Перейти до змісту

клаксоны

odna

Рекомендовані повідомлення

Не знаю, может и глупый вопрос, или раздел не тот, но немного достает уже.

К кому и в какой форме нужно обратиться, чтобы попросить маршрутчиков не гудеть постоянно и по любому поводу на остановке возле Старого Рынка?

Мне бы еще год назад такая проблема показалась бы пустой, а вопрос глупым, но нервы ни у кого не железные и есть, похоже, "ресурс выработки". Так получилось, что я тут работаю, каждый день, с одним выходным. Работа с людьми, постоянные консультации, я ставлю музыку, чтобы сгладить фон, но при разговоре с клиентами приходится выключать и перекрикивать клаксоны, а иногда и матерную ругань. Обычный шум дороги и гарь меня не раздражают, как говорится, знала, на что шла, но клаксоны терпеть не получается. (а еще временами присоединяется к "хору" духовой оркестр, играет громко и некачественно)

Насколько помню, существуют некие шумовые нормы. Распространяются ли они на этот район? Кто за них отвечает? Или нет таких норм?

пс: просить маршрутчиков лично - не вариант:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є дорожній знак 3.33 «Подачу звукового сигналу заборонено»:

Забороняється користування звуковими сигналами, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді.

3.33.png

Просити ДАІ, дорожні служби, щоб його встановити :)

Як варіант - звернутися письмово не до маршрутчиків, а до перевізників. Їх не так вже й багато - 4-5.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також сподіваюся допоможе ПИСЬМОВЕ КОЛЕКТИВНЕ звернення у відповідний відділ міської ради (з прикладами (не переліком) кількох номерів держ реєстрації траспортних засобів і датою "гудіння" (що б можна було встановити особу водія)).

P.S. Спілкування зі знайомими журналістами додасть вагомості зверненню

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звернення - це добре.

В іншій темі писала про ОДНОГО водія ОДНОГО маршруту, який ігнорив зупинку.

Усно зверталась у транспортний відділ. Чотири рази.

ВСІ маршрутки зупиняються, інші водії цього ж маршруту теж зупиняються.

Мені сказали: розумієте є близко трьохсот марштруток (не пам"ятаю скільки точно), на кожній по три водія, і серед всіх цих людей є дятли, до яких не доходить.

Мій +1 за письмове звернення в транспортний відділ міськвиконкому + ЗМІ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене офіс в центрі рятує тільки закрите вікно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варіант №1 (фантастичний)

Просити ДАІ, дорожні служби...

... звернутися письмово не до маршрутчиків, а до перевізників.

Варіант №2 (реалістичний)

Провести Атестацію робочого місця і отримати компенсацію з шкідливі умови праці:

додаткові дні до відпустки або, і % до заробітної плати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...і молоко ще)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

lerov, я щось по айпі не можу зрозуміти - ти з якої країни оце пишеш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі-то в населених пунктах подача звукового сигналу і так заборонена, і без спеціальних знаків.

"9.5. Подавати звукові сигнали у населених пунктах

забороняється, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти

дорожньо-транспортній пригоді."

А вони своїми дудками там явно не ДТП запобігають

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А це яким боком до клаксонів? :_09:

Авжеш з України оце все написав (не зах. Європи ж) ! :_08:

там з рухом ситуація взагалі то досить напружена! Так що "как знать"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ТАМ їхати маршрутівкою, то можна дізнатись, що сигналять вони для того, щоб їм їнші маршрутки місце на зупинці звільнили. Проходила це неодноразово.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ТАМ їхати маршрутівкою, то можна дізнатись, що сигналять вони для того, щоб їм їнші маршрутки місце на зупинці звільнили. Проходила це неодноразово.

+1

"Просять" щоб їх або впустили на зупинку або випустили, причому "діалог" відбувається виключно між маршрутчиками, бо звичайних водіїв за зупинкою люблять чекати дайці з штрафом за не пропущену маршрутку при виїзді з "кишені", тому звичайні водії їх і так пропускають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ОНИ так обшаюца. Я за ними даавно наблюдаю... И предупреждение ДТП тут далеко не при чем.

Не тот случай, чтобы требовать компенсации с работодателя.

А фантастический вариант надо попробовать. Если они не имеют право гудеть не по делу, значит нужно им об этом напомнить.

Я даже прикидывала вариант с яйцами/помидорами. Но так сложно определить, кто клаксонит в данный момент, а нужно именно в момент, чтобы закрепить рефлекс :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А також що звернули увагу на:

1. малий інтервал і дистанцію
  2. пасажирів, що хаотично переходять дорог
  3. тощо

щоб запобігти потенційному ...ДТП.

Про це не кожен зразу може дізнатись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варіант №1 (фантастичний)

Просити ДАІ, дорожні служби...

... звернутися письмово не до маршрутчиків, а до перевізників.

Варіант №2 (реалістичний)

Провести Атестацію робочого місця і отримати компенсацію з шкідливі умови праці:

lerov, якщо тобі так простіше - люди питаються, чи ти не з місяця впав? :) Ти живеш не в тій країні, де можна качати права маршрутчикам, тим більше на базарі. Кожен маршрутчик вважає тільки себе правим, обуришся - вислухаєш про себе багато нового та цікавого)

ОНИ так обшаюца. Я за ними даавно наблюдаю....

- тонко підмічено. Шоста палата за кожним третім :0165:плаче. Це вже - з власних спостережень.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо тобі так простіше - люди питаються, чи ти не з місяця впав?

І для цього уточнюють мій айпі, кеп? :0162:

А країна така бо ми її такою робимо.

А в маршрутці працюють такі ж люди як і ми з вами. Вони не з Місяця на нас впали.

Якщо до них цілий день по одному пасажиру гаркне то рано чи пізно він мусить на комусь розрядитись, або понесе це в родину.

Думаю заочно на когось бруд лити багато розуму не треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А країна така бо ми її такою робимо.

А в маршрутці працюють такі ж люди як і ми з вами. Вони не з Місяця на нас впали.

Якщо до них цілий день по одному пасажиру гаркне то рано чи пізно він мусить на комусь розрядитись, або понесе це в родину.

Думаю заочно на когось бруд лити багато розуму не треба.

Щодо країни - окрема мова. Не треба звалювати гріхи інших на молодше покоління. Як би це не важко, та усе-таки можна змінити свідомість, і не обов"язково в гіршу сторону.

Щодо маршрутчиків. Це - базар. На якому, якщо ти помітив, крім дорослих дядь і тьоть, стоять ще підлітки та малюки. От і поясни своїй маленькій дитинці, що оце сказав дядя водій. А пам"ять у них ціпка, схватують усе на льоту.

Щодо родини. Уяви свою дитину, на яку так "розрядився" водій. Сестру. Наречену. Дружину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ок і що ти пропонуєш конструктивно по темі?

Шоста палата за кожним третім :0165:плаче.

Крім популізму?

Чи так аби пофлудити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для початку ну хоча б справді поставити знак, що запропоновано в повідомленні #2 Yarchik. Хай виходять із машин, щоб "поспілкуватися" між собою. І гайців поставити на почесну варту. Порядку буде більше, сто відсотків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Вживали якісь дії? Є результат?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пока, все, что я придумала, но еще ничего не предпринимала, это распечатать виписку из правил, относительно клаксонов, и тупо, раздать водителям. Для этого нужно потратить много свободного времени, которого не очень есть и жаль.

Пока, терплю. Невроз накапливается, страдают клиенты и работа :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) Без знайомого даішника тут не впоратись ;)

Або йдете в драмтеатр, домовляєтесь за винагороду з артистом, а він одягає форму дайця і проводить профілактичну бесіду з водіями-бібікальщиками прямо на місці :), типу "на перший раз усне попередження" :)

Тільки артиста треба знайти сміливого ;)

ДА! забув! І ТОВСТОГО! :D

-----------------------------

а взагалі, старий базар давно пора звідти прибрати. Все зло ситуації в ньому :)

Або ж, хоча би, розширити дорогу та змістити зупинку за рахунок парку, там все-одно срач (за зупинкою). Заодно і стоянку зробити, а то толком нема де машину притулити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з водіями-бібікальщиками прямо на місці :), типу "на перший раз усне попередження" :)

это 100% маршрутчиков

сначала стоят у остановки, сигналят, кроют матом того маршрутчика что стал "поперёк"

когда подъезжажают - сами становятся "поперёк", и ктороют матом тех кто им сигналит

вот такой кроговорит маршручиков в природе :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Або йдете в драмтеатр, домовляєтесь за винагороду з артистом, а він одягає форму дайця і проводить профілактичну бесіду з водіями-бібікальщиками прямо на місці :), типу "на перший раз усне попередження" :)

Тільки артиста треба знайти сміливого ;)

ДА! забув! І ТОВСТОГО! :D

Шо ви курітє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

имхо, водители маршруток даже не задумываются что они создают дискомфорт другим людям в данной ситуации, они привыкли что это базар, - место людное и шумное в базарный день априори, вот и ведут себя так... заметьте когда едешь вечером или в понедельник возле старого рынка там такая тишина... :)

Для начала всё-таки нужно провести разъяснительную роботу, думаю листовки хороший вариант.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...