Перейти до змісту

я згодін з вамі пакращіваті українскюю мову...

viz

Рекомендовані повідомлення

odna, погоджуюсь, але вивчити все ж таки можна, бо наш прем'єр не може навіть правильно з папірця прочитати.

ps сам знаю кілька мов і не вважаю це чимось надзвичайним, було б тільки бажання вчитись

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

odna, погоджуюсь, але вивчити все ж таки можна, бо наш прем'єр не може навіть правильно з папірця прочитати.

Может быть. Я не знаю. Ни разу еще его речей, как и презика, не слыхала, в живую. Только уже перлы в фольклоре. Возможно, и не знает. Не могу судить. У меня алергия на политику. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нікого не хочу образити, але ... Був в моєму житті такий епізод. Не знаю чи ходять зараз, але кілька років тому по Луцьку ходили молоді хлопці, проповідники-мормони. Вступали в розмови з незнайомими людьми та розповідали про свою мову. Підійшов один такий і до мене. Час в мене тоді був і я погодився трохи поговорити з ним. Розповідає він мені там щось, я уважно слухаю і звертаю увагу на його акцент. Ну, думаю, мабуть десь з Закарпаття хлопець приїхав, дуже схоже на їхній акцент. Аж тут мій погляд падає на його бейджик. Старійшина якийсть там Джон чи ще якось, зараз вже не памятю, і якась англосаксонська фамілія. Поговорили ми з ним, ну і вкінці розмови питаю я його звідки він. Каже з Америки. Питаю, а як довго він в Україні. Каже півтора року. Питаю як довго він вивчає укаїнську. Каже теж десь півтора роки. І з винуватим виразом обличчя каже що ще погано говорить українською, але старається вивчити її якомога краще. В мене очі квадратні, нижня челюсть відвалюється до тротуару!!!! Уявіть собі - людина не словянського походження за півтора роки вивчила мову так що я готовий був прийняти його за українця!!! А ви кажете що Азарова можна зрозуміти ...

Я зними багатьма спілкувався майже 10 років... аналогічні враження... за весь цей час (у них ротація по країні через 3-6 місяців) у нас було лише одне подружжя років по 70, які мови нашої не знали, але просили навчити деяких наших виразів і просто поспілкуватись нам між собою українською, щоб послухати її чарівну мелодику, а решта... їх сотні пройшло за моєї памяті... всі мову нашу знають майже досконало, включаючи фразеологізми... це справді унікально і трохи сумно... Люди тут проводять рік-півтора свого життя, приїжають і живуть тут за свої в основному кошти (інколи наші мормони скидаються їм на квартиру оплатити комунальні платежі, якщо у їх родини в америці фінансові затримки, але то рідко і чисто по людськи, а так все оплачують вони ж самі) і заради цього вивчають мову, а наші живуть тут все життя і нехочуть вивчати. Та нехай навіть і так, але ж нерідко ображають типу -- "ніпанімаю етай вашей мови тєлячєй, разгаварівай са мной на нармальнам язикє". А поїдьте на схід... попробуйте заговорити там на вулиці українською... і залишитись при цьому цілим не ушкодженим... це не страшилка, це реальність. в 2008р. поїхав в Маріуполь до родичів і ті дуже просили, щоб українською там не говорив заради свого ж здоров"я.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нікого не хочу образити, але ... Був в моєму житті такий епізод. Не знаю чи ходять зараз, але кілька років тому по Луцьку ходили молоді хлопці, проповідники-мормони. Вступали в розмови з незнайомими людьми та розповідали про свою мову. Підійшов один такий і до мене. Час в мене тоді був і я погодився трохи поговорити з ним. Розповідає він мені там щось, я уважно слухаю і звертаю увагу на його акцент. Ну, думаю, мабуть десь з Закарпаття хлопець приїхав, дуже схоже на їхній акцент. Аж тут мій погляд падає на його бейджик. Старійшина якийсть там Джон чи ще якось, зараз вже не памятю, і якась англосаксонська фамілія. Поговорили ми з ним, ну і вкінці розмови питаю я його звідки він. Каже з Америки. Питаю, а як довго він в Україні. Каже півтора року. Питаю як довго він вивчає укаїнську. Каже теж десь півтора роки. І з винуватим виразом обличчя каже що ще погано говорить українською, але старається вивчити її якомога краще. В мене очі квадратні, нижня челюсть відвалюється до тротуару!!!! Уявіть собі - людина не словянського походження за півтора роки вивчила мову так що я готовий був прийняти його за українця!!! А ви кажете що Азарова можна зрозуміти ...

