Перейти до змісту

Я пам'ятаю

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Насколько я разобралась, эта реверсивная полоса появилась там, примерно, в середине 80-х. Помню разные объяснения слыхала по поводу того, зачем же спилили все деревья и убрали аллею на пр-те Победы (или Правды, всегда путала), короче - Грушевского. А про полосу только сейчас узнала.

Явно не для скорой и пассажиропотока они тогда столько дров наломали, буквально. Распиленные деревья вывозили самосвалами несколько дней, куда-то за город, насколько я помню. Отец нам тоже ничего не мог объяснить, хотя служил в ракетных войсках стратегического назначения в чине подполковника тогда. А может, потому и не мог :)

• Відповідей 248
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Станція швидкої була на Пугачова в ті часи, а на Ленінградській дитяча поліклініка.

Потішу Гєтто... в період перестройки в Ківерцях, на відміну від Луцька, можна було придбати дефіцитні товари.

Пам'ятаю як в місцевому універмазі був вибір модних штучних полушубок, а ще кришталю і розкішного посуду. Досі маю бокали куплені в Ківерцях.

Опубліковано

Еще одна у меня версия родилась по поводу реверсивной разметки от вокзала. Думаю, это один из прогибов перед начальством. Предполагался везит большой шишки из Москвы. Ведь, где-то в это же время появился к-тр Москва и гостинница Россия. Еще в памяти всплыла давно забытая фамилия Щербицкий. Кто помнит, о чем это я? Я помню смутно.

Опубліковано

Станція швидкої допомоги була ще на теперішній Соборності (парна сторона 2 чи 4). На першому поверсі одного із гуртожитків.

Пожежна була там, де зараз "Факторія".

Опубліковано

Пам"ятаю танк на кільці, здається Т-34 - початок соборності, початок відродження, біля теперішньої Церкви св. Миколая. Малими по ньому лазили.

Був літак на виїзді з Луцька на Рівне.

А ще бар "Калина" при спуску з варшавського мосту, ще коли маршрутки зупинялися "хто де крикне" це була популярна назва зупинки)))_

Опубліковано

Пам'ятаю,як в грудні підприємства і мікрорайони негласно змагались в кого гарніша новорічна ялинка.Ялинки стояли на 33-му в дитячому містечку,біля автозаводу,біля електроапаратного,ну це те що я пам'ятаю.Як на мене найгарнышою була завжди быля електроапаратного,можливо ще тому,що там прикрашали ялинкову алею біля заводу і це виглядало ефектніше.

Якось під новий рік біля електроапаратівської ялинки гарно продавши манадарини,грузини роздавали дітям по залізному рублю,стояла черга і мені навіть теж дісталось.А якийсь хлопчак(ну полішук 100%) став в чергу вдруге і грузини його впізнали і на всю вулицю спозорили і його і батьків.

А головну ялинку міста ставили спочатку біля ЦУМа,вона крутилась на спеціальному механізмі.

Опубліковано

Діючий аеропорт в Крупі, і я, малий шкєт, на роботі у мами...

Уривки та моменти: картографи, регулярні метеозведення, запуск водневих зондів і спостереження за ними, згущене молоко - як обов"язкова пайка, охоронець який дав потримати справжній ПМ без магазину...

Тоді ще жива, функціонуюча громадіна, наразі, нажаль, рухлядь....

Опубліковано

А хтось пам'ятає конвой чи патруль біля "Вічного вогню" на меморіалі і біля пам'ятника Леніну?

Біля Леніна стояли в піонерській формі. Найбільша лафа була бути "разводящим", привів зміну, віддав честь і сидиш поруч в кінотеатрі "Хроніка", поки ті на сонці паряться.

А на меморіалі було круто, солідна форма і зі зброєю. Пригадую один з нашої зміни так надихався біля вогню (вітер був в його сторону), що втратив свідомість і рухнув лицем на плитку.

Опубліковано

Тир біля Філармонії.

І тир біля газороздатки(5шк.). Був там ще в далекому 97-му, ходили взводом призовників на стрільбища з малокаліберної зброї. Були як гвинтівки, так і пістолети.

Тир збоку Львівської, в полях(де раніше був Радар). Там досі збираються мисливці, тримають форму, стріляючи по тарілках.

Опубліковано

А на меморіалі було круто, солідна форма і зі зброєю. Пригадую один з нашої зміни так надихався біля вогню (вітер був в його сторону), що втратив свідомість і рухнув лицем на плитку.

