?

Чи є якісь методи впливу на керівництво садочку\міністерство освіти і т.д. у таких випадках? Чи є сенс кудись жалітися, чи хтось ваідповідає за подібне?

Поділіться плз досвідом. Бо недай Боже ще гірше станеться.

П.С. Попрошу без флуду і безглуздих коментарів. ( типу, навчи трирічну дівчинку давати здачі/тікати/ховатись).

П.П.С. Соррі, якщо не в той розділ.

П.П.П.С. Це 19-й садочок, молодша група (типу ясельна).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неприємна ситуація. імхо, в такій ситуації лише на саму дитину впливати.

бити не треба, але я думаю покричати і полякати трирічну дитину буде достатньо і вашу доньку більше трогати не буде.

п.с. вибачте, якщо надто агресивно. сам дітей немаю, але якби мав, то певно так би і зробив, якби батькам не доходило

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неприємна ситуація. імхо, в такій ситуації лише на саму дитину впливати.

бити не треба, але я думаю покричати і полякати трирічну дитину буде достатньо і вашу доньку більше трогати не буде.

п.с. вибачте, якщо надто агресивно. сам дітей немаю, але якби мав, то певно так би і зробив, якби батькам не доходило

Думаю цього робити не варто, якщо не хочете потім мати виклик у прокуратуру. Перетворитесь з постраждалої сторони у звинувачувану.

Треба було зафіксувати шкоду, завдану вашій доньці. Подати офіційну скаргу. На цій підставі з батьками проведуть розмову люди, ігнорувати яких вони не зможуть. Якщо будуть рецедиви, думаю існують механізми відрахування бешкетника.

Правда "влетить" виховательці. Але, чому має стаждати ваша донька та інші діти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи були у когось подібні випадки? Що робили ?

Були. Вісім діток ми перевели в іншу групу. Були і ще бажаючі, але мамашка якось залякала тих батьків.

Теж було, коли діткам було по три рочки. Потім в тій групі те все перетерпіли а хлопчик на цей час те все вже переріс (дітям зараз по п"ять).

Там з тими психологами дуже складно. На підстваві свідчень вихователя та психолога (які переважно бояться завідуючу) має бути скликана комісія лікарів (?), яка встановлює, що дитина агресивна чи т.п. і її переводять в спецгрупу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а пояснити бабусі, що її онук трохи агресивний, і що йому противопоказанно бути з іншими дітками? Хай забере його з садка, і пройде курс лікування?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При прийомі в дитсадочок, повинна бути довідка, де повинен бути запис психолога про те, що дитина може відвідувати дитячий заклад і перебувати в колективі. У подруги була подібна ситуація. Так от, коли ні скарги батьків, ні розмови з батьками динини і з самою дитиною не дали жодних результатів, почали шукати правове вирішення ситуації. Виявилось, що в садочок та дитина, що неадекватно поводилась, була взята без належно оформленої медичної довідки. Завідуюча закрила на це очі. Далі офіційні листи в управління освіти.

Ви можете поцікавитись чи цьому хлопчику дозволили перебувати в звичайному дитячому закладі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

саме простіше - перевестись в інший садочок, а той забіяка хай там сам сидить

одному йти до завідуючої - можна трохи дров наламати,

краще прийдіть з батьками побитих діток,

буде більше шансів шо виключать рому.

психолог.... в 3 роки ...... ? ппц

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ці довідки, купуються по 50 грн за штуку, так як і інші "довідки". Зараз в нас батьки в основному дуже ділові. "Та нуууу, по тих лікарнях лазити, краще заплачу (куплю коньяку з цукерками) і буде довідка." Так і робиться це все в нашій країні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Voland95 вірно каже. Кілька скарг і звернень "куди треба" - і вихователі самі приймуть міри, щоб уникнути можливих проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все життя бились, бьються і будуть битись!

все це верішувалось банально, підходила вихователька, спочатку словами, але якшо не доходила то ставила в куток, якщо це не допомагало то била по дупі!!!

я не здивуюсь якшо через 10-15 років Ваша дівчинка і "хуліган Рома" буду парою :) то так я відступив від теми....

але зараз як говорить моя мама "всі стали сильно "розумними"" не дай Бог голосним тоном до дитини скажеш то ту бідну виховательку затягають по прокуратурам і судам.... я вже не говорю про піджопника!

П.С. так я згоден шо є неадекватні як батьки так і виховательки!

П.С.С. зі слів моїх батьків що коли мене в садочок водили то було місце і піджопника і в куток ставили.... можливо чи то вихователі були професіоналами своєї справи, але ніхто на виховательок, якщо вони не перегинають палку, не жалівся.....