Я потому и сказала, что старшим людям с изучением языка сложнее. Но я соглашусь, что говорит он ну просто отвратительно, может у него стеб такой???Иногда и такая мысль закрадывается. А понять можно любого человека, в любой ситуации, если захотеть.В данной ситуации, если говорить о старшем дяденьке Азарове( сделать скидку на возраст), которому сложно учить язык, то можно понять и простить))). Если же говорить о человеке который занимает такую высокую должность, то...наверное тут скидок быть не может, потому что политик должен быть лицом государства.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Азарова и таких, как он проблема не со знанием языка, а с произношением. А это дано не всем. Есть люди, которые, не знаю по какой причине, не в силах воспроизвести мелодику неродного языка. Наверное, многие и из вас, осуждающих их, на самом деле сами не способны говорить без украинского акцента, например, на польском, или немецком языках. В моей большой семье ни у кого нет проблем ни с произношением, ни с пониманием, кроме моей матери. У нее "паляница на далони" хоть ты ее пытай. Она понимает все по украински, но ей лучше не говорить, поверте, это - кошмар. Поэтому, я отношу эту проблему этих людей, скорее, к физическому недостатку, чем к их вине.

Сейчас я профессиональных качеств и политики не касаюсь (как и обычно, впрочем). Это в другом разделе должно быть

В Азарова проблема і зі знанням мови, із вимовою. Дійсно, є частина людей, яким тяжко дається нова мова...

От , тільки фішка в тому, що він не пересічна людина, а прем"єр...

І ,напевне, в його арсеналі є найкращі викладачі та методи вивчення мови(прем"єр -міністр країни все-таки) ,а в таких умовах можна і дауна навчити іншої мови....

Та й тій же самій ПР це було б на руку. Але складається враження , що незнання мови Азаровим - демонстративне. І за це його поважає і підтримує східна Україна.

От так вот,прем"єр перед "бандерами не прогнется"...

Можливо я помиляюсь, але таке складається враження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

если говорить о старшем дяденьке Азарове( сделать скидку на возраст), которому сложно учить язык, то можно понять и простить))).

за майже 30 років поки він живе, працює, викладає в Україні можна було б навчитись, тим більше, що мова не китайська

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

если говорить о старшем дяденьке Азарове( сделать скидку на возраст), которому сложно учить язык, то можно понять и простить))).

за майже 30 років поки він живе, працює, викладає в Україні можна було б навчитись, тим більше, що мова не китайська

Мотивація - страшна сила, гори перевертає. Варто тільки захотіти...або не захотіти.

От не захочу вивчати мову і все тут... І не вивчу ніколи, не дивлячись ні на що.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зрозумійте, що в нього немає бажання, йому пох, нездатність до вивчення мов (якщо не помиляюсь, то за статистикою таких 6% населення Землі) та відповідний рівень інтелекту та виховання. Мразь, одним словом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вам всім видніше. Не буду сперечатися. А то ще подумаєте, що мені ВОНИ симпатичні. Вони мені всі огидні, не зважаючи на мову та вимову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вам всім видніше. Не буду сперечатися. А то ще подумаєте, що мені ВОНИ симпатичні. Вони мені всі огидні, не зважаючи на мову та вимову.

Я особисто озцінюю небажання Азарова вивчити українську як його зневагу до моєї рідної мови ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я особисто озцінюю небажання Азарова вивчити українську як його зневагу до моєї рідної мови ...

А мне лично, пофигу. И можете забрасывать меня какашками :)

Тему то создали в разделе "Отдых" и в подразделе "Юмор", а вы и сюда со своим УГ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання надто болюче ...

Між іншим, що таке УГ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Між іншим, що таке УГ?

Унылое гавно
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання надто болюче ...

Я ВАС УМОЛЯЮ - нінада! )
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

censor_photoshops_big2.jpg
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посылает Янык Азарова в регионы: «Поедьте, Микола Яныч, разберитесь, что и как». На следующий день проходит по коридору, а Азаров сидит в кабинете такой печальный весь.

— Микола Яныч! Шо таке? Чому не поихали?

— Та Виктор Федорович така провокация с боку кровосись-бандеровцив! Выихав з миста, а на узбиччи — плакат высить «Нех_й шастать». Вот подумав, понимаете, теракт там или провокации петлюровцив.

Янукович: Ну поехали, посмотрим.

Приезжают.Янукович прочитал, поворачивается белый от ярости.

— Микола Яныч! Да вывчыть вы вже мову та прочитайте плакат правильно. Може для вас тут и «Нех_й шастать», а для всих: Нехай щастить! написано.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ps сам знаю кілька мов і не вважаю це чимось надзвичайним, було б тільки бажання вчитись

http://video.i.ua/user/1741177/61754/381431/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ВНУ на РГФ преподает пан Шерик-родом из Америки. Преподает кстати как на английском так и на украинском.Остальной контингент иностранных преподавателей также учит украинский. Они кстати в том же возрасте что и Азиров, а то и старше.

Оффтоп: Шерік знає біля 20 (двадцяти) мов. На момент першого знайомства з ним вільно говорив українською, але не знав російської.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ахах, як завжди красномовно)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На засідані міністрів сурдоперекладач кинув у азарова стільцем...

укрбаш

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...