Перейти до змісту

Домашня Піца


Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

І так поїхали!

Необхідні продукти

Тісто

- дріжджі, 50г

- молоко, 200мл

- цукор, 1ст.л.

- яйця, 2 шт

- борошно (все опишеться далі ~700г)

Начинка

- томатний соус (можна Лєчо, або Кетча чи на крайній випадок кетчуп)

- ковбаса (може бути й м'ясо, але з ковбасою простіше і швидше)

- гриби, печериці або перші ліпші (за смаком)

- майонез (за смаком)

- сир твердий

- помідор (при наявності та за смаком)

- перець болгарський (за смаком)

- цибуля (за смаком)

- оливки (маслини, за смаком)

- кукурудза цукрова (за смаком)

А тепер, безумовно, сам Рецепт приготування.

Для початку готуємо опару для тіста:

дріжджі розкришити на мілкі частинки та засипати столовою ложкою цукру.

Дочекатися доки вони "попливуть" та додати склянку теплого молока, після чого вбити 2 яйця та щипотку солі. Всипати склянку (гранений стакан) пересіяного борошна та вимішати до утворення максимально однорідної маси (бажано щоб не було багато комочків з борошна).

Ставимо майже готову опару в тепле місце і чекаємо поки вона почне "пузиритися" (може трошечки почати підійматися, сходити, що теж не погано)

Запалюємо духовку (чи іншу пічку) щоб нагрілася до температури ~150-200 градусів.

поки духовка гріється - починаємо нарізати продукти.

Ковбаса нарізується "соломкою".

Помідори, перець, цибуля - півкільцями.

Оливки (маслини) навпіл або на 4 частини.

Сир твердий тертий на дрібну тертку

Печериці теж так як помідор

p6280596.jpg

p6280597.jpg

Повертаємося до опари .

всипаємо до вже готової опари борошно по 1 склянці і перемішуємо (1 склянка - вимішали до однорідної маси, наступна - вимішали). Всього борошна потрібно стільки- скільки тісто вмістить (щоб не забити - бо буде тверде і не зійде) - загалом десь до 3-х.

Далі починаємо місити тісто - поки не почне НЕ липнути до рук.

тісто знову ставимо у тепле місце щоб підійшло.

Коли тісто підросло (підійшло) - починаємо викладати його на протвінь, попередньо змастивши його (протвінь) та свої руки олією. (тонким шаром на протвінь, та гарненько розмазати по всіх куточках) тісто розплескуємо по всій площі протвня.

Начиняємо піцу

- розмазане тісто змащуємо по всій площі томатним соусом (чи чим ви там придумали) тонким слоєм

- ковбасу розкладаємо якомога рівномірніше по тісту. (власне як і усі компоненти)

- печериці

- далі цибуля

- помідор

- перець

- заливаємо майонезом (не зовсім заливаємо - я малюю по ньому павутинку, пакет майонезу надрізаний у куточку)

- сиплемо приправу (її я купую на базарі, Варшавці, в критому ринку в такого якогось азіата - в нього є саме для піци)

- засипаємо тертим сиром

Все - тепер ставимо на 10 - 15 хв у гарячу духовку. Потім переставляємо його "задом на перед" і ще на хв 10. (про готовність буде свідчити те, що вона буде легко відставати від дна протвня і буде рум'яною)

Після чого виймаємо - ріжемо (як вам буде завгодно)

Приємного Вам апетиту!!!

P.S. Якщо щось не зовсім зрозуміло пишіть

  • 1 місяць потому...
  • Відповідей 106
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А ще легче і швидше так:

купуєш в магазині листкове заморожене тісто і все чим ти хочеш начиняти піцу-дома поки нарізаєш продукти ( ковбаску-бажано 2 сортів якщо без грибів-помідори-цибульку ..)-тісто якраз розморожується-потрібну форму змащуєш майонезом і часничком(щедро)-зверху всю вкуснятіну і помідорчики пластінками і сиру побільше- через хвилин 15-25-запах неймовірний! а смак - взагалі!

(і руки не треба в муці вимазувати) Мені так більше подобається і зїдається вона швидше.

Смачного!

  • 5 місяців потому...
Опубліковано

ФЕ!!!

А ще легше піти у піцерію і з'їсти готову, і готувати ніц не треба!

про майонез ані слова більше!

Опубліковано

Ну вообщето готовое тесто и в правду проще, мне лично готовить с 0 муторно, пока приготовишь уже ничего и не хочется. А так готовое тесто купил, нарезал что хоте и в духовку отправил :)

- сиплемо приправу (її я купую на базарі, Варшавці, в критому ринку в такого якогось азіата - в нього є саме для піци)

вот ты же покупаешь готовую приправу, а почему сам не делаешь, специи в нужной пропорции смешивать, толочь и прочее.

Вот так же и с тестом, проще купить готовое.

Опубліковано

Давно вже фанат, На радянській вулиці в піцерію постійно ходив. Вкус такий був, як з бульйоном, хто знає?

