Перейти до змісту

Велодень 2013 - обговорення.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

другими словами: креативные стенды – классно. в этом свобода выбора. захотел прочитал, а не захотел – прошёл мимо. очередной болтун-сказочник – нет. это навязчиво и, да, задолбало.

ну не боотун-сказочник, а что-бы было у кого спросить

значит стенд должен быть составлен так, чтобы вопросов не возникало :smile3: либо ссылки на информационные ресурсы – 21'й век всё-таки на дворе

что касается гонки и трассы в Ботаническом саду, если меня поддержит odna и еще несколько велоактивистов, можно в отдельном топике начать обсуждение гонки на велодень. к реальным действиям есть смысл приступать после того, как сойдёт снег и Сапалаевка вернётся в свои берега. до этого можно прикинуть план работ, где и что расчистить, как лучше проложить трассу, скоростные и техничные участки, да и много еще чего.

понятно, что часть трассы всё равно будет по асфальту, но Клима Савуры и Суворова – второстепенные улицы, перекрыть участок которых на время гонки намного реальнее, да и не доставит особенных неудобств, так как по ним ездит только частный транспорт, имеются параллели (проспект Воли, например)

• Відповідей 415
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

ну не боотун-сказочник, а что-бы было у кого спросить

Кстати, когда в позапрошлом году я не участвовала в пробеге (мы тогда гонку готовили), а ждала вас на площади, меня обступили мужички и мы в неформальной беседе провели полный ликбез по велосипедам и веложизни. Все время, пока вы ехали, они задавали вопросы, а я отвечала. По моему, им понравилось. :)

Опубліковано

Кароч если легкоатлеты перекрывают то и я смогу. Сама гонка займет меньше 15 минут, если все правльно скоординировать ДПС то все будет впаряде!

По поводу интереса гонки, давайте повесим опрос с вариантами: интересна, неинтерсно, буду участвавать!

Miro, если рассказывать будешь ты, то предупреди – я прихвачу спальник :smile3:

starOFF, я не совсем понял, о каких полномочиях ты говоришь, но даже если тебя папой римским выберут, то едва ли ты мановением руки остановишь несущийся по дороге ЖЫП, которому ну очень надо и срал он на все гонки. я уже не говорю про скорую, милицию и прочих инкассаторов. далее, гонка – это не один час подготовки, представляешь себе тонны ненависти зрителей людей, которые в выходной не смогут доехать домой, на базар, в магазин, на пиво в конце концов?

и самое главное, кому вообще интересна гонка по асфальту? фиксерам? шоссерам? так они явно в меньшинстве. что касается легкоатлетов, то ты путаешь марафоны и гонки.

Опубліковано

По поводу интереса гонки, давайте повесим опрос с вариантами: интересна, неинтерсно, буду участвавать!

Я думала, у нас оргов дефицит, а тут конкуренция, оказывается :D

Опубліковано

шоссейная гонка vs. кросс-кантри – уже интересно :smile3: главное, проводить в разное время, а то будет как в анекдоте про обезьяну

Опубліковано
Сама гонка займет меньше 15 минут

Отчего до унылости печально стало...

не унывай :smile3: я почти уверен, что его энтузиазм сильно поутихнет после того, как прийдётся делать что-то кроме кнопкодавства на борде

Опубліковано

starOFF, звідки така любов до 15-го маршруту? погоджусь зі Шкодером, на асвальті в мтб проти шоссера малувато шансів

П.С. Shkoder, готовий допмогти в підготовці траси, звони пиши

Опубліковано

А что для вас Велодень? Взято из прошлогоднего

Щорічний велопарад збирає прихильників двоколісного транспорту з метою пропаганди здорового та активного способу життя та екологічної альтернативи міському авто, створ

И основная задача показать, что нас - много, что есть интересная жизнь где ты не смотришь кино про чужие приключения, а участвуешь в собственных.

1. Візуалізація місця. Зазвичай всі бродять по площі, кожен сам-по-собі. Варіант: намалювати на площі великий велосипед. Два колеса по периметру викласти байками учасників. Створити таким чином дві імпровізованих площадки, на яких можуть відбуватись якісь події/конкурси/презентації тощо.

2. Костюми. Костюми, а ще в комплекті з тематичним тюнінгом байка - це дуже весело. Але я розумію ситуацію так: ніхто не одягнеться в якийсь мегацікавий костюм, бо кожен буде думати, що крім нього ніхто цього не зробить. А одним-єдиним клоуном ніхто не хоче бути.