Я це все сказав до того що частвоко таких дітей і повинні "довиховувати" виховательки! це моя думка!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перше - вихователям деколи байдуже;

друге - якщо сталась ситуація між дітьми, що призвела до травм то це ЧП, тому що вихователь не виконує офіційно свою роботу (зачасту відмазуються, посковзнулась чи ще що);

третє - якщо дитина некерована, то приймати міри у вигляді заяв батьків, які мають скарги і вирішувати питання батьківським комітетом, який є всюди, не допомагає далі у вищі інстанції йти;

четверте - зачасту нормальний вихователь підходить до батька чи матері, хто дійсно займається дитиною, а не дядя, тьотя і тд і тп, буває що і бабуся носить ту дитину на руках, бо він у неї такий хороший, а дитина росте неадекватна бо балують дуже, останні зачасту зауваження пропускають мимо вух;

п'яте - відмазки типу переросте не проходять, а взагалі якщо дитина б'є когось то це не значить, що вона ворожа, може вона так виявляє свою радість, або привертає увагу, теж залежить від відносин у сімї; діти по своїй суті прагнуть радості і спілкування, а дорослі вже вчать, в кого як виходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соглашусь с HelloBoy, дети дерутся, они разные, воспитывают их разные люди. Вашу ситуацию видим только с одной стороны, так сказать однобоко, и насколько все серьезно судить можно только по вашим словам, молодого отца, который безгранично любит своего ребенка, но...сад это социум, где все как в жизни, только среди деток, а воспитатели помогают, учат, корректируют... Мальчику всего 3 года и утверждать, что у него психологические проблемы, да еще с необходимостью изолировать, перевести...наверное слишком радикально, с другой стороны, если им в семье не занимаются и проблема реальная и тогда идет она, конечно,только из семьи, ее нужно решать уже сейчас...но увы, не вам...не ваша семья и вы ничего почти о них не знаете...и не думаю, что в праве...Если каждый раз из детского сада "убирать" детей которые дерутся, обзываются или плохо(на чей то взгляд, тех же посторонних родителей) воспитаны, то больше половины детей можно туда не приводить, так как для каждого папы и каждой мамы свой ребенок самый хороший, его обижают, а он никого не трогает и никогда ничего плохого не делает, я сейчас не о данной ситуации, а вообще.Поэтому правду искать вашими мерами, думаю не стоит, пожалейте воспитателей и не ставьте клеймо на 3летнего мальчишку. Но...........

Вы переживаете за дочурку и ситуации бывают разные, в моей группе дважды были мальчики, правда очень агрессивные, я постоянно переживала за детей и караулила, чтоб никого не обижали и не покалечили. Однажды не успела подбежать, так он толкнул девочку на угол лицом, это было страшно...хорошо, что ничего серьезного, после всех перипетий мама забрала его из сада, но не потому что мы его выживали, просто мы были плохие, так как говорили ей о его поведении, и просили повлиять...В общем, всегда винить будут воспитателя...но это можно пережить...Что хочу посоветовать, поговорите лучше с дочуркой, чтоб она держалась, как могла, подальше от хулигана...больше ничего, что бы реально действовало не подскажу...

Самое смешное, что с моей дочкой, когда она была в младшей группе, был инцидент...она у меня активистка, умница и т.д. и т.п., но на прогулке получилось так, что они бегали и она случайно толкнула мальчика, он упал и ударился головой, в итоге, его родители сказали, что она его побила ну и тому подобное....родители не всегда трезво оценивают то, что касается их чад...Там папа милиционер, собирался чуть ли не разборки с нами устраивать. Ни до, ни после с нами такого больше не приключалось, все считают ее хорошей девочкой, а эти люди наверное думали невесть что....в общем...как то так...Извините за кучу текста, просто я и мама двоих детей, и воспитатель, и училась на психолога, не говорю, что прям психолог...просто училась....для меня все это актуально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Arven Rivendell, спускать это с рук так же нельзя. Этот 3х летний мальчик, может что угодно сотворить в таком случае. На первый раз возможно не принимать столь серьёзно, а просто взять эту ситуацию под контроль. Предупредить воспитателей, хотя, после этого случая, думаю они сами понимают, что надо смотреть за ним. И если уже повторится инцидент - тогда принимать кардинальные меры.

ИМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Arven Rivendell, спускать это с рук так же нельзя. Этот 3х летний мальчик, может что угодно сотворить в таком случае. На первый раз возможно не принимать столь серьёзно, а просто взять эту ситуацию под контроль. Предупредить воспитателей, хотя, после этого случая, думаю они сами понимают, что надо смотреть за ним. И если уже повторится инцидент - тогда принимать кардинальные меры.

