ODZER Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 05:16 #1 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 05:16 Человек не может представить как выглядит реальная картинка бытия, поскольку он может видеть менее 1% от электромагнитного спектра и слышать не более чем 1% от акустического. 90% клеток в вашем теле работают в симбиозе с микроорганизмами, которые имеют собственную ДНК и не являются "вашими".Атомы в вашем теле представляют на 99,9999999999999999% пустое пространство и ни один из них не является порожденным вами - все заимствованы из бывшего звездного вещества, когда-то возникшего в чреве взорвавшейся звезды.Человек имеет 46 хромосом, на 2 меньше, чем картофель.Радугу в дождливый день человек показывает только себе: ее существование связано с особенностями человеческого зрения и зависит от конических фоторецепторов в ваших глазах - для других живых существ, не имеющих подобных конусов-колбочек, радуга вообще не существует. Таким образом, вы не просто смотрите на радугу – вы создаете ее. Это довольно удивительно, особенно если учесть, что все красивые цвета которые вы видите, составляют менее 1% электромагнитного спектра.
Dream Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:22 #2 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:22 без пруфа цитата ніщо. Обговорення в ЖЖ тут.І до вище сказаного не вистачає, імхо, фрази про те, що людина використовує свій мозок на скількісь там процентів всього-навсього.
september25 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:28 #3 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:28 без пруфа цитата ніщо. Обговорення в ЖЖ тут.І до вище сказаного не вистачає, імхо, фрази про те, що людина використовує свій мозок на скількісь там процентів всього-навсього.Тобто Sergio Toporek все це вигадав ?
floor Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:29 #4 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:29 ну деякі люди можуть бачити ультрафіолетовий спектр, внаслідок операції на кришталику чи взагалі його видалення. але якби можна було вже вибирати, то краще бачити інфрачервоне випромінювання
september25 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:32 #5 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:32 ну деякі люди можуть бачити ультрафіолетовий спектр, внаслідок операції на кришталику чи взагалі його видалення. але якби можна було вже вибирати, то краще бачити інфрачервоне випромінювання Чому саме інфрачервоне, а не ультрафіолетове?
difoto Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:57 #6 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 08:57 Человек не может представить как выглядит реальная картинка бытия, поскольку он может видеть менее 1% от электромагнитного спектра и слышать не более чем 1% от акустического. Какой-то невообразимый бред.Вот вам флеш-картинка, показывающая, что человек может если не увидеть, то уж точно представить, как выглядит вселенная даже за пределами электромагнитного излучения. Для этого существуют приборы, созданные им: от гамма-телескопа сверхвысоких энергий до гравитационно-волнового телескопа. И с акустическими волнами то же самое. Так что первую фразу надо заменить на "Первобытный человек не мог..."
september25 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:01 #7 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:01 Человек не может представить как выглядит реальная картинка бытия, поскольку он может видеть менее 1% от электромагнитного спектра и слышать не более чем 1% от акустического. Какой-то невообразимый бред. Вот вам флеш-картинка, показывающая, что человек может если не увидеть, то уж точно представить, как выглядит вселенная даже за пределами электромагнитного излучения. Для этого существуют приборы, созданные им: от гамма-телескопа сверхвысоких энергий до гравитационно-волнового телескопа. И с акустическими волнами то же самое. Так что первую фразу надо заменить на "Первобытный человек не мог..." Мова йшла про людину як таку, а не про пристрої які вона створює. Сподіваюсь Ви не будете стверджувати що можете побачити інфрачервоне випромінювання без пристроїв.
jack74 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:09 #8 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:09 Человек не может представить как выглядит реальная картинка бытия, поскольку он может видеть ... невірне толкування уявити може Та, яка має уяву будь вона і сліпою і глухою
difoto Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:17 #9 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:17 Мова йшла про людину як таку, а не про пристрої які вона створює. Кхм... я думав, що мова йшла про те, чи може людина уявити будову всесвіту.