1. Кто из вас готов положить свой велосипед в общую кучу? и оставить его без присмотра на массовом мероприятии?

2. Костюмированный пробег- замечательно, но это отдельное мероприятие. Давайте устроим летом такой пробег.

(чисто женский давно в планах :0155: )

На мой взгляд лучшая одежда на Велодень- это фирменная футболка зеленого цвета Велодень. Когда видишь людей одетых также- появляется чувство сопричастности и единения к ОБЩЕМУ, что нас объединяет ( и на фотках замечательно смотрится)

Опубліковано

Дуже сильне враження, що особисті амбіції деяких оргів беруть гору над самою ідеєю Велодня. Ей, ви хоч не забули, що це СВЯТО для ВСІХ учасників? І завідомо зрозуміло, що ентузіасти на САлютах, ашан-байках, Українах не зможуть виграти змагання. Всі напевно забули Миколу-бороданя? Коли він зустрічав велосипедиста на "гірському" велі, він сміявся, і першим ділом запитував: "Де був, куди їздив максимально?.." Він на своїй Україні весь Крим об"їздив, і туди добирався не поїздом - велосипедом. Подивіться на старічків - ось люди, гідні поваги. Женуться не за навороченістю вела, а саме за

здорового та активного способу життя

Ідея ж Велодня -

И основная задача показать, что нас - много, что есть интересная жизнь где ты не смотришь кино про чужие приключения, а участвуешь в собственных.

Так, саме у власних. Головна ідея саме у цьому.
прохожим

С равным успехом прохожим можно рассказывать о цитокинезе простейших микроорганизмов :)

Урса, так розкажи перехожим ТАК, щоб Шкодер на спальнику не заснув. Бо візьме та розкаже ще цікавіше. Розкажеш же цікаво - від мене респект та уважуха. Овації від вдячних слухачів. Що ж тобі потрібно ще?
Опубліковано
прохожим

С равным успехом прохожим можно рассказывать о цитокинезе простейших микроорганизмов :)

если не рассказывать простым людям в доступной форме о "вело" то и количество велосипедистов не будет расти,

в "вело" нужно поппуляризировать тогда и народ подтянется

Ну-у-у... не знаю, не знаю...

Пару років тому я навіть не думав, що куплю велосипед. Але Діфото дав проїхатися на своєму канондейлі двопідвісному - і мені сподобалася м'якість ходу по грунту. Педальки легко було крутити. Тож купив собі теж двопідвіса.

Та якби мені перед тим розказали про манетки-касети-шифти-гріпси-глаголи-гідравліку і ще купу слів, яких я досі не всі знаю - може, це мене б спинило :)

Адже раніше в мене був тільки "Аист". Я його міг розібрати і зібрати, задню втулку (найскладніше, що було в тому ровері) розбирав, змазував і складав, поки нарешті не навчився складати :) Але щоб мити цеп, чи паритися зносом "зірочки"... Камери купувалися ті, що були на ринку, а не залежно від ніпеля. Сидіння були або шкіряні, або поролонові. Вєлік вважався тюнінгованим, якщо на ньому були динамік, фара і одометр на переднє колесо... а, ну і спиці чимсь гарно обмотані. А зараз? Блін, велокомп'ютери! :)

Тому якщо хочете заманити більшу кількість людей до вело - то в жодному разі не показуйте людям складність і нюанси, проблеми вибору рами, "обвісу". Навпаки - демонструйте комфорт (двопідвіси з "диванними" сидіннями, а не вузенькими позбавителями цноти), зручність в керуванні, легкість переносу на поверхи, легкий вибір потрібної швидкості і т.п.

Опубліковано

Чого комусь так хочеться розказувати про велодеталі? Бо хтось купив собі перекідку за 500 баксів і хоче розказати всьому світу про це? Тіпа чим більше людей знатимуть про велодеталі, тим з більшою уважухою зацінять мій ровер?

ніпанятна.

Опубліковано

до речі да, гарна нагода наголосити власникам аістів і україн на тому, наскільки в них гавняні вєлікі і наскільки вони гавняні велосипедисти. для того треба запрошувати.

порийте сайт АВК. Тенденції змінюються на користь сітібайків. Одною з особливостей сітібайку є можливість не обмежувати себе у виборі одягу (від чаго концепція костюмованих чи тематичних пробігів).

• Адміністратори
Опубліковано

Главное не праздник а ожидание праздника!! )))

Друже Бобер. Ти на велосипеді, шосейному, та поф. На мтб, по маршруту 15 давно їхав?

