Перейти до змісту

Відкриття нового супермаркету "express TAM TAM"

Pr0ektant

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Найбільше мене коробить, що А.В. гонить на ЛУЦЬКІ супермаркети. Тому питання:

1. Де Ви , шановний А.В., бачили "нормальні", а не гнидники в Вашому розумінні супермаркети?

2. Що це за супермаркети?

3. Чим вони Вас так вразили, що порівняно з ними ВСІ Луцькі супермаркети - гнидники???

Чи може Ви будуєте "місто мрії"? Та збираєтесь стати автором книги "Супермаркет для чайників - яким він повинен бути!" Облиште це - одні вже 70 років будували!

• Відповідей 206
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

що порівняно з ними ВСІ Луцькі супермаркети - гнидники???

хоть и не ко мне вопрос, прокоментирую: в сравнении с немецким Лидлом 2000 года, когда я там был, вышесказанное - чистая правда.

В нормальном супермаркете должен быть, обязательно, бесплатный туалет и за пакеты там деньги не сшибают, пакет - бесплатно. Это так, по мелочам. О просроченных товарах и манипуляциях с ценами, когда товар неожиданно подорожав, не имеет ценника, можно вспомнить. Товар может вообще не иметь срока реализации, как это встречалось не раз на молочных продуктах, или иметь вместо даты нечитабельную кляксу. Интересная практика: более свежий товар прячется поглубже, а менее свежий - внаружу выставляется. В нормальных заведениях это не делается, просто менее свежий товар имеет меньшую цену. Мясо в течении рабочего дня может подешеветь до 4-х раз, а не лежать на витрине, любовно закутанное в целлофан неделями. Реальной конкуренции среди луцких супермаркетов не существует.

Опубліковано

що порівняно з ними ВСІ Луцькі супермаркети - гнидники???

хоть и не ко мне вопрос, прокоментирую: в сравнении с немецким Лидлом 2000 года, когда я там был, вышесказанное - чистая правда.

В нормальном супермаркете должен быть, обязательно, бесплатный туалет и за пакеты там деньги не сшибают, пакет - бесплатно. Это так, по мелочам. О просроченных товарах и манипуляциях с ценами, когда товар неожиданно подорожав, не имеет ценника, можно вспомнить.

Ну і в Луцьку можна знайти супермаркет де є безкоштовний туалет. Я як мінімум один 100% знаю - Край на Шевченка. Звичайно слід опустити його якість :), але слово "безкоштовний" присутнє. Можливо і ще в деяких така послуга є. Мова не про те. Я думаю, що якщо походити в той Лідл щодня, то і в ньому можна зіштовхнутись з недоліками. А так раз зайшов - все чисто гарно , очі розбіглися ось вона - ідилія, ще й відбувалося це в 2000 році (як я зрозумів), коли у нас тільки почали переходити з торгівлі із-за прилавку на магазини самообслуговування. Саме в Ліддлі я не був, але в усіх супермаркетах, що я бачив не зустрічав прям надто такого, що в нас немає. Так, загальний рівень кращий ніж у нас, але повторюсь не факт, що якщо ходити туди кожен день, то ніколи не зустрінеш протермінованого товару, чи тобі ніколи не нагрубить касир, чи десь на полиці не зустрінеш пилюку... Там також працюють люди...

Опубліковано

Після пологів, чоловік пізно ввечері приніс мені варену ковбасу, розфасовану наступним днем.

Видно не чекали таких пізніх, здатних прочитати етикетку, покупців))) Не знаю точно який саме магазин це був. На Грушевського.

То Колібріс, там люблять так пакувати )) Купив там нещодавно курячі стегна, ситуація та ж сама, а ще викликав посмішку кількамісячний термін придатності на етикетці.

Опубліковано

Найбільше мене коробить, що А.В. гонить на ЛУЦЬКІ супермаркети. Тому питання:

1. Де Ви , шановний А.В., бачили "нормальні", а не гнидники в Вашому розумінні супермаркети?

2. Що це за супермаркети?

3. Чим вони Вас так вразили, що порівняно з ними ВСІ Луцькі супермаркети - гнидники???

а мені цікаво,де А.В. продукти купує

Опубліковано

Я была в новом Таме один раз, 13-го. С тех пор туда не сунусь из-за массы народу. Хожу себе приспокойненько в Наш Край. :) И не потому, что отравилась 13-го, а потому, что в НК одни лохи остались, как я. :) И мы себе без очередей и суматохи обслуживаемся.