ODZER Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:27 Автор #10 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:27 Мова йшла про людину як таку, а не про пристрої які вона створює. Кхм... я думав, що мова йшла про те, чи може людина уявити будову всесвіту.мова йшла про те, що та реальність , яку ми сприймаємо з допомогою органів почуттів, і та Реальність, якою вона є насправді - це не тотожні речі.В певній мірі ми сприймаємо лише інтерпретацію реальності, створену в нашій свідомості.
september25 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:33 #11 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:33 Мова йшла про людину як таку, а не про пристрої які вона створює. Кхм... я думав, що мова йшла про те, чи може людина уявити будову всесвіту.В оригінальній цитаті (http://lunarscience.nasa.gov/articles/beware-of-images/) слів про те що людина не може щось уявити не має. Наскільки я зрозумів це вже "вольность" перекладача.
jack74 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:41 #12 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:41 мова йшла про те, що та реальність , яку ми сприймаємо з допомогою органів почуттів, і та Реальність, якою вона є насправді - це не тотожні речі. В певній мірі ми сприймаємо лише інтерпретацію реальності, створену в нашій свідомості. А що таке "реальність", а? "реальність" не є якоюсь статичною і однаковою для всіх Вона якраз і є саме такою (для когось конкретно), як її сприймають (той хтось конкретний) ПиСи Філософствувати тут можна до здоху
ODZER Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:55 Автор #13 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 09:55 Є фільм автора цитати Серджио Топорека.Шкода, не знайшов цього фільму з перекладом. Якщо хтось знайде, киньте сюди лінк.Poetic vision by Sergio Toporek 1-3 parthttp://www.youtube.com/watch?v=OtDpXyNs-Yo&feature=relmfuhttp://www.youtube.com/watch?v=f6D9o125kMchttp://www.youtube.com/watch?v=Vb7s2azGpXI
Dream Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 12:49 #14 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 12:49 без пруфа цитата ніщо. Обговорення в ЖЖ тут. І до вище сказаного не вистачає, імхо, фрази про те, що людина використовує свій мозок на скількісь там процентів всього-навсього. Тобто Sergio Toporek все це вигадав ? Не знаю чи він, але наса скопіпастило звідси. А ще є таке. В певній мірі ми сприймаємо лише інтерпретацію реальності, створену в нашій свідомості. matrix has you
Zeuss Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 13:03 #15 Опубліковано 10 Вересня, 2012 в 13:03 matrix has you Вибрав синю пігулку, я счєтаю
ODZER Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 07:53 Автор #16 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 07:53 До теми цікаве відео про сприйняття кольорів
ODZER Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 08:13 Автор #17 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 08:13 І ще відеоролик Органы чувств. Реален ли цвет?
jack74 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 12:44 #18 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 12:44 І ще відеоролик Органы чувств. Реален ли цвет? ніачьом...ODZER, як би тобі цього не хтілось би, але ми не в Матриці "Из праха в прах..."
HWman Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:02 #19 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:02 моя спроба створення аналогічної теми провалилася
ODZER Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:21 Автор #20 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:21 І ще відеоролик Органы чувств. Реален ли цвет? ніачьом...ODZER, як би тобі цього не хтілось би, але ми не в Матриці "Из праха в прах..." Матриця тут ні до чого. Просто кольорів, як таких немає . Колір, це досить ілюзорне явище. Є тільки світло і різна довжина хвилі цього світла. Різниця між кольорами є лише різницею довжини хвилі світла. Довжину хвилі світла ми сприймаємо з допомогою "колбочок". І в нашій свідомості утворюється образ кольору. Причому , в багатьох живих істот таких "колбочок " просто немає, вони бачать світ чорнобілим. http://colory.ru/colortheory/ "... все красивые цвета которые вы видите, составляют менее 1% электромагнитного спектра.." Як я вже казав , та реальність , яку ми сприймаємо з допомогою органів почуттів, і та Реальність, якою вона є насправді - це не тотожні речі. Повторюсь, в певній мірі ми сприймаємо лише інтерпретацію реальності, створену в нашій свідомості.