Падали там на плитку мало не щодня.Спочатку ті,хто був в караулі гордились,а в старших класах з них вже ржали і кожен старався якось відмазатись. В караул брали "отлічнегів" і "партєйних",Богу і мому діду дякувати,я був дисидентом.

Тир збоку Львівської, в полях(де раніше був Радар). Там досі збираються мисливці, тримають форму, стріляючи по тарілках.

Якось там з "калаша" стріляв.

Опубліковано

На повороті Червоного Хреста-Ковельська в 60-х там був універмаг. Потім, коли збудували приблизно в 66-у новий універмаг на Червоного Хреста (зараз там відділення Приватбанку), в тому приміщенні зробили меблевий магазин, який проіснував до 80-х . На протилежній стороні, де зараз Ощадбанк, було приміщення хімчистки. За хімчисткою була перукарня, біля перукарні продавали квас і морозиво. Далі ,де зараз районна адміністрація, був базарчик і пивнушка(забігайлівка), яку спалили жінки місцевих алкашів. На місці,(на розі Червоного Хреста і Ковельської), де зараз Континіум будує житловий будинок було два будинки - Червоного Хреста №1 і №3. В першому жили мої дід і бабуся, дядько з сім"єю і ще 4 сім"ї.

1965рік 2010рік

post-7519-0-02500700-1359379971_thumb.jppost-7519-0-51301500-1359381113_thumb.jp

А на цьому місці

post-7519-0-76214700-1359381370_thumb.jp

були одноповерхові будинки, в одному з яких була піонерська кімната ЖЕКу, де ми грали в настільний теніс.

Опубліковано

В будівлі де зара Золотий дракон , на першому поверсі був гастроном, де були кілометрові черги за хлібом, на другому поверсі було шось типу промислового супермаркету, хоча ще тоді такого слова навіть ніхто і не чув... , де можна було купити любе-рябе, а збоку від нього було фотоательє. Знизу ж з правої сторони, де зара бар Зоряний Едельвейс, був пункт прийому склопосуду, і зразу ж стояла бочка з пивом. Тару здав і за бакальчик бочкового. Пізніше там зробили навєс типу базарчика,для бабок які постійно стояли з сємками і папіросами по штучно... А скільки там було ларків.... Ще Бонд по 80 коп. купляли, і жуйки турбо по 10....

Опубліковано

В районі 33-го вже згадували і "Дари природи, і " Ювілейний""..., а пам"ятаєте ще там (33) був кафетерій біля/за аркою (вихід з Соборності до Аверсу)?

Ех, вибігали ми туди за картошкою, тортом трюфельним!

було шось типу промислового супермаркету

а ще я там пістони купував до пістолєтіка такого металевого. Турбо і Бонд пізніше були)

Опубліковано

була "Лакомка". Ми туди бігали по пірожні "картошка" і молочні коктейлі. А стала "Надія" (ригаловка).....

Опубліковано

В районі 33-го вже згадували і "Дари природи, і " Ювілейний""..., а пам"ятаєте ще там (33) був кафетерій біля/за аркою (вихід з Соборності до Аверсу)?

Ех, вибігали ми туди за картошкою, тортом трюфельним!

Эта кафешка и сейчас там есть. Только оочень мрачный гадюшник. Наверное, если б не был он частью пятиэтажек, сожгли б его жены алкашей :)

Опубліковано

Жуткий алконаразливмаркет! А я там покупал сахар за 74 копейки и "картошку" на сдачу по 22. А еще помню, как в анекдоте "мальчик, ты уверен, что мама сказала 200 грамм картошки и кило конфет?" - мама дала 5 рублей(!!!) и послала за хлебом... ну и конфет разрешила. В итоге я зареванный пришел домой с килограммом конфет по 4,80 и без хлеба. Стыдно было ужасно, что не смог перечить продавщице(маленький был, боялся сказать тете-продавщице, чтобы конфеты назад высыпала), но мама рассмеялась и не ругала, наоборот утешила :)

Опубліковано

В 80-х роках інтенсивно працював наш річний флот. Було багато катерів та барж. Цілодобово вони плавали по Стиру і возили пісок.

Там накоплювались величезні піщані гори , які потроху сповзали в річку , утворюючи чудовий пляж. Так і називали : "А йдем купатись на Піски !"

Коли пливла баржа, всі купальщики намагались вхопитись за автомобільні скати, які прикріпляли до останньої баржі позаду, для кращого керування. Ось такий був атракціон.