Якщо чесно, то навіть на на крузері страшно їхати :)

90% поважаючих себе та свої велосипеди, шосерів просто не виїдуть на це "Коло ям" в гоночному режимі.

Вряд чи наші чиновники та комунальні служби зможуть виправити ситуацію до дня "ВД"

Опубліковано

до речі да, гарна нагода наголосити власникам аістів і україн на тому, наскільки в них гавняні вєлікі і наскільки вони гавняні велосипедисти. для того треба запрошувати.

порийте сайт АВК. Тенденції змінюються на користь сітібайків. Одною з особливостей сітібайку є можливість не обмежувати себе у виборі одягу (від чаго концепція костюмованих чи тематичних пробігів).

не байк красить людину, а людина байк...

Аісти теж бувають різні... )))

post-2373-0-06110500-1363161354_thumb.jp

post-2373-0-57655900-1363161358_thumb.jp

post-2373-0-17575000-1363161363_thumb.jp

Опубліковано

Дуже сильне враження, що особисті амбіції деяких оргів беруть гору над самою ідеєю Велодня. Ей, ви хоч не забули, що це СВЯТО для ВСІХ учасників? І завідомо зрозуміло, що ентузіасти на САлютах, ашан-байках, Українах не зможуть виграти змагання. Всі напевно забули Миколу-бороданя? Коли він зустрічав велосипедиста на "гірському" велі, він сміявся, і першим ділом запитував: "Де був, куди їздив максимально?.." Він на своїй Україні весь Крим об"їздив, і туди добирався не поїздом - велосипедом. Подивіться на старічків - ось люди, гідні поваги. Женуться не за навороченістю вела, а саме за

здорового та активного способу життя

Ідея ж Велодня -

Так, саме у власних. Головна ідея саме у цьому.
прохожим

Урса, так розкажи перехожим ТАК, щоб Шкодер на спальнику не заснув. Бо візьме та розкаже ще цікавіше. Розкажеш же цікаво - від мене респект та уважуха. Овації від вдячних слухачів. Що ж тобі потрібно ще?

Чует мое сердце, Миро, поедешь ты в Крым своим ходом... :D

Опубліковано

2 Одна

І з синім оком.)))))

Не пишу, просто читаю.. Всерівно двіжуху будуть мутити добре знайомі мені люди.. от на місці про все і домовимось.)

Я вже бачу 15 хв-ну гонку по маршруту №15. Сьогодні мені снилась.))))

Опубліковано

Я щось не доганяю... Велодень - це пропаганда здорового способу життя на двох колесах, чи пропаганда сучасних велосипедів?

druже, визначся :) то ти критично ставишся до понтування крутими детальками, то огівнянюєш тих, хто їздить на несучасних роверах...

Це ж не змагання в якомусь одному класі, де є вимоги до ТТХ велосипедів. Зрештою, а якщо в когось просто немає коштів на сучасний байк - то невже варто називати його двоколісного друга гівном? Напевно, ні.

Згадав я Амстердам. Так там всі їздять на "гівні" без перемикання швидкостей і дискових гальм. Крава не дасть збрехати. Але ж там велодень - кожен день :)

Опубліковано

огівнянюєш тих, хто їздить на несучасних роверах...

думаю, це іронія

Опубліковано

огівнянюєш тих, хто їздить на несучасних роверах...

думаю, це іронія

Да, Ярчик, ты че-то не в ту степь. Наверное, с Друидом лично не знаком :)

Опубліковано

сорі шо смайлика не поставив. це дійсно була іронія. Інакше не приїджав би я якось на квест на батьковому "салюті".

Опубліковано

Да, Ярчик, ты че-то не в ту степь. Наверное, с Друидом лично не знаком :)

Та я кілька разів той його пост перечитував, якось не міг якось повірити... ніде не було натяку на стьоб чи іронію :)

Соррі, добре, що все добре! :)

Опубліковано

Другу Пиликану...Последний раз ездил этим летом, да...щас дороги почти нету но думаю что ее подлатают и будет не хуже чем в прошлом году. Если на МТБ бояться ехать по городу то не знаюб где тогда на нем ездить...

Главное не праздник а ожидание праздника!! )))

Друже Бобер. Ти на велосипеді, шосейному, та поф. На мтб, по маршруту 15 давно їхав?

Якщо чесно, то навіть на на крузері страшно їхати :)

90% поважаючих себе та свої велосипеди, шосерів просто не виїдуть на це "Коло ям" в гоночному режимі.

Вряд чи наші чиновники та комунальні служби зможуть виправити ситуацію до дня "ВД"

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...