ИМХО

Ни один, нормальный воспитатель, ничего никому с рук не спускает и делает все возможное, чтобы помочь...Но он сам ничего не изменит...к нему должны прислушаться родители ребенка....а это зависит только от них...и часто люди воспринимают информацию о не успехах ребенка или о его плохом поведении в штыки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такаж ситуація і в нас. Наразі пояснив дочці куди ногою треба бити особливо поганих хлопчиків і намовив щоб в разі чого зібралися групою і наваляли йому. Ну і сам чекаю нагоди пригрозити цьому малому, до речі також Рома, але садок не той і вік трохи старший. В нашому випадку гірше - якщо його забирає мама то зазвичай під градусом, батька взагалі в очі не бачив, ще забирають всякі тьоті-бабусі. Мама із виховательками на контакт не йде, скандалить. Ось тому і хочу сам з ним поговорити. А з приводу прокуратури... ну є в мене 2 друга дитинства - один прокурор другий адвокат))).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І у нас таке було. Просто мала дала здачі і її більше не чіпали. Не завше так допоможе, залежить від дитини. Отаке(((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аналогічна ситуація. Хлопчика забирає то бабця, то мама, яких він теж лупцидрасить навіть в садочку. Тобто щось говорити батькам - пуста трата часу. Самому так би мовити провести розмову чи щось подібне - напевне викличе ще більшу агресію зі сторони хлопчика. Так як він з’явився в нашому садочку недавно смію припустити, що з попереднього садочка просто його теж випровадили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

психолог.... в 3 роки ...... ? ппц

Да, ему уже поздновато, запущенный. Или вы считаете, что рано? В этом случае, мозги надо было вправлять еще родителям мальчика, до зачатия. Тогда у мальчика был шанс стать нормальным.

Агрессией и угрозами пацану, вы ничего хорошего не добьетесь. Кто непосредственно несет ответственность за детей, к тому и обращайтесь. Поговорите с воспитателями, напомните им об уголовной ответсвенности. Припугните хорошенько. Пускай не расслабляются. Раз взяли ребенка без соответствующих допусков, пускай выкладываются теперь. А не поможет, переводите в сад с более ответственным персоналом.

оффтоп: Вот, вы тут, небось, христиане все, или в большенстве. Вторите Учителю - "подставь другую щеку", а сами детей учите сдачу давать...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мозги надо было вправлять еще родителям мальчика, до зачатия

+1

Як не крути, а перше виховання дитина отримує в сімейному колі, а вже потім йде стандартна батьківська відмазка про дитсадки і школи.

Так що й починати треба з розмови з батьками; як не доходить - використати варіант Voland95

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Или вы считаете, что рано?

*Yes*

Хотя если современная наука говорит что можно достучатся до сознания ребенка в 3 года, то кто тут что скажет...)

Знаком с одним малым, так ему что в 1 год , что в 3 , что в 6 ничего не докажешь))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доброго всім здоров'я! Стикнувся з проблемою, допоможіть порадаою, бувалі батьки.

Чи були у когось подібні випадки? Що робили ?

Чи знаєте хороших дитячих психологів у Луцьку?

Чи є якісь методи впливу на керівництво садочку\міністерство освіти і т.д. у таких випадках? Чи є сенс кудись жалітися, чи хтось ваідповідає за подібне?

На жаль, такі випадки, і такі розбишаки як Рома є у кожному садочку та у кожній групі, тільки залежить від вихователів як вони таку ситуацію розрулюють. Переводити у іншу групу - немає сенсу, адже, повторюсь, у кожній групі є свой розбишака, чи своя язвочка від яких решта діток постійно потерпає.

Мені особисто довелося зіткнутися з даною ситуацією двічі: у ясельній групі та в молодшій (адже перейшли у іншу паралельну групу, думали так вирішити проблему).

У ясельній групі був хлопчик який постійно усіх бив, кидався піском у очі, матюкався, обзивався... не раз дитину забирала з подертими руками і не тільки я свою. Була мова з мамою, з вихователем, завудуючою, психологом та це не приносило результатів. Хоча, віддати належне треба мамі, вона його добряче сварила і лупцювала за такі вчинки. Та останньою краплею було тоді, коли він свідомо насипав моїй доці жменю піску у очі і дав копня що вона аж упала. У дитини був шок! У той момент я була на майданчику разом з його мамою і все це ми бачили. Тож не витримавши, я його відлупцювала по дупі. Знаю що не права, проте його мама не заперечувала. Зрозумівши, що за мою дитину є кому заступитись, він трохи охолов до моєї, але на інших дітках відігрувався. Тому наступного разу вирішили не чекати та перевели у іншу групу.