Якось групка хлопців з мого двору сіли на баржу і вирішили, що вона повернется через пару годин. Приїхали назад вже коли сутеніло....в плавках, голодні і холодні.

Підлітком я з друзями записався в археологічний гурток, а нам треба було як мінімум найти клад. :)

Одного разу на березі біля води на Пісках ми знайшли монету. Дно в тому місці весь час чистили , поглиблювали і мул викидали на берег. Потім , коли катери пливли, хвилею розмивали невеличку полосу на березі , метрової ширини.

Ми почали кожного дня прогулюватись по тій полосі. І , як це не дивно, але ми знайшли за два роки зо три десятки старовинних монет, причому багато боратинок ще часів Русі, якась срібна римська монета і багато інших не менш цікавих. Звичайно, знаходили багато гільз, патронів. Пам"ятаю як знайшли крем"яний наконечник від стріли, кришку з цікавим візерункром від кишенькового годинника, бронзове кільце і багато всілякої всячини. А вже скільки залишків кераміки давніх часів з клеймом майстрів...

Азарт пошуків нас добряче тоді вхопив...

Звідкіля туди це все попадало - не зовсім розумію. Можливо щось привозили з піском, і воно поступово сповзало у воду. А ще поряд був міст, який в тому місці був певне стільки, скільки років Луцку. Можливо, щось падало з мосту, його поступово волокло течією , а потім коли русло чистили - це все попадало на поверхню. Ну а вода відповідно це розмивала.

Опубліковано

Ще стосовно річного флоту. Назви ще давали такі яскраві катерам - "Перепел" , " Сокол" . "Ястреб"

А там де зараз Наш Край ( той , що поряд з Новою Лінією) був Залив, як його називали. Це були залишки старого русла, але значно розширеного. Був ніби як великий ставок-апендикс, зв"язаний з Стирем. Залив цей використовувався, як депо для барж. Там стояли десятки барж. Причому були і баржі пасажирські, які ще в 60-70-х причіплювали до катера і вони курсували чи то до Колок, чи то до Чорторийська( а може й далі). Плавали вони по графіку - це був самий дешевий траснпорт.

Опубліковано

Пам'ятаю базарчик на Львівській, як був маленький він мені здавався такий великий... не те шо зараз.

А ще пам'ятаю колись давно, дуже давно, це була середина 90-х, стояв біля входу у політехнічний і сказав собі, я тут буду вчитись... так і є :)

Опубліковано

Падали там на плитку мало не щодня.Спочатку ті,хто був в караулі гордились,а в старших класах з них вже ржали і кожен старався якось відмазатись. В караул брали "отлічнегів" і "партєйних",Богу і мому діду дякувати,я був дисидентом.

Такого відбору уже не пригадую, чи то вже на той час "партєйних" у нас не лишилося, бо відбирав сам воєнрук на "строевой подготовке".

Повертаючись до флоту

post-2742-0-69090400-1359445451_thumb.jppost-2742-0-07798100-1359445466_thumb.jppost-2742-0-94279900-1359446106_thumb.jp

А під Бім-Бомом був ресторан "Театральний".

post-2742-0-53796200-1359445324_thumb.jp

А біля вокзалу була продовольча база, що забезпечувала ресторани. У мене там завскладом була тітка, тому ті ряди ізобілія дефіцитів досі в очах: горошок, московська ковбаса, згущонка, пташине молоко і совєцкоє шампанскоє...

А де нинішня філармонія була автостанція

post-2742-0-46920700-1359445568_thumb.jp

Ну і нашумівшу аварію пригадуєте?

post-2742-0-65951900-1359445601_thumb.jp

Опубліковано

Про річний залив, який був на місці "Нашого Краю" на Шевченка я вже згадував. До середини 80-х тих будівель("Наш Край", "Нова лінія", 12-поверховий будинок та інші прилягаючі) там не було.

Зате був мальовничий луг з чагарниками, групками дерев. Літом люди збирались туди на відпочинок-пікніки.

Поряд був пляж, біля пляжу футбольне поле.

Аж ось в середині 80-х вирішили розширяти Приборзавод(Електротермометрія). На луг цілодобово їздили вантажівки з землею - рівень підняли на 5м. Скільки ж це землі треба було навезти! Потім і вдень, і вночі довбали бетонні сваї. І за декілька років з"явився цей комплекс будівель. Завод так і не запустили - союз розпався.

І ці будівлі понурими привидами простояли років десять, потім почали потроху їх оживляти - так і з"вився "Наш Край", "Нова лінія"

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...