Опубліковано
Ну вообщето готовое тесто и в правду проще, мне лично готовить с 0 муторно, пока приготовишь уже ничего и не хочется.

тесто на пиццу я делаю за 5 минут,быстрее,чем разморозится магазинное.

Опубліковано
Давно вже фанат, На радянській вулиці в піцерію постійно ходив. Вкус такий був, як з бульйоном, хто знає?

мммм,

сразу хвать захотелось........

Опубліковано

Вся справа в тім, що мені подобається готувати.. те ж тісто і т.д.

Тоді давайте будемо все готове купувати супи (морожені в банках), м'ясо (варене і запаковане у вакуумі),

Цілий процес - ось це мистецтво.

а готове тісто із незрозуміло чого - для дилетантів!

Опубліковано
про майонез ані слова більше!

Так само, про дріжжі у піці, а не "піці", бо з дріжжями - це ватрушка-пляцок з тим, що в холодильнику завалялось. :)

Опубліковано
ФЕ!!!

А ще легше піти у піцерію і з'їсти готову, і готувати ніц не треба!

про майонез ані слова більше!

Согласен.

Говорить, мол, "я пойду и куплю готовое тесто иль полуфабрикат и сделаю все быстрее, да еще и вкуснее выйдет" может только тот, кто не пробовал настоящей домашней пицы, приготовленной опытным кулинаром. У меня девушка готовит домашнюю пицу по рецепту, очень похожему на рецепт от Жени - пальчики оближешь... :) :) :) Всякие Феличиты и Сан-Ремо нервно курят в сторонке - честно...

Опубліковано

А кто где покупает нормальную томатную пасту?

Та, что продается в магазинах и на базаре в стекляных банках не томатная паста, а гадость с 40% крохмала, туманно бордового цвета.

Раньше помню в железных банках нормальная продавалась, а шас чет найти не могу :smile3:.

Опубліковано

Раньше на ПАККО была классная паста "Папа Карло" и Сеньйор Помидор",сейчас покупаю "Господарочку". "Руна"-не паста!!!

Опубліковано
Давно вже фанат, На радянській вулиці в піцерію постійно ходив. Вкус такий був, як з бульйоном, хто знає?

Пам*ятаю, памя*таю! Зі школи туди на піцу втікали :smile3:  Смак дійсно незабутній. Хоч і брудно там було, але смачно, особливо з бульйоном.

Опубліковано
про майонез ані слова більше!

Так само, про дріжжі у піці, а не "піці", бо з дріжжями - це ватрушка-пляцок з тим, що в холодильнику завалялось. :D

Ти чув що тісто буває дріжжєве? :)

А про майонез - це було сказано до того, що тут вже була одна дівчина чка була здвинута на майонезі.. Не можу знайти тему - я б показав.

І власне. Я поділився рецептом - а не ще однією пірамідою для "косіння бабла".

Опубліковано

Zheny@, ти не знаєш рецепт тіста, яке використовують для приготування піци в Фелічиті? Хоча, в принципі це фірмовий рецепт, напевно :)

Опубліковано

Ні не знаю, нажаль :)

Тісто там дуже смачне.. та й не дрожжеве..

спробую ще рецепти тіста - буду ділитися!

Опубліковано
1. чому без майонезу???

Бо майонез - признак фастфуду!!!

Рекомендую від майонезу відріктися...

Опубліковано

Майонез домашнього приготування і майонез магазинний-майже не мають нічого спільного,хіба крім назви

  • 11 місяців потому...
Опубліковано
Майонез домашнього приготування і майонез магазинний-майже не мають нічого спільного,хіба крім назви

А можна рецепт і методику приготування домашнього майонезу в студію?

Опубліковано

На двух человек (или одного голодного) берут 1,5 стакана пшеничной муки высшего сорта, столовую ложку сахара, чайную ложку соли. Все это смешивается в просторной чашке, затем в середине смеси делается углубление, куда вливается столовая ложка оливкового масла и предварительно, за 10 минут до этого подготовленный дрожжевой раствор (чайная ложка сухих дрожжей на стакан теплой - не больше 30°С - воды). Все перемешивается, затем в течение 5 – 10 минут месится руками, смазанными оливковым маслом. После этого тесто делят на 2 части и оставляют в покое примерно на один час. За это время тесто поднимется. Затем тестовым заготовкам придается округлая форма диаметром 15 - 20 см, причем неаполитанцы предпочитают это делать руками. Готовое тесто помещают в стальную форму, смазанную маслом, и выкладывают начинку (для любителей толстого краста тесту дают подняться второй раз уже в форме).Неаполитанцы готовят к пицце специальный соус. Килограмм свежих томатов раздавливают в кастрюле до состояния пюре. В эту массу добавляется 2 - 3 листочка базилика, сухие специи, например, ореган и майоран - по вкусу, черный перец, 2 зубчика чеснока (иногда еще и головка лука), щепотка соли. Соус варится от 15 минут до часа в открытой кастрюле, при постоянном перемешивании. В замороженном виде такой соус может храниться до 4 месяцев.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...