У іншій групу знайшовся теж такий хлопчик. Тільки тут з батьками точно така ж ситуація як у ваших. Лупцює усіх, хоча сам по собі хлопчик не поганий. але приступи агресії часто бувають без причинні. Теж натерпілися всякого: і побита, і подерта і з порваним одягом забирали і не тільки моя. Батьки сварились, погружували, проклинали... а йому хоч би що. Та коли одного разу я приїхала з коляскою з меншим забирати доцю, а він з усієї сили вдарив малого в обличчя кулаком, тут уже я перестала надіятись на вихователів, батьків, бабусю, психолога.... і привела справжнього міліціонера (попередньо домовившись з ним про послугу полякати хлопця, адже його тато сидить у тюрмі і він знає хто така міліція). Той йому сказав, що його забирає за погану поведінку. Хлопчина злякався, і до тепер (уже старша група) ми немаємо проблем і це найдієвіший спосіб лякання для вихователів.

Тож на кожного розбишаку можна знайти метод, правда щоб був законний і на підставі конкретної ситуації.

Удачі.

Ну а пояснити бабусі, що її онук трохи агресивний, і що йому противопоказанно бути з іншими дітками? Хай забере його з садка, і пройде курс лікування?

У нашому випадку, бабуся сказала. що на то тут вихователі та психолог, щоб виховати їхню дитину, бо вони самостійно не можуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те, що вони не можуть - це не вихід. Що то за батьки, що не можуть виховувати свою ж дитину? А що буде потім, коли він\вона виросте? Вихователів одиниці, а дітей десятки. І батьки повинні усвідомлювати, що через їхню дитину - страждають інші дітки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

психолог.... в 3 роки ...... ? ппц

Агрессией и угрозами пацану, вы ничего хорошего не добьетесь. Кто непосредственно несет ответственность за детей, к тому и обращайтесь. Поговорите с воспитателями, напомните им об уголовной ответсвенности. Припугните хорошенько. Пускай не расслабляются. Раз взяли ребенка без соответствующих допусков, пускай выкладываются теперь. А не поможет, переводите в сад с более ответственным персоналом.

оффтоп: Вот, вы тут, небось, христиане все, или в большенстве. Вторите Учителю - "подставь другую щеку", а сами детей учите сдачу давать...

Вихователі упевнена роблять усе можливе, але не забувайте, що у них ще угрпу як мінімум 10 "напівагресивних", 2-3 "активіста", 5-7 "пофігіста", 10-15 "середнячка" та 5-8 "умніків" і за всіма треба вслідкувати, а не за одною дитиною. І не вихователі приймають діток у садок, а завідуюча, а їм байдуже як з такою проблемною дитиною будуть справлятись. І ще, правельно вище писали, у кожної, навіть спокійної на перший погляд дитини, стається взрив емоцій і може навіть дуже боляче дати здачу на образу, і тоді стає теж агресивною дитиною.

Як на мене, краще діло мати з дитиною що б"ється (хоч видно конкретно проблему і ситуацію коли таке стається) ніж з підлими підступними дітьми, які часто втихую можуть образити вашу дитину набагато більше.

Те, що вони не можуть - це не вихід. Що то за батьки, що не можуть виховувати свою ж дитину? А що буде потім, коли він\вона виросте? Вихователів одиниці, а дітей десятки. І батьки повинні усвідомлювати, що через їхню дитину - страждають інші дітки!

Таким батькам начхати, що думають інші і як вихована їхня дитина, адже навіть не вони її приводять і забирають, а тьоті, дяді, баби...

У нас ця бабуся приходить забирати його майже останнього, бо як каже: "ти мені виродку дома встигнеш надоїсти". Так що до родичів точно глухий номер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Психолог Звєрєва Олена Владиславівна. Платно. Якісно. Допомога відчутна вже після 2-3 сеансів. Контактний телефон - 25-0-321 (9 відділення психіатричної лікарні, паралельний телефон). Думаю, що бабусі хлопчика варто НАПОЛЕГЛИВО порадити звернутися до фахівця. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Була аналогічна ситуація, допоміг такий підхід - сказав розбишаці, якщо він не заспокоїться, то навчу свого сина добре битись і він почне його (розбишаку) лупцювати зранку, вдень і ввечері.

Подіяло

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...