jack74 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:46 #21 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:46 Як я вже казав , та реальність , яку ми сприймаємо з допомогою органів почуттів, і та Реальність, якою вона є насправді - це не тотожні речі. а хто сказав, яка вона є насправді? Як я вже казав , реальність така, якою ми її бачимо Принаймні для нас. І вона не може бути "насправжньою", чи "ненасправжньою" Да, світло - це така нерозуміла фігня, яка, з однієї сторони, прямолінійний потік фотонів (тобто матерія), а з іншої - вона (та фігня) має властивості електромагнітних хвиль... Уявити це (не кажучи вже побачити) - ну дуже важко Але разом з тим воно таке є і ми його так обраховуємо у своїх формулах/розрахунках. І їй (тій фігні) однаково як ми її сприймаємо/бачимо. Вона така, як вона є. Тобто про що я... А про те, що реальність завжди реальність, просто бачити ми можемо її по різному. Ну і, як продовження лінії бачення "реальності" - " " Ще одна фантазія, обгорнута в "науковий" фантик В цій частині "обосновують", звідки світло і чому ми його бачимо
ODZER Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:57 Автор #22 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 13:57 Як я вже казав , та реальність , яку ми сприймаємо з допомогою органів почуттів, і та Реальність, якою вона є насправді - це не тотожні речі. а хто сказав, яка вона є насправді? А про те, що реальність завжди реальність, просто бачити ми можемо її по різному. Тобто, різні живі істоти по-різному її інтерпретують. Що я і хотів сказати. Якщо 10 тварин різних видів, типів, класів будуть дивитись на одне й те ж саме дерево, то всі вони побачать його по-різному. Адже всі вони сприймають, як мінімум, різних діапазон світлових хвиль., та й око у всіх може бути зовсім різним(наприклад, фасетка) Тобто дерево( реальність) зажди дерево,просто бачити ми можемо його по-різному. Порівняйте з Вашою фразою "...що реальність завжди реальність, просто бачити ми можемо її по різному..." То яке ж сприйняття дерева "правильне"?
jack74 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 14:15 #23 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 14:15 та я до того й веду, що поняття "правильне" і "неправильне" тут НЕДОРЕЧНІ! І необов'язково бути людиною/мавпою/собакою/інопланетянином, щоб бачити одне й теж саме дерево ПО-РІЗНОМУ Ми всі бачимо ВСЕ ПО-СВОЄМУ. Хто блакитніше, хто помаранчевіше (жарт) Тобто, це дискусія "ні про що". Ми не можемо судити про те, що не можемо сприйняти. От і все. Навіть коли ми намагаємось уявити собі щось таке паралельносвітнє/потойбічне/іншовсесвітнє, все одно ми це уявляємо своїми мірками/шаблонами/відчуттями свого сприйняття і як би ми не пнулись, глухий звуку не побачить, а сліпий світла не почує...
ODZER Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 14:29 Автор #24 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 14:29 та я до того й веду, що поняття "правильне" і "неправильне" тут НЕДОРЕЧНІ! І необов'язково бути людиною/мавпою/собакою/інопланетянином, щоб бачити одне й теж саме дерево ПО-РІЗНОМУ Ми всі бачимо ВСЕ ПО-СВОЄМУ. Хто блакитніше, хто помаранчевіше (жарт) Тобто, це дискусія "ні про що". Ми не можемо судити про те, що не можемо сприйняти. От і все. Навіть коли ми намагаємось уявити собі щось таке паралельносвітнє/потойбічне/іншовсесвітнє, все одно ми це уявляємо своїми мірками/шаблонами/відчуттями свого сприйняття і як би ми не пнулись, глухий звуку не побачить, а сліпий світла не почує... Те , що поняття "правильне" і "неправильне" тут НЕДОРЕЧНІ - я з Вами абсолютно згоден. Слово "правильне" - я для того і взяв в лапки. Це поняття дуже умовні, та їх і немає .. Між Вашими фразами "Ми всі бачимо ВСЕ ПО-СВОЄМУ" , "... реальність завжди реальність, просто бачити ми можемо її по різному..." та моєю "...ми сприймаємо лише інтерпретацію реальності, створену в нашій свідомості" я не знаходжу по суті ніякої різниці.
jack74 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 15:02 #25 Опубліковано 1 Жовтня, 2012 в 15:02 ODZER, "ЗА КОНСЕНСУС!" .... чи "за істину!"?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.