Опубліковано

... Интересная практика: более свежий товар прячется поглубже, а менее свежий - внаружу выставляется. В нормальных заведениях это не делается, просто менее свежий товар имеет меньшую цену. ...

Принцип FiFo (first in - first out) прийшов саме з-за бугра і вважається нормальною практикою будь якого (навіть не супермаркету) магазину. Той товар, що прийшов раніше повинен бути проданий також раніше. Інакше виникає 2 варіанти:

1. Новий товар замовляти лише після 100% закінчення старої партії.

2. Купуватиметься тільки самий новіший товар - що призведе до катастрофічного протермінування залишків.

Мова йде тільки про товар в межах його придатності до споживання, і ні в якому разі не про зіпсований товар, який взагалі продавати не можна.

P.S. Зменшувати ціну на товар зі старішої партії слід лише у випадку коли до кінця терміну придатності залишається критичний строк за який продати наявні залишки неможливо або досить складно. У такому випадку - зменшення ціни і розпродаж, можливо акцію якусь запустити, чи пустити товар у вигляді подарунка-примотки до якогось іншого товару. На жаль в нас такі дії часто відбуваються вже по завершенню терміну придатності, коли товар вже дійсно слід списати...

Опубліковано

Мова йде тільки про товар в межах його придатності до споживання, і ні в якому разі не про зіпсований товар, який взагалі продавати не можна.

Колбасно-мясных товаров это не может касаться. Если мясо уже потеряло товарный вид - не может оно стоить, как свежее. А за протирку колбас маслом и продление срока годности путём приклейки новых ярлыков я бы вообще убивал. Скажите, что это нигде не делается?
Опубліковано

Колбасно-мясных товаров это не может касаться. Если мясо уже потеряло товарный вид - не может оно стоить, как свежее. А за протирку колбас маслом и продление срока годности путём приклейки новых ярлыков я бы вообще убивал. Скажите, что это нигде не делается?

З цим погоджусь повністю....

Опубліковано

Шось ніде в Європі не бачив безкоштовних пакетів в супермаркетах, в тому числі і в ЛІДЛі. Хоча хз, може в 2000-му було й таке

Опубліковано

Шось ніде в Європі не бачив безкоштовних пакетів в супермаркетах, в тому числі і в ЛІДЛі. Хоча хз, може в 2000-му було й таке

Если они и прекратили эту практику, то только благодаря нашим соотечественникам, которые эти пакеты брали пачками. Благо лежали они за спиной у кассира, уже на выходе.
Опубліковано

Був я в березні цього року у Польщі. Мета візиту познайомитись з роботою місцевих супермаркетів. Відвідав Lidl, Biedronka, Carrefuor express, Stokrotka, Kaufland i Real в містах Люблін та Варшава. Багато в чому ці мережі відрізняються від наших. Але головна відмінність, на мою думку, в культурі споживання і у культурі самих споживачів. У багатьох супермаркетах площа торгового залу перевищує 1500 м2, товар виставлений упаковками, гастрономічна вітрина відсутня, весь товар продається лише запакованим. В такі магазини їздять поляки для закупок на тривалий термін. В магазинах біля дому стільки ж проблем і недоліків, як і в наших супермаркетах. Проте, у Варшаві у Реалі (площа ТЗ понад 3000м2), є каси самообслуги, де покупець сам сканує товар і оплачує його. Причому охоронець на виході лише один і він не перевіряє покупців, що пройшли крізь ті каси. Ваги для фруктів-овочів теж під самобслугу. Така ж вага для вагових та фруктів-овочів стоїть в Експрес ТТ, але як користується нею наш народ?(дорогі цукерки пересипають у мішечки з наваженими дешевими, фрукти після зважування докладають - зі слів моїх знайомих, які хотіли попередити когось з продавців, але не знайшли таких у ТЗ, період з 13.00 до 14.00). Отож ми всі хочемо, щоб супермаркети змінились, а самі ще до цього не готові.

Опубліковано

щодо протермінування - існує практика забрати з супермаркета продукт, який пролежав на полиці 2 місяці і не продався - за тиждень до кінця терміну - і він спокійнісінько "улєтає" в якомусь магазінчіку чи в якоїсь "оптовічки" десь в Ковелі за ту саму ціну, при чому довольні як супермаркет, так і постачальник з оптовічкою.

Щодо "завтрашніх" продуктів: почитайте ГОСТи, щодо деяких продуктів, наприклад хліба, дозволяється після виробництва тримати на складі при виробництві нехай 12 годин, і якщо це вже настала нова доба - саме ця дата вважається датою виготовлення. У випадку описаному вище просто поспішили з викладкою.

ЗІ. Цілком пристойна Нутелла недавно продавалась в МЕТРО на надцять відсотків дешевше за тиждень до закінчення терміну. Мені нормально.

Ваги самообслуги є у Пакко на Клима Савура - жодного разу не бачив там ніяких махінацій, хоча буваю частенько.

Безкоштовний туалет є у Там-Тамі на Соборності - цілком пристойний якщо Костефан не знав якимось дивом))) У тому ж Пакко на Клима Савура він також є - просто не всі знають, але пускають туди усіх бажаючих. :)

Ну а щодо гнидників - а в якій сфері в Луцьку абсолютно нема гнидників :). Ви прям смішні якісь, їй бо, пора звикнути :)

Опубліковано

...

Безкоштовний туалет є у Там-Тамі на Соборності - цілком пристойний якщо Костефан не знав якимось дивом))) У тому ж Пакко на Клима Савура він також є - просто не всі знають, але пускають туди усіх бажаючих. :)

...

Я ж це і стверджував, що безкоштовний туалет це не щось надзвичайне і в Луцьку вони є, а не тільки за кордоном... :)

Опубліковано

Є групи товарів, термін яких більше 2/3 усього (типу 3 тижні з 4-х) уже не може бути на прилавку. Або ж повинен бути уціненим.

Опубліковано

Безкоштовний туалет є у Там-Тамі на Соборності - цілком пристойний

не знаю як там пристойно зараз,а взимку смерділо як на вокзалі і паперу не було,прибиральниця сказала,що їм дирекція не видає багато.

Опубліковано

Если они и прекратили эту практику, то только благодаря нашим соотечественникам, которые эти пакеты брали пачками. Благо лежали они за спиной у кассира, уже на выходе.

Ти про себе надто високої думки, якщо вважаєш, що із-за того, що ти особисто виносив пачками пакети, супермаркети почали їх продавати. Ех ти... саатєчєствєннік.

Пакети перестали роздавати безкоштовно в інтересах екологічної безпеки. Після запровадження такої плати вдалось суттєво зменшити обєми твердих побутових відходів.

Опубліковано

Ти про себе надто високої думки, якщо вважаєш, що із-за того, що ти особисто виносив пачками пакети, супермаркети почали їх продавати. Ех ти... саатєчєствєннік.

Пакети перестали роздавати безкоштовно в інтересах екологічної безпеки. Після запровадження такої плати вдалось суттєво зменшити обєми твердих побутових відходів.

Не тыкай, поц. Где ты вычитал, что я пачками брал? Насчёт второй части, сам выдумал, или прочитал где?
Опубліковано

а чё на бумажные не перешли?

Опубліковано

Ті самі пакети тепер продають, також на касах ще продають господарські торби з екологічної сировини

Опубліковано

На рахунок пакетів, в Варшаві безкоштовно їх дають тільки в Ашані. Донедавна ще було в Теско, але зараз один пакет коштує 8 грошей.

вони є, але коштують як золоті. зараз в них одноразові пакети виробляються з якогось матеріалу, який має здатність до перегнивання за короткий час.

Опубліковано

Почитав я це все і смішно мені стало, і сумно водночас...

Рівняємся на Польщу, а самі один з одним переписуємось як дикуни якісь...

Якщо говорити про той самий lidl, то в Хелмі він розміром не більше, ніж НК на Відродження

і бардак там не менший...

І безкоштовних пакетів я також не бачив...

Хоча водночас з тим чомусь всі забули про те, що раніше ж не було безкоштовних навіть "майочок", а зараз вони ж є, але хіба це хтось враховує? Як гамно, так і ложкою...Але ж ні, давайте ще...

Насправді, яка різниця що за магазин відкрився, головне, щоб людям, які мешкають поруч, від цього стало краще та зручніше, а конкуренція цьому повинна лише сприяти. І, як приклад, що конкуренція почала працювати - 14 липня - безпосередньо відкриття, коли ТТ зробив людям свято, і НК, щоб не лишитись в стороні також не пас задніх.

Я ЗА!!!)))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...