Перейти до змісту

Поїздка в Краків на вихідні

VitaliyS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вже давно хочу поїхати в Краків, кажуть дуже гарне місто.

Я недавно створював тему, питав про те як можна відкрити самому візу - тепер вже й візу маю.

Потрібна інформація, порада:

Як краще їхати ? ( в Хелм- далі по Польщі чи в Львів - далі на Краків , чи може поїздом)

Потрібно так, щоб в Кракові бути ранком.

Які нормальні та не дорогі готелі?

Де харчуватися щоб " ціна-якість"

Що в першу чергу там подивитися?

Може в кого є досвід, а може хтось буде туди їхати і може взяти попутника (розділимо витрати на дорогу)

Буду вдячний за поради чи допомогу.

Опубліковано

Не знаю чи вийде в тебе точно на ранок.Автобус через Ягодин зазвичай стоїть на таможні довго.Буває в 12 вже в Хелмі,а буває в 5 ранку,і в 6....

Через Устилуг завжди виходило скоріше.2-3 години і ти вже на Польській стороні.Луцьк-Варшава через Устилуг їде в 17.30,Луцьк-Варшава через ягодин їде 18.00.

Поїздом дорого.Але за розкладом.Но я ним жодного разу не їздив.

Я б поїхав до Любліна,там на автостанціі Хостел 50злотих.А зранку вже до Кракова.В Любліні біля автостанціі можна погуляти по замку та старому місту.

111.jpg

upload picture

Опубліковано

Був у Кракові. Місто гарне, цікаве. В Вавельский замок краще йти у неділю. Наскільки памятаю, наш гід казала, що саме у неділю багато експозицій відкриті для безкоштовного огляду. Також варто подивитися соляну шахту Велічку.

Раджу скласти програму, запозичивши найцікавіші моменти у Аккорда або Міст тура.

Цікавої подорожі!

Опубліковано

Найкращий варіант подорожі - через Львів. Квитки у Львові до Кракова можна купити на Стрийській АС, але краще це зробити завчасно (попросити знайомих, забронювати по телефону), оскільки маршрут користується попитом і перед самим відїздом може не вистачити місця (вартість 300 грн). Автобус до Кракова їде щодня о 22-00, на місці він десь о 6-й ранку. Хостелів та дешевих готелів у Кракові безліч, тому це краще пошукати самому в інеті, поради нічого не можу бо не було потреби ними користуватись. Що до харчування, то це теж на ваш розсуд, бо усілякі фастфуди, кафе, ресторани є на кожному кроці і ціни там теж різні, чим ближче до центру (пл Ринок) тим дорожче. З автостанції до Ринку можна дістатись пішки, займе це біля 10 хв часу, а далі і недалеко і усі інші цікаві місця.

Опубліковано

http://www.krakowlife.pl/

http://www.krakow.turystyka.pl/

Десь були у мене яскраві проспекти - Люблин, Краків із місцями, які варто відвідати. Якщо треба, пошукаю. Гарно написано і знято.

Опубліковано

Дякую !

Тут сижу і думаю. Якщо їхати автобусом то вийде що пів дня а той день прийдется витратити на дорогу туди, а потім ще назад...

В мене є тільки субота і неділя. В пятницю до кінця я на роботі а в понеділок зранку вже треба бути на роботі.

Щось мені підказує що за таких умов я , приїхавши туди, буду не радий такому відпочинку. ... і чому я думав що їхати туди годин п'ять, не більше.

Я б поїхав до Любліна,там на автостанціі Хостел 50злотих.А зранку вже до Кракова.В Любліні біля автостанціі можна погуляти по замку та старому місту.

В Любліні я вже був і в замку, і в старому місті. Також гарно, мені сподобалося.

Був у Кракові. Місто гарне, цікаве. В Вавельский замок краще йти у неділю. Наскільки памятаю, наш гід казала, що саме у неділю багато експозицій відкриті для безкоштовного огляду. Також варто подивитися соляну шахту Велічку.

Раджу скласти програму, запозичивши найцікавіші моменти у Аккорда або Міст тура.

Цікавої подорожі!

Дякую, про неділю не знав - прийму до уваги.

Найкращий варіант подорожі - через Львів...

Саме цього я й боявся - Чому я не хочу їхати з турфірмою - тому що всі вони відїжають зі Львова.Туди ще нічого, а назад приїжаєш втомлений та ще до Луцька їхати...Вже обходив пів міста в пошуках тур.компанії хто б возив з Луцька. Оказуєтся ніхто не возить.

Десь були у мене яскраві проспекти - Люблин, Краків із місцями, які варто відвідати. Якщо треба, пошукаю. Гарно написано і знято.

Було б здорово якщо б пошукали :) Буду вдячний.

Опубліковано

В мене є тільки субота і неділя. В пятницю до кінця я на роботі а в понеділок зранку вже треба бути на роботі.

Бувають святкові дні, які приєднуються до вихідних (наприклад, на пятницю чи понеділок випадає свято, а субота і неділя і так є законними вихідними). Подивість добре календарик і прикиньте заздалегідь.

Доречі, здається осінню минулого року в Луцьку і Рівному набиралася група для поїздки у Краків. Можливо і цьогоріч буде.

Опубліковано

VitaliyS,

Якщо є тільки вихідні, то запросто можна вкластись. Подорож до Кракова відбувається вночі і ви нічого не втрачаєте, єдине що доведеться зробити, то повідомити на роботі про те, що в п'ятницю підете на годину раніше з роботи, а в понеділок на пару годин пізніше прийдете на роботу (а ще інколи бувають довгі вікенди 3-4 дні). Тому пропоную забронювати місце на автобус зі Львова на п'ятницю, якщо з роботою владнаєте і багаж буде спакований завчасно, то є шанс встигнути доїхати до Львова на нічний автобус до Кракова. Таким чином маєте два дні (сб, нд) на єкскурсії по Кракову. В неділю сідаєте знову на нічний автобус до Львова (квиток пропоную купити ще в суботу, вартість 110 зл) і о 6-й ранку ви вже в місті Лева, залишається тільки встигнути доїхати до Луцька. Зважаючи на власний досвід і за відсутності форсмажорів, то в Луцьку ви будете десь між 11-12 год. Інших, більш швидких варіантів я не знаю, хіба що тільки літаком, бо власним транспортом подорож буде точно довшою (імхо).

Опубліковано

А можливо все-таки поїхати від тур фірми? Наприклад той самий Міст тур обіцяє за 75 євро + 200 грн. виїзд зі Львова у п"ятницю (23:00 Збір групи і виїзд від Головного залізничного вокзалу. Нічний переїзд по території Польщі.). Правда інколи вони можуть змінити час виїзду, зважаючи на ситуацію на кордоні. Цим же туром передбачено 23:00 (орієнтовно) в неділю прибуття до Львова (ми повернулися раніше і встигли на останній автобус до Луцька). Тобто зранку ви можете вже бути у Луцьку. Правда, не знаю якою буде працездатність після такої мандрівки. Краще все-таки, на понеділок з виходом на роботу не розраховувати, а відпочити вдома. Автобусний тур - це не так легко, повірте. По грошах вийде напевно теж саме, що і самостійно їхати. А можливо і дешевше. Адже, у тур включено проживання у готелі, сніданок, трансфери по маршруту, екскурсія по Кракову. У Кракові можете тихенько пристати до однієї з численних російськомовних чи україномовних екскурсоводів. Також можна домовитися з керівником групи про самостійне подорожування містом.

Вирішувати вам.

Є й недоліки організованого відпочинку туристичною групою: екскурсії відбуваються надто швидко, одним бігом. Інколи у групі бувають дуже важкі і неприємні люди.

Опубліковано

Я б не їхав на 2 дня.Не виспешся,в Кракові будеш ходити як мумія,додом вернешся ще гірший,відпочивати будеш потім від того відпочинку.Треба щоб хоть 3 дня було вихідних...

Опубліковано

Я б не їхав на 2 дня.Не виспешся,в Кракові будеш ходити як мумія,додом вернешся ще гірший,відпочивати будеш потім від того відпочинку.Треба щоб хоть 3 дня було вихідних...

Вот саме я про це й подумав.

Про додаткові вихідні - в мене їх немає!!! Вот всі недавні вихідні по 4 дня памятаєте, у вас вони є а у мене немає- так "великі боси " хочуть :(

Відпроситися я не можу , бо працюю в невеликому агенстві де директор там така людина що не відпустить . ( Директором там я) мабуть це звучить смішно але такі умови - я маю бути весь час в місті. За остання 6 років на цій роботі я був 2 рази у відпустці на декілька днів.... робота це зло :)

Насправді мене не цікавить питання економії (як могло здатися). Можу собі це дозволити. Я просто хочу гарно віддихнути за цих два дні.

Коли писав цю тему то думав що хтось ,можливо, туди їздить чи хтось може цим зайнятися - наприклад завезти в Краків і назад на свому авто ( і сам віддихне і трохи заробить :))

Та інформація , що ви написали , мені допоможе, я дуже вдячний вам.

Можливо знаєте про білети на автобус в Кракові? Чи є на два дні? Якщо є то де купити? ( це щось на зразок проїзного) Коли був в Німеччині то там такі були.

З турфірмою їхати не хочу по двум причинам :

1) хочу сам вирішувати що буду робити і куди піду... може таке статися що пів для в пивній просижу... просто буду смакувати пиво і НІКУДИ не буду спішити. ( для мене з моїм темпом роботи це просто "кайф" :))

2) в мене бізнес віза. Як це я з нею в турпоїздку? хоча я в цьому не сильно розбираюся- може й це не проблема.

А може просто поїхати на власному авто?

Може є бажаючі розділити зі мною компанію та витрати?

Їдемо в Краків разом а там далі хто чим хоче то й займаєтся... а назад знову разом.

Хоча й тут повно мінусів - наприклад як бути з пивом :) :) :)

Опубліковано
Якщо їхати автобусом то вийде що пів дня а той день прийдется витратити на дорогу туди, а потім ще назад...

автобусом в 22.00 зі Львова їздила я...рулетка, звичайно...раз пройдеш кордон за 40 хв., а раз за 5 годин...а ще враховуючи те, що зараз в обов'язковому порядку українські автобуси гонять на яму, то можна години 2-3 простояти просто на вулиці...дощ, сніг, ніч - нікому не цікаво. останній раз на початку травня їздили - 250 грн. був квиток зі Стрийського...ще потрібно враховувати, що квитки не бронюються, мовляв, приїзджайте - купуйте...

є ще поїзд Львів-Вроцлав в 23.59. зі Львова - в 06.32 в Кракові -набагато комфортніше і не застрягнеш на кордоні, правда, квиток чи 300 чи 350 грн.

поїзд цей в липні - по непарних, в серпні - по парних

1) хочу сам вирішувати що буду робити і куди піду... може таке статися що пів для в пивній просижу... просто буду смакувати пиво

не помилишся, пивні дуже колоритні, особливо в Єврейському кварталі))

Їдемо в Краків разом а там далі хто чим хоче то й займаєтся... а назад знову разом. Хоча й тут повно мінусів - наприклад як бути з пивом

насправді головний мінус в тому, що на півдоби можна застрягнути на кордоні...

про бізнес-візу - обов'язково май запрошення з собою

і головне, навіть не думай, чи варто їхати на 2 дні - Краків однозначно того вартий.

Опубліковано

Доречі чув шо зараз Устилуг не дуже завантажений і на власній машині можна проскочити досить швидко! а так якщо вїхати в пятницю в 8 -00 то думаю десь до 01-00 чи точно до 2 ночі можна і проїхати (це по максимуму, по старому)...Якщо власним транспортом то однозначно через Устилуг... Назад проблеми не буде, там черги не великі, якщо на такс-фрі не їхати!

Опубліковано

Ну що ж, так тому і бути- поїду гляну те славне місто :)

Або через Львів ( дякуючи вам тепер знаю коли з Львова їздить транспорт) або через Устилуг думаю.

З Луцька є автобус на Варшаву через Устилуг.

Поки ще почекаю, дуже вже жарко зараз.

Опубліковано

...або через Устилуг думаю.

А далі яким маршрутом? Не бачу сенсу через Устилуг/Ягодин, довго і втрата часу. З Любліна перший бус о 4-50, поїзд о 6-30, в Кракові о 10-20 і 11-09 відповідно. Через Варшаву? :lol: - це все одно що їхати до Києва через Одесу....

Опубліковано

А може просто поїхати на власному авто?

Може є бажаючі розділити зі мною компанію та витрати?

Їдемо в Краків разом а там далі хто чим хоче то й займаєтся... а назад знову разом.

Хоча й тут повно мінусів - наприклад як бути з пивом :) :) :)

Я б з радістю склав би компанію та й за кермом міг би підмінити.Але зараз дуже спекотно,в серпні хіба що,або краще у вересні-жовтні на золоту осінь їхати.Кажуть восени він ще гарніший.

Опубліковано

...або через Устилуг думаю.

А далі яким маршрутом? Не бачу сенсу через Устилуг/Ягодин, довго і втрата часу. З Любліна перший бус о 4-50, поїзд о 6-30, в Кракові о 10-20 і 11-09 відповідно. Через Варшаву? :lol: - це все одно що їхати до Києва через Одесу....

Та ні, не через Варшаву. Думав виїхати в Хрубешов (є автобус з Луцька) а звідти вже по Польщі думав буде ближче. По карті це найкоротший маршрут.

Я б з радістю склав би компанію та й за кермом міг би підмінити.Але зараз дуже спекотно,в серпні хіба що,або краще у вересні-жовтні на золоту осінь їхати.Кажуть восени він ще гарніший.

Згодний - зараз трохи за жарко, відпочинок буде не дуже легким :)

Кажуть то таке місто що туди можна їздити багато разів... можемо ще й осінню поїхати.

Залиште свої "координати", може й поїдемо. Тим більше в мене син також хоче.

Опубліковано

Думав виїхати в Хрубешов (є автобус з Луцька) а звідти вже по Польщі думав буде ближче. По карті це найкоротший маршрут.

А з Хрубєшова пішки чи на таксі? Чи ви думаєте що Хрубєшув це комунікаційний центр і звідти щогодини їде автобус/поїзд до Кракова? Не придумуйте колеса заново, слухайте мене і все буде ок. Маю досвід поїздок в даному напрямку з 96 року, за той час було випробувано безліч варіантів. Власним авто сама подорож займе біля 8-9 годин + час втрачений у черзі на кордоні. Питайте - відповім :)

Опубліковано

Було б здорово якщо б пошукали :) Буду вдячний.

Пошукаю. Не обіцяю, що сьогодні-завтра, та й, судячи з теми, це не є терміновим - знайду - маякну :)

Опубліковано

Погоджуюся з searcher'oм. З Луцька до Кракова оптимальнішого варіанта, ніж через Львів немає. Зі Львова та назад з Кракова найкраще вечірнім автобусом. Є ще зворотній варіант (випробуваний) - вдень з Кракова швидким потягом до Перемишля, потім до Львова та Луцька

Опубліковано

Я думав що в Польщі з любого місця в любе можна доїхати :(

Мабуть з Німеччиною попутав. Колись там був . Так там хоч який полустанок - якщо там поїзд їздить значить в любу точку країни можна добратися..

P.S. Колись їхав з Німеччини до Луцька. В Баварії взяв квиток на поїзд з пересадками аж до Луцька. В Німеччині все добре- в Польщі також не погано, а вот доїхав до Хелма і пересідати немає на шо... білет є, час коли з Хелма їде поїзд також, а самого поїзда нема. Памятаю тоді подумав - ну все, я вже й дома :) ( привик до порядку в Германії а тут все як і раніше)

Опубліковано

Я думав що в Польщі з любого місця в любе можна доїхати :(

З Хрубєшова можна доїхати до Кракова, але існує тільки 3 автобуси і буде важко вгадати з приїздом, щоб встигнути на них.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Теж шукаю яким чином відвідати Краків з Луцька.

Знайшов якусь луцьку турфірму з сайтом, але не знаю живі вони ще чи ні. Передзвонити ще не втиг:

http://emuna.com.ua/index.php?link=poland-krakow

сайт робочий, але більшість інформації застаріла, може то такий наш "український" сервіс, а може фірми вже й немає.

На рахунок того що їхати зі Львова не зручно підтримую автора теми. І втомлений і дороги зі Львова до Луцька просто немає. Автобусом можно просто не доїхати. Крайні рази що я їздив, водій просто зупиняється і йде копирсатись в автобусі. Через пів-години пасажири виясняють у нього, що автобус далі не їде, пересідайте на попутний, якщо будуть